Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
padobranac
Početnik
Početnik

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la padobranac »

ja mislim da ne jer prema ovoj slici vettel je još uvjek komotno na asfaltu i prema njoj ispada da vettel nije izguran, a dobro se sjećamo da je
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Ova je slika jako dobra. Pokazuje razliku u prostoru na istom mjestu na stazi - izlasku iz zavoja. Također, ako pogledaš video koji je postavljen na prošloj stranici možeš vidjet da Alonso ne nastavlja do ruba staze nego kreće udesno, dok Vettel nastavlja skroz do ruba staze prilikom svojeg zatvaranja

EDIT: Ali evo, ako želiš bolju sliku:

Iz ovog videa sam uzeo SS, samo da je lakše pokazat o čemu se radi i da možete provjeriti.
Lijeva slika je iz jučerašnje utrke, uzeta je na 0:24 ovog videa koji sam linkao jer je to trenutak kad Vettel kreće prema desno.
Desna slika je iz prošlogodišnje utrke, uzeta je na 0:26 ovog videa jer je to trenutak kada Alonso kreće prema desno

slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Evo onda tebi kojem nije dovoljno jos malo slika..
Na 1. slici 2012 alonso je vec van staze a bolidi su skoro pa poravnati.. 2011 Vettel je iza alonsa i nalazi se u ravnini njegovih zadnjih kotaca - to ti zorno pokazuje i slika iznad za koju tvrdis da nije dovoljno jasna.
Na 2. slici 2012 alonso je vec gotovo cijeli vani i pored Vettela NEMA mjesta za cijeli bolid, 2011 Vettel tek dotice stazu iako ima taman tolko mjesta da ju ne dira..
Na 3. slici vani su obojica, 2011 kraj alonsa vettel i dalje ima jednako prostora - taman za cijeli bolid pa i više, 2012, nakon sto je cijeli vani alonso i dalje nema mjesta za povratak na stazu..
slika
slika
slika
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

Nitko ne kaže da Vettel nije jače igurao Alonsa, ali ako je ovo kažnjivo onda je i Alonsovo izguravanje kažnjivo također. Ok, mijenjala su se pravila. A Paul Di Resta i Senna? To je sve bilo ok? Suci trebaju već jednom uzeti neki kriterij i držati ga a ne nekad kazniti nekad ne, makar ovo uopće nebi utjecalo na ishod utrke kaj se tiče Vettela ali opet, stvar je principa.
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
padobranac
Početnik
Početnik

e pa ovo što si sad postao je jasno, ono prvo nije jer pokazuje sliku u kojoj vettel još nije vani. meni se čini razlika od MAX pola metra jer osim što je alonso više vani on je također i više odmaknut od vettela i time optički izgleda veća razlika nego što jest. Da su bili u oba slučaja blizu jedan drugome na granici kontakta, alonso bi bio vani sa 2 kotača, a vettel bi taman uspio gaziti po asfaltu. osim toga alonso je puno brže došao pa je u neku ruku i zatekao vettela. Čak se i slažem da je ovo za kaznu, a ono od lani eto za par centimetara nije, al ne treba radit veću dramu neg je potrebno od toga i uzdizat jednog i pljuvat drugog vozača, koji je usto puno mlađi i neiskusniji, a time i agresivniji
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

