zna bolje iskoristavati kers???? ova je dobra........ preciznost pod pravim pritiskom je pokazao u kanadi, a necu sada mijesat mog hamiltona u ovo reci cu samo da su onih 12 krugova alonsa u imoli 2005. pokazatelj pravoga vozaca koji nepuca pod pritiskom..... zatim sjecam se alonsa u monte carlu 2007. kakve krugove je nizao, a za njim hamilton , jedan za drugim sve bolji od predhodnog..... kad ga vidim kako prelazi jednog od zescih konkurenata na stazi a bez da se napuca u njega, ili da se brani pod pritiskom velikim puno krugova, onda cu ga cijenit kao ovu dvojicu....dmarijon je napisao/la:Nema potrebe da "bude vozačina kao oni", jer je nijansu bolji, brži, precizniji, bolje iskorištava Kers i zna više savršenih krugova u komadu dovesti.McLewis je napisao/la:aj pa i jarno trulli je bio specijalista za jedan krug.... vettel je odlican vozac, nebi bio tu gdje je da nije takav ali mislim da nije vozacina kao alonso ili hamilton.....Armanini je napisao/la:samo da pitam - jesu li i krugovi na kvalifikacijama isto produkt srece ili opet ne mozemo znat koliko je to brzo jer u drugom bolidu sjedi webber?
jel pogledate kad vi njegov onboard i njegovu voznju ili samo vidite vrijeme kruga?
Sebastian Vettel [#5]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- McLewis
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Re: Sebastian Vettel
McLaren u <3
- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Nadam se da ste u pravu, ali ja mislim da jedna greška nije dovoljna da se vozača okarakteriše kao "slabog pod pritiskom", recimo, Hamiltonu u Španjolskoj nije popustio. Iako je nažalost jedino realno da ga uspoređujemo sa Webberom, pošto imaju isti bolid, mora se priznati da mali dere, jednostavno vozi kao robot. Naspram prvog dijela prošle sezone jako puno je napredovao i sad bere bodove.
Zadnja izmjena: mrd, dana/u 14 lip 2011, 11:26, ukupno mijenjano 1 put.

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ti očito nisi gledao monaco ove godine.najuža,najgrbavija,najokrutnija staza što se tiče pogrešaka,na gumama starim 40 krugova pod velikim pritiskom alonsa i buttona,taj isti sebastian vettel nije napravio niti jednu greškicu.zaboravi sad priče da su ova dvojica čekali zadnji krug da napadnu jer su oni kao znali da će mu gume puknut,bili su pola sekunde iza njega i konstantno vršili pritisak (usput,čovjek iz pirellia rekao da bi gume izdržale i da nije bilo crvene zastave).u barceloni ista stvar,hamilton stišće i napada,dečko opet nije napravio niti jednu jedinu pogrešku,super vozio i pobjedio.prošle godine,kraj sezone je fantastično odvozio,onda kad je baš trebalo pokazao je vrhunsku kvalitetu,dok se njegov timski kolega i također kandidat za naslov početničkom greškom izvrtio na kiši u koreji.ako postoji vozač koji puca pod pritiskom,onda je to lewis hamilton,pokazao to 2007., 2008. i 2010.McLewis je napisao/la: zna bolje iskoristavati kers???? ova je dobra........ preciznost pod pravim pritiskom je pokazao u kanadi, a necu sada mijesat mog hamiltona u ovo reci cu samo da su onih 12 krugova alonsa u imoli 2005. pokazatelj pravoga vozaca koji nepuca pod pritiskom..... zatim sjecam se alonsa u monte carlu 2007. kakve krugove je nizao, a za njim hamilton , jedan za drugim sve bolji od predhodnog..... kad ga vidim kako prelazi jednog od zescih konkurenata na stazi a bez da se napuca u njega, ili da se brani pod pritiskom velikim puno krugova, onda cu ga cijenit kao ovu dvojicu....
u kini ove godine vettel je pretekao hamiltona,čisto i pošteno.eto i to je viđeno

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
a jeste se našli Monaca i Španjolske, pa to su staze gdje je nemoguće preteć i gdje se s pola pobjeđuje.
Na Monacu svaki pokušaj preticanja završava kaznom i malo iskusniji vozač s npr Lotusom može bez problema zadržavat Ferrari ili bilo koji drugi bolid.
Španjolska također, brzi zavoji, brzi zavoj na izlazu na pravac i opet kombinacija zavoja poslje pravca. Ako pretekneš prije pravca vratit će ti na pravcu, ako mu se ubaciš na kasnom kočenju u prvi zavoj samo će te zaobić (pogotovo RB kojem pašu brzi zavoji).
Na Monacu svaki pokušaj preticanja završava kaznom i malo iskusniji vozač s npr Lotusom može bez problema zadržavat Ferrari ili bilo koji drugi bolid.
Španjolska također, brzi zavoji, brzi zavoj na izlazu na pravac i opet kombinacija zavoja poslje pravca. Ako pretekneš prije pravca vratit će ti na pravcu, ako mu se ubaciš na kasnom kočenju u prvi zavoj samo će te zaobić (pogotovo RB kojem pašu brzi zavoji).

