neka vozi sporije ak se boji da ce izletit?? je, bilo je opasno, jer su najvise izletali ovi kvaliteni pay driveri... caterhamu bi se vec sada isplatilo da je ostavio kovalainena, koliko su im ovi bolida porazbijali!!!dmarijon je napisao/la:A jbg, al ipak - nije to za usporedbuMeni se ne čini da je baš bilo tako opasno, ali svejedno - oni odgovaraju za sigurno.
Utrke 2013 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- McLewis
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Re: VN Australije - Albert Park, Melbourne 15/16/17. ožujka
McLaren u <3
- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Hebote Guti i sreca
Nista nema izlaska veceras

Nista nema izlaska veceras

Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
dmarijon je napisao/la:A jbg, al ipak - nije to za usporedbuMeni se ne čini da je baš bilo tako opasno, ali svejedno - oni odgovaraju za sigurno.
@Mclewis mi uzeo rijeci iz tipkovnice.

Ajmo ovako onda,
placeni su masne novce, pitam te, za sta ?
Zamisli da eto vozac slepera ne zeli voziti, tj. ne zeli isporuciti robu, jer pada jaca kisa...
Sta mislis kako bi to zavrsilo ?
-Otkaz, a o daljnem zaposljavanju kao vozac mozes zaboraviti.
Prilagodi se uvjetima jbmu...

- McLewis
- Veteran
di me nadje hahahaha ja vozim kamion, i sjecam se kako sam se u prvom mjesecu svadjao prvo sa madjarima pa sa nasima da me puste vozit po snijegu ahahahahha, madjare sam nekako zeznuo, al nasi nisu pustili.... i to po kakvom snijegu sam vozio... uf kad se sam sjetim togaScuderia je napisao/la:dmarijon je napisao/la:A jbg, al ipak - nije to za usporedbuMeni se ne čini da je baš bilo tako opasno, ali svejedno - oni odgovaraju za sigurno.
@Mclewis mi uzeo rijeci iz tipkovnice.![]()
Ajmo ovako onda,
placeni su masne novce, pitam te, za sta ?
Zamisli da eto vozac slepera ne zeli voziti, tj. ne zeli isporuciti robu, jer pada jaca kisa...
Sta mislis kako bi to zavrsilo ?
-Otkaz, a o daljnem zaposljavanju kao vozac mozes zaboraviti.
Prilagodi se uvjetima jbmu...

McLaren u <3
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
upravo to, ako je onaj medicinski auto mogao proć sasvim normalno bez da se zabio negdje onda mogu i ovi. Nek voze 20 na sat ako misle da je opasnije vozit brže.. onaj koji ima muda stisnut i vozit 30 bit ce na poleu.. Šta je to tako komplicirano? Isto tako vozači imaju izbor pa tko misli da mu je preopasno nek ne izlazi iz garaže... Al ja se kladim da se pitalo vozače da bi svi do jednog rekli da se vozi, al naravno ne odlučuju vozači nego glavonje iz fie koji očito ne mogu koristit zdravi razum...
Il kad su već toliki idioti nek jednostavno donesu pravilo da se ne vozi kad padne kiša i bok, ko u nascaru, barem bi znali na čemu smo. Ovako nas samo prave budalama...
Il kad su već toliki idioti nek jednostavno donesu pravilo da se ne vozi kad padne kiša i bok, ko u nascaru, barem bi znali na čemu smo. Ovako nas samo prave budalama...

