Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Zweki
- Gerijatrija foruma
Re: Formula 1 team - Ferrari
Te gume su problem i drugima, a ne samo njima. Mislim da je veća stvar u gumama, odnosno da one nisu baš najbolje.

"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Nikad nije problem u gumama.... Ako ne trosis gume najmanje od ostatka ekipa imas problem i to je to. Nije cilj da ti imas gume koje mogu trajat 5 trka vec da iams gume koje traju duze od ostatka grida,a to je do sada Ferrari imao,a sada nema.
-
- Legenda
Svake godine na prvoj utrci kod Ferrija me zanima jedna stvar, ono po čemu se često iskazuju, kao jedna od velikih ekipa. Koliko imaju sape (daha) na duge staze. Najčešće na 2/3 utrke. Da nisu imali problema, mislim da bi se po tome jako pokazali u Australiji! Tim više zbog zadnjih tvrdih guma.
Ajmo Malezija
Ajmo Malezija
Samo neka se trkaju.
- garx
- Početnik
@dmarijon
mislim da ovoga puta to nije bio slucaj...
situacije o kojima pises iamale su potvrdu u vecini utrka prosle godine. u onim najbrzim krugovima koje bi kimi odvozio negdje tijekom zadnjeg stinta...
pogledas li listu najbrzih krugova australije, biti ce ti jasno da ferrari ima problem...ne toliko drastican kao mclaren, ali problem sa samom brzinom bolida je ocit, toliko ocit - da ga je i domenicalli apostrofirao kao glavni problem (uz preagresivno trosenje guma, i pouzdanost)...
mislim da je start utrke uzrokovao krivu sliku o ferrarievoj formi, jer su zbog KERSa protutnjali pored vecine bez njega...
ali nakon toga, a to je vise nego ocito u drugom, odnosno trecem stintu - ferrari nije imao brzinu - za prolazak pored auta bez KERSa, sto je cak i lewisu uspjevalo!
mislim da ovoga puta to nije bio slucaj...
situacije o kojima pises iamale su potvrdu u vecini utrka prosle godine. u onim najbrzim krugovima koje bi kimi odvozio negdje tijekom zadnjeg stinta...
pogledas li listu najbrzih krugova australije, biti ce ti jasno da ferrari ima problem...ne toliko drastican kao mclaren, ali problem sa samom brzinom bolida je ocit, toliko ocit - da ga je i domenicalli apostrofirao kao glavni problem (uz preagresivno trosenje guma, i pouzdanost)...
mislim da je start utrke uzrokovao krivu sliku o ferrarievoj formi, jer su zbog KERSa protutnjali pored vecine bez njega...
ali nakon toga, a to je vise nego ocito u drugom, odnosno trecem stintu - ferrari nije imao brzinu - za prolazak pored auta bez KERSa, sto je cak i lewisu uspjevalo!
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Na njemackom rtl-u pise da su Ferrari i BMW poceli kopirati Brawn difuzor. Navodno su i Ferrari i BMW jedan korak ispred Renaulta sto se toga tice.
Ferrari ce na to potrositi 20 milijuna eura.
Nema sta, brzi su...
Nema sta, brzi su...

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Zar si sumnjaoScuderia je napisao/la:Na njemackom rtl-u pise da su Ferrari i BMW poceli kopirati Brawn difuzor. Navodno su i Ferrari i BMW jedan korak ispred Renaulta sto se toga tice.
Nema sta, brzi su...

