Kamui Kobayashi

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: BMW - Heidfeld

Re: Kamui Kobayashi

Post Postao/la bmw_sauber_f1 »

Ja mislim da ga je Nick svojevoljno pustio, moguce je da su mu nesto natuknuli... ali prije mislim ovo prvo jer on nije neki prgavac koji se ljuti sto mora pustiti brzeg kolegu u tom trenutku. On je timski igrac i na sve pristaje za dobrobit tima.
ice_man
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la ice_man »

Zahvaljujući njemi i atraktivnoj vožnji nisam zaspao za vrijeme današnje utrke.
Šteta što tek profunkcionira na kraju sezone, bilo bi ga dobro vidjet za par sezona u nekom vrhunskom bolidu.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

bmw_sauber_f1 je napisao/la:Ja mislim da ga je Nick svojevoljno pustio, moguce je da su mu nesto natuknuli... ali prije mislim ovo prvo jer on nije neki prgavac koji se ljuti sto mora pustiti brzeg kolegu u tom trenutku. On je timski igrac i na sve pristaje za dobrobit tima.
Hm.... čini mi se da malo idealiziraš Nick Heidfielda, tj. vučeš na subjektivnost. U svakom slučaju ga je pustio - ali kako, i s čijom konačnom odlukom, to zna samo Nick. Ali bio je to razborit i mudar potez, jer Kamui je u tom trenutku bio pravi tajfun. Slažem se da je Nick timski igrač, ali ga je malo zaboljelja pobjeda Roberta Kubice 2008. u Kanadi, jer je on to želio više nego Poljak, a i mogao ju je ostvariti.

ice_man je napisao/la:Zahvaljujući njemi i atraktivnoj vožnji nisam zaspao za vrijeme današnje utrke.
Šteta što tek profunkcionira na kraju sezone, bilo bi ga dobro vidjet za par sezona u nekom vrhunskom bolidu.
Kamui nije profunkcirao tek na kraju sezone. Ja pratim njegovu vožnju cijelu sezonu, i vozi uvijek dobro - koliko se sjećam uspio se na trećoj utrci ( Malaysia ) aktualne sezone kvalificirati među prvih deset. Sve više i više može pokazati svoju vještinu što je bolid BMW Sauber sve bolji i bolji. Općenito auto Petera Saubera je još dosta inferioran u odnosu na njegovu ligu, a to su Wiiliams i Mercedes GP, te Force India. Stoga Kamui još više vrijedi. Jučer je vozio na rubu, ajd da kažem tipično japanski, i još jedan plus mu dajem, što je u toj "japanskoj vožnji" uvijek uspio izvući živu glavu. Svi Japanci do sada su znali preći tu granicu i uprskati svoju vožnju.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: BMW - Heidfeld

Post Postao/la bmw_sauber_f1 »

pospani gad je napisao/la: Hm.... čini mi se da malo idealiziraš Nick Heidfielda, tj. vučeš na subjektivnost. U svakom slučaju ga je pustio - ali kako, i s čijom konačnom odlukom, to zna samo Nick. Ali bio je to razborit i mudar potez, jer Kamui je u tom trenutku bio pravi tajfun. Slažem se da je Nick timski igrač, ali ga je malo zaboljelja pobjeda Roberta Kubice 2008. u Kanadi, jer je on to želio više nego Poljak, a i mogao ju je ostvariti.
Mozda jesam subjektivan, ali nebi me cudilo da ga je svojevoljno pustio, jer je pravi timski igrac, ovaj citat mi je zanimljiv, moze znaciti nesto a i nemora.

Nick was up to seventh, but he then let team-mate Kamui Kobayashi pass so that he could use the advantage of fresh tyres to launch an attack on Michael Schumacher.

