Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- King iCool
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Re: Formula 1 team - Ferrari
30%??? ma da, moš' mislit...šta je previše je ipak previše.
-
- Legenda
30 % više od 120 konja, da bi došao do pune snage od 160 konja. ako je ers 1,5 - 3 sec po krugu, ovo je možda 0,4 - 0,7 po krugu.
Samo neka se trkaju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari

Kontakt Kimija i Kobayashia, ako su tačno glasine da je bolid Ferrari-ja težak, možda je to i uzrok što Kimijev bolid nije pretrpio oštećenja.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Ipak je straznji ovjes malo teze za polomit nego prednji.sjeti se Alonsa i Barichella u spa 2010.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Mansell
- Test vozač
- Navijam za: Mercedes
Zadnji ovjes je cvrsci od prednjeg pa je i to jedan od razloga zasto je Kimijev bolid ostao citav. Bilo je takvim slucajeva vec i prije.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Mozda cak i je ostecen..vidjet cemo dal ce na post-race analizi naci neke pukotine u ovjesu ili šasiji.
(vjerojatno nije) ali to takođermoze biti jedan od razloga zake kimije imal problema na kocenju. Kazem vjerojatno nije jer je imal punoproblema cijeli vikend ali ovaj kontakt mu sigurno nije pomogel kod toga. Nikad neznas.
Ali kak izgleda Kobayashijev blid, kimi je jako jako dobro prosel, cudim se kaj ga nije okrenuo ili izbacio iz putanje...
(vjerojatno nije) ali to takođermoze biti jedan od razloga zake kimije imal problema na kocenju. Kazem vjerojatno nije jer je imal punoproblema cijeli vikend ali ovaj kontakt mu sigurno nije pomogel kod toga. Nikad neznas.
Ali kak izgleda Kobayashijev blid, kimi je jako jako dobro prosel, cudim se kaj ga nije okrenuo ili izbacio iz putanje...
I like to race, not to do laps alone.
- F1NAC
- Moderator
kimi je imao cijeli vikend problema na kocenjuzonelsk je napisao/la:Mozda cak i je ostecen..vidjet cemo dal ce na post-race analizi naci neke pukotine u ovjesu ili šasiji.

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
ma ferrarijev bolid je čvrst ko tenk.. sjeti se samo kak je rubens pogodio alonsa u belgiji i nije mu niš bilozonelsk je napisao/la:Mozda cak i je ostecen..vidjet cemo dal ce na post-race analizi naci neke pukotine u ovjesu ili šasiji.
Michael is faster than you!!
- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- F1NAC
- Moderator
Sve vise je glasina da je Ferrarijev motor pretezak. Koja ludnica. Na kraju nije renault najgori nego Ferrari.koji panjevi 