A možda taj difuzor stvarno donosi veliku prednost. Momčadi koje su prošle sezone bile prosječne-loše, a koje sada koriste double-decker, su odjednom u vrhu grida. S obzirom kolko se smanjilo zadnje krilo, možda taj difuzor u dobroj mjeri nadomješta izgubljeni downforce, a to dalje vodi efikasnijem korištenju/trošenju zadnjih guma. Sjetite se da je McM, dok je imao velikih problema s trošenjem zadnjih guma, koristio staro krilo, vjerovatno jer im je bio potreban dodatni downforce. Možda u tom grmu ipak leži zec.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Ma stvar je u tome sto oni to nisu tek poceli kopirati.Mislim da su cak i prije Australskog GP vikenda vec bili projektovani ti difuzori,samo sto sada cekaju kakva ce odluka biti od FIA-e.Ako FIA proglasi ovo legalnim Ferrari i BMW ce odmah za Kinu spremiti taj difuzor.U to sam 100 % siguran.Mogu se kladiti da ce ga vec tokom ove sedmice testirati u Maranellu (sto se tice Ferrari-ja),naravno ili preko CFD-a ili zracnog tunela.Scuderia je napisao/la:Na njemackom rtl-u pise da su Ferrari i BMW poceli kopirati Brawn difuzor. Navodno su i Ferrari i BMW jedan korak ispred Renaulta sto se toga tice.
Nema sta, brzi su...
Ovo se ocekivalo jer su to ipak velike ekipe,sa velikim resursima i sigurno je da nista ne prepustaju slucaju.Mislim i da McLaren takodje radi na ovome,kao i Renault.Red Bull bi mogao imati vecih problema sa instaliranjem tog difuzora,jer je straznji kraj na RB5 najkompleksniji i najneobicniji.
BMW,Ferrari,McLaren ce u Kini vjerovatno imati ovaj difuzor,dok ce se Renault i Red Bull kroz koju trku prikljuciti drustvu double difuzora.
Adriana lima fan: problem se samo sa straznjim gumama,i mislim da je u tom difuzoru stvar,mada veliki je problem i KERS koji stvarno opterecuje bolid.
McLaren je mogao preticati bolide poput Force India,Toro Rosso i Renault-a.Hamilton je njih ispreticao i vise nije mogao sto je bilo ocito.McLaren za Ferrari-jem kasni jedno 0.4 sec po krugu na normalnoj stazi po mojoj procjeni..
FORZA FERRARI!!!
- Scuderia
- Moderator
Prema onome sto je pisalo tamo, postoje dobre sanse da to postane legalno. To valjda i Ferrari zna, zato su se i bacili na tu izradu. Cijena prava sitnica- 20. milijuna eura. Zele pod svaku cijenu izbjeci Australiju, tj.da im se takve stvari vise ne ponavljaju. Jednostavno Ferrari i BMW ne zele cekati odluku o tome da li je to legalno ili ne. Izgubili bi previse, a tu pogotovo mislim na Ferrari.nikolaa je napisao/la:
Ma stvar je u tome sto oni to nisu tek poceli kopirati.Mislim da su cak i prije Australskog GP vikenda vec bili projektovani ti difuzori,samo sto sada cekaju kakva ce odluka biti od FIA-e.Ako FIA proglasi ovo legalnim Ferrari i BMW ce odmah za Kinu spremiti taj difuzor...

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
A znaš šta je meni palo na pamet, još za vrijeme testiranja, ali evo sad me podsjetilo? Kad opale ograničenje proračuna F1 momčadi (sumnjam da će ostati onaj prijedlog od 35 mil) i ovako, zatreba za bitniji iskorak, šta onda? McLaren se ove godine može razbacivat tražeći pravo rješenje, ali dogodine sigurno neće moć (nadam se da neće ni biti u ovakvoj situaciji). Isto tako, evo ovdje primjer Ferrarija...Greške, odnosno propuste će biti puno teže ispraviti.Scuderia je napisao/la:...
Ferrari ce na to potrositi 20 milijuna eura...

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
Da, da... Bit će jako zanimljivo vidjet kako će se i da li će se moć prilagodit ove momčadi s najvećim budžetima...gringo73 je napisao/la:A znaš šta je meni palo na pamet, još za vrijeme testiranja, ali evo sad me podsjetilo? Kad opale ograničenje proračuna F1 momčadi (sumnjam da će ostati onaj prijedlog od 35 mil) i ovako, zatreba za bitniji iskorak, šta onda? McLaren se ove godine može razbacivat tražeći pravo rješenje, ali dogodine sigurno neće moć (nadam se da neće ni biti u ovakvoj situaciji). Isto tako, evo ovdje primjer Ferrarija...Greške, odnosno propuste će biti puno teže ispraviti.Scuderia je napisao/la:...
Ferrari ce na to potrositi 20 milijuna eura...
A ništa, ne preostaje im drugo nego da naprave bolid ove godine, a tih 35 mil. da troše na napredovanje kroz sezonu...

