Vidjet ćemo sve za par dana. Nadam se da će biti malo zanimljivije od ovoga što su predstavili.Cuky je napisao/la:nije pošteno baš, već smo ustanovili da bolidi koji se predstave nisu identični onima na testiranjima i u utrci. Ne otkrivaju se sve karte kod skidanja plahte. Također, te rupe su vjerojatno tu za hlađenje i ako se pojave vjerojatno će biti samo na toplijim utrkama
Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Caldor
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: Formula 1 team - Lotus F1 Team
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
meni je bolid i ovako zanimljiv jer ima par lijepih detalja oko ispuha i na prednjem dijelu bokova. Problem (ili prednost, ako se gleda sa strane momčadi čiji je bolid) je u crnoj boji jer se na njoj detalji teže uočavaju nego na npr. srebrnoj, bijeloj, crvenoj...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Znači onda sam dobro razumioF1NAC je napisao/la: vjerovatno svi timovi rade na ddrsu , al na prezentaciji nije bilo tih otvora pa govorim

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
zar nije f-duct zabranjen a ne ddrs?
- Cuky
- Moderator
DDRS je zabranjen, tj. DRS ne smije imati nikakovg efekta osim onog za koji je namjenjen. F-Duct nije zabranjen, zabranjen je F-Duct kojim upravlja vozač (pomično aero pomagalo i te priče). Pasivni F-Duct, onaj koji smo vidjeli na Lotusu koji radi tek kada struja zraka kroz cijevi dosegne određenu brzinu su dopušteni. Jedino što otežava posao inižinjerima je to što u stražnjem krilu od 2011. ne smije biti nikakvih proreza kroz koje bi ta struja zraka prolazila, ali se drag očito može smanjiti i na neki drugi način pa se zato radi na razvoju takvih sistema.
I mene ovo ljuti kad novinari miješaju dva sustava, F-Duct i DDRS jer zbunjuju sve nas....
I mene ovo ljuti kad novinari miješaju dva sustava, F-Duct i DDRS jer zbunjuju sve nas....

- Cuky
- Moderator
Danas je trebao Kimi voziti, ali nije bio u mogućnosti zbog, kako je dano u javnost, trovanja hranom. A njegova ekipa, šaljiva ove zime, se i na to našalila

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ode kimi spavat@Lotus_F1Team Though Kimi is fighting fit, the E21 has a little gearbox sniffle. Kimi's having a quick nap as we apply Vix vapour rub to the box

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
mala zanimljivost:
Zajedno sa ovogodišnjom konklavom, zadnjih 5 konklava (izbor pape za one koji neznaju) 2 pobjede pravog Lotusa, 2 pobjede Renaulta i sada pobjeda ovog Lotusa koji je zapravo Renault
Zajedno sa ovogodišnjom konklavom, zadnjih 5 konklava (izbor pape za one koji neznaju) 2 pobjede pravog Lotusa, 2 pobjede Renaulta i sada pobjeda ovog Lotusa koji je zapravo Renault

- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
Toooooo, spalio Burn crvenog bika 
Ajmo sad u potragu za parama da se moze kontinuirano razvijat bolid.

Ajmo sad u potragu za parama da se moze kontinuirano razvijat bolid.
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Ovaj Lotus mi se čini jako brz, a na ovoj utrci je KJimi imao i jedno manje zaustavljanje od ostalih, ako ostali nisu pogrješili sa taktikom ovo bi mogla biti jako dosadna sezona

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Dr. DJ
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari-Massa
Baš zato što je Lotus brz nebih rekao da nas čeka dosadna sezona...Da je RB dominirao u Australiji ja bih se zabrinuo ovako se zabrinutost skroz raspršila...Odličan Lotus i Ferrari koji po meni definitivno mogu parirati RB ove sezone po meni su garancija za sve samo ne dosadnu sezonu...A ako si mislio da če Lotus dominirati ove sezone pa da nas zato čeka dosadna sezona u to nekako čisto sumnjamKenny je napisao/la:Ovaj Lotus mi se čini jako brz, a na ovoj utrci je KJimi imao i jedno manje zaustavljanje od ostalih, ako ostali nisu pogrješili sa taktikom ovo bi mogla biti jako dosadna sezona

