Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Re: Formula 1 team - Ferrari
Mislim da je ovo šit a ne šild
- F1NAC
- Moderator
Bolje od japanke u svakom slucaju
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
bez one zaštitne folije čak i dobro izgleda
A s boka još bolje
EDIT: Također i novi retrovizori
A s boka još bolje
EDIT: Također i novi retrovizori
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Meni izgleda čist ok
Vidio sam i onboard sad s FP1
Još kad se bolid dizajnira s tim na umu mogli bi biti sasvim solidno
Naravno ako neće biti problema sa singapurksim svjetlima, uljem, itd itd...
Vidio sam i onboard sad s FP1
Još kad se bolid dizajnira s tim na umu mogli bi biti sasvim solidno
Naravno ako neće biti problema sa singapurksim svjetlima, uljem, itd itd...
- Cuky
- Moderator
čitam da Vettel kaže kako je pogled kroz shield bio dosta mutan
- Cuky
- Moderator
Vettel je shield testirao kraće od planiranog...bila su planirana 2-3 kruga, al je on već nakon prvog vraćen u boks. Kaže da je bio malo "ošamućen" jer da vidljivost naprijed nije najbolja i da zbog zakrivljenosti stakla sve djeluje nekako izobličeno
http://www.f1fanatic.co.uk/2017/07/14/v ... ng-shield/Sebastian Vettel was unimpressed with several aspects of the shield head protection which he tested today at Silverstone.
The Ferrari driver is the first person to run with the new device which is intended to improve safety.
“I tried it this morning, I got a bit dizzy,” said Vettel. “Forward vision is not very good.”
“I think it’s because of the curvature, you get quite a bit of distortion. Plus you get quite a bit of downwash down the straight pushing the helmet forward.”
Vettel revealed the team cut short their planned evaluation of the shield. “We had a run plan with it but I didn’t like it so we took it off.”
However Vettel believes the shield shouldn’t make it too difficult for drivers to get out of a car quickly after a crash.
“For sure it doesn’t help,” he said. “Getting in doesn’t matter. I think getting out it’s more about getting used to it, it’s not the main thing.”
“It’s probably more about getting used to it,” he added.
The FIA plans to conduct further tests of shield at the Italian Grand Prix in September to evaluate whether it could be introduced to Formula One in 2018. However several drivers have raised questions over whether the additional layer of protected is needed.
Last year all the teams tested the Halo design before it was dropped by the FIA in favour of the shield. The FIA has said it will introduce some new form of head protection next year.
- F1NAC
- Moderator
- vidc
- Veteran
jel ferrari donio taj upgrade il šta?
Bottas proletio pored Vettela ,Vettel se jedva mogao približit red bullu.
Bottas proletio pored Vettela ,Vettel se jedva mogao približit red bullu.
- Vuksa_KC
- Veteran
Bio je Ferrari evidentno brži od RB, samo ovaj balavac pak mijenjao smjerove na kočenjima pa nema prestizanja.
- vidc
- Veteran
a bio je brži u zavojima ali nije bio dovoljno brži da ga riješi na pravcu uz DRS.
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Da je Ferrari bio evidentno brzi nebi ga morao prolaziti na kocenju.Vuksa_KC je napisao/la:Bio je Ferrari evidentno brži od RB, samo ovaj balavac pak mijenjao smjerove na kočenjima pa nema prestizanja.
I like to race, not to do laps alone.
- Vuksa_KC
- Veteran
A nema ravnicu ko Mercedes, nema nitko.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Verovatno je Ferari išao sa velikim DF koji je pojeo gume a usput i imao mali top speed.
Verovatno su kompenzirali efekat kraćeg megjuosinog razmaka slično kao i Rb
Verovatno su kompenzirali efekat kraćeg megjuosinog razmaka slično kao i Rb
- vidc
- Veteran
jel ikad "potvrđeno" da je ferrari bio ciljan s onom izmjenom oko sagorijevanja ulja? tražim slike, ne mogu nać nijednu od zadnje 3 utrke na kojoj se vidi da li još uvijek postoje one izbočine na podnici...
- F1NAC
- Moderator
To nećeš nikad otkrit. Možda za 10 godina, kad se budu otkrile i tajne Mercedesovog trika.vidc je napisao/la:jel ikad "potvrđeno" da je ferrari bio ciljan s onom izmjenom oko sagorijevanja ulja? tražim slike, ne mogu nać nijednu od zadnje 3 utrke na kojoj se vidi da li još uvijek postoje one izbočine na podnici...
Kvrga je još tu.
https://www.instagram.com/p/BWXyE6yhstt/
ovo je iz Austrije dakle nakon tzv afere.
Vettel je za Njemački sky čini se dao intervju i rekao da je pustio gas nakon što ga je Bottas prestigao da dovede bolid do cilja u jednom komadu.
Plus slika desne gume (ona koja nije pukla) puna žuljeva koji bi vjerovatno vrlo lako kad tad raznesli gumu
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Bottas je također odvezo 32 kruga na soft komponenti pa nisu izgledale ovako a kroz cjelu utrku nije šparao auto.
Magnussen je odvezo 37 krugova na softu pa također nisu ovako izgledale gume.
Ricciardo 32 kruga na supersoftu u prvom stintu. Kimiju nisu izdržale ni 26krugova soft, očito Ferrari ima probleme.
Ricciardo 32 kruga na supersoftu u prvom stintu. Kimiju nisu izdržale ni 26krugova soft, očito Ferrari ima probleme.