Upravo zbog toga mislim da je svojevoljno pustio Kamuia, jer ako je pustio Roberta da mu pred nosom pokupi prvu pobjedu, ovo s Kamuiem je sitnica.
A naravno da mu nije bilo svejedno, ali eto kao sto sam rekao sve za tim.
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

kamui je jako agresivan vozač i zbog toga što se ne boji napadati već je s vremenon uspio uvježati pretjecati i koristiti svaki komad pa mu odgovara da vozi s kontra strategijom što je već radio i prije a to je i kubica isto radio u singapuru
slika
Dajan
Navijam za: Vettel i povratak Kimija

Post Postao/la Dajan »

spacedoc je napisao/la:kamui je jako agresivan vozač i zbog toga što se ne boji napadati već je s vremenon uspio uvježati pretjecati i koristiti svaki komad pa mu odgovara da vozi s kontra strategijom što je već radio i prije a to je i kubica isto radio u singapuru
Moram se sloziti s tobom. Ne sjecam se koja je VN u pitanju, ali sam siguran da je s ovakvom strategijom vec vozio jednom i da je jednako bio uspjesan. Ocigledno mu je mu odgovara kada dobije pred kraj nove gume..

Inace, po forumima vazi misljenje da je Kamui novi Takuma. Ja se ne slazem s ovim. Kamui nije neko ko unistava bolid tek tako, i cesto pravi stvarno dobra prestizanja.
Jednostavno, kad vidite japanca u F1, ocekujete da je fanatik, pa onda i sto nije potez fanatika pripise mu se kao da jeste.
Ona situacija sa STR-om da se dogodila izmedju Heidfelda i Algu. niko ne bi pricao o potezu fanatika, osobe bez trunke mozga i slicno..
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

bmw_sauber_f1 je napisao/la:
pospani gad je napisao/la: Hm.... čini mi se da malo idealiziraš Nick Heidfielda, tj. vučeš na subjektivnost. U svakom slučaju ga je pustio - ali kako, i s čijom konačnom odlukom, to zna samo Nick. Ali bio je to razborit i mudar potez, jer Kamui je u tom trenutku bio pravi tajfun. Slažem se da je Nick timski igrač, ali ga je malo zaboljelja pobjeda Roberta Kubice 2008. u Kanadi, jer je on to želio više nego Poljak, a i mogao ju je ostvariti.
Mozda jesam subjektivan, ali nebi me cudilo da ga je svojevoljno pustio, jer je pravi timski igrac, ovaj citat mi je zanimljiv, moze znaciti nesto a i nemora.

Nick was up to seventh, but he then let team-mate Kamui Kobayashi pass so that he could use the advantage of fresh tyres to launch an attack on Michael Schumacher.

Upravo zbog toga mislim da je svojevoljno pustio Kamuia, jer ako je pustio Roberta da mu pred nosom pokupi prvu pobjedu, ovo s Kamuiem je sitnica.
Da ga nije pustio Kamui bi pokušavao dok ne bi ili prestigao Heidfelda, ili izbacio obojicu iz utrke. Jučer je bio u killing spree modu, a Heidfeld je dovoljno pametan da izbjegne bilo kakve bespotrebne rizike. Prije par sedmica nije imao bolida, a sada je već u bodovima. Nije sigurno želio bilo kakav rizik da ostane bez toga, jer i on želi mjesto iduće sezone.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

bmw_sauber_f1 je napisao/la:

OK. Poslije ovoga citata u potpunosti se slažem sa tvojom tvrdnjom ( izuzimam ikakvu subjektivnost ). Nick je sve to što kažeš za njega. Dodao bih ovo: kada si tako fer i pošten, u realnosti najčešće ispušiš.... :(
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Dajan je napisao/la:
spacedoc je napisao/la:kamui je jako agresivan vozač i zbog toga što se ne boji napadati već je s vremenon uspio uvježati pretjecati i koristiti svaki komad pa mu odgovara da vozi s kontra strategijom što je već radio i prije a to je i kubica isto radio u singapuru
Moram se sloziti s tobom. Ne sjecam se koja je VN u pitanju, ali sam siguran da je s ovakvom strategijom vec vozio jednom i da je jednako bio uspjesan. Ocigledno mu je mu odgovara kada dobije pred kraj nove gume..