- vidc
- Veteran
pa dečko spomenuo da se divi alonsovim 12 krugova u imoli 2005.,isto tako staza na kojoj je teško preticati.osim toga,ne govori se o preticanju nego o pucanju pod pritiskom.nije isto kad si sam na stazi i kad su dvojica bržih iza tebe unutar par desetinkiĆale od Lewisa je napisao/la:a jeste se našli Monaca i Španjolske, pa to su staze gdje je nemoguće preteć i gdje se s pola pobjeđuje.
- Vettelovka
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Vettel
Koliko je puta u ovoj sezoni pokazao koliko dobro zna iskoristit nove gume? Koliko je puta u prošloj sezoni pokazao da može pobijedit i postat svjetski prvak unatoč problemima s kersom i ostalim tehničkim problemima? Alonso i Hamilton su izvrsni vozači, nitko to ne dovodi u pitanje, McLaren je ove sezone gotovo svaki put na kraju utrke bio brži, ali to im ne vrijedi puno kad ne mogu prijeći Vettela, kao što se to dogodilo Alonsu na kraju prošle sezone s Petrovom. Vettel se zna branit, zna pobijedit, zna iskoristit gume, i ne kužim šta još treba napravit da bi neki od vas bili zadovoljni. U Monte Carlu je gotovo cijelu utrku bio na jednim gumama, vjerojatno bi s njima pobijedio i da nije bilo crvene zastave, a stalno se tu priča o nekakvoj sreći. Ne bi on mogao sve to napravit da je samo imao sreće. Kako netko može postati svjetski prvak samo zbog sreće? Na ovoj utrci i nije baš imao sreće i dogodilo se to što se dogodilo, sam si je kriv kao i Hamilton na prošloj utrci zbog kvalifikacija i svoje agresivnosti na utrci. Na kraju krajeva, bez obzira na svoju pogrešku u Kanadi ni drugo mjesto nije loš plasman jer je i to dosta bodova te Vettel i dalje bježi Buttonu za 60 bodova, što znači da bi Button trebao otprilike 4 puta pobijediti, a da Vettel uopće ne osvoji bodove da bi ga Button prešao, a ta se situacija gotovo sigurno neće dogoditi. Vettel je sad napravio prvu pogrešku u sezoni, ali bila je ovo utrka u kojoj su svi griješili, Vettel je doduše napravio najmanju pogrešku koja ga je ipak stajala pobjede jer je to ipak bio zadnji krug utrke što je Buttonu bilo dovoljno da prijeđe, skidam mu kapu jer je pobjeda bila uistinu fantastična. Pa eto toliko o njegovoj sreći, ako baš ima toliko sreće koliko neki tvrde, zašto ga nije poslužila u trenutku kad ju je najviše trebao? Nitko nije savršen i bezgrešan, a sad je kao on napravio najveću pogrešku na svijetu kako se neki ponašaju da je ova bila.
- mrd
- Profesionalni vozač
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Istina, ne sjećam se da je prošle sezone imo problema s KERS-om. 
No bez obzira, Vettel je odličan vozač, ove sezone ga i sreća prati ali kako je Webber rekao u nedjelju sreću treba i isprovocirati. A Vettel ju ove sezone itekako provocira i na njegovoj je strani. A to se obično događa, kad nekoga krene onda mu sve ide od ruke, sve situacije mu se poklapaju idealno i to je tako..
Ove sezone sve mu ide i ići će mu do kraja, osvojit će i 2. naslov prvaka a onda ko će ga tek zaustavit sljedeće sezone???