- Scuderia
- Moderator
Hm... dobro zapazanje...gringo73 je napisao/la: A znaš šta je meni palo na pamet, još za vrijeme testiranja, ali evo sad me podsjetilo? Kad opale ograničenje proračuna F1 momčadi (sumnjam da će ostati onaj prijedlog od 35 mil) i ovako, zatreba za bitniji iskorak, šta onda? McLaren se ove godine može razbacivat tražeći pravo rješenje, ali dogodine sigurno neće moć (nadam se da neće ni biti u ovakvoj situaciji). Isto tako, evo ovdje primjer Ferrarija...Greške, odnosno propuste će biti puno teže ispraviti.

Sve to stoji, samo ne znam, za iducu godinu, da li ce opet nesto mijenjati na bolidima?

----------------------
Ferrari će i u Maleziji nastupiti s KERS-om
kLIK

- edo
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FELIPE MASSA
- Kontakt:
E hajde nek mi neko objasni slijedece,mnogi misle da difuzori donose prednost Brawn gp-u,ali onda mi
objasnite kako je Barichello bio onako brz kad je vozio sa skroz ostecenim difuzorom,a ostecenje je nastalo
kad ga je opalio jedan od Mclarena???
objasnite kako je Barichello bio onako brz kad je vozio sa skroz ostecenim difuzorom,a ostecenje je nastalo
kad ga je opalio jedan od Mclarena???
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
Da i Rosberga u Williamus i to je onaj bolid koji je Kimija lomio i Glocka u Toyoti tako da su to bezveze bolidi nebi rekao bas. Bolji su i od McLarena i Ferrarija trenutno.nikolaa je napisao/la: Adriana lima fan: problem se samo sa straznjim gumama,i mislim da je u tom difuzoru stvar,mada veliki je problem i KERS koji stvarno opterecuje bolid.
McLaren je mogao preticati bolide poput Force India,Toro Rosso i Renault-a.Hamilton je njih ispreticao i vise nije mogao sto je bilo ocito.McLaren za Ferrari-jem kasni jedno 0.4 sec po krugu na normalnoj stazi po mojoj procjeni..
Sad kad vide u Ferrariju i McLarenu sta se smije radit sa difuzorima sta ne mozda krenu u razvoj samostalnog difuzora koji ima neke dodirne tocke sa Brownovim. Nebi me cudilo da naprave i bolju stvar od postojece.
Gledaj moze on rec da se difuor ostetio al to sigurno nije bilo puknuce. Mozda je neki sitni komadic odlomljen ali svakako ne toliko kolko Baricelo naglasava. I da upravo im difuzor omogucuje da i ostatak bolida poboljsaju. PRimjerice McLAren i Ferrari sigurno posto nemaju difuzor taj nedosatak moraju nadoknadit kroz straznje krilo koje moraju staviti na veci otpor tako da im straznji dio bolida bolje drzi i to dovodi do manje brzine i ubrzanja. Veceg trosenja guma straznjih itd.
- One and only
- Svjetski prvak
A ne znam što bi Barichello toliko inzistirao na tome da je difuzor bio oštećen? Osim ako želi umanjiti utjecaj istog na performanse. A osim toga nakon par tih sudara i nije bio uvjerljiv kao na kvalama (ili kao Button).

- jaki
- Rezervni vozač
- Navijam za: Ferrari
Ma to znači samo da će momčadi imati samo ješ jedno područje za "muljanje". To bi moglo izgledati nešto kao formula student. Naivne momčadi potroše 35 mil. i naprave "kantu"(nešto kao u formuli student FSB) jer su ostale unutar proračuna, a ostale muljaju i predstavljaju lažne račune i naprave neku zvjerku.gringo73 je napisao/la: A znaš šta je meni palo na pamet, još za vrijeme testiranja, ali evo sad me podsjetilo? Kad opale ograničenje proračuna F1 momčadi (sumnjam da će ostati onaj prijedlog od 35 mil) i ovako, zatreba za bitniji iskorak, šta onda? McLaren se ove godine može razbacivat tražeći pravo rješenje, ali dogodine sigurno neće moć (nadam se da neće ni biti u ovakvoj situaciji). Isto tako, evo ovdje primjer Ferrarija...Greške, odnosno propuste će biti puno teže ispraviti.

- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Di Montezemolo očekuje snažniji Ferrari u Maleziji
Uvijek elegantni Ferrarijev predsjednik markiz Luca Cordero di Montezemolo tvrdi da će Scuderia Ferrari reagirati na loše rezultate s australskog GP-a i svoju pravu snagu pokazati na VN Malezije.
"Očekujem da ćemo prave snage naše momčadi vidjeti na normalnijoj stazi od Melbournea, poput staze u Maleziji," rekao je di Montezemolo za Gazzettu dello Sport.
"Mislim da je prva utrka protekla lošije nego što smo očekivali."
"Nema sumnje, plaćamo danak prvenstvu iz 2009. koje je završilo u posljednjem zavoju posljednjeg kruga posljednje utrke. Mi smo, baš kao i McLaren, automobil morali razvijati do samog kraja, dok su drugi na svojim sasvim novim projektima mogli početi raditi nekoliko mjeseci prije nas. Ne zaboravimo to da ovogodišnji automobili nisu evolucija."
"Dakle, oni koji su imali više vremena uspjeli su od toga napraviti još veću prednost."
"Mislim da smo u Australiji napravili previše pogrešaka i očekujem da ćemo u Maleziji vidjeti pravu snagu momčadi. Uvjeren sam, zapravo 100% siguran, da ćemo imati snažnu reakciju, iako su automobili isti," dodao je.
Predsjednik je pozvao i FIA-u da što prije razjasni pravila koja se odnose na difuzore.
"Očekujem njihovo očitovanje. Nije dobro početi sezonu s upitnicima na tako važnim područjima. Ili su difuzori legalni, što moraju reći brzo i jasno, iako mi i velik broj drugih momčadi ne mislimo tako, ili su ilegalni, što opet moraju reći što prije jer oni koji interpretiraju pravila to ne rade u njihovom duhu što pak stvara razliku u performansama, a to nije dobro."
"Očekujem da će se to dogoditi što prije. Znam da će svi ljudi u Ferrariju na tome raditi u narednim danima," zaključio je.
Uvijek elegantni Ferrarijev predsjednik markiz Luca Cordero di Montezemolo tvrdi da će Scuderia Ferrari reagirati na loše rezultate s australskog GP-a i svoju pravu snagu pokazati na VN Malezije.
"Očekujem da ćemo prave snage naše momčadi vidjeti na normalnijoj stazi od Melbournea, poput staze u Maleziji," rekao je di Montezemolo za Gazzettu dello Sport.
"Nema sumnje, plaćamo danak prvenstvu iz 2009. koje je završilo u posljednjem zavoju posljednjeg kruga posljednje utrke. Mi smo, baš kao i McLaren, automobil morali razvijati do samog kraja, dok su drugi na svojim sasvim novim projektima mogli početi raditi nekoliko mjeseci prije nas. Ne zaboravimo to da ovogodišnji automobili nisu evolucija."
"Dakle, oni koji su imali više vremena uspjeli su od toga napraviti još veću prednost."
"Mislim da smo u Australiji napravili previše pogrešaka i očekujem da ćemo u Maleziji vidjeti pravu snagu momčadi. Uvjeren sam, zapravo 100% siguran, da ćemo imati snažnu reakciju, iako su automobili isti," dodao je.
Predsjednik je pozvao i FIA-u da što prije razjasni pravila koja se odnose na difuzore.
"Očekujem njihovo očitovanje. Nije dobro početi sezonu s upitnicima na tako važnim područjima. Ili su difuzori legalni, što moraju reći brzo i jasno, iako mi i velik broj drugih momčadi ne mislimo tako, ili su ilegalni, što opet moraju reći što prije jer oni koji interpretiraju pravila to ne rade u njihovom duhu što pak stvara razliku u performansama, a to nije dobro."
"Očekujem da će se to dogoditi što prije. Znam da će svi ljudi u Ferrariju na tome raditi u narednim danima," zaključio je.

