Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: Formula 1 team - Mercedes Grand Prix

Post Postao/la speedy56 »

Mercedes koristi novu podnicu.
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Definitivno su mnogo dobili sa ovim nelegalnim testom.Rješili su probleme i sad su jako blizu RB

Uglavnom sramotno
...put u raj nije posut ružama...
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Chuck Norris je napisao/la:Definitivno su mnogo dobili sa ovim nelegalnim testom.Rješili su probleme i sad su jako blizu RB

Uglavnom sramotno
preskocili Ferrari u poretku
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

F1NAC je napisao/la: preskocili Ferrari u poretku
Za Mercedes i Red Bull Ferrari je "sitting duck". ;)
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Bravo dečki. Odlično za sezonu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
F1NAC je napisao/la: preskocili Ferrari u poretku
Za Mercedes i Red Bull Ferrari je "sitting duck". ;)
Nemogu se s tobom složiti sa RBRom ovisi od staze do staze, a čini mi se da je sada Mercedes najbrži nakon onih 1000km
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Očito su uz taj test uspijeli skontati i onaj svoj aktivni ovjes koji je daleko složeniji os lotusovog. Nitko se nije sjetio da je možda i to doprinjelo brzini mercedesa. I upravo je ovdje vidljivo koliko nedostaju testiranja da neke ekipe koje imaju napredniji bolid ali ga slabije razumiju, dostignu vodeće.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Dani je napisao/la:Očito su uz taj test uspijeli skontati i onaj svoj aktivni ovjes koji je daleko složeniji os lotusovog. Nitko se nije sjetio da je možda i to doprinjelo brzini mercedesa. I upravo je ovdje vidljivo koliko nedostaju testiranja da neke ekipe koje imaju napredniji bolid ali ga slabije razumiju, dostignu vodeće.
Mercedesu nije nedostajala brzina ni prije toga nego su žderali gume, a sada nekim čudom ih troše kao i svi ostali
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Aktivni ovjes + test. Drugi put. treći put će biti prodano. Uostalom čuli smo da je i neka druga ekipa testirala tajno 2011. i 2012. pa se to ne povlaći.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Dani je napisao/la:Aktivni ovjes + test. Drugi put. treći put će biti prodano. Uostalom čuli smo da je i neka druga ekipa testirala tajno 2011. i 2012. pa se to ne povlaći.
Sa starim bolidom
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Kenny je napisao/la:
Dani je napisao/la:Aktivni ovjes + test. Drugi put. treći put će biti prodano. Uostalom čuli smo da je i neka druga ekipa testirala tajno 2011. i 2012. pa se to ne povlaći.
Sa starim bolidom
Ali ne unutar sezone koliko god on star bio, a čuli smo da nije bio toliko star koliko ti tvrdiš.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Onda su trebali kaznit i njih, zašto se 2011 i 2012 nitko nije žalio na njih?
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Pa nitko ne bi skužio ovaj test mercedesov da nije Rosberg provalio to nekome. A kada se kasno sazna, nema puno mogučnosti za kaznu. ( kao u slučaju te ekipe ).

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ako aludiraš na Ferrari...prošle je godine test rađen da F10, ove sa F150°Italia...po propisima je to dozvoljeno...za razliku od nekih koji testiraju sa aktualnim bolidom
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ne unutar sezone. To nisu bila slikanja za sponzore već sa pravim gumama, pa sam Pirelli je to rekao. Ne znam zašto se čudiš.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Slikanja za sponzore su dopuštena sa aktualnim bolidima, testiranja su dozvoljena sa bolidom koji nije korišten u aktualnoj i prethodnoj sezoni

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Cuky je napisao/la:Slikanja za sponzore su dopuštena sa aktualnim bolidima, testiranja su dozvoljena sa bolidom koji nije korišten u aktualnoj i prethodnoj sezoni
Eto vidiš, a ferrari je testirao bolid UNUTAR sezone ( i izvan onih par dozvoljenih straight line testova ), što nije dozvoljeno.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dani je napisao/la:
Cuky je napisao/la:Slikanja za sponzore su dopuštena sa aktualnim bolidima, testiranja su dozvoljena sa bolidom koji nije korišten u aktualnoj i prethodnoj sezoni
Eto vidiš, a ferrari je testirao bolid UNUTAR sezone ( i izvan onih par dozvoljenih straight line testova ), što nije dozvoljeno.
pa reci ti meni sto je mogao Ferrari dobiti testiranjem s bolidom iz 2011? ovjesi totalno drukciji, blown difuzor totalno drukcija konstrukcija bolida, druga krila...
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