Inace, po forumima vazi misljenje da je Kamui novi Takuma. Ja se ne slazem s ovim. Kamui nije neko ko unistava bolid tek tako, i cesto pravi stvarno dobra prestizanja.
Jednostavno, kad vidite japanca u F1, ocekujete da je fanatik, pa onda i sto nije potez fanatika pripise mu se kao da jeste.
Ona situacija sa STR-om da se dogodila izmedju Heidfelda i Algu. niko ne bi pricao o potezu fanatika, osobe bez trunke mozga i slicno..
Kamui usitinu nije nikakav novi Taku. Takuma je bio OK, ali imao je tu, bar malu žicu kamikaze. Vjerujem i nadam se za Kamuija, da može podići svoju sadašnju vožnju za još par viših nivoa, jer je to put do pobjednika - a očekujem i da ima te ambicije. Trebaju mu u Sauberu ( ne sumnjam u Petera i ekipu ) složiti što bolji auto, a po dosadašnjim pokazateljima mogla bi mu, trebala bi mu biti pružena prilika u vrhunskoj pili - vrhunskoj momčadi. Bitno da je u F1, pa i u solidnom Sauberu vozi baš kako bi i svi ostali trebali voziti - sa što manje kalkuliranja ( naravno bez potrebnog i suludog rizika koji ugrožava rezultat u utrci - jedan od znakova ispravnog korištenja mozga ili ti sive mase ).

I da, dodatni power boost bio je taj što vozi doma..... :biggrin:
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Moje mišljenje je da ima više sreće nego pameti. Prvo dodir sa Alguersuarijam, pa poslije još jedan dodir, isto s Alguersuarijem (mislim). I bolid mu je ostao čitav. Ovaj put, al' pitanje hoće li tako biti svaki put. Znam jednog vozača koji nije imao tolike sreće u zadnje dvije utrke, iako je potez na Webberu bio puno manje oportunistički od bilo kojeg Kobayashievog. Dakle, mislim da ga ekipa veliča bezveze, lako jurcat kad se ne boriš za naslov, zalijećeš se na sve pa kaj bude, a drugo je kad ti je svaki bod važan + s takvom vožnjom opet velim dogodit će ti se i da NE završiš utrku. A da je situacija da se bori za naslov i da ispadne iz utrke zbog jednog od svojih poteza onda bi svi ovi koji veličaju sada njegovu vožnju ga nazvali budalom bez mozga i vozačem bez ''vozačke inteligencije''.
A što se mene tiče, naravno, uvijek podržavam agresivnost al u smatram da je u onom prvom napadu na Alguersuarija bio puno preoptimističan.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

@ Slash - potpuno se slažem, ovo je napravio sad i možda više nikad. Da je uzbudljivo to gledat jest ali realno koja bi top momčad željela takvog vozača u svojoj ekipi.
Ako bude jednog dana u mogućnosti borit se za prvu poziciju čisto sumnjam da će istim stilom vozit. Takvih kao on je već bilo u F1 al nisu postigli gotovo ništa i pozdravili se s F1.
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Slash je napisao/la:Moje mišljenje je da ima više sreće nego pameti. Prvo dodir sa Alguersuarijam, pa poslije još jedan dodir, isto s Alguersuarijem (mislim). I bolid mu je ostao čitav. Ovaj put, al' pitanje hoće li tako biti svaki put. Znam jednog vozača koji nije imao tolike sreće u zadnje dvije utrke, iako je potez na Webberu bio puno manje oportunistički od bilo kojeg Kobayashievog. Dakle, mislim da ga ekipa veliča bezveze, lako jurcat kad se ne boriš za naslov, zalijećeš se na sve pa kaj bude, a drugo je kad ti je svaki bod važan + s takvom vožnjom opet velim dogodit će ti se i da NE završiš utrku. A da je situacija da se bori za naslov i da ispadne iz utrke zbog jednog od svojih poteza onda bi svi ovi koji veličaju sada njegovu vožnju ga nazvali budalom bez mozga i vozačem bez ''vozačke inteligencije''.
A što se mene tiče, naravno, uvijek podržavam agresivnost al u smatram da je u onom prvom napadu na Alguersuarija bio puno preoptimističan.

ajdemolim te kolumnu napiši,ovo želimčuti,tj vidjeti do kraja
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