No bez obzira, Vettel je odličan vozač, ove sezone ga i sreća prati ali kako je Webber rekao u nedjelju sreću treba i isprovocirati. A Vettel ju ove sezone itekako provocira i na njegovoj je strani. A to se obično događa, kad nekoga krene onda mu sve ide od ruke, sve situacije mu se poklapaju idealno i to je tako..
Ove sezone sve mu ide i ići će mu do kraja, osvojit će i 2. naslov prvaka a onda ko će ga tek zaustavit sljedeće sezone???
Michael is faster than you!!
- kowalski
- Rezervni vozač
MS-ovih skoro 20 krugova pod pritiskom od strane Alonsa 2006. na istoj stazi ne treba se diviti.vidc je napisao/la:pa dečko spomenuo da se divi alonsovim 12 krugova u imoli 2005.,isto tako staza na kojoj je teško preticati.osim toga,ne govori se o preticanju nego o pucanju pod pritiskom.nije isto kad si sam na stazi i kad su dvojica bržih iza tebe unutar par desetinki
To se od najvećih očekuje.
Pretjecanje nemoguće, dakle, samo ne smiješ napraviti grešku.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
- McLewis
- Veteran
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vrZqTLOc ... re=related[/youtube]vidc je napisao/la: u kini ove godine vettel je pretekao hamiltona,čisto i pošteno.eto i to je viđeno
woooow koji manevar, lewis na losijim gumama na izlasku iz zavoja , vettel jos upali DRS i covjece koji manevar za pamcenje, vjerojatno najbolji u povijsti f1, kao da se ja hvalim sa lewisovim prolaskom vettela u kini a ovaj na 10 krugova starijim gumama i projurio kraj njega kao da stoji ono covjece .....
po tvome je onda i enrique bernoldi fantastican vozac koji je drzao coultharda 2001. u mclarenu iza sebe pola utrke.... svaka mu cast.....mali je dobar, medju najboljima ali ne na razini hame i alonsa.... i button je 2009. razvaljivao do pola sezone dok je imao odlican bolid.....
McLaren u <3
- vidc
- Veteran
u tom grmu leži zecMcLewis je napisao/la: woooow koji manevar, lewis na losijim gumama na izlasku iz zavoja , vettel jos upali DRS i covjece koji manevar za pamcenje, vjerojatno najbolji u povijsti f1, kao da se ja hvalim sa lewisovim prolaskom vettela u kini a ovaj na 10 krugova starijim gumama i projurio kraj njega kao da stoji ono covjece .....
po tvome je onda i enrique bernoldi fantastican vozac koji je drzao coultharda 2001. u mclarenu iza sebe pola utrke.... svaka mu cast.....mali je dobar, medju najboljima ali ne na razini hame i alonsa.... i button je 2009. razvaljivao do pola sezone dok je imao odlican bolid.....

uvijek se može naći izgovor za onog koji je izgubio poziciju.hajmo reći ovako: lako je bilo buttonu pritisnuti vettela, zbog čega je vettel na kraju i pogriješio, jer je button imao setup za kišnu utrku i imao puno više downforcea i mogao dobro zagrijati gume za razliku od vettela koji je bio na low downforce setupu i imao problema sa zagrijavanjem guma...ili da nije bilo DRS-a,button u predzadnjem krugu se ne bi toliko približio na pravcima i vettel bi bio pod manjim pritiskom i možda ne bi pogriješio...
coulthard nije klasa alonsa,ni blizu...
a button je odličan vozač,nijansu možda lošiji od lewisa ali on ima neke kvalitete koje lewis nema.vrijedi i obrnuto
- McLewis
- Veteran
e da ga button nije pritisnuonebi pogrijesio, e da lewis nije odustao mozda bi i on pobjedio....vidc je napisao/la:u tom grmu leži zecMcLewis je napisao/la: woooow koji manevar, lewis na losijim gumama na izlasku iz zavoja , vettel jos upali DRS i covjece koji manevar za pamcenje, vjerojatno najbolji u povijsti f1, kao da se ja hvalim sa lewisovim prolaskom vettela u kini a ovaj na 10 krugova starijim gumama i projurio kraj njega kao da stoji ono covjece .....
uvijek se može naći izgovor za onog koji je izgubio poziciju.hajmo reći ovako: lako je bilo buttonu pritisnuti vettela, zbog čega je vettel na kraju i pogriješio, jer je button imao setup za kišnu utrku i imao puno više downforcea i mogao dobro zagrijati gume za razliku od vettela koji je bio na low downforce setupu i imao problema sa zagrijavanjem guma...ili da nije bilo DRS-a,button u predzadnjem krugu se ne bi toliko približio na pravcima i vettel bi bio pod manjim pritiskom i možda ne bi pogriješio...
coulthard nije klasa alonsa,ni blizu...
a button je odličan vozač,nijansu možda lošiji od lewisa ali on ima neke kvalitete koje lewis nema.vrijedi i obrnuto
alonso i lewis su po mome top klasa vozaca, vettel za nijansu losiji, a onda iza button,
vettel ima veliku prednost jer vozi za red bull i ima webbera za kolegu.....
McLaren u <3
- mrd
- Profesionalni vozač
A i morate imati u vidu da je Button imao tu prednost nad Vettelom jer je bio iza njega što mu je omogućilo da vrši pritisak cijelo vrijeme. Da je bio ispred kojim slučajem, ne znam kako bi se to sve odigralo i da li bi ga uspio prijeć i pobijedit. 

