Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- King iCool
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Re: Formula 1 team - McLaren
Šta je Lewisom? već ga dugo nema na stazi. Jel ima nekakav problem ili nešto rade?
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Friga je napisao/la:Najavili su "BF" il nešt slično kao upgrade na bolidu, ko zna možda ga još isprojiciraju dodatno na svoj način .. ne bi čudilo da je ispuh baš tu ispod samog ulaza za zrak na sidepodu .. jel ako se uzme u obzir da je dole "ovo krilo" ispred samog sidepoda, a i ovo na njemu spaljeno na samim krajevima .. ok štite protu otpada sa gume(nešto s nje nešto digne s podloge) .. al izgledaju spaljeni .... a i taj dio bolida koji počinje