Slash je napisao/la:Moje mišljenje je da ima više sreće nego pameti. Prvo dodir sa Alguersuarijam, pa poslije još jedan dodir, isto s Alguersuarijem (mislim). I bolid mu je ostao čitav. Ovaj put, al' pitanje hoće li tako biti svaki put. Znam jednog vozača koji nije imao tolike sreće u zadnje dvije utrke, iako je potez na Webberu bio puno manje oportunistički od bilo kojeg Kobayashievog. Dakle, mislim da ga ekipa veliča bezveze, lako jurcat kad se ne boriš za naslov, zalijećeš se na sve pa kaj bude, a drugo je kad ti je svaki bod važan + s takvom vožnjom opet velim dogodit će ti se i da NE završiš utrku. A da je situacija da se bori za naslov i da ispadne iz utrke zbog jednog od svojih poteza onda bi svi ovi koji veličaju sada njegovu vožnju ga nazvali budalom bez mozga i vozačem bez ''vozačke inteligencije''.
ali da samo vozi iza nekoga nikad neće biti ništa a ovako kad napada svaki puta sve bolje i bolje to može raditi to jest što više puta ponavljaš neku radnju bolje češ je izvesti samo je pitanje gdje je granica napredovanja
slika
doktor95
Navijam za: Otkad je Kimi otisao nist

Post Postao/la doktor95 »

a jednu ce trku sigurno izletit zbog ovakvog nacinja voznje ... al do tada ovo je premocno za gledat :)
slika
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

Hahaha opet njusim miris trollova u zraku - pa to je strasno :biggrin:
Osjecam li to i neku cinicnu ljubomoru?
Hvala ti Kamui sto si pokazao da ima zivota i u "Jenson save fuel" formuli 1!
slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Lord of the Ring je napisao/la:Hahaha opet njusim miris trollova u zraku - pa to je strasno :biggrin:
Ljubomora? Ne, pogotovo na Kobayashijeve vozačke sposobnosti sigurno ne. Ciničnost? Da, ciničnost kojom želim pokazat dvostruka mjerila pojedinih članova ovog foruma. Dakle imamo Kobayashija, imamo marginalca Kobayashija i s druge strane imamo svjetskog prvaka Hamiltona. Evo kako ide priča:

U Monzi Hamilton napada Massu u drugoj šikani nakon starta. Oštećuje bolid u dodiru i NE nastavlja utrku. Gubi dragocjene bodove u borbi za svjetsko prvenstvo. Redom je ''budala'', ''vozač bez mozga'', ''dobar, ali bez vozačke inteligencije'', ''preagresivan'', ''trebao je ostati iza i uzet hrpu bodova'' itd. itd.

U Singapuru Hamilton nakon greške Webbera ga napada i preuzima njegovu poziciju, Webber ga pogađa od iza - Hamilton NE nastavlja utrku. Opet gubi dragocjene bodove u borbi za svjetsko prvenstvo. E sad je ipak malo manja budala jer ipak nije on kriv sa sudar, ''ali stvarno bi se luđak trebao malo primiriti jer tako se ne osvajaju prvenstva.''

U Japanu Kobayashi prvo prolazi Alguersuarija s unutarnje strane - praktički potez ako prođe prođe, ako ne jebiga, i daleko optimističniji čak i od Hamiltonovog u Monzi. JAK dodir s Alguersuarijem, Kobayashi nastavlja utrku. U 39. krugu, Kobayashi napada opet sirotog Alguersuarija ovaj puta s vanjske strane, prerano zatvara i dolazi OPET do dodira, ovaj puta dva, prvi put Alguersuarijev kotač u trupu Saubera, te na izlasku iz zavoja Sauberov zadnji lijevi kotač i Toro Rossov prednji desni. Alguersuari ostaje bez prednjeg krila. Kobayashi - bez štete.

Svima nam je bilo zabavno gledati njegove hmm, majstorije na VN Japana, daleko od toga. Ali, istim ljudima nije zabavno gledati kad čovjek koji se bori za naslov pokušava prestići drugog pretendenta na naslov? Pa to bi po svoj logici trebalo bit puno uzbudljivije; nego borba za bodove. Ne, kad je borba na čelu, onda je čovjek koji pokušava pretjecati, manijak, i vozač bez vozačke inteligencije. Pa dajte bar imajte iste kriterije onda. Da je Hamilton imao upola sreće kao Kobayashi (u Monzi i u Singapuru) danas bi bio drugi čovjek u prvenstvu. Ali nije. I to je poanta.

