Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

dmarijon je napisao/la:Ja mislim da je za Ferrarijeve neuspjehe krivo to što nemaju resusurse kao Red Bull i mercedes. Mislim da se uvijek 90% priče vrti oko toga. Službeno imaju podjednako resurse, ali brandovi kao merc ili red bull su ipak prejaki za konkurenciju, i tu curi sa svih strana. Moje mišljenje.
To nije tačno, Ferrari ima i može imati resurse, Ferrari ima novac.
To što imaju Domenicalija koje ne zna da iskoristi te resurse to je druga stvar.
Domenicali koristi novac na pogrešne stvari, recimo preplaćuje vozače, mislim da je i Alonso više plaćen nego što treba o Massi kada je vozio za Ferrari ne treba ni pričati, on je trebao da bude plaćen 10 puta manje nego što je bio.
Trebalo im je 4-5 godina da shvate da moraju izvršiti temeljnu rekonstrukciju zračnog tunela, nemoj mi reći da nisu ranije to uradili jer nisu imali novca.
Mercedes je uložio najviše novca u novi motor, mogao je to uraditi i Ferrari, umjesto toga oni su trošli novac u protekle 2-3 sezone na "Sizifov posao", da u doba aero ere pobjede Neweya.
Što se tiče ograničenja budzeta, Ferrari je to trebalo da zaobiđe kao što rade i Red Bull i Mercedes. Mnoge stvari za Ferrrari mogu da urade i drugi dijelovi Fiat grupacije.
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

@Dero je dobro napisao:
Sada više ne moramo tratiti karijeru jednom nego dvojici top vozača današnjice. Stvarno postaje mi žao Alonsa i njegove karijere. Barem ce se sada dokazati da je u biti on taj koji je vukao Ferrari do nezasluženih pozicija proteklih godina. U post intervjuima oboje su totalno nezainteresirani i poraženi prije nego je sezona počela. Jel itko cuo Hamiltonov intervju? Boli ga briga što je odustao kada zna da ima zvijer u rukama i lako ce nadoknaditi ovu utrku.
Alonso i Kimi su u nezavidnoj poziciji. Oni već spadaju u seniore i još koja godina i zbogom.
Ako ostanu u ovakvom Ferrariju to će za njih biti vozačka i duševna patnja. Iako su dobro plaćeni mislim da neće biti zadovoljni.
Što im ostaje u "poodmaklim" godinama, kakav izbor?
Ako Ferrari ne uspije brzo podići formu mislim da će oba vozača postati bezvoljni i ne vjerujem da će tako gristi i biti na maximumu. Nije u šoldima sve!?
Volio bih vidit kakva atmosfera vlada trenutno u Ferrariju.
Ako do Španjolske ne budu u stanju pobjeđivati mislim da je za njih gotovo. Ne samo ova sezona nego i dugi niz godina nakon. Nikada nisam bio navijač Ferrarija, samo mi je žao prije svega Alonsa a sad i Kimija što se neće moći boriti na vrhu ako Ferrari ne popravi formu.
Čekam da vidim Maleziju i još se pomalo nadam mada sve manje.
Iskustvo prošlih sezona govori mi da Ferrari ne može brzo odgovoriti izazovima. Previše su tromi a izgleda i nesposobni.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mislim da je najveći problem što već nekoliko sezona imaju masu iskusnih i obrazovanih ljudi, ali nemaju nekog izraženog vođu koji će ih organizirati. Ovdje ne mislim na Domenicalija nego na nekog tko bi bio vođa tehničkog odjela, kao što je to nekad bio Brawn. Allison je došao kasno na kraju prošle sezone i već tad je govorio da tehnički odjel u Ferrariju nije najbolje organiziran. Ako ih on ne uspije dovesti u red onda stvarno sumnjam da tu grupu itko može sredit

Također se slažem sa F2004_the_best_ever vezano za neke odluke u prošlosti, kao ova o rekonstrukciji tunela i prije toga o ulaganju u CFD opremu. U Ferrariju su znali da će se testiranja ograničiti i znali su da će jedini način za razvoj bolida biti tunel i CFD...nažalost u to doba su još uvijek ubirali plodove nekih starih vremena i uspjeh je sakrio manjkavosti u tehnologiji u tvornici. Kad se to uočilo već je bilo kasno
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Mislim da previše dramatizirate dragi navijači Ferrarija :).

Ferrari je institucija. Ferrari i McLaren JESU Formula 1. Prolazili su, prolaze i prolazit će tu i tamo kroz kraće ili dulje krize, ali vratit će se na vrh! McLaren je bez naslova od 2008. dakle, samo godinu manje od Ferrarija, prošle sezone nisu uspjeli ni postolje ostvarit. Vidli su da je vrag odnio šalu, poduzeli neke nužne korake i napredak se već vidi. Ferrari će, radije prije nego kasnije, morat napravit isto. Stari konkurentni posljednjih 5,6 godina (McLaren i Ferrari) natjecali su se tko će biti šlampaviji, mislim da je čak McLaren pobjedio u tom obračunu, ali sada se izdiže iz krize, imaju novu mladu nadu i vjerujem da će se uskoro boriti za naslove.