- F1NAC
- Moderator
iz pirellija su izjavilo da ferrari nije napravio nis krivo vezano za setup (prekoracenje ogranicenja koje im pirelli preporuca) i samim time Pirelli ne okrivljuje Ferrari.Ćale od Lewisa je napisao/la:Bottas je također odvezo 32 kruga na soft komponenti pa nisu izgledale ovako a kroz cjelu utrku nije šparao auto.
nadam se da ce se to temeljito istrazit
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...gdje si to pročitao?...iz pirellija su samo izjavili da je riječ o dva različita razloga ali da ne znaju još točno ništa..."We believe, but it has to be proven, that the two modes of failure of the two tyres were different."What we can exclude is carcass failure on Kimi's tyre because the tyre was still inflated. Sebastian had a different issue with a loss of air."....da šteta je da im se to dogodilo i da su tako izgubili bitne bodove no događalo se i ranije...na kraju će biti da je za sve kriv "loš menagment guma" kod Vettela (kod Kimija vjerojatno nešto drugo)...Vettel je vozio jako agresivno (zato jer je morao da sačuva poziciju) - negdje sam pročitao da Pirelli odbacuje da je ono kočenje i flat imao bilo kakav utjecaj na ovo što se dogodilo no siguran sam da nije to baš pomoglo u očuvanju gume...nemojmo samo odmah početi pljucati (iz ferrari kuta) po gumaru jer niste imali sreće s njima ovaj put - isto ovo se može dogoditi na nekoj drugoj utrci i jednom ili oba mercedesa...jebga sranja se događaju...F1NAC je napisao/la: iz pirellija su izjavilo da ferrari nije napravio nis krivo vezano za setup
...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- F1NAC
- Moderator
Pa niko ne pljuca. Samo stavljam sto je Pirelli objavio. Mene najvise zaintrigirala Kimijeva guma. Nije bilo nikakvih zuljeva nego puče samo tako i delaminira se
Btw
Leclerc potvrden za test u Madarskoj
Nadam se samo da se ovo nece pomest pod tepih jer ovo su ozbiljne stvari da se guma samo tako raspadneIsola also ruled out that the basis of Vettel's problem could be the blockage seen while he was battling with Bottas: "I do not think this can be the reason for a problem like that happened to Sebastian. We will evaluate all data, possible vibrations, temperatures, pressures, any indication will be useful to shed light on the incident. Set up problems? I can not speak about setting up teams, obviously, but I can say that every team was within the limits we suggest, but I can not reveal the camber or other parameters of Ferrari as well as other teams. I can say, however, that Kimi's tire had no blisters, and we are now verifying that of Vettel.
Btw
Leclerc potvrden za test u Madarskoj
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
baš zato sam te to pitao...i nigdje ne govori da setup je ili nije razlog problema...pirelli tj. Isola govori o tome da nitko od momčadi nije otišao van preporučenih preporuka o tlaku u gumama, broju krugova i ostalim bakanalijama (radna temperatura, vrijeme trajanja...) koje dolaze pred svaku utrku od njih...veze nemaju oni sa setupom i ostalim sranjima koja također bitno utječu na potrošnju i trajanje gume...bez uvrede ali od tebe bih zadnjeg očekivao da si prevodiš ovakve stvari kako tebi odgovaraju a ne onako kako jesu u stvarnosti...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- F1NAC
- Moderator
Toon je napisao/la:baš zato sam te to pitao...i nigdje ne govori da setup je ili nije razlog problema...pirelli tj. Isola govori o tome da nitko od momčadi nije otišao van preporučenih preporuka o tlaku u gumama, broju krugova i ostalim bakanalijama (radna temperatura, vrijeme trajanja...) koje dolaze pred svaku utrku od njih...veze nemaju oni sa setupom i ostalim sranjima koja također bitno utječu na potrošnju i trajanje gume...bez uvrede ali od tebe bih zadnjeg očekivao da si prevodiš ovakve stvari kako tebi odgovaraju a ne onako kako jesu u stvarnosti...
Ma nasao sam na redditu jedan clanak koji je stavio jedan lik sa druge stranice koja linka na ovu a naslov je ubiti takav da zapravo opcenito niko nije presao limit setupa
- popeye
- Veteran
- Navijam za: Mad Max
Majstorski se odbranio. Mozete samo da mu zavidite.Vuksa_KC je napisao/la:Bio je Ferrari evidentno brži od RB, samo ovaj balavac pak mijenjao smjerove na kočenjima pa nema prestizanja.
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
- popeye
- Veteran
- Navijam za: Mad Max
Kolko je Ferari bio brzi pokazuje to da Max nije mogao pratiti Kimija kao i to da kad ga je Fetel konacno obisao posle boksa da ni njega nije mogao pratiti.zonelsk je napisao/la:Da je Ferrari bio evidentno brzi nebi ga morao prolaziti na kocenju.Vuksa_KC je napisao/la:Bio je Ferrari evidentno brži od RB, samo ovaj balavac pak mijenjao smjerove na kočenjima pa nema prestizanja.
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
- vidc
- Veteran
u brzim zavojima je bio puno brži... sve ostalo je štekalo. a svatko tko zna bar nešto o utrkivanju i F1 zna da je izuzetno teško pratit bolid i preticat u brzom zavoju. al to vrijedi samo za ove što znaju bar nešto o utrkivanju i F1