Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

i ja mislim da je cak brze ako se ide malo dalje od zida jer opet poslije moras trznut volanom natrag na stazu jer te malo dalje ceka travica
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Post sa F1T foruma
According to la stampa there's been a change in suspension geometry. I'm struggling to see any (front or rear) from the pics available

EDIT: Još jedna vidljiva promjena...bokovi osim što su produženi prema natrag su i poprilično smršavili
slika

To bi moglo značiti da ima i nekih promjena "ispod haube" jer sumnjam da bi prethodno bili toliko širi da je bilo moguće skupiti ih.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Usporedba novog i starog pokrova mašine
slika
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Jasno se vidi da kut slikanja nije isti, da bolid nije jednako udaljen od fotografa, tako da nema nikakvog smisla ovo gledat
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:Jasno se vidi da kut slikanja nije isti, da bolid nije jednako udaljen od fotografa, tako da nema nikakvog smisla ovo gledat
si ti ćorav? pogledaj bodywork oko auspuha a i dolje se vidi da je dio ovjesa pokriven na lijevoj slici 8)

EDIT:

Stari poklopci motora na oba bolida... :doubt:
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Jasno se vidi da kut slikanja nije isti, da bolid nije jednako udaljen od fotografa, tako da nema nikakvog smisla ovo gledat
si ti ćorav? pogledaj bodywork oko auspuha a i dolje se vidi da je dio ovjesa pokriven na lijevoj slici 8)

EDIT:

Ko je sad ćorav? :biggrin:
isto ko i ova Cukyjeva slika gore što pokazuje kao različite bokove di je isto jako različit kut slikanja, a i općenito je shebano tako uspoređivat neke djelove bolida jer nikad neće biti potpuno isti kut slikanja udaljenost bolida...
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:

EDIT:

Ko je sad ćorav? :biggrin:
isto ko i ova Cukyjeva slika gore što pokazuje kao različite bokove di je isto jako različit kut slikanja, a i općenito je shebano tako uspoređivat neke djelove bolida jer nikad neće biti potpuno isti kut slikanja udaljenost bolida...
pa pogledaj malo otvor oko ispuha, ovaj dolnji komentar sam uputio na temelju onog sto vidim na FP3 a to je da koriste stari bodywork, inace na speedyjevim slikama mores vidit usporedbu ćoro :D, pogledaj donje otvore kako su pokrivene vilice ovjesa
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Dajte dečki ne fantazirajte :) , kut je 95% jednak, isto i udaljenost (usporedite lampu i gume).
Lijevo kod Raikkonena (lijevo) je novi pokrov (vidi se po auspuhu) i sidepodsi, kod Alonsa (desno) stari paket
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny ti stvarno moraš stavit očale kao što ti je netko rekao :D

Na slici koju je speedy stavio se lijepo vidi da je na jednoj oko ispuha širok poklopac i ovjes ne ulazi u pokrov motora (desna strana) dok se na drugoj polovici vidi novi djelovi gdje je bočni dio pokrova motora produljen prema iza i ovjes ulazi u njega, a u sredini je odmah usko uz ovjes (lijeva strana).

Na slici koju sam ja stavio se lijepo vidi da iako je malo drukčiji kut logo UPS ima drukčiji oblik. Ako ti ta usporedba nije zadovoljavajuća, pogledaj usporedbu ta dva različita bočna dijela na ovim slikama...obrati pozornost na oblik bokova oko WEICHAI loga te na crni dio oko ovjesa...da je neznam koliko različit kut razlike su preočite...
Stara verzija
slika

Nova verzija
slika

@speedy
moguće da je toplije pa ne žele riskirati pregrijavanej sa uskim centralnim otvorom...

slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Evo vam ovdije hrpa slika pa usporedite :biggrin:

http://www.f1technical.net/forum/viewto ... 15966&f=12" onclick="window.open(this.href);return false;
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo još jedna usporedba za Kennyja...znam, vjerojatno ćeš reć da nije ista strana, ali razlike su preočite i oko sponzorskih logoa na bokovima i oko stražnjeg ovjesa
Monako (i Španjolska je bila ista)
slika