Još jedna stvar: kažu Kobayashi je učinio utrku zanimljivom. Pa to ja cijelo vrijeme govorim: da upravo Hamilton čini F-1 zanimljivom zbog svoje agresivnosti, a daleko je zanimljivije (barem meni) gledati čovjeka koji se bori za naslov u borbama nego nekakvog japanskog marginalca.

Kad sam se već zapiso, iako nije tema, da još spomenem samo jednu stvar. Vidio sam već u par tema da se proziva M. Jergovića zbog davne izjave da je Hamilton najbolje što se dogodilo F-1 od Ayrtona Senne. Vidim da i tu izjavu velika većina članova, očito, pogrešno tumači, pa vele da je čovjek lud - imali smo Kimija, Schumachera, Alonsa itd. itd.
Pa dragi prijatelji, čovjek nigdje nije rekao da je Lewis Hamilton ''najbolji vozač koji je u F-1 vozio od A.S.'' A to je to što vi svi upravo vidite. Dakle on je rekao najbolje u smislu: promocije F-1, komunikacija s medijima, agresivnost, općenito dakle popularnost F-1 je narasla od pojave Lewisa Hamiltona. I to je činjenica koja ne znači nužno da je on ''najbolji vozač ikada'' već samo jedna karizmatična persona koja je doprinjela popularnosti svima nam najdražeg sporta.

Hvala na slušanju i doviđenja.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

@Slash

Svakako. Stoji tvoje mišljenje u vezi Lewisa. Ja bih dodao, ( iako bi nekome moglo zvučati isto onome što si ti izjavio ), da je Lewis agresivan i sve ostalo..... On zaista ima sposobnosti i pokazuje da vozi brzo, da riskira, da se bori, obilazi, kvalitete koje krase vrhunske vozače, svjetske prvake, itd.

Evo ja vidim u tvome postu/kolumni, da si ti u biti branio Lewisa i njemu slične - ono kako ga javnost/mediji prozivaju za njegove postupke ( uglavnom na stazi ). Ja se ovdje ne želim postaviti tako da branim Kamuija ( ali izgledat' će tako.... a jbg ..... :biggrin: ... ). Niti napadati Lewisa - činjenica je da ga javnost pere za svaki shit na stazi - a i sama sofisticirana F1, odnosno njena vlastita prezentacija same sebe je prilično licemjerna - sve je to dio F1.

Dakle, kada se malo promisli, Kamuijevi potezi mogu podsjećati na vožnju iz nižih kategorija - isforsirana borba na svakoj šansi. Malo i podsjećaju na to. Onda, kao što sam spominjao u prethodnim postovima - obilasci su mu imali donekle sadržaj tipičnih banzai poteza svih Japanaca u F1 ( iako su i drugi tako znali voziti, ne samo Japanci ). U svakom slučaju Kamuijevi potezi na stazi bili su doslovno nezreli, a puni želje za dokazivanjem, afirmacijom. Evo, prvi njegov obilazak Jaimea je čisti banzai, imao je i sreće - što vam je ovaj mladi Japanac i sam rekao - za podsjećanje pogledati video isječak na str. 5 ove teme. Dakle sreća je element koji je bio prisutan u Kamuijevim akcijama, ali prije nje dolazi optimizam, hrabrost i spremnost na rizik. Ali bitan je i protivnik ( eto i najsvježiji - Webber/Hamilton/Singapore ), također i vrijednost situacije..... itd., itd.,.....

Sve u svemu, to je akcija i hrabrost koju su F1 tv gledatelji gledali, ajde recimo za primjer ( ne isključujem sva druga desetljeća povijesti F1 ) 70-ti i 80-tih. I mi smo željni takvih događaja na svakoj F1. Tako, kako je riskirao Kamui Kobayashi, nekada je riskirao i Gilles Villenuve, M. Schunacher, i drugi - ne da mi se sada kopati You Tube-iju, za dokaze. Oni su bili zreliji i iskusniji vozači od Kamuija. Kamui je uistinu bio preoptimističan na obilasku Michaela Schumachera u Singaporeu. Nezreo je po tom pitanju. Ali čovjek hoće probati, učiti, dokazati se. I treba tako. Treba se popraviti i izbrusiti svoj talent.