-
- Legenda
Mislio sam da je tih 18 kila viška negdje drugdje. Ako je motor, sigurno ga u dogledno ohoho vrijeme neće olakšati. Jedino ako uspiju skinuti negdje drugdje, pa do minimalne težine.
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
znači glasine do sada:
- Renault ne može odraditi trkaći start
- Mercedes ima 100KS više od svih ostalih
- Utrku u Australiji možda neće nitko završiti
- Mercedes će svih proći za 2 kruga
- Ferrarijev bolid je pretežak
- Ferrarijev motor je prežedan
- Ferrarijev motor je pretežak
Od svih ovih ja još niti jednu nisam vidio da je ispala točna
I vezano za ovo o težini..toliko o tome koliko su to provjerene informacije
- Renault ne može odraditi trkaći start
- Mercedes ima 100KS više od svih ostalih
- Utrku u Australiji možda neće nitko završiti
- Mercedes će svih proći za 2 kruga
- Ferrarijev bolid je pretežak
- Ferrarijev motor je prežedan
- Ferrarijev motor je pretežak
Od svih ovih ja još niti jednu nisam vidio da je ispala točna
I vezano za ovo o težini..toliko o tome koliko su to provjerene informacije
So, it was 18kg a few days ago, now it's 13kg. At this rate their engine will be underweight by the time they get to Malaysia.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Cuky
- Moderator
Ferrari: no need for finger-pointing over slow start to F1 season
Ferrari boss Stefano Domenicali says his Formula 1 team must not waste time dwelling on where it should have done a better job this winter, and instead must focus entirely on how it can improve.
With Fernando Alonso and Kimi Raikkonen missing out on a podium finish in Australia, Ferrari admits that it is behind its rivals at the moment.
But as it faces a busy few weeks needing to drive forward with car developments, Domenicali has urged his staff not to waste energy trying to blame each other for their situation.
"It is a matter of everyone doing their job and being focused on what they have to do at home, without trying to say that it is your fault or my fault," he explained.
"As a team we must react together - and that is what I have asked all my engineers and people."
Domenicali insists that there is not one area where Ferrari must focus its efforts, because it is both the chassis and engine that need to be improved.
Speaking about the power unit in particular, with Alonso having struggled to overtake Nico Hulkenberg in Australia, Domenicali said: "It is an area that we have to improve.
"The more power you have, the less you stay on full throttle - so you have many benefits on the fuel consumption side. The cat has to bite the tail.
"We have to improve a lot and I don't want to focus on that, because also the car has to be improved."
IZVOR - Autosport.com
I jedan komentar na taj članak sa f1technical foruma sa kojim se slažem:
Just reading this reportage from AS, with Stefano Domenicali giving the by-now almost traditional early season "this is not the time to point fingers for mistakes in the Winter" speech:-
http://www.autosport.com/news/report.php/id/113030" onclick="window.open(this.href);return false;
Stefano seems like he is a nice enough chap, but with the best will in the world, isn't it time for someone else? He’s the exact equivalent of Whitmarsh at Maranello, in terms of being a nice guy but not a winner, and if it wasn’t for his family connections via Banca di Imola I suspect he would have been moved aside long before now.
If you look at the period 1996-2008, Ferrari was 1/2 in the Constructors in 11 of those 12 years; and yes, Stefano took over in 2008 but frankly inherited the good stuff from Todt - and yet still let the Driver’s championship slip away to Hamilton despite dominating the Constructors. Since Stefano started running his own team in 2009 they have been 3rd three times, and 4th for the first time since 1993, with just one 2nd place. I don't think that's where Ferrari want to be; I suspect most Ferrari followers think the same.
With another poor start to a season, despite some of the best talent in the paddock behind the wheel, he has to be in a very tough spot justifying his position at the head of the team. A resurgent McLaren under Dennis/Boullier and Williams rising from the grave just makes it even harder. I wonder who will initiate the change? And perhaps more important, who is even close to being able to take on the challenge of leading that team against characters like Dennis, Lauda and Horner?

- F1NAC
- Moderator
- sofer
- Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS
Evo video kako su tekle pripreme na F14T,tokom testiranja i prije.
https://www.youtube.com/watch?v=LJQF2NBw0MA" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=LJQF2NBw0MA" onclick="window.open(this.href);return false;
- F1NAC
- Moderator
James Allison govori da je auto dobar u brzim zavojima i na startovima, trkacija je na izlazu ok problem je samo brzina na pravcu i stabilnost na kocenju. Radi se puno parom da se prikljuce fajtu za vrh. GO GO !!
EDIT:
pomalo već počelo mješanje u strukturi ....
EDIT:
pomalo već počelo mješanje u strukturi ....
Italian journalist Leo Turrini reports that the bad showing in Melabourne has led to a staff reshuffle in the technical group in charge of ERS in Maranello.