Tak da nemojte tolko dramatizirat sad da je gotovo i da više nikad neće pobjedit jer hoće. Siguran sam da već ove sezone i ne sumnjam da će FA biti u igri za naslov.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

@Cuky
samo da nadodam. po hitno trebaju dovesti vođu koji se zove Flavio Briatore.
sa ovim imenom i kad bi ga večeras doveli bez imalo šale i podcijenjivanja ferrari bi u maleziji lovio postolje i alonso bi uhvatio pol position.
znam da je nemoguće i neizvedivo ali tog čovjeka smatram rješenjem za tu momčad.
evo kad se naš ron vratio i posložio redove vidjeli smo rezultat.
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Ferrari ce opet biti najbolja ekipa kad budu smjeli praviti bezbroj krugova u Fioranu...znaci u bliskoj budocnosti nikako...cim treba malo mucnuti glavom oni se pogube...u neku ruku ja im zelim to,ali ne Alonsu i Kimiju,oni su najmanje krivi..
Alonsista hasta la muerte..
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Ja sam zadovoljniji s činjenicom da su oba bolida završila u bodovima. Radije bih na početku i da su sporiji, ali neka budu pouzdani. Brzina će se lakše uhvatiti.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

neznam koliko je ovo istina ali...
Alonso stated after race on spanish press:

- they didn't have to save any fuel, so calls of Ferrari engine being thirsty not being proved as stated by Ted's notebook
- also they have electrical problems, switching to manual set ups and doing so during the straight lines and managing that
way all of the race. so no the best scenario to drive today.

preuzeto sa F1 technical foruma

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ako nemaju problem s čuvanjem goriva onda ne znam kako mogu biti 18kila preteški.

Sad kad malo bolje razmislim i nije tako loše ako se sve uzme u obzir. Imaperativ je rješiti taj problem s elektronikom do Malezije i mislim da bi onda bez problema mogli napadati podij.
Alonsa je zehabalo to što nije mogao proči Hulkenberga, ali kad je napokon dobio čisit zrak bježao mu je više od 0.5 sec po krugu, a treba reći da Button također nije baš negdje pobjegao, a ne vjerujem da je štedio. 5.2 sec s tim da je zadnji Alonsov krug bio penzionerski (1:35:0, Button 1:33:1, krug prije toga je bio Alonsov najbolji, a ovaj zadnji Buttonov) i da je Button dobio neku prednost prelaskom kroz bokseve. 2. boks Alonsa je bio u 34. krugu, nekih 20-ak krugova prije kraja i u tih 20 krugova Button je dobio možda sekundu (u ranijem djelu je imao nekih 5-6sec, ali su gume kasnije profunkcionirale i Alonso je počeo voziti). Treba reći i da je najbrži Alonso krug pola sekunde brži od Buttona i 3 desetinke od Magnussena. Pričam najviše o njima jer su pred kraj jednako vozili. Williams je po meni ispred oba u utrci, ali u kvalifikacijama su brži ovi, pogotovo Ferrari (govorim o normalnim suhim kvalama).
Nije sezona još izgubljena. Allison će tek sad doći do izražaja, a to s elektronikom se mora riješiti čim prije.

Raikkonena također treba riješiti, puno rada u simulatoru do Malezije jer nam ovakav ništa ne znači. Mislim da je on najviše od svih imao problema s BBW-om.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Schumy.d je napisao/la:Ja sam zadovoljniji s činjenicom da su oba bolida završila u bodovima. Radije bih na početku i da su sporiji, ali neka budu pouzdani. Brzina će se lakše uhvatiti.
Ne bih se sa tobom složio, lakše je od nepouzdanog bolida napraviti pouzdan nego do sporog bolida napraviti brz, dokaz tomu je i Red Bull - Ferrari u proteklih nekoliko sezona.
Što se tiče brzine, Mercedes je brži sigurno, mislim da je Williams brži, što se tiče Red Bulla i McLarena ne može se reći sa sigurnošću da su brži od Ferrari-ja jer Ferrari nije mogao danas iskoristiti svoj puni potencijal, od ostalih bolida Ferrari je sigurno brži.
Takođe čini mi se da je Ferrari bolje funkcionisao na medium gumama nego na softu kada se pogleda utrka a i slobodni treninzi.
Ostaje samo da se nadamo da će ova sezona za Ferrari imati obrtnuti smjer događanja u odnosu na prošlu sezonu, mada nada je bila i ostala najgora kurva.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:Ja sam zadovoljniji s činjenicom da su oba bolida završila u bodovima. Radije bih na početku i da su sporiji, ali neka budu pouzdani. Brzina će se lakše uhvatiti.
Ne bih se sa tobom složio, lakše je od nepouzdanog bolida napraviti pouzdan nego do sporog bolida napraviti brz, dokaz tomu je i Red Bull - Ferrari u proteklih nekoliko sezona.
Što se tiče brzine, Mercedes je brži sigurno, mislim da je Williams brži, što se tiče Red Bulla i McLarena ne može se reći sa sigurnošću da su brži od Ferrari-ja jer Ferrari nije mogao danas iskoristiti svoj puni potencijal, od ostalih bolida Ferrari je sigurno brži.
Takođe čini mi se da je Ferrari bolje funkcionisao na medium gumama nego na softu kada se pogleda utrka a i slobodni treninzi.
Ostaje samo da se nadamo da će ova sezona za Ferrari imati obrtnuti smjer događanja u odnosu na prošlu sezonu, mada nada je bila i ostala najgora kurva.
Džabe ti brzina ako će se kvariti svake 2 utrke. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