A mediji oko F1 i sama F1 ( bijedni suci - njihove odluke uistinu znaju biti dvojbene i pristrane, itd. ) su licemjerni i ništavni kod proglašavanja nekoga junakom, nekoga luzerom i slično. Mi kao fanovi i kao javnost možemo si priuštiti ove solidne rasprave na forumima, koje nas mogu podijeliti i ostaviti nezadovoljnima. Ali to je tako. Svatko navija za svog. Ja želim da Fernando uspije ( iako mu je ova godina u Ferrariju, blijeda slika onih u Renaultu - 2005./2006. ). Ti, koliko kužim navijaš za Lewisa, ili za McLaren općenito.

Ali Kamui je car..... :biggrin:
Neka uspije. Neka se poboljša. Mi ga želimo gledati takvog da riskira i da vozi. On je tako vozio i na GP Valencia ( na svježim gumama - baš kao Robet Kubica), i obilazio je i riksirao i svaka mu čast za cijelu sezonu.

Kamui........... :driver: ........ :thumbup:
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

pospani gad je napisao/la: Ali Kamui je car..... :biggrin:
Neka uspije. Neka se poboljša. Mi ga želimo gledati takvog da riskira i da vozi. On je tako vozio i na GP Valencia ( na svježim gumama - baš kao Robet Kubica), i obilazio je i riksirao i svaka mu čast za cijelu sezonu.

Definitivno. Samo sam pokušao pokazati da onaj koji je danas heroj, kralj itd. itd. većini ekipe ako će se dajbože on ikada boriti za naslov i ako će raditi iste ove stvari, biti budala, vozač bez glave, vozač koji vozi samo mudima itd. itd.
Toliko o dosljednosti i nelicemjerju ''fanova'' F-1.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

"What Kamui did with his car was super. Because I had to watch on television, he saved my day"
:arrow: Robert Kubica explains why he still enjoyed the Japanese Grand Prix despite his own retirement
slikaslikaslika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Lord of the Ring je napisao/la:Hahaha opet njusim miris trollova u zraku - pa to je strasno :biggrin:
Ne nego u formuli " Let Michael through, it is for the championship" ere.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Ono preticanje Kamuia s vanjske i onda rano zatvaranje kad je Algersuariju puknulo krilo bi vjerojatno bilo pod istragom i napadač bi dobio 'drive-through' da su bile druge uloge i borba za višu poziciju. Jer takvih je u povjesti bilo slučajeva.
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Slash je napisao/la:
pospani gad je napisao/la: Ali Kamui je car..... :biggrin:

Definitivno. Samo sam pokušao pokazati da onaj koji je danas heroj, kralj itd. itd. većini ekipe ako će se dajbože on ikada boriti za naslov i ako će raditi iste ove stvari, biti budala, vozač bez glave, vozač koji vozi samo mudima itd. itd.
Toliko o dosljednosti i nelicemjerju ''fanova'' F-1.
za mene je budala,jer on svoj način vožnje neće promjeniti i tako svi japanci vozea to je ubojstvo na stazi,nedaj bože da mu se da bolid koji je dobar u ruke,ubit će nekoga,paralelno sa Lewisom,da,ima sličnosti no Hami ipak iako iznimno agresivno vozi,vozi i promišljenije,ovome puca k hoće li ili neće kaj i kome nauditi,nažalost,to se pokazalo par puta greškomali i višeputa dobro,kažem,sve je ok dok netko ne nastrada,a pazi,Hami za razliku od ovoga neide u kamikaza napade,i on kad prođe.blokira izlaz ne da se zabija u protivnika,rijetki su petki kada Hami poslje napada ima kontakt,jer ne napada na sve ili ništa,napada "čisto" blokirajući protivniku izlaz tako da ga praktički gura sa staze da on mora prikočiti,ovaj paknapadao sa nutarnje il vanjske strane,tako mu je svejedno,ide kao Sato,sa brzinom koja je puno veća i sigurna da neće prići zavoj kako treba,sada zamisli da se to dogodi u na izlasku iza parabolike,prva šikana i nađu se on i webber,ja garantiram da bi bilo mrtvih!!! neki respekt mora postojati,neki kod također,ne razumijem napaljivanje na samoubojice,i garantiram DNF u sljedećoj trci,sadamisli da je Bog,pun je hvale a nisu svi takvi Alguersuariji da samo tako daju mjesto,panemaboga da bi pretekao nekog od top 5 vozača koji znaju stopirati zavoj
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
prljavi harry
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la prljavi harry »