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Za sve ranoranioce.
Zadnja izmjena: Dani, dana/u 16 ožu 2013, 21:05, ukupno mijenjano 1 put.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
lol,kamion i bolid F1...dosta slicno...
Alonsista hasta la muerte..
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
@McLewis,
heh, nisam znao, samo sam dao usporedbu, ako hoces, mozemo nastaviti razgovor o kamionima u ovoj temi : KLIK
vozac kamiona takodjer nosi glavu u torbi, mora paziti na sebe, na druge sudionike u prometu i na robu koju mora prevesti do odredista + da je sve to na vrijeme, a placen je mizerno. Nitko njega ne pita za njegovu sigurnost, a vozi skoro po svim vremenskim uvjetima.
F1 vozaci su placeni masno, ako nisi pogledao, pogledaj u temi " Novosti " u kojoj sam zalijepio place vozaca.
Pada malo jaca kisa , i zum, ne vozi se, kao sto je to danas bio slucaj.
Cemu sluze wet gume, cemu sluze oni crash testovi ?
Kao sto je rekao K1M1 i s njim se slazem...
Vozi 20-30 i bok, sta sad... prilagodi se... ako smatras da ti je nesigurno, ostani u boksu, i mirna Bosna.
F1 je najelitniji sport moto-sporta, a prekidaju se (odgadjaju ) kvalifikacije zbog ovakog vremena.
heh, nisam znao, samo sam dao usporedbu, ako hoces, mozemo nastaviti razgovor o kamionima u ovoj temi : KLIK
Nisi mozda razumio usporedu koju sam stavio...Alonso-champ je napisao/la:lol,kamion i bolid F1...dosta slicno...
vozac kamiona takodjer nosi glavu u torbi, mora paziti na sebe, na druge sudionike u prometu i na robu koju mora prevesti do odredista + da je sve to na vrijeme, a placen je mizerno. Nitko njega ne pita za njegovu sigurnost, a vozi skoro po svim vremenskim uvjetima.
F1 vozaci su placeni masno, ako nisi pogledao, pogledaj u temi " Novosti " u kojoj sam zalijepio place vozaca.
Pada malo jaca kisa , i zum, ne vozi se, kao sto je to danas bio slucaj.
Cemu sluze wet gume, cemu sluze oni crash testovi ?
Kao sto je rekao K1M1 i s njim se slazem...
Vozi 20-30 i bok, sta sad... prilagodi se... ako smatras da ti je nesigurno, ostani u boksu, i mirna Bosna.
F1 je najelitniji sport moto-sporta, a prekidaju se (odgadjaju ) kvalifikacije zbog ovakog vremena.

- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Ljudi moji, nije bolid f1 konstruiran da bi se vozio 20 km/h po stazi 70 krugova. 
Ja sam isto za sigurnost vozača, ipak su ovo jurilice i svaki cm koji bi sprječavao doticaj gume i asfalta može biti poguban.
Odgodili i šta sad? Biti će i kvale i utrka i to je najbitnije. Zbog jednih kvalifikacija se ne isplati ugrožavati ljudske živote na jedan glup način.

Ja sam isto za sigurnost vozača, ipak su ovo jurilice i svaki cm koji bi sprječavao doticaj gume i asfalta može biti poguban.
Odgodili i šta sad? Biti će i kvale i utrka i to je najbitnije. Zbog jednih kvalifikacija se ne isplati ugrožavati ljudske živote na jedan glup način.
-
- Veteran
Scud.....skonto sam ja tebe,ali kolega Schumy je objasnio kako i sta,pa zar bi tebi bilo zanimljivo gledati kako se vozikaju tih 20-30 krugova ko puzevi....
aquplaning je jako gadna i opasna stvar,vec u osobnom autu je vrlo opasno kad te povuce a kamoli u bolidu F1...glavom kroz zid ne ide-boli jako
aquplaning je jako gadna i opasna stvar,vec u osobnom autu je vrlo opasno kad te povuce a kamoli u bolidu F1...glavom kroz zid ne ide-boli jako

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Nebi ja rekao da je F1 manje sigurna od osobnih auta, u F1 su veće brzine, ali je i daleko veća sigurnost, pogledaj za primjer sudar Kubice u Canadi, tamo je bila velika brzina i nije mu ništa bilo, a kod osobnih auta ako se slupaš sa 130km/h trebaš preživit, ali nije bitno sa kakvim posljedicamaAlonso-champ je napisao/la:Scud.....skonto sam ja tebe,ali kolega Schumy je objasnio kako i sta,pa zar bi tebi bilo zanimljivo gledati kako se vozikaju tih 20-30 krugova ko puzevi....

