Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- tomidix
- Test vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Re: Fernando Alonso
Je li itko razmisljao jesu li Massa i Alonso mozda razmijenili setove guma prilikom tog odlaska u boks... Mehanicari su zasigurno prvo ocekivali Massu a svake gume su oznacene cije su... Ne znam jel se to smije i je li bitno uopce... Al mislim da svak ima svoje gume koje mora koristiti...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
to je i meni upalo u okotomidix je napisao/la:Je li itko razmisljao jesu li Massa i Alonso mozda razmijenili setove guma prilikom tog odlaska u boks... Mehanicari su zasigurno prvo ocekivali Massu a svake gume su oznacene cije su... Ne znam jel se to smije i je li bitno uopce... Al mislim da svak ima svoje gume koje mora koristiti...
-
- Početnik
pa u tome i je stvar, kako možeš krenut točno kad se svjetla gase, ljudski refleks bi kasnio desetinku dvje. malo je postao nestrpljiv i krenuo na svoju ruku. nije nikako moga vidjeti ugašena svjetla i krenuti. startao je sa crvenim svjetlom. a ovi koji spominju tisućinke nadam se da svjesno pretjeruju, naše oko ne može registrirat tisućinku, al desetinku već može i zato smo i vidjeli da je ranije krenuoKing iCool je napisao/la:Sad kad gledam Alonsov start 3-4 puta čini mi se da je krenuo točno kad su se svijetla ugasila,fakat na tisućinku ali je o.k barem na oko.No izgleda da su FIA-ini senzori rekli nešto drugo.
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Vjerojatno jesu jer su morali imati obje gume spremne, a nije teško mehaničaru koji dodaje novu gumu uzeti ovu drugu.tomidix je napisao/la:Je li itko razmisljao jesu li Massa i Alonso mozda razmijenili setove guma prilikom tog odlaska u boks... Mehanicari su zasigurno prvo ocekivali Massu a svake gume su oznacene cije su... Ne znam jel se to smije i je li bitno uopce... Al mislim da svak ima svoje gume koje mora koristiti...

- sunseeker
- Profesionalni vozač
možda dobijemo službeno vrijeme "jump starta" kao u atletici....tamo se mjeri u tisućinkama....padobranac je napisao/la:pa u tome i je stvar, kako možeš krenut točno kad se svjetla gase, ljudski refleks bi kasnio desetinku dvje. malo je postao nestrpljiv i krenuo na svoju ruku. nije nikako moga vidjeti ugašena svjetla i krenuti. startao je sa crvenim svjetlom. a ovi koji spominju tisućinke nadam se da svjesno pretjeruju, naše oko ne može registrirat tisućinku, al desetinku već može i zato smo i vidjeli da je ranije krenuoKing iCool je napisao/la:Sad kad gledam Alonsov start 3-4 puta čini mi se da je krenuo točno kad su se svijetla ugasila,fakat na tisućinku ali je o.k barem na oko.No izgleda da su FIA-ini senzori rekli nešto drugo.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Da to bi bilo zanimljivo vidjeti, u atletici se tolerira čini mi se 0.010(nisam siguran) nakon pucnjasunseeker je napisao/la:možda dobijemo službeno vrijeme "jump starta" kao u atletici....tamo se mjeri u tisućinkama....padobranac je napisao/la:pa u tome i je stvar, kako možeš krenut točno kad se svjetla gase, ljudski refleks bi kasnio desetinku dvje. malo je postao nestrpljiv i krenuo na svoju ruku. nije nikako moga vidjeti ugašena svjetla i krenuti. startao je sa crvenim svjetlom. a ovi koji spominju tisućinke nadam se da svjesno pretjeruju, naše oko ne može registrirat tisućinku, al desetinku već može i zato smo i vidjeli da je ranije krenuoKing iCool je napisao/la:Sad kad gledam Alonsov start 3-4 puta čini mi se da je krenuo točno kad su se svijetla ugasila,fakat na tisućinku ali je o.k barem na oko.No izgleda da su FIA-ini senzori rekli nešto drugo.
...put u raj nije posut ružama...
-
- Početnik
ok, mjeri se sve u tisućinkama, al ne u jednoj ili dvije tisućinke. smatram da je riječ ako hoćeš između 50-150 tisućinkisunseeker je napisao/la:možda dobijemo službeno vrijeme "jump starta" kao u atletici....tamo se mjeri u tisućinkama....padobranac je napisao/la:pa u tome i je stvar, kako možeš krenut točno kad se svjetla gase, ljudski refleks bi kasnio desetinku dvje. malo je postao nestrpljiv i krenuo na svoju ruku. nije nikako moga vidjeti ugašena svjetla i krenuti. startao je sa crvenim svjetlom. a ovi koji spominju tisućinke nadam se da svjesno pretjeruju, naše oko ne može registrirat tisućinku, al desetinku već može i zato smo i vidjeli da je ranije krenuoKing iCool je napisao/la:Sad kad gledam Alonsov start 3-4 puta čini mi se da je krenuo točno kad su se svijetla ugasila,fakat na tisućinku ali je o.k barem na oko.No izgleda da su FIA-ini senzori rekli nešto drugo.