padobranac je napisao/la:e pa ovo što si sad postao je jasno, ono prvo nije jer pokazuje sliku u kojoj vettel još nije vani. meni se čini razlika od MAX pola metra jer osim što je alonso više vani on je također i više odmaknut od vettela i time optički izgleda veća razlika nego što jest. Da su bili u oba slučaja blizu jedan drugome na granici kontakta, alonso bi bio vani sa 2 kotača, a vettel bi taman uspio gaziti po asfaltu. osim toga alonso je puno brže došao pa je u neku ruku i zatekao vettela. Čak se i slažem da je ovo za kaznu, a ono od lani eto za par centimetara nije, al ne treba radit veću dramu neg je potrebno od toga i uzdizat jednog i pljuvat drugog vozača, koji je usto puno mlađi i neiskusniji, a time i agresivniji
Ne pljujem ja Vettela niti Alonsa, niti im zamjeram ista, samo smatram da je kazna opravdana, cak stovise mislim da je Alonso prosle godine trebao popiti drive through, a Vettel ove godine S&G.. Ok, vozacima treba dati da se bore ali kada se dovedu u ovako potencijalno opasnu situaciju treba ih kazniti.. Da je nekim slucajem ijedan od njih 2 izgubio tada kontrolu zavrsio bi s preko 250 u zidu.. Srecom nije se nikom nista dogodilo i to je najbitnije.. Mislim da je pravilo o ostavljanju sirine bolida u trenutku kada je netko svojim prednjim kotacima poravnat tvojim straznjim odlicno i podrzavam ga.. no da bi ono imalo smisla treba primjenjivati kazne.. Sto se tice di reste i senne takoder sam za kaznu... To sto tamo nije primjenjena kazna ide na FIA-inu sramotu, nazalost..
Zadnja izmjena: tomidix, dana/u 10 ruj 2012, 13:52, ukupno mijenjano 3 puta.
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...zar Alonsovim navijačima nije indikativno da velika večina svih ostalih navijača na ovo vrti glavom a gotovo svi ti nisu baš ljubitelji Vettela...na istoj utrci je billo i gorih stvari a ništa se nije dogodilo...već sam napisao da je kazna izrećena i odslužena i mislim da bi se trebali prestati prepucavati oko ovoga - nitko ne može uvjeriti veliki ostatak svijeta da je ova kazna apsolutno zaslužena...znamo tko ju je dosudio i u kojoj brzini se donijela ta odluka i što se sve prije toga događalo na istoj utrci...obje strane imaju čvrste argumente i sigurno će ostati čvrsto stajati na svojim pozicijama...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Toon je napisao/la:znamo tko ju je dosudio i u kojoj brzini se donijela ta odluka
Što bi sad ovo trebalo značiti?

slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

na utrci u italiji su bila tri suca i to po jedan iz italije, španjolske i njemačke.
aludira se na to da su talijanski i španjolski sudac donijeli odluku u korist alonsa i ferrarija, i to ubrzo nakon što se alonso tj.ferrari žalio FIA-i.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Koliko ja znam odluke su ili jednoglasne ili nikakve.

Po tome onda možemo svaku odluku sudaca osporavati: Ako je Nijemac ili Austrijanac onda je za RB i Vettela, Ako je Britanac onda je za McLaren, ako je Talijan ili Španjolac onda je za Ferrari...prema tome su onda sve odluke donesene po simpatijama i najbolje bi bilo kada bi doveli Marsovce da sude...ali čekaj, i oni bi bili pristrani...Ferrariju možda?? Ipak je Ferrari crven, baš kao i Mars...

slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Zakaj vettel nije dobil 10 mjesta za iduću utrku? Ako je onaj potez schumija na rubensa bio pokušaj ubojstva a nije se niš dogodilo kaj je onda ovo? Izgurivanje vozača na travu pri brzini od 300 kmh.. hm...
Michael is faster than you!!
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Toon je napisao/la:...zar Alonsovim navijačima nije indikativno da velika večina svih ostalih navijača na ovo vrti glavom a gotovo svi ti nisu baš ljubitelji Vettela
A da je se ovo desilo lani svi ti ostali navijači bi tražili da Vettel dobije još kaznu i za sljedeću utrku pošto je lani Vettel bio neprijatelj broj 1 a ove godine je to Alonso.E tako ti idu stvari,čast izuzecima ;)
...put u raj nije posut ružama...
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

Cuky je napisao/la:Koliko ja znam odluke su ili jednoglasne ili nikakve.