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- maric
- Početnik
jel postoje kakve vremenske prognoze za nove kvale i utrku, sta ako bude opet kisa?
-
- Veteran
kenny, nisam pricao o sigurnosti nego o aquaplaningu...sto se tice sigurnosti,jesu,bas je jutros Brundle pricao o tome...Kenny je napisao/la:Nebi ja rekao da je F1 manje sigurna od osobnih auta, u F1 su veće brzine, ali je i daleko veća sigurnost, pogledaj za primjer sudar Kubice u Canadi, tamo je bila velika brzina i nije mu ništa bilo, a kod osobnih auta ako se slupaš sa 130km/h trebaš preživit, ali nije bitno sa kakvim posljedicamaAlonso-champ je napisao/la:Scud.....skonto sam ja tebe,ali kolega Schumy je objasnio kako i sta,pa zar bi tebi bilo zanimljivo gledati kako se vozikaju tih 20-30 krugova ko puzevi....
- Cuky
- Moderator
Rekli na Sky-u da postoji oko 50% šanse za kišu, ali da uglavnom očekuju poluoblačno ili sunčanomaric je napisao/la:jel postoje kakve vremenske prognoze za nove kvale i utrku, sta ako bude opet kisa?
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Pitanje:
Imaju 2 vrste kišnih guma, inter koje mogu količinski izbaciti vode (sad ću bezveze stavit brojku al shvatiti ćete) 15.
I imaju wet gume koje mogu kroz šare izbaciti 30.
Zar se ne može proizvesti još jedna monsunska verzija gume koja će moći izbaciti vode 45 i time bi im omogućili da ipak mogu odvoziti kolko tolko normalno u situacijama kao danas, ili ono u kanadi, engleskoj i sl...
Imaju 2 vrste kišnih guma, inter koje mogu količinski izbaciti vode (sad ću bezveze stavit brojku al shvatiti ćete) 15.
I imaju wet gume koje mogu kroz šare izbaciti 30.
Zar se ne može proizvesti još jedna monsunska verzija gume koja će moći izbaciti vode 45 i time bi im omogućili da ipak mogu odvoziti kolko tolko normalno u situacijama kao danas, ili ono u kanadi, engleskoj i sl...
Michael is faster than you!!
- Cuky
- Moderator
To možemo FIA-i zahvaliti. Do kraja 2002. su postojale 3 vrste kišnih guma: intermediji, wet i monsunske. No onda su se za 2003. sjetili da im je to preveliki trošak i čak je bilo pametno pravilo da se mislim 2 tjedna ili čak mjesec dana unaprijed određuje 1?! od 2 (ne više 3) dostupne vrst3 guma za mokro koje se nose na stazu. I što smo dobili: Utrka u Brazilu, poplava, a oni imaju samo intermedije.

- McLewis
- Veteran
Imali su prije monsun gume, i nije toliki problem sta nevoze po onolikom pljusku, vec sta ne pustaju na stazu odma nakon kisurine!!! Sjecam se malezije prosle godine, cekali su toliko nakon kise da se na kraju odma nakon izlaska safety cara vozilo na intermedijima?? Cemu to?? Cim kisastane u bolide i gas.... Ja mislim da su se kvale danas mogle slobodno odvesti, je da je opasno, ali po mome je jos opasnije kad jure u monzi sa 350 nego vamo kada pipkaju sa 200 i nesta... A kao sta sam vec rekao ak se bojis vozi se 150... Tu do izrazaja dolazi tko je vozac a tko ne.... Sjetite se sennine prve pobjede, ili doningtona 1993?? Dok su ostali puzali senna je gospodario stazom!! Brazil 2003. God, u 3 zavoju toliki aquaplaning da je 5 ili 6 bolida tamo zavrsilo pa se pocelo vozit sa vanjske strane zavoja, kao kimi u fujiju 2007!! U tome i je caka da trazis dio staze koji nije poplavljen!!!
McLaren u <3
- Cuky
- Moderator
Upravo ovo što McLewis kaže u 1. rečenici je danas i Brundle rekao na Sky-u: staza će se najbrže sušiti ako su bolidi na njoj jer oni čiste tu vodu. Ne SC, ne MC nego F1 bolidi.
Inače, ako netko nije uočio, C. Pic nije zadovoljio 107% vremena u Q1 (promaklo mu za točno 0.010 sekundi). Prema tome nema pravo nastupa u utrci, ali vjerojatno će mu se dozvoliti nastup