- Piquet stari
- Početnik
- Navijam za: Robert Kubica
Istina, cijeli proces od uočavanja gašenja svjetla pa do početka kretanja auta traje par desetinki, ali to "kašnjenje" nije propisano u pravilima. Ako se on pomaknuo s mjesta samo jednu tisućinku nakon gašenja svjetla, sve je regularno.padobranac je napisao/la:pa u tome i je stvar, kako možeš krenut točno kad se svjetla gase, ljudski refleks bi kasnio desetinku dvje. malo je postao nestrpljiv i krenuo na svoju ruku. nije nikako moga vidjeti ugašena svjetla i krenuti. startao je sa crvenim svjetlom. a ovi koji spominju tisućinke nadam se da svjesno pretjeruju, naše oko ne može registrirat tisućinku, al desetinku već može i zato smo i vidjeli da je ranije krenuoKing iCool je napisao/la:Sad kad gledam Alonsov start 3-4 puta čini mi se da je krenuo točno kad su se svijetla ugasila,fakat na tisućinku ali je o.k barem na oko.No izgleda da su FIA-ini senzori rekli nešto drugo.
To je opasna kocka, ali nitko ne brani i drugima da pokušaju.
-
- Početnik
u tome i je stvar. krenuo je na kocku a ne na ugašena svjetla, makar i krenuo tisućinku poslije gašenja, on je u svojoj glavio krenuo dok su svjetla još bila upaljenaPiquet stari je napisao/la:Istina, cijeli proces od uočavanja gašenja svjetla pa do početka kretanja auta traje par desetinki, ali to "kašnjenje" nije propisano u pravilima. Ako se on pomaknuo s mjesta samo jednu tisućinku nakon gašenja svjetla, sve je regularno.padobranac je napisao/la:pa u tome i je stvar, kako možeš krenut točno kad se svjetla gase, ljudski refleks bi kasnio desetinku dvje. malo je postao nestrpljiv i krenuo na svoju ruku. nije nikako moga vidjeti ugašena svjetla i krenuti. startao je sa crvenim svjetlom. a ovi koji spominju tisućinke nadam se da svjesno pretjeruju, naše oko ne može registrirat tisućinku, al desetinku već može i zato smo i vidjeli da je ranije krenuoKing iCool je napisao/la:Sad kad gledam Alonsov start 3-4 puta čini mi se da je krenuo točno kad su se svijetla ugasila,fakat na tisućinku ali je o.k barem na oko.No izgleda da su FIA-ini senzori rekli nešto drugo.
To je opasna kocka, ali nitko ne brani i drugima da pokušaju.
- sunseeker
- Profesionalni vozač
zato u atletici postoji točno određeno vrijeme do kojeg se start tolerira, a dal ti krenuo u svojoj glavi il si čuo ili nisi čou pucanj nikoga ne zanima.
-
- Početnik
ok, pošteno, ako nema pravila nema, il ako ima granica tolerancije, ima. to smo riješili dakle, al bez obzira, čini mi se da je krenuo (dakle bolid se je pomaknuo) dok su još svjetla bila upaljena, mislim da se na pogledu iz kokpita puno bolje vidilosunseeker je napisao/la:zato u atletici postoji točno određeno vrijeme do kojeg se start tolerira, a dal ti krenuo u svojoj glavi il si čuo ili nisi čou pucanj nikoga ne zanima.
Zadnja izmjena: padobranac, dana/u 18 tra 2010, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.
- Piquet stari
- Početnik
- Navijam za: Robert Kubica
To "u svojoj glavi" vrijeme nije u propisima niti je egzaktna veličina. Otprilike je poznato ali nije isto od vozaća do vozaća, od situacije do situacije. Što bi sad FIA trebala vozačima stavit ispod kacige na glavu elektrode i mjeriti živčane impulse?u tome i je stvar. krenuo je na kocku a ne na ugašena svjetla, makar i krenuo tisućinku poslije gašenja, on je u svojoj glavio krenuo dok su svjetla još bila upaljena
Ako je krenuo tisućinku nakon gašenja svjetala, sve je po propisima.
-
- Početnik
ma nisam ja ni govorio da se gleda kad je on u glavi krenuo, niti da to ima veze sa utrkom, samo sam konstatirao da nije čekao gašenje svjetala, ništa više.Piquet stari je napisao/la:To "u svojoj glavi" vrijeme nije u propisima niti je egzaktna veličina. Otprilike je poznato ali nije isto od vozaća do vozaća, od situacije do situacije. Što bi sad FIA trebala vozačima stavit ispod kacige na glavu elektrode i mjeriti živčane impulse?u tome i je stvar. krenuo je na kocku a ne na ugašena svjetla, makar i krenuo tisućinku poslije gašenja, on je u svojoj glavio krenuo dok su svjetla još bila upaljena
Ako je krenuo tisućinku nakon gašenja svjetala, sve je po propisima.
mislim da bi u propisu trebali stavit toleranciju od najbržeg izmjerenog ljudskog refleksa. ili ne treba ništa, pa sad tko hoće nek se kocka
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Odlična utrka danas za Alonsa, zbilja steta za onaj prerani start, ali bez obzira na to izgledalo je impresivno, puno bolje nego oba Red Bulla. Moglo se i do pobjede ili postolja da nije bilo kazne ali eto. I da, nema vise tolerancije i vozikanja iza Masse, tako se to radi - pokaži zube i ono zašto si doveden u Ferrari.