prilično detaljna analiza prednjeg krila na F14-T
klik na link

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Allisonovo viđenje F14T, start i brzina u zavojima posebno u brzim zavojima je jača strana F14T, problem je stabilnost na kočenju i brzina na pravcima.
http://formula1.ferrari.com/news/time-homework" onclick="window.open(this.href);return false;
Alonso-champ
Veteran
Veteran

A gdje je onih 340 km/h sto se toliko pricalo nakon Bahraina?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da, 340km/h je realno očekivati na uličnoj utrci...nije ni Bottas išao 337km/h kao što je išao u Bahrainu..

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Ok,ali ako su tamo imali najvecu brzinu,zasto ne i ovdje...ok,do staze je,onda mogu ocekivati u Maleziji najvisi top speed,staza to dopusta..
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ne znam jeli s ovim zadnjim o nadogradnjama mislio da ce u Maleziju donijeti nesto ili na daljnje utrke.
Sve u svemu smo vec ovo znali, potovo ovo za brzinu. Ovih 340, to je cini mi se amus rekao da su to dobili kad su koristili 100% Ers-a, a sad dali se pod to misli na 100% od Ferrarijevog Ersa (cca 120ks) ili 100% Ersa (160ks, mislim da ovo, tako da nije cudno da tu nismo bili najjaci u tom podrucju)
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Kad je Alonso rekao da je prvobitni cilj da oba bolida zavrse utrku,verovatno to znaci su eliminisali uzrok eventualne probleme sa ERS-vima,a to se na kratak rok moze postici samo snizenjem snage9bar se ja tako nadam)
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

PitLaneTalk ‏@pitlanetalk 2m
F14-T will receive a software update expected to optimize ERS and boost power by 30%. Ferrari will apply remapping in Bahrain. #F1 #Formula1
Kako ce nas silovati grid u maleziji na ona dva pravca.
:mplavi: :mplavi:

Renaultu je software patch pomogao, nadajmo se da je ovo istina.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Dero je napisao/la:
PitLaneTalk ‏@pitlanetalk 2m
F14-T will receive a software update expected to optimize ERS and boost power by 30%. Ferrari will apply remapping in Bahrain. #F1 #Formula1
Kako ce nas silovati grid u maleziji na ona dva pravca.
:mplavi: :mplavi:

Renaultu je software patch pomogao, nadajmo se da je ovo istina.
Steta sta nije monza sljedeca ;)
Enzo se negdje okrece u grobu kad ovo vidi, njegova je bila da je aerodinamika za one koji neznaju napravit dobar motor!!! A sad kad je aerodinamika umanjena, oni imaju slab motor ;)
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

motor je svima manje-više identičan jer su pravila toliko striktna da su razlike među motorima jako male...nisu im dozvolili ni da sami biraju kut među cilindrima nego im je ograničeno na 90°. Ono što radi razliku je ERS i način na koji se ta snaga koristi. Mercedes je tu napravio daleko bolji posao od Renaulta i Ferrarija

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

To znači da bi Ferrari mogao dobiti nekih 40-50hp, što se tiče vremena koje se dobija sa ERS-om pretpostavke idu od 1.5s pa čak do 3s mislim da je u onom Ferrari-Shell videu spomenuto 3s.
Očigledno je da Ferrari ima problema i da ne može da "izvuče" svu potencijalnu snagu iz ERS-a, takođe izgleda da cijeli sistem V6 motor, ERS električni motori, baterija nije u potpunosti sinhronizovan.
Edit:
nadam se da će im i Florian Puget pomoći da riješe ovaj problem koji je stručnjak za ERS i koji je došao u Ferrari krajem prošle godine iz Mercedesa.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

bit cemo sitting ducks na ravnicama :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

u isčekivanju godota... :P
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

iskreno, kad bih znao da će ta poboljšanja u Bahrainu biti osjetna i da će se od Bahraina na dalje boriti za pole, pobjede i naslov nebi mi niti najmanji problem bio gledati Ferrari kako se vuče oko 10. mjesta u Maleziji...ali s obzirom da neznamo na što će to u Bahrainu ličiti ipak mi Malezija neće biti baš bez briga

slika
Odgovori