Sebastian Vettel [#5]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: Sebastian Vettel
sta je Vettlu na pressici,ko da ga je sleper zgazio
zna on da nema vise one dominacije...

Alonsista hasta la muerte..
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
opet malo van staze
http://i50.tinypic.com/2lntr3p.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i50.tinypic.com/2lntr3p.png" onclick="window.open(this.href);return false;

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
McLaren će se navodno žaliti jer bi kazna Vettelu značila da Button starta 3., dakle na čistoj strani.
A Vettel je samo jedan mjerni krug odvozio ako se ne varam tako da bi mu njegovim brisanjem to bio P10 na startu
A Vettel je samo jedan mjerni krug odvozio ako se ne varam tako da bi mu njegovim brisanjem to bio P10 na startu
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ma ne bi bilo u redu opet se buniti. Tko je kriv Buttonu što nije odvozio dobar krug. A i mislim da nije jedini koji je otišao tako široko.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Nije jedini i Senna je išao tako u Q2, pa zbog toga Schumacher nije uspio odvest na kraju brzi krug. Hulkenberg je na ulazu jednom u brzi krug išao široko u istom zavoju ko i Vettel, mislim da je išao čak i šire. Zar nije da smije sa 2 kotača bit van staze?Dani je napisao/la:Ma ne bi bilo u redu opet se buniti. Tko je kriv Buttonu što nije odvozio dobar krug. A i mislim da nije jedini koji je otišao tako široko.
Nadam se da će jednom vratit travu pored staze, pa ko hoće ić šire neka slobodno ide

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
smiju dva kotača pored staze, tj. dio bolida mora biti na stazi. Ali je Vettel bio kompletno van staze, vidljivo po snimku gore. Hulkenberg je bio vani u krugu u kojem mu se nije mjerilo vrijeme, tako da mu nemaju koje vrijeme oduzeti
I neznam zašto nebi bilo u redu buniti se? Stekao je prednost na nepracedan način i treba biti kažnjen
I neznam zašto nebi bilo u redu buniti se? Stekao je prednost na nepracedan način i treba biti kažnjen

-
- Početnik
zbilja nemam potrebne informacije, al mi se čini da su to teške gluposti. kako znamo da je stekao prednost, a ne izgubio? nad kim bi ju mogao steći uopće? koja nam je referentna točka? nije skratio udaljenost, što se događa kad siječeš šikanu... kolko pratim formulu bilo je barem 100 takvih odvoženih kvalifikacija u zadnjih 10 godina
po vama treba kažnjavat vozače u utci sa drive through ako malo izleti sa ceste, mislim jel vi čitate što pišete?
po vama treba kažnjavat vozače u utci sa drive through ako malo izleti sa ceste, mislim jel vi čitate što pišete?
- Kenny
- Legenda
Zaboravio sam da ovi nesmatraju rubnjak stazom. Ako je vettel stekao prednost i Hulkenberg je stekao, jer ako Vettel izađe sa većom brzinom iz zavoja izašao je i Hulkenberg, a to znači da ima na kraju i veći top speed. Zar ne?Cuky je napisao/la:smiju dva kotača pored staze, tj. dio bolida mora biti na stazi. Ali je Vettel bio kompletno van staze, vidljivo po snimku gore. Hulkenberg je bio vani u krugu u kojem mu se nije mjerilo vrijeme, tako da mu nemaju koje vrijeme oduzeti

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Stazom se smatra prostor unutar bijele linijeKenny je napisao/la:
Zaboravio sam da ovi nesmatraju rubnjak stazom.

Ne vidim nikakav razlog da kazne Vettela ovo često vidimo u kvalifikacijama i mislim da Vettel sa ovim ništa nije dobio
...put u raj nije posut ružama...
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...ja se ovako na prvu (valjda zbog godina) ne sjećam baš da se to često dešava...čovjek je napustio stazu bez valjanog razloga i ako ćemo biti legalisti nekakvu kaznu bi trebao popiti...mada svejedno je hoće ili neće - opet ćemo se u stvari vrtjeti oko pravila a svi znamo da su nikakva i bedasta...Chuck Norris je napisao/la: Ne vidim nikakav razlog da kazne Vettela ovo često vidimo u kvalifikacijama i mislim da Vettel sa ovim ništa nije dobio
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Cuky
- Moderator
Vettel je zavoj prošao brže nego što je to moguće sa bolidom koji ima i zbog toga je napustio stazu, tj. nije uspio zadržati bolid u njenim granicama. Dakle, prošao je zavoj brže nego što bi prošao da je zadržao bolid unutar staze, time je imao veću brzinu na izlasku iz zavoja i kasnije na pravcu, dakle prednost je ostvarena.
Hulkenberg je izašao još šire pri čemu je on sa sva 4 kotača bio na ovom tepihu sa strane. Njemu je kazna dovoljna bila što je morao popustiti gas da se ne okrene i time si je pokvario brzinu na pravcu na ulasku u mjereni krug
Hulkenberg je izašao još šire pri čemu je on sa sva 4 kotača bio na ovom tepihu sa strane. Njemu je kazna dovoljna bila što je morao popustiti gas da se ne okrene i time si je pokvario brzinu na pravcu na ulasku u mjereni krug