Ja neke ljude ovdje stvarno ne kužim :? Kamui samoubojica? Ludi marginalac? Kamikaza? Očito moj TV prikazuje malo drukčiji program pa sam gledao drukčiju utrku. Jedini vozači koje volim vidjeti u attack modu su Hamilton, Kubica i...Kobayashi. Jedini Kobyjev potez koji je bio malo na granici, priznajem, je bio prvi napad na Toro Rosso, koji je prošao na sreću. Svi koji su padali kasnije, Sutil, Barrichello...to je definitivno bio Kobyev zavoj koji samo on zna kako pravilno proći. Prolaz Alguersuarija sa vanjske strane? Neprocjenjivo! Po meni mu je ostavio sasvim dovoljno prostora, jer koliko se sjećam, Koby je sa desnim kotačima bio skoro do ruba staze nakon prolaska zavoja, tako da nema govora o preranom zatvaranju, već se Algu nije dao, te ga je iz frustracije šta mu je ovaj napravio htio na silu zaustaviti. Tu je došlo do dodira kotačima. Nadam se da neće nikad promijeniti stil vožnje, te da će imati konkurentan auto sljedeće sezone.
Čovjek mora biti svjestan svojih ograničenja.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

prljavi harry je napisao/la:Ja neke ljude ovdje stvarno ne kužim :? Kamui samoubojica? Ludi marginalac? Kamikaza? Očito moj TV prikazuje malo drukčiji program pa sam gledao drukčiju utrku. Jedini vozači koje volim vidjeti u attack modu su Hamilton, Kubica i...Kobayashi. Jedini Kobyjev potez koji je bio malo na granici, priznajem, je bio prvi napad na Toro Rosso, koji je prošao na sreću. Svi koji su padali kasnije, Sutil, Barrichello...to je definitivno bio Kobyev zavoj koji samo on zna kako pravilno proći. Prolaz Alguersuarija sa vanjske strane? Neprocjenjivo! Po meni mu je ostavio sasvim dovoljno prostora, jer koliko se sjećam, Koby je sa desnim kotačima bio skoro do ruba staze nakon prolaska zavoja, tako da nema govora o preranom zatvaranju, već se Algu nije dao, te ga je iz frustracije šta mu je ovaj napravio htio na silu zaustaviti. Tu je došlo do dodira kotačima. Nadam se da neće nikad promijeniti stil vožnje, te da će imati konkurentan auto sljedeće sezone.
Ja sam imao osjećaj da ga je Alguersuari pokušao namjerno izbaciti iz utrke nakon onog preticanja s vanjske strane. Baš je izgledalo kao da je skrenuo u njega namjerno. Valjalo bi pogledati onboard snimke sa Alguersuarijevog bolida.
A vezano za pljuvanje/hvaljenje Kamuia i Lewisa već sam više puta izrekao svoje mišljenje. Kamui se mora dokazivati. Bez obzira na sve fanovi vole okršaje na stazi, vole vozače poput Kamuia koji se neće s bržim bolidom voziti iza nekoga. Možda to i nije najbolje za njega u današnjoj F1, ali iz navijačke perspektive mogu samo reći: GO KAMUI.
Što se tiče Hamiltona i njegovog "suludog riskiranja", pisao sam već na temi o njemu. Da je u Monzi ili Singapuru imao 20 bodova ispred Webbera rekao bih da je idiot zbog svojih poteza. Pošto je u bodovnom deficitu onda je uradio ono što mora raditi da bi postao prvak, a ako to nije promišljen potez onda ne znam šta je. Istina s Massom u Monzi se debelo precjenio, ali to ne umanjuje činjenicu da čovjek razmišlja. Kad je tek došao u F1 moglo bi se reći da je bio sklon glupim potezima i bespotrebnom riziku, ali se kod njega osjeti napredak na tom polju, što je i normalno s obzirom ne stečeno iskustvo.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

