zonelsk je napisao/la: 14 pro 2021, 12:25
Dodatno, nigdje u pravilniku ne pise ovo sto si naveo (ako netko ima vise info, dapace neka stavi ovdje).
Ovaj clanak gore jasno opisuje kako se unlappaju SVI auti.
Nigdje nije pokriveno parcijalno propustanje. Ono sto je Brundle rekao se odnosno da se ne pusti NITKO, ne pola.
Objasnjene odluke (Mercedes zalba) nije dala nikakvo suvislo objasnjenje, zasto je pola auta pusteno pola ne.
Ono sto se koristi kao argument da je FIA u pravu, da RD (Massi) ima pravo donijeti tu odluku.
U tom slucaju, nemamo kaj pricati ni od incidentu na pocetku utrke - jer Massi je donio odluku. Nemamo kaj pricati o Brazilu jer je Massi donio odluku. Nemamo kaj pricati o prethodnoj utrci - jer je Massi dionio odluku. Sve je regularno i cisto.
Jel samo meni ovo problem?
A i prije nek Schumi kaze da ne postujem tudja misljenja, volio bi cuti neko za pocetak.
Nisam ni rekao da piše u pravilniku, već da sam čuo ovih dana, a Martin je pričao samo o tome da li moraju da ih propuste ili mogu da ostanu iza.
Pa da, ovde jasno piše da kada poslednji prođe, SC može da se sklanja.
Sad sam i ovaj video pogledao, to i DC kaže ali on spominje i drugo pravilo po kojem direktor trke može da odluči kad će SC da uđe. Ja mislim da je to ovaj 48.13:
48.13
When the clerk of the course decides it is safe to call in the safety car the message "SAFETY CAR
IN THIS LAP" will be sent to all Competitors via the official messaging system and the car's orange
lights will be extinguished. This will be the signal to the Competitors and drivers that it will be
entering the pit lane at the end of that lap.
Znači "when the clerk decides it is safe", bez ikakvih ograničenja koja bi to mogla da spreče. I to je ono što ostavlja mesta za tumačenja. Siguran sam da je bilo nešto što ovako lako možemo mi na forumu da dokažemo da bi Toto i njegovi advokati to već oborili.