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
Ma **** je ovaj Montezemolo. Nema price o poboljsanju nekome samo nazadovanju zbog toga sto ce staza biti jos agresivnija za gume.
Sam je rekao nakon presice da mu se zbog sudara pobrkao i balans kocenja ako se nevaram tako da to mozes vise tomu pridodat.One and only je napisao/la:A ne znam što bi Barichello toliko inzistirao na tome da je difuzor bio oštećen? Osim ako želi umanjiti utjecaj istog na performanse. A osim toga nakon par tih sudara i nije bio uvjerljiv kao na kvalama (ili kao Button).
- Ferrari-BiH
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Luca je uvijek znao raji ponuditi slatke rijeci...mozda su ovo samo njegove zelje, mada se ipak nadam da je istina, ali me bliska proslost uci da mu bas i ne vjerujem.KIMI AM BESTEN je napisao/la:Di Montezemolo očekuje snažniji Ferrari u Maleziji
Sjetim se samo izjava prije sezone 2008. kako ce Ferrari "pomesti" konkurenciju....
Jedva cekam Maleziju da vidim na cemu smo
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Scuderia
- Moderator
Nadam se da se nece opeci s tom izjavom.KIMI AM BESTEN je napisao/la:
svoju pravu snagu pokazati na VN Malezije.

- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
http://f1.gpupdate.net/en/news/2009/04/ ... ari-tyres/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kazu u Ferrariju da je koriscenje KERS-a u Australiji bio jedan od uzroka sto su brzo unistili super-meke gume. Jeste da svi imaju problema sa tim setom guma, ali recimo Kubica je isto trku poceo na njima pa nije morao da odlazi u box pre vremena, a vozio je bez KERS-a. Izgleda da ce proci dobar deo sampionata dok ovaj KERS ne pocne da daje neku prednost.
Kazu u Ferrariju da je koriscenje KERS-a u Australiji bio jedan od uzroka sto su brzo unistili super-meke gume. Jeste da svi imaju problema sa tim setom guma, ali recimo Kubica je isto trku poceo na njima pa nije morao da odlazi u box pre vremena, a vozio je bez KERS-a. Izgleda da ce proci dobar deo sampionata dok ovaj KERS ne pocne da daje neku prednost.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
Sigurno da KERS kvali balans bolid dosta i tu vjerojatno lezi razlog viseg trosenja guma ali ja mislim kad bi svi poceli koristit KERS da bi Ferrari imao bolji balans daleko od ostatka grida samo eto ostale ekipe ga ne koriste trenutno.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Slazem se.Inace Ferrari je i bio najbrzi od timova koji su koristili KERS sistem.Najveci je problem na F60 potrosnja straznjih guma jer bas KERS i prebacuje teziste bolida prema natrag,dok slick gume traze da je teziste prema naprijed.I tu je problem.A uz to jos i obicni difuzor koji ne generira dovoljno downforce-a,pa se sve svodi na straznje krilo.I zbog toga se gume dosta trose.Adriana Lima fan je napisao/la:Sigurno da KERS kvali balans bolid dosta i tu vjerojatno lezi razlog viseg trosenja guma ali ja mislim kad bi svi poceli koristit KERS da bi Ferrari imao bolji balans daleko od ostatka grida samo eto ostale ekipe ga ne koriste trenutno.
Mozda doubledecker difuzori mogu nadoknaditi manjak downforce-a i odmah ce s tim i smanjiti potrosnju guma.Samo KERS ce konstantno praviti problem sa raspodjelom tezine i bice jako tesko bolid dovesti do nekog normalnog balansa.
FORZA FERRARI!!!
- One and only
- Svjetski prvak
Možda i u Ferrariju se malo više potrude da olakšaju F60 da bi dobili prostora za dodatni balast. IMHO vrhunske momčadi koje jedine i koriste KERS su imale premalo vremena da sistem prilagode i dovedu do savršenstva. Kada se uspiju stvari posložiti po tom pitanju te momčadi će imati ogromnu prednost za iduću sezonu. Ostalima jedino ostaje nada da će uspjeti iskopirati/ukrasti nečije riješenje. Njima tek od iduće sezone ili od sredine ove počinju muke po KERS-u.nikolaa je napisao/la:Slazem se.Inace Ferrari je i bio najbrzi od timova koji su koristili KERS sistem.Najveci je problem na F60 potrosnja straznjih guma jer bas KERS i prebacuje teziste bolida prema natrag,dok slick gume traze da je teziste prema naprijed.I tu je problem.A uz to jos i obicni difuzor koji ne generira dovoljno downforce-a,pa se sve svodi na straznje krilo.I zbog toga se gume dosta trose.Adriana Lima fan je napisao/la:Sigurno da KERS kvali balans bolid dosta i tu vjerojatno lezi razlog viseg trosenja guma ali ja mislim kad bi svi poceli koristit KERS da bi Ferrari imao bolji balans daleko od ostatka grida samo eto ostale ekipe ga ne koriste trenutno.
Mozda doubledecker difuzori mogu nadoknaditi manjak downforce-a i odmah ce s tim i smanjiti potrosnju guma.Samo KERS ce konstantno praviti problem sa raspodjelom tezine i bice jako tesko bolid dovesti do nekog normalnog balansa.