F1NAC je napisao/la:pa reci ti meni sto je mogao Ferrari dobiti testiranjem s bolidom iz 2011? ovjesi totalno drukciji, blown difuzor totalno drukcija konstrukcija bolida, druga krila... i TESTNI, a ne AKTUALNI vozač
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Dani je napisao/la:

Kad drukčije nećeš prihvatit, evo kako FIA-in članak 22.1 sportskog pravilnika definira testiranje

22.1 Track testing shall be considered any track running time not part of an Event undertaken by a competitor entered in the Championship, using cars which conform substantially with the current Formula One Technical Regulations in addition to those from the previous or subsequent year. The only exception is that each competitor is permitted up to eight promotional events, carried out using tyres provided specifically for this purpose by the appointed supplier, to a maximum distance of 100kms per event.

I moj prijevod:
Testiranjem na stazi smatra se bilo kakva vožnja koja nije dio Eventa (to je inače GP vikend) odrađena od strane natjevcatelja koji sudjeluje u prvenstvu, koristeći bolid koji bitno zadovoljava trenutni tehnički pravilnik F1, uključujući i bolide iz prethodne ili naredne sezone. Iznimka je da je svakom natjecatelju dozvoljeno osam promocijskih evenata, odrađenih korišteći gume dostavljene specijalno za tu namjenu od strane određenog dobaljače, maksimalno 100km po eventu.

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Cuky je napisao/la:
Dani je napisao/la:

Kad drukčije nećeš prihvatit, evo kako FIA-in članak 22.1 sportskog pravilnika definira testiranje

22.1 Track testing shall be considered any track running time not part of an Event undertaken by a competitor entered in the Championship, using cars which conform substantially with the current Formula One Technical Regulations in addition to those from the previous or subsequent year. The only exception is that each competitor is permitted up to eight promotional events, carried out using tyres provided specifically for this purpose by the appointed supplier, to a maximum distance of 100kms per event.

I moj prijevod:
Testiranjem na stazi smatra se bilo kakva vožnja koja nije dio Eventa (to je inače GP vikend) odrađena od strane natjevcatelja koji sudjeluje u prvenstvu, koristeći bolid koji bitno zadovoljava trenutni tehnički pravilnik F1, uključujući i bolide iz prethodne ili naredne sezone. Iznimka je da je svakom natjecatelju dozvoljeno osam promocijskih evenata, odrađenih korišteći gume dostavljene specijalno za tu namjenu od strane određenog dobaljače, maksimalno 100km po eventu.
Koji se razlikuje značajno od ovogodišnjih pravila, a ne da samo zadovoljava trenutni tehnički pravilnik. Da si usporedio bolid iz 2009. i 2008. to bi bilo dobar primjer. Blown difuzor ili ddd ne igraju ulogu zbog njihove implementacije u bolide tokom sezona, znači nisu bili neophodni.

http://www.autosport.com/news/report.php/id/108157" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

bolid iz 2011. bi bio po kratkom postupku diskvalificiran iz utrke zbog kršenja tehničkih propisa. Ispuh, nos, difuzor, podnica, prednje krilo...

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ali cuky ne spominje se toliko ovogodišnji test ( znam zašto si se ulovio toga ) koliko oni iz 2012. i 2011. Daj mi molim te to prokomentiraj.

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

rupa u pravilu je ovo "bitno", nigdje ne piše šta je bitno a šta nije. ja ne vidim po čemu toliko bitnom se npr. RB7 razlikuje od RB9? ustvari nijedan bolid iz 2011. se po bitnomne razlikuje od ovogodišnjih jer se pravila nisu nešto značajno mijenjala, što znači ni da test s dvije godine starim bolidom nije legalan. bez obzira na to što ferrari iz 2011. ima drugačiji prednji ovjes, ključna stvar je ta što on u većini bitnih stvar podliježe pravilima iz 2013. ili 2012.
caka u svemu tome je što meni BD nije "bitan", što stepenica na nosu nije "bitna" itd. itd., a netko će reći da jest,da to pravi baš tu "bitnu" razliku i napraviti test pozivajući se na to
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ali ja ne kužim zašto ga se sad spominje kada je Mercedes uhvaćen u prekršaju:
1. ako su prošle godine doznali za test zašto nitko nije reagirao, čak se nije spominjalo...
2. ako su pretprošle godine znali za test zašto nitko nije reagirao...

Očito zato jer je rađeno sa bolidom koji je stariji i nitko nije vidio nikakvo kršenje pravila u tome. Sad kad je Mercedesu to bila zadnja nada za spas onda su se krenuli toga hvatat

slika
Odgovori