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
A najjače mi je kako je tokom zime došao iz Merca tip za ERS
Izvor? Matt Sommers
EDIT: Bas citam na Twitteru da je Fia kriva sto Ferrari u prvim krugovima nije imao Ers, neki softwerski fehler, ali je zanimljivo da su Mercedesovi Pu imali stariju verziju, a Ferrariji noviju. Drugim rijecima - "Ferrari international assistance" nam je unistio utrku (mislim da bi bez problema ulovili podij)To Ferrari:
- Florian Puget, ERS Hybrid Systems Engineer (former KERS Hybrid Systems Enginner), from Mercedes HPP to Ferrari, Nov. 2013
Izvor? Matt Sommers

- F1NAC
- Moderator
From omnicorse:
Ferrari says their PU is not overweight. Ferrari voted against 10kg minimum weight increase.
Ferrari will not use the metal ring around the turbo as their lighter solution was approved by FIA
Ferrari says their PU is not overweight. Ferrari voted against 10kg minimum weight increase.
Ferrari will not use the metal ring around the turbo as their lighter solution was approved by FIA

-
- Legenda
Ferrari u prvim krugovima nije imao ERS? To nisam znao. Malo su mi svejedno bili prebrzi za nedostatak od 160 ks (tj. 120)speedy56 je napisao/la:A najjače mi je kako je tokom zime došao iz Merca tip za ERS
EDIT: Bas citam na Twitteru da je Fia kriva sto Ferrari u prvim krugovima nije imao Ers, neki softwerski fehler, ali je zanimljivo da su Mercedesovi Pu imali stariju verziju, a Ferrariji noviju. Drugim rijecima - "Ferrari international assistance" nam je unistio utrku (mislim da bi bez problema ulovili podij)To Ferrari:
- Florian Puget, ERS Hybrid Systems Engineer (former KERS Hybrid Systems Enginner), from Mercedes HPP to Ferrari, Nov. 2013
Izvor? Matt Sommers
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
da Ferrari je koristio noviji software za razliku od Mercedesa (za Renault nisam procitao) i taj novi software je zakazo kod FIA-e,kao neki bug je bio pa nisu bili umogucnosti koristiti kers

- Cuky
- Moderator
pa Alonso je nakon utrke rekao da nisu imali električne motore, da su morali kroz masu opcija na volanu proći kako bi ih aktivirali.
Navodno taj problem, isto sam na twitteru čitao, su imali na svih 6 bolida koje pokreće Ferrari...FIA blokira korištenje ERS-a prije nego bolidi postignu 100km/h a navodno je kod Ferrarija bila greška pa se ERS uopće nije aktivirao (što bi objasnilo kako je Magnussen ostao ispred Alonsa iako je skoro završio u zidu na startu)
Navodno taj problem, isto sam na twitteru čitao, su imali na svih 6 bolida koje pokreće Ferrari...FIA blokira korištenje ERS-a prije nego bolidi postignu 100km/h a navodno je kod Ferrarija bila greška pa se ERS uopće nije aktivirao (što bi objasnilo kako je Magnussen ostao ispred Alonsa iako je skoro završio u zidu na startu)

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
ovo je ta informacija,a ko zna nek prevede(sa translateom se nemoze uraditi,dobija se nerazumvljiv tekst)
http://www.omnicorse.it/magazine/35940/ ... -della-fia
http://www.omnicorse.it/magazine/35940/ ... -della-fia
Zadnja izmjena: gjoko-mkd, dana/u 25 ožu 2014, 20:49, ukupno mijenjano 1 put.
- F1NAC
- Moderator
Ferrari je jedini imao noviji software(Ferrarijevi motori)Cuky je napisao/la:pa Alonso je nakon utrke rekao da nisu imali električne motore, da su morali kroz masu opcija na volanu proći kako bi ih aktivirali.

- Cuky
- Moderator
Unutrašnjost lijevog boka

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Kimi tvrdi da su problemi u momčadi ne samo u "break-by-wire" sistemu već mnogo širi...normalno da se pouzda u momčad i misli da imaju dovoljno kompetentnih ljudi koji će to riješiti no početak sezone nikako nije obećavajući...
LINK
LINK
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"