- dady16
- Navijam za: Felipe Massa
Možemo mi pričati o Vettelu i ovo i ono,kako pobjeđuje samo zbog fantastičnog bolida i Neweya.
No treba reći koliko je vas prošle godine recimo nakon VN Belgije mislilo da Vettel može postati svjetski prvak,vrlo malo.Čovjek je imao samo 23 godine i hrvao se sa bivšim svjetskim prvacima i pobijedio ih,istina s najboljim bolidom no i to je trebalo znati.U zimskoj stanci po meni je jako napredovao kao osoba i kao vozač.
Iako navijam za Massu,od svih jakih vozača, Vettel mi je najdraži.Ni meni se ne sviđa što je Red Bull stalno prvi u kvalama i u skoro svakoj utrci ali jednostavno ništa se u vezi toga ne može učiniti.
Vjerujem da Vettel polako ide ka svome drugome naslovu svjetskog prvaka,da je u drugi u poretku vozača Alonso ili Hamilton rekao bih da još ništa nije gotovo,no Button je lik koji bljesne na dvije utrke pa onda nestane u sljedećih 5.Tako je bilo i prošle godine nakon Australije.
A što se tiče argumenta da Vettel nije agresivan ili racer po meni ne stoji.Nije Vettel u F1 deset godina pa da kažemo "što je on napravio spektakularno u svojoj karijeri"??
On je svoju vrhunsku karijeru tek počeo,njegovi najbolji potezi tek dolaze,a neće uvijek imati vrhunski auto a tada ćete vidjeti koliko je klasan vozač.Samo pogledajte njegov životopis,gdje je pobijedio prvi put i kako je tako brzo postao omiljen kod mehaničara,sve će vam biti jasno.
No treba reći koliko je vas prošle godine recimo nakon VN Belgije mislilo da Vettel može postati svjetski prvak,vrlo malo.Čovjek je imao samo 23 godine i hrvao se sa bivšim svjetskim prvacima i pobijedio ih,istina s najboljim bolidom no i to je trebalo znati.U zimskoj stanci po meni je jako napredovao kao osoba i kao vozač.
Iako navijam za Massu,od svih jakih vozača, Vettel mi je najdraži.Ni meni se ne sviđa što je Red Bull stalno prvi u kvalama i u skoro svakoj utrci ali jednostavno ništa se u vezi toga ne može učiniti.
Vjerujem da Vettel polako ide ka svome drugome naslovu svjetskog prvaka,da je u drugi u poretku vozača Alonso ili Hamilton rekao bih da još ništa nije gotovo,no Button je lik koji bljesne na dvije utrke pa onda nestane u sljedećih 5.Tako je bilo i prošle godine nakon Australije.
A što se tiče argumenta da Vettel nije agresivan ili racer po meni ne stoji.Nije Vettel u F1 deset godina pa da kažemo "što je on napravio spektakularno u svojoj karijeri"??
On je svoju vrhunsku karijeru tek počeo,njegovi najbolji potezi tek dolaze,a neće uvijek imati vrhunski auto a tada ćete vidjeti koliko je klasan vozač.Samo pogledajte njegov životopis,gdje je pobijedio prvi put i kako je tako brzo postao omiljen kod mehaničara,sve će vam biti jasno.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Zanima me jedna stvar, pri tom ne mislim provocirati Vettelove navijače, više kao "trivia"; kad je zadnji put bilo da je vozač izgubio pobjedu u zadnjem krugu? Meni je mozak blokirao (godine, godine
), a pričali u kafiću i nametnilo se to pitanje...ja se jednostavno ne mogu sjetit. Ajmo ekipa iz F1 kvizova! 

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Računa li se Hakkinenov engine blow-up u Španjolskoj?gringo73 je napisao/la:Zanima me jedna stvar, pri tom ne mislim provocirati Vettelove navijače, više kao "trivia"; kad je zadnji put bilo da je vozač izgubio pobjedu u zadnjem krugu? Meni je mozak blokirao (godine, godine), a pričali u kafiću i nametnilo se to pitanje...ja se jednostavno ne mogu sjetit. Ajmo ekipa iz F1 kvizova!