-
- Veteran
Evo izjave
In a race like this, anything can happen. We did five pit stops to change tyres, which is definitely unusual: all in all, I think we took the right decisions at the right time. In a race like this you only understand at the end what would have been the best thing to do, as neither on the pit wall nor in the car do we have a crystal ball! I made a serious mistake at the start as my reflexes let me down and I left early. It’s never happened to me before and I am very disappointed with myself. Luckily, despite the penalty, I managed to finish fourth. The passing move on Felipe? If he was not my team mate, there wouldn’t be so much talk about it and for me it was a normal move and it definitely won’t compromise our relationship. We have a great potential and we must hope we get some normal races like the one in Bahrain. The start of the championship has gone well: we have shown we are competitive on all the tracks and we have what it takes to win the title. Clearly, we have to up our points tally and improve our qualifying performance. McLaren deserve the top spot, because even though they might not have the best car they have got the most out of it every time.”
- gradski
- Početnik
- Navijam za: Nikoga
sad sam ponovo pogledao tu situaciju i kolko sam primjetio svih 8 guma je bilo van grijača. nije baš dobro prikazano, al mislim da su svakom stavili svoje gumetomidix je napisao/la:Je li itko razmisljao jesu li Massa i Alonso mozda razmijenili setove guma prilikom tog odlaska u boks... Mehanicari su zasigurno prvo ocekivali Massu a svake gume su oznacene cije su... Ne znam jel se to smije i je li bitno uopce... Al mislim da svak ima svoje gume koje mora koristiti...
Vjerojatno jesu jer su morali imati obje gume spremne, a nije teško mehaničaru koji dodaje novu gumu uzeti ovu drugu.
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
- Jackie Stewart
- F1-HR kviz champion
Alonso je odlično odvozio utrku. Padne u poretku i na kraju se probije do 4. mjesta...
Šteta za onaj jump start.

-
- Navijam za: Hakiranje f1-hr foruma
velemajstor..još ne kužim kako je došao do 4.mjesta XD
-
- Veteran
Zna li neko kakvo je stanje sa Alonsovim motorima.
Hoće li se ovaj motor što ga je koristio u Bahreinu i Kini moći koristiti u utrci?
Hoće li se ovaj motor što ga je koristio u Bahreinu i Kini moći koristiti u utrci?
-
- Navijam za: Hakiranje f1-hr foruma
mislimda ne..negdje an webu sam naišao na tu informaciju samo se ne sjećam gdjeChuck Norris je napisao/la:Zna li neko kakvo je stanje sa Alonsovim motorima.

- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
dva su mu riknula, ovaj (treci) sto je koristio u kini ce koristiti vjerovatno i u spaniji... ne vidim razloga zasto ga ne bi koristioChuck Norris je napisao/la:Zna li neko kakvo je stanje sa Alonsovim motorima.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
mislim da će sljedeću utrku alonso koristit nov motor,to mu je domaća utrka,ali i domaća utrka ferrarijevog glavnog sponzora,sigurno je da ne žele da riskiraju išta u takvoj situaciji.
-
- Veteran
Da ali to bi mu već bila treća utrka sa istim motorom(Kina i Bahrein),pa ne znam koliko baš mogu izdržat_dreamer_ je napisao/la:dva su mu riknula, ovaj (treci) sto je koristio u kini ce koristiti vjerovatno i u spaniji... ne vidim razloga zasto ga ne bi koristioChuck Norris je napisao/la:Zna li neko kakvo je stanje sa Alonsovim motorima.
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Ne bi, kako treca utrka? U Bahreinu koristio jedan motor na treninzima koji su radi pregrijavanja izvadili, pa je koristio drugi u utrci i kvalifikacijama... taj drugi je korstio i u australiji i u Malaysiji gdje mu je pred kraj riknuo... U Kini ponovo koristi motor iz Bahreina na treningu koji ga je podudlao, i onda ostatak vikenda koristi potpuno novi motor... Spanija je onda druga utrka s ovim motorom... Ne mislim da ce biti problema...Chuck Norris je napisao/la:Da ali to bi mu već bila treća utrka sa istim motorom(Kina i Bahrein),pa ne znam koliko baš mogu izdržat_dreamer_ je napisao/la:dva su mu riknula, ovaj (treci) sto je koristio u kini ce koristiti vjerovatno i u spaniji... ne vidim razloga zasto ga ne bi koristioChuck Norris je napisao/la:Zna li neko kakvo je stanje sa Alonsovim motorima.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
-
- Navijam za: GOSPODARA SCHUMACHERA
super pretjecanja Mase prilikom ulaska u boks!

Red Baron,Rain Master,Rain Man.....amerikanci ga jednostavno zovu.....KING!