Kanada
slika

Gledano otraga to izgleda ovako...
Monako (i Španjolska)
slika

Kanada
slika

Ako ne vidiš razlike onda stvarno neznam...valjda ne obraćaš pažnju na takve detalje

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

uffffffff stvarno sam ćorav #-o primjeti se Cuky i na onoj gore slici što si stavio, hebiga na prvoj sam pomislio da je možda samo zbog kuta, prevelike razlike su
Zadnja izmjena: Kenny, dana/u 07 lip 2014, 17:44, ukupno mijenjano 1 put.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nis od novijih dijelova za ovaj vikend
@tgruener: #F1 Ferrari running the old engine cover and floor for rest of Montreal weekend. New parts too risky with higher ambient temperatures.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nis od novijih dijelova za ovaj vikend
@tgruener: #F1 Ferrari running the old engine cover and floor for rest of Montreal weekend. New parts too risky with higher ambient temperatures.
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Jako me ovaj novi pokrov motora ovak od iza podsjeća na RB-ov
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mene vise na mercedesov

slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:uffffffff stvarno sam ćorav #-o primjeti se Cuky i na onoj gore slici što si stavio, hebiga na prvoj sam pomislio da je možda samo zbog kuta, prevelike razlike su

Ma np, dogodi se...možda sam trebao staviti u svoje postove napomenu da ovo "ćorav" stavljam ko zafrkanciju na onu raspravu o navijačkim očalama nedavno, ali eto...

F1NAC je napisao/la:nis od novijih dijelova za ovaj vikend

Ovo isto mora bit za udarat se glavom u zid...djelovi koji, barem ovako gledano izvana, rade i donose neka poboljšanja u performansama su prevelik rizik za pouzdanost dok ih ne istestiraju još...

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ja bih te nove dijelove stavio na jedan bolid, pa ako prođe, prođe, a ako onda da se utvrdi koliko može taj novi paket izdržati.
Ne vidim stvarno šta Ferrari može izgubiti ako bude nastupio bar sa jednim bolidom na kojim je taj novi paket.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

hmm...u Monaku zadnjih godina nije bilo odustajanja zbog netehničkih problema toliko koliko ove godine, pa možda računaju da bi tako moglo biti i u Kanadi pošto i tu često zna biti svega...možda će radije onda pokušati na sigurno doći sa oba bolida do bodova nego riskirati

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:
Kenny je napisao/la:uffffffff stvarno sam ćorav #-o primjeti se Cuky i na onoj gore slici što si stavio, hebiga na prvoj sam pomislio da je možda samo zbog kuta, prevelike razlike su

Ma np, dogodi se...možda sam trebao staviti u svoje postove napomenu da ovo "ćorav" stavljam ko zafrkanciju na onu raspravu o navijačkim očalama nedavno, ali eto...
Ma nema problema, realno svi barem malo gledamo navijački
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

istina...čak i kad gledamo iste brojke, svatko će ih protumačiti na drugi način...ne možeš biti skroz objektivan kad se za nešto interesiraš da si neznam tko...jedino bi Data iz ST mogao :D

slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Može li netko objasnit zakaj su Kimija pustili usred najveće gužbe na stazu sad u Q3 ? Majko mila #-o
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Može li netko objasnit gdje su nestale najavljene Ferrarijeve nadogradnje? :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

@Domi
Zato jer je jedini od vozača koji su ušli u Q3 imao samo jedan novi set super-soft guma pa su išli na samo jedan pokušaj

@Bernardinac
Vozili su ih cijeli petak i ako se ne varam nešto sitno jutros, ali su ih skinuli jer je pretoplo i boje se pregrijavanja sa tako uskom zadnjicom

slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Kužim ja to, ali da su ga pustili 20 sec ranije, taman bi stigao ispred svih koji su taman izlazili iz boxa kad je on počinjao brzi krug i imao čistu stazu, nemogu to shvatit jednostavno :roll:
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Odgovori