-
- Početnik
to može znati eventualno samo telemetrija
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
To se je dobro vidlo kad su analizirali jedan alonsov krug, te je McNish objasnjaval kako Alonso u svojem krugu kojeg su analizirali mora dosta pipkati po gasu da ne zavrsi ko Vettel van staze, te samim time je izgubilo dosta vremena u zadnjem zavoju. Tako da se slazem da Vettel treba dobiti kaznu jer je ostvaril prednostCuky je napisao/la:Vettel je zavoj prošao brže nego što je to moguće sa bolidom koji ima i zbog toga je napustio stazu, tj. nije uspio zadržati bolid u njenim granicama. Dakle, prošao je zavoj brže nego što bi prošao da je zadržao bolid unutar staze, time je imao veću brzinu na izlasku iz zavoja i kasnije na pravcu, dakle prednost je ostvarena.
Darkness rises when silence dies
-
- Početnik
da, vettel je sigurno držo puni gas cijeli zavoj, a alonso je sigurno razmišljao: "moram pipkati po gasu jer ne želim, poput vettela, izaći malo van staze"
ako je pipkao, pipkao je jer mu auto nije dozvoljavao više
ja stavljam ruku u vatru da nitko nikad nije bio, niti će biti kažnjen za tako nešto jer je potpuno besmisleno, al razumijem da su navijačka cjepidlačenja nešto sasvim drugo
ako je pipkao, pipkao je jer mu auto nije dozvoljavao više
ja stavljam ruku u vatru da nitko nikad nije bio, niti će biti kažnjen za tako nešto jer je potpuno besmisleno, al razumijem da su navijačka cjepidlačenja nešto sasvim drugo
- Cuky
- Moderator
Ako se ne sjećate, Charlie Whitting je rekao prije VN Njemačke da će se od tog vikenda na izlaženje sa staze posebno paziti. Isto tako, u subotu je bilo u Njemačkoj rečeno da će pod povećalom biti vozači na 1. zavoju gdje se najviše može dobiti izlaskom izvan granica staze.
Danas su na Sky-u rekli da je ponovno o tome bilo govora i da će pomno pratiti cijelu stazu jer se na skoro svakom dijelu može dobiti izlaskom van, a najviše da će se paziti na zavoje 4, 9, 11 i 14 na kojima je najveća korist ako se izađe van.
Da slučajno ne bude zabune, evo mape sa numeriranim zavojima

Danas su na Sky-u rekli da je ponovno o tome bilo govora i da će pomno pratiti cijelu stazu jer se na skoro svakom dijelu može dobiti izlaskom van, a najviše da će se paziti na zavoje 4, 9, 11 i 14 na kojima je najveća korist ako se izađe van.
Da slučajno ne bude zabune, evo mape sa numeriranim zavojima

-
- Početnik
al kako to misle kažnjavat? ne kužim, pa kolko se puta desi da netko izleti sa staze nakratko
- Cuky
- Moderator
izljetanje je jedno (npr. Hamilton danas u Q3 ako se ne varam kad mu je u zavoju 8 pobjegao stražnji kraj pa je izletio), a drugo je kad namjerno ideš preko granica bolida na određenom mjestu, pri tome koristeći asfaltne zone, kako bi stekao prednost (Vettel u Hockenheimu protiv Buttona, Vettel danas u Q3 u zavoju 14). Te stvari su jednostavne za kazniti: u utrci se dobije drive through ili stop/go, a u kvalifikacijama se briše vrijeme koje je postavljeno u krugu u kojem se na taj način steklo prednost

-
- Početnik
a kako će znat jel izlijetanje il namjerno iskorištavanje asfaltne zone? sumnjajm da je vettel znao da će izać van unaprijed
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Evo bas sad je bila repriza na sky pa se je ljepo vidjelo kako je Vettel puno ranije stisnuo gas u zadnjem zavoju nego u prijasnjim krugovima koje je odvozio. Samim time je znal da nebude uspjel pravilno proci zavoj. Te si je zaradio nesto vremena, naravno opet na ilegalan nacin.
A kaj se tice kaznjavanja to je samo trebala kaznjavati u kvalifikacijama(brisanje kruga) ili prilkom pokusaja pretjecanja u trci.
A kaj se tice kaznjavanja to je samo trebala kaznjavati u kvalifikacijama(brisanje kruga) ili prilkom pokusaja pretjecanja u trci.
Darkness rises when silence dies
-
- Početnik
znači kontrola trke će gledat telemetriju svakog bolida koji je bio u jednom trenutku sa sva 4 kotača van staze i tako cijele kvalifikacije u subotu pa cijelu trku u nedjelju?
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Ekipa, dajte ne pretjerujte, kaj sad bumo ih kažnjavali kad prdnu u kokpitu jer im to daje dodatni downforce i ilegalnu prednost.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Cuky
- Moderator
Da je u pravilima da...ne treba izmišljati kazne, ali ako je nešto u pravilima napisano (pogotovosportski pravilnik u kojem je lakše predvidjeti situacije nego u tehničkom) onda se treba i provoditi taj pravilnik. Ako netko namjerno napravi nešto što je zabranjeno kako bi stekao prednost nad drugima koji se drže pravila onda to treba kazniti...Slash je napisao/la:Ekipa, dajte ne pretjerujte, kaj sad bumo ih kažnjavali kad prdnu u kokpitu jer im to daje dodatni downforce i ilegalnu prednost.

- Slash
- Veteran
Dakle ti misliš da je Vettel namjerno, proračunato IZRAČUNAO koliko točno gasa mu treba da izađe sa staze i stekne prednost, ali ipak ne toliko da izađe na onaj dio kada bi se skršio?! Daj pliz, malo se zanio čovjek u žaru i želji za što boljom pozicijom, a iskreno i sumnjam da je imao neki ekstra benefit od toga.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Kenny
- Legenda
Cuky nije to to, ono je trajalo par krugova i bilo je u zadnjem zavoju na ulasku u startno-ciljnu ravninu, a mislim da te sezone nije ni bila kiša na toj stazi

- Slash
- Veteran
Jebote, da je danas takva kiša bila bi crvena zastava ili u najmanju ruku SC -.-'.