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- McLewis
- Veteran
e pa ja bas to cekam pa cu ga onda moci svrstavat medju najjace, a i alonso i hamilton su to vec dokazali, a on tek treba....dady16 je napisao/la:Možemo mi pričati o Vettelu i ovo i ono,kako pobjeđuje samo zbog fantastičnog bolida i Neweya.
dobar je vozac vidi se po webberu, ali webber nije toliko jaka klasa vozaca da se s njime mjeri, a i alonos i hamilton su se natjecali u istom bolidu i na kraju je rezultat ispao da su obojica-isti, neki u necemu.....
McLaren u <3
- Buba
- Rezervni vozač
- Navijam za: Mclaren i Mercedes
i ja sam se toga prvo sjetio ali mislim da je mislio na vozacku pogresku a ne crkavanje nekih od komponenti bolidaOne and only je napisao/la:Računa li se Hakkinenov engine blow-up u Španjolskoj?gringo73 je napisao/la:Zanima me jedna stvar, pri tom ne mislim provocirati Vettelove navijače, više kao "trivia"; kad je zadnji put bilo da je vozač izgubio pobjedu u zadnjem krugu? Meni je mozak blokirao (godine, godine), a pričali u kafiću i nametnilo se to pitanje...ja se jednostavno ne mogu sjetit. Ajmo ekipa iz F1 kvizova!

"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Schumacher - Barrichello Indy 2002gringo73 je napisao/la:Zanima me jedna stvar, pri tom ne mislim provocirati Vettelove navijače, više kao "trivia"; kad je zadnji put bilo da je vozač izgubio pobjedu u zadnjem krugu? Meni je mozak blokirao (godine, godine), a pričali u kafiću i nametnilo se to pitanje...ja se jednostavno ne mogu sjetit. Ajmo ekipa iz F1 kvizova!

- marcus
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Lewis Hamilton
Dugo već pratim ovaj forum, ali sam vrlo novi što se tiče postanja. Ne znam jesam li to vidio ovdje ili na nekom drugom forumu, ali me zanima vaše mišljenje o Vettelovom načinu vožnje pod safety car-om. U Kanadi je 3-4 puta vrlo opasno zakočio cijelu kolonu prije šikane, pustio SC barem 40 dužina bolida i onda radio što je htio. To je donekle dopušteno, ali u pravilima piše i ovo: In order to avoid the likelihood of accidents before the safety car returns to the pits, from the point at which the lights on the car are turned out drivers must proceed at a pace which involves no erratic acceleration or braking nor any other manoeuvre which is likely to endanger other drivers or impede the restart.
Kao i dosta pravila, i ovo je podložno različitim interpretacijama.
Kao i dosta pravila, i ovo je podložno različitim interpretacijama.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
kad je Fisico zaspo u Renaultu neznam točno godinu i trku (brzo zaboravljam) pa ga je Kimi okino pred cilj. Od tad su se sprdali s famoznom 'budilicom miki mausa' u Renault bolidu.gringo73 je napisao/la:Zanima me jedna stvar, pri tom ne mislim provocirati Vettelove navijače, više kao "trivia"; kad je zadnji put bilo da je vozač izgubio pobjedu u zadnjem krugu? Meni je mozak blokirao (godine, godine), a pričali u kafiću i nametnilo se to pitanje...ja se jednostavno ne mogu sjetit. Ajmo ekipa iz F1 kvizova!

-
- Navijam za: Sebastian Vettel
http://youtu.be/TadLTlyC71o" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo ne rade prosječni vozači.
Ovo ne rade prosječni vozači.
- mrd
- Profesionalni vozač
dobro ljudi, ali vettel je u f1 duže od hamiltona, i nije uvijek imao najjači auto, baš naprotiv, i nije uvijek bio dizan u nebesa, baš naprotiv, tako da što se njega tiče ja mislim da je on vozač koji dobar koliko i auto koji vozi. Dobro malo više, izvlačio je on iz toro rossa dobre rezultate, (sa bmw se ne sjećam) ali opet mislim da je puno naučio i napredovao prošle i ove godine, i da će ostati u vrhu f1.dady16 je napisao/la:Možemo mi pričati o Vettelu i ovo i ono,kako pobjeđuje samo zbog fantastičnog bolida i Neweya.

- marcus
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Lewis Hamilton
Kako je Vettel duže u F1 od Hamiltona, ako Vettel po službenoj F1 statistici ima 69 utrka, a Hamilton 78?
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
- mrd
- Profesionalni vozač
Pardon, moja greška, iste godine su počeli, s tim da je tada već Lewis imao stalno mjesto u meklarenu. Poenta posta je da za svoje godine ima poprilično kilometara u f1 iza sebe u raznim autima.