1982 UCV 1919
- Cuky
- Moderator
Mislim da su Ferrari i Lotus tu negdje po brzinu. Ovu utrku je odlučilo to što Ferrarijeva taktika nije radila zbog prometa. Kad imaš stop više moraš imati čistu stazu da bi iskoristio sve što gume mogu pružiti. Alonso je zapeo prvo iza Masse i Vettela, onda iza Hamiltona i na kraju iza Marussie i Caterhama koji ga krug i pol nisu propuštali. S obzirom na samo 4-5 sec zaostatka kada je izašao iz zadnjeg stopa ja se usuđujem tvrditi da mu je to odnijelo pobjedu u nedjelju.
Ali lijepo je vidjeti Lotus naprijed. Ako već netko mora biti ispred Ferrarija onda radije da su to crni ili jedan od 2 srebrna tima nego plavo-ljubičasti
Ali lijepo je vidjeti Lotus naprijed. Ako već netko mora biti ispred Ferrarija onda radije da su to crni ili jedan od 2 srebrna tima nego plavo-ljubičasti

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Ovo sam već vidio na forumu no nisam "reagirao" - ali kako se ovo provlači i dalje stvarno me interesira odalke taj KRUG i POL u kojem dotični nisu dozvolili ili nisu propustili mada su prema pravilima MORALI to učiniti?Cuky je napisao/la:Alonso je zapeo prvo iza Masse i Vettela, onda iza Hamiltona i na kraju iza Marussie i Caterhama koji ga krug i pol nisu propuštali. S obzirom na samo 4-5 sec zaostatka kada je izašao iz zadnjeg stopa ja se usuđujem tvrditi da mu je to odnijelo pobjedu u nedjelju.

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Dero
- Profesionalni vozač
U čemu je problem?Toon je napisao/la: Ovo sam već vidio na forumu no nisam "reagirao" - ali kako se ovo provlači i dalje stvarno me interesira odalke taj KRUG i POL u kojem dotični nisu dozvolili ili nisu propustili mada su prema pravilima MORALI to učiniti?![]()
Prema pravilniku kada vozač dobije plavu zastavu mora propustiti bolid koji ga zaobilazi PRVOM PRILIKOM kada staza dozvoljava. Albert park je uz Monako najuža staza na kalendaru i ako naletiš na promet u S3 ili dobar dio S2 do ciljne ravnine popusis i dobar dio vremena. Nitko nije rekao da nisu dozvolili nego jednostavno nisu bili u mogucnosti da propuste Alonsa a da ne kompromitiraju sebi utrku.
- Toon
- Veteran
Dero znamo čitati s razumijevanjem?
Problem je u KRUGU I POL.
Problem je u KRUGU I POL.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- Dero
- Profesionalni vozač
Pa ja sam tebi pokušao sa razumjevanjem objasniti da kada zapnes iza nekog u Australiji nemas baš prostora da ga pretekneš. Zapneš iza bolida u S2 do ciljne ravnine pozdravi se sa pretjecanjem. Ja to računam kao upropašteni krug.
I nije sve ni u pretjecanju nego u vožnji u turbulentnom zraku kada još nisi dovljno blizu bolida da ga pretekneš a itekako utječe na vrijeme.
Al očito si zapeo oko tehnikalija pa stoga necemo se valjda prepirati ako netko kaže da je zapeo "KRUG I POL" ili ak ja kažem da je zapeo 2564 m... Jedino bitno je da je uistinu zapeo više nego što je trebao
I nije sve ni u pretjecanju nego u vožnji u turbulentnom zraku kada još nisi dovljno blizu bolida da ga pretekneš a itekako utječe na vrijeme.
Al očito si zapeo oko tehnikalija pa stoga necemo se valjda prepirati ako netko kaže da je zapeo "KRUG I POL" ili ak ja kažem da je zapeo 2564 m... Jedino bitno je da je uistinu zapeo više nego što je trebao

- Toon
- Veteran
Ne izvlači se sad.
Ne da mi se tražiti no gotovo sam siguran da je F2004_the_best_ever (član foruma) spomenu negdje cijeli krug, Cuky je dodao još pola...ako ovo ne prekinem završiti će da se Alonso vozio pola utrke iza ovih bolida!
Zapeo je iza njih možda pola kruga ili mrvicu više, isto tako je krug i pol prije (prema sjećanju) iza istih nakratko zapeo i Kimi!

Zapeo je iza njih možda pola kruga ili mrvicu više, isto tako je krug i pol prije (prema sjećanju) iza istih nakratko zapeo i Kimi!
- Cuky
- Moderator
plava zastava je vozačima Marussie i Caterhama pokazana na kočenju u zavoj 13, zatim prije zavoja 15, na startnoj ravnini, prije zavoja 3, prije zavoja 6, prije zavoja 9, prije kombinacije 11-12, opet prije zavoja 13, pa opet prije zavoja 15. U zavoju 15 Alonsa je Caterham išao propustiti i skoro je došlo do sudara. Ok, nije krug i pol, ali je krug i 3. sektor prethodnog