prljavi harry je napisao/la:Ja neke ljude ovdje stvarno ne kužim :? Kamui samoubojica? Ludi marginalac? Kamikaza? Očito moj TV prikazuje malo drukčiji program pa sam gledao drukčiju utrku. Jedini vozači koje volim vidjeti u attack modu su Hamilton, Kubica i...Kobayashi. Jedini Kobyjev potez koji je bio malo na granici, priznajem, je bio prvi napad na Toro Rosso, koji je prošao na sreću. Svi koji su padali kasnije, Sutil, Barrichello...to je definitivno bio Kobyev zavoj koji samo on zna kako pravilno proći. Prolaz Alguersuarija sa vanjske strane? Neprocjenjivo! Po meni mu je ostavio sasvim dovoljno prostora, jer koliko se sjećam, Koby je sa desnim kotačima bio skoro do ruba staze nakon prolaska zavoja, tako da nema govora o preranom zatvaranju, već se Algu nije dao, te ga je iz frustracije šta mu je ovaj napravio htio na silu zaustaviti. Tu je došlo do dodira kotačima. Nadam se da neće nikad promijeniti stil vožnje, te da će imati konkurentan auto sljedeće sezone.
nije bio do ruba,pogleday replay i onda reci da je to normalno,pa IŠAO SE ZABITI U TR i nakon toga imao dupli kontakt s njime,zašto? zato što je bio sporiji na izlasku,oštetio svoj bolid,njegov bolid,sve,to što ti ne kužiš neke tako ja ne kužim tebe,ista stvar,no manje važno,poanta je,adokazat će se,da će se spram njega sprdati svi kao prema Takumi,i takuma je na "idiotskom" takvom zavoju išao na MS-a zato je poznat postao,ali kamikaze ulazi sa 40kmh većovm brzinom,su direktni i striktno namjenjeni tome da se ide na ubacivanje,ako ne propusti nema veze,ako propusti odlinčno (naravno u prvoj verziji nema veze jer je trka gotovo za jednog i drugog)

Suzuka,overtake by Koba
Rubens,odličan prelazak,nema zamjerke nimalo,tako se to radi,zašto ga stari nije zatvorio nije ni važno,ali jako lijepo
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=azn-spnM ... re=related[/youtube]

Quick Nick,valjda nije se privikao na bolid,kaj ja znam,jer ovakvu grešku napravit mu nimalo ne pomaže,no skoncentrirani Koba prolazi,svaka čast

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=selVjNuQ ... re=related[/youtube]

ALg. sa vanjske strane,teška greška Jamiea,ovaj pokušava zatvoriti ali nemože računati NA TO;ZAVOJ JE TAKAV!!!! neiskustvo,neide do kraja,i onda kaj ispadne? ovaj se naravno zabije u njega i ONDAsemakne do crte :roll:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VGVjMhHH ... re=related[/youtube]

ALg br2.nutarnja strana,Prvo,Jamie ostavlja prostora taman toliko da ovaj mora poederati pod na pasicacama,šro JE BTE KAŽNJIVOno F1 čitaju pravila tko kako hoće,Koba tu gubi kontrolu,kamikaze prolaz dolazi na svoje i naravno da nemože okrenuti nego ide ravno,da je izbacio Jamiea bio mi 100% kriv,ima samo sreće što je bio blagi kontakt
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9VAIuy7NFrk&NR=1[/youtube]

I da zaključim,ovo je Španjolska verzija,za one koji tazumiju imalo taj jezik,shvatit će da je na tom zavoju u simultaoru lijepo rekao,najvažniji je izlazak,u nijednom od slučajeva sa Kobom on nije imao mjesta za izlazak
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Av4YVAD1 ... re=related[/youtube]

ne znam,to je moje mišljenje,sigurno dosta vas ne vidi nikaj sporno no ja vidim i men je to Kamikaza,bolid nevjerovatno da je ostao u 3 dodira u stanju da završi trku,dok Alg. nije,uništio mu je utrku i ako je to potez za pohvalu,onda svaka čast =D>
Odgovori