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Da, a najviše su iznenađeni/razočarani navijači Ferrarija koji su dobivali izvješća (s testiranja pred sezonu) umotana u prelijepi sjajucavi papir. McLaren i Renault su već nakon drugog kruga rekli šta je na stvari, gdje su problemi i to je to. Ja sam sasvim psihički pripremljen na poteškoće koje McLaren ima. I mene je Ferrari neugodno iznenadio s tolikom potrošnjom zadnjih guma (poslije svega šta sam čitao), i kad ih usporedim s ostalim momčadima...ne znam šta bi rekao, možda bi bilo pretjerano reći; ali najviše je kod njih naglašen taj problem. Barem se meni tako čini...nikolaa je napisao/la:Slazem se.Inace Ferrari je i bio najbrzi od timova koji su koristili KERS sistem.Najveci je problem na F60 potrosnja straznjih guma jer bas KERS i prebacuje teziste bolida prema natrag,dok slick gume traze da je teziste prema naprijed.I tu je problem.A uz to jos i obicni difuzor koji ne generira dovoljno downforce-a,pa se sve svodi na straznje krilo.I zbog toga se gume dosta trose.Adriana Lima fan je napisao/la:Sigurno da KERS kvali balans bolid dosta i tu vjerojatno lezi razlog viseg trosenja guma ali ja mislim kad bi svi poceli koristit KERS da bi Ferrari imao bolji balans daleko od ostatka grida samo eto ostale ekipe ga ne koriste trenutno.

- nikolaa
- Profesionalni vozač
Problema sa gumama na testiranjima nije bilo.Mozda i jeste,ali ovoliko izrazeno nije bilo.Temperature su bile nize i vjerovatno zbog toga.Ali mislim da su se i sami ljudi u Ferrariju iznenadili koliko su se brzo trosile te super soft gume.Oni su pripremili strategiju,ali su morali oba vozaca pozvati prije u boks kako bi promijenili gume i normalno vozili.Mislim da ih je pomalo iznenadilo i zbog toga je to tako lose ispalo.Mozda Ferrari-jev setup apsolutno nije odgovarao na Australijskoj stazi i mozda je to jos vise pogorsalo stvari.gringo73 je napisao/la:Da, a najviše su iznenađeni/razočarani navijači Ferrarija koji su dobivali izvješća (s testiranja pred sezonu) umotana u prelijepi sjajucavi papir. McLaren i Renault su već nakon drugog kruga rekli šta je na stvari, gdje su problemi i to je to. Ja sam sasvim psihički pripremljen na poteškoće koje McLaren ima. I mene je Ferrari neugodno iznenadio s tolikom potrošnjom zadnjih guma (poslije svega šta sam čitao), i kad ih usporedim s ostalim momčadima...ne znam šta bi rekao, možda bi bilo pretjerano reći; ali najviše je kod njih naglašen taj problem. Barem se meni tako čini...
Mislim da su se svi zatekli,mada su mislim vec u petak u Australiji skontali otprilike kako stoje stvari.
Vidjecemo u Maleziji kakvo je bar priblizno realno stanje stvari.Ta staza je vise tehnicka,a i vise ekstremnija prema gumama.
FORZA FERRARI!!!