Po tome onda možemo svaku odluku sudaca osporavati: Ako je Nijemac ili Austrijanac onda je za RB i Vettela, Ako je Britanac onda je za McLaren, ako je Talijan ili Španjolac onda je za Ferrari...prema tome su onda sve odluke donesene po simpatijama i najbolje bi bilo kada bi doveli Marsovce da sude...ali čekaj, i oni bi bili pristrani...Ferrariju možda?? Ipak je Ferrari crven, baš kao i Mars...
Mars je smeđi. A da ne budem off topic. Kazna mi je tako tako. Nisam za ali nisam ni protiv. Imam osjećaj kao da se Alonso gurao tamo gdje je znao da uskoro neće biti mjesta. A s obzirom da slični potezi tijekom utrke nisu kažnjeni... nebi trebao biti ni ovaj.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Caldor je napisao/la:Mars je smeđi.
Jesi siguran?
Mars is the fourth planet from the Sun in the Solar System. Named after the Roman god of war, it is often described as the "Red Planet", as the iron oxide prevalent on its surface gives it a reddish appearance.

Što se kazne tiče: Ako se samo ovaj incident gleda kao zaseban kazna je zaslužena. Ako se gledaju prijašnji incidenti na istoj utrci koji su slični, makar opet ne identični, kazna je upitna

slika
Saša
Navijam za: USF1

Post Postao/la Saša »

http://youtu.be/rtg4xGvFI18" onclick="window.open(this.href);return false;
Bolje biciklom u kurvanje,nego Mercedesom na utrku
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

Cuky je napisao/la:
Caldor je napisao/la:Mars je smeđi.
Jesi siguran?
Mars is the fourth planet from the Sun in the Solar System. Named after the Roman god of war, it is often described as the "Red Planet", as the iron oxide prevalent on its surface gives it a reddish appearance.
The planet Mars is coloured brown. Some recent NASA photos were changed to make the planet look redder to fit people's expectations of it.
padobranac
Početnik
Početnik

Saša je napisao/la:http://youtu.be/rtg4xGvFI18
ovo dosta mijenja na stvari

dakle na ovom videu se vidi da je Vettel lani puno ranije počeo manevar nego alonso ove godine i mogao bi se složiti da se je alonso ove godine išo na silu gurati tamo "gdje uskoro neće biti mjesta" kako je netko maločas napisao i sa te strane je moguće ovo više incident isprovociran sa alonsove strane

we can agree to disagree

ako bih baš htio biti skroz zao i pokvaren, mogao bi reći da je alonso namjerno otišo van znajući da će vettel popiti kaznu za to i tako ga udaljiti više od sebe u prvenstvu, ali to je samo drugi ekstrem razmišljanja
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

A nisi razmišljao da je išao sa te strane jer je onda na unutrašnjoj strani na kočenju za šikanu?

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

padobranac je napisao/la:
ako bih baš htio biti skroz zao i pokvaren, mogao bi reći da je alonso namjerno otišo van znajući da će vettel popiti kaznu za to i tako ga udaljiti više od sebe u prvenstvu, ali to je samo drugi ekstrem razmišljanja
Da baš je išao riskirati da glavu izgubi da bi Vettel dobio kaznu.Šta ovdje sve neću pročitati.Jesi ti svjestan da ovo nije playstation nego stvarnost a ta stvarnost se događala na brzini većoj od 300km/h :roll:
...put u raj nije posut ružama...
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Chuck Norris je napisao/la:
padobranac je napisao/la:
Da baš je išao riskirati da glavu izgubi da bi Vettel dobio kaznu.Šta ovdje sve neću pročitati.Jesi ti svjestan da ovo nije playstation nego stvarnost a ta stvarnost se događala na brzini većoj od 300km/h :roll:
Čega se ima bojat u današnjoj F1? jako su sigurni, ako se ovaj čovjek nije bojo ničeg neznam čega se oni smiju bojat