- Toon
- Veteran
OMG...plava zastava se pokazuje vozačima da će ih uskoro početi preticati brži bolid. Tako je bilo i u ovom slučaju. Nije se pokazala zastava zato jer je Alonso bio u prilici odmah zaobići dotične bolide. Postoji pravilo kada se izignoriraju 3 plave zastave da će dotični vozač/i biti kažnjeni! Koliko se ja sjećam nitko nije kažnjen, nitko nije niti potegnuo to pitanje niti uložio bilo kakve proteste...samo napominjem da se zastave počinji pokazivati PRIJE nego brži vozač dolazi u priliku zaobići sporiji za cijeli krug a tvoje prezentiranje da je sve počelo sa prvim pokazivanjem (u 13 zavoju) i da bi ih već tu Alonso pretekao da je mogao jednostavno nije točna. Prošlo je još dobrih pola kruga kada je Alonso bio u prilici za pretjecanje no tada nije imao gdje...na prvu pravu priliku su mu se vozači maknuli.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ne znam koliko je zapeo za njima dal li pola kruga ili više,ali znam da nakon što ih je uspio preteći da je zaostatak narastao nešto preko 3 sekundeToon je napisao/la:Ne izvlači se sad.Ne da mi se tražiti no gotovo sam siguran da je F2004_the_best_ever (član foruma) spomenu negdje cijeli krug, Cuky je dodao još pola...ako ovo ne prekinem završiti će da se Alonso vozio pola utrke iza ovih bolida!
...put u raj nije posut ružama...
- Cuky
- Moderator
to je bilo nakon boksa. Smanjio je zadatak na 4-4,5 sec, a onda nakon što je prošao pored njih je bio na 6,2-6,3

- Toon
- Veteran
U 44 krugu je Kimi izgubio 2 sekunde zbog Sutila. U 47 je Alonso imao "problema" sa vozačima koje je trebao zaobići za cijeli krug i tu je sigurno izgubio cca 3 sekunde. Želim samo naglasiti da je Lotus tj. Kimi imao dosta sigurnu situaciju te da nikako nije ovo navedeno razlog "samo drugog mjesta". Promet i probleme su imali oba vozača i netočne su tvrdnje da je Kimi imao uvijek čistu situaciju a Alonso "gužvu".
- Cuky
- Moderator
pa jesam ja igdje napisao "Alonso bi pobjedio da nije bilo prometa"?? Nisam. Napisao sam da bi Alonso sigurno imao priliku zaprijetiti Kimiju da nije zapeo prvo iza Masse i Vettela, pa iza Hamiltona i onda iza ovog dvojca

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Pa nije isto izgubiti vrijeme sa vodećim čovjekom u utrci i za zaostalim vozačima.Alonso je također izgubio vrijeme u borbi sa Hamiltonom.Hoću samo reći da je Alonso dosta više vremena izgubio,i ostaje dojam da je Ferrari bio brži bolid sad bili to bilo dovoljno da pretekne,ne znamToon je napisao/la:U 44 krugu je Kimi izgubio 2 sekunde zbog Sutila. U 47 je Alonso imao "problema" sa vozačima koje je trebao zaobići za cijeli krug i tu je sigurno izgubio cca 3 sekunde. Želim samo naglasiti da je Lotus tj. Kimi imao dosta sigurnu situaciju te da nikako nije ovo navedeno razlog "samo drugog mjesta". Promet i probleme su imali oba vozača i netočne su tvrdnje da je Kimi imao uvijek čistu situaciju a Alonso "gužvu".
...put u raj nije posut ružama...
- Toon
- Veteran
Cuky je napisao/la:pa jesam ja igdje napisao "Alonso bi pobjedio da nije bilo prometa"?? Nisam. Napisao sam da bi Alonso sigurno imao priliku zaprijetiti Kimiju da nije zapeo prvo iza Masse i Vettela, pa iza Hamiltona i onda iza ovog dvojca
Kako da ja shvatim ovo boldanoCuky je napisao/la:Mislim da su Ferrari i Lotus tu negdje po brzinu. Ovu utrku je odlučilo to što Ferrarijeva taktika nije radila zbog prometa. Kad imaš stop više moraš imati čistu stazu da bi iskoristio sve što gume mogu pružiti. Alonso je zapeo prvo iza Masse i Vettela, onda iza Hamiltona i na kraju iza Marussie i Caterhama koji ga krug i pol nisu propuštali. S obzirom na samo 4-5 sec zaostatka kada je izašao iz zadnjeg stopa ja se usuđujem tvrditi da mu je to odnijelo pobjedu u nedjelju.

Ma mislim da bi se trebali prestati argue da ne zatrpavamo više temu. Već polako očekujem Scudovu ili Gringovu opasku pa bolje da stanemo...Ja mislim da je u ovoj trci Lotus bio bolji tj. bio je na pravim mjestima u pravo vrijeme i imao pogođenu taktiku! THE END.