Inače, ako netko nije uočio, C. Pic nije zadovoljio 107% vremena u Q1 (promaklo mu za točno 0.010 sekundi). Prema tome nema pravo nastupa u utrci, ali vjerojatno će mu se dozvoliti nastup

- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Ja mislim da je dobro što su odgodili kvalifikacije, jer ono što smo gledali je čisto sr*nje. Taman sastave dva normalna kruga, neko se zalijepi u zid.

- Schumy.d
- Legenda
Da, zanimljivo kako im je to trošak, a super soft gume koje se potroše u 3 kruga nisu.Cuky je napisao/la:To možemo FIA-i zahvaliti. Do kraja 2002. su postojale 3 vrste kišnih guma: intermediji, wet i monsunske. No onda su se za 2003. sjetili da im je to preveliki trošak i čak je bilo pametno pravilo da se mislim 2 tjedna ili čak mjesec dana unaprijed određuje 1?! od 2 (ne više 3) dostupne vrst3 guma za mokro koje se nose na stazu. I što smo dobili: Utrka u Brazilu, poplava, a oni imaju samo intermedije.

- McLewis
- Veteran
Pa pogledajte u kojem roku se staza osusila za intermedije kada su poceli vozit bolidi, prvo malo pipkas, trazis bolji grip dok se staza ne prosusi!!Cuky je napisao/la:Upravo ovo što McLewis kaže u 1. rečenici je danas i Brundle rekao na Sky-u: staza će se najbrže sušiti ako su bolidi na njoj jer oni čiste tu vodu. Ne SC, ne MC nego F1
McLaren u <3
-
- Veteran
Uprvo tako,ne znam kome može biti ono zanimljivo.Gledali smo q1 i ništa nismo vidili ,sve prošlo u prikazivanju slupanih bolida i gledanju vodenog spreja.Od ovoga mi je čak zanimljivije gledati potezanje konopa na seoskoj olimpijadimrd je napisao/la:Ja mislim da je dobro što su odgodili kvalifikacije, jer ono što smo gledali je čisto sr*nje. Taman sastave dva normalna kruga, neko se zalijepi u zid.

...put u raj nije posut ružama...
- McLewis
- Veteran
Pa meni nije zanimljivo gledati slupane bolide, ali jednog vettela kako kroz svaki zavoj vozi vise manje po boku, ali ipak je na stazi, gledati ih kako treze maksimum, to mi je super...Chuck Norris je napisao/la:Uprvo tako,ne znam kome može biti ono zanimljivo.Gledali smo q1 i ništa nismo vidili ,sve prošlo u prikazivanju slupanih bolida i gledanju vodenog spreja.Od ovoga mi je čak zanimljivije gledati potezanje konopa na seoskoj olimpijadimrd je napisao/la:Ja mislim da je dobro što su odgodili kvalifikacije, jer ono što smo gledali je čisto sr*nje. Taman sastave dva normalna kruga, neko se zalijepi u zid.
McLaren u <3
-
- Legenda
Uspoređujemo ovu kišu s nekim drugim kvalama gdje se ipak vozilo po kiši. Ova staza je specifična gradska staza i tu svaka usporedba prestaje. Dobit ću večeras dodatnih sat vremena gušta i uopće se ne žalim.
p.s. šta su te bijele linije gdje nema kontrole, o čemu svi pričaju? Djelovi ceste, prijelazi...?
p.s. šta su te bijele linije gdje nema kontrole, o čemu svi pričaju? Djelovi ceste, prijelazi...?
Samo neka se trkaju.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Ja ne znam jesu li ovako čangrizavi i oni koji prate skijanje, kad zbog magle odgode spust? Jel tad oni govore; šta se ne spuštaju sa 25 km/h, ne moraju ić 100? Ili nogomet, kad je poplavljen teren...a nitko ne bi poginio da igra na takvom terenu.