U današnjoj F1 je normalno da se za takve stvaro dobije proolazak kroz boks, ali onda treba da dobije svaki vozač svaki put. Sada mi pada na pamet da je FIA jako često prestroga, imam osjećaj da su se vozači prije više mogli borit na stazi, da je bilo normalno da se slupaju, malo udare, izlete, dok danas za to odma vozači dobiju 10 mjesta za iduću trku. Neće nikaki DRS, Pirelli gume i slične fore učinit F1 zanimljivijom kao što može ju zanimljivom učinit da FIA nije stroga
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Cuky je napisao/la:A nisi razmišljao da je išao sa te strane jer je onda na unutrašnjoj strani na kočenju za šikanu?
To je jedini razlog. Isto kao Vettel prošle godine. Da je išao iznutra ne bi ništa napravio.
U f1 čujemo svakakve teorije urote. Ali to da je Alonso iskalkulirao pa išao prestići vettela da bi ga vettel zatvorio i dobio kaznu; to graniči s parodijom. Stvarno smijeh.
Samo neka se trkaju.
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

padobranac je napisao/la:ovo dosta mijenja na stvari

dakle na ovom videu se vidi da je Vettel lani puno ranije počeo manevar nego alonso ove godine i mogao bi se složiti da se je alonso ove godine išo na silu gurati tamo "gdje uskoro neće biti mjesta" kako je netko maločas napisao i sa te strane je moguće ovo više incident isprovociran sa alonsove strane

we can agree to disagree
Za incident je i dalje kriv Vettel koji je svojom "zakasnjelom reakcijom" (citaj namjerno) otjerao Alonsa na travu kad su vec bili poravnati.. Njemu nitko nije branio da tu poziciju zauzme "na vrijeme" pa bi on imao unutarnji dio šikane.. Za to sto je Alonso odabrao dio staze koji je bio slobodan u tom trenutku kada je samo preticanje zapocelo ne mozes kriviti Vettela, ali ga mozes okriviti sto nije ostavio mjesta za bolid pored sebe tokom cijelog dvoboja kad je vec zakasnio s uzimanjem tog dijela staze prije.
Ako cemo za mjerilo uzimati kada je tko krenuo u preticanje onda najbolje da si to najavljuju prije starta utrke. Osim toga, iako je kasnije krenuo u preticanje, puno ranije se poravnao s Vettelom, nego sto je bio slucaj prosle godine..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

tomidix je napisao/la:(citaj namjerno)
e ovdje moram (mislio sam da to neću brzo doživit) stati na stranu Vettela. Od kuda bilo tko od nas može tvrditi da je bilo najerno? Možda ga nije vidio, možda ga nije očekivao da će ić sa te strane kad mu je ostavio cijelu drugu, a gotovo sigurno nije očekivao da će Alonso tako velikom brzinom doći.

Uostalom, to što je kažnjen ne znači da je bilo namjerno, kažnjen možeš biti i za neopreznost (i to ne samo u sportu)

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

http://f1racing.com.hr/formula-1/vettel ... i-s-kaznom" onclick="window.open(this.href);return false;

:oo: :oo: :oo:

kako sam se odvalio na ovaj post hahahahah
F1Racing.com.hr se, potpuno otvoreno, također svrstava na Vettelovu, Hornerovu i sportsku stranu svjestan činjenice da će to kod Alonsovih navijača izazvati revolt.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da, oni su komedija sami po sebi. Najbolje je kada pričaju o Montezemolo-u. Jedno milion puta su napisali "uvijek elegantni Ferrarijev..."
Mene živo zanima u kojoj mjeri su vozači perifernim vidom na retrovizorima svjesni situacije oko sebe. Da li stalno, da li pogledavaju, koliko često (znam da Grosjean ne, ali to je druga priča).
Druga stvar, sve se tu reklo. Jedan možda mali minus Alonsu. Išao je, kao što svi uvijek žele, sa strane s koje će uhvatiti bolju poziciju za idući zavoj. Međutim, on je tamo imao tako uvjerljivu brzinu da je sasvim moguće da bi ga prošao i s unutarnje strane (s vanjske u idućem zavoju).
Samo neka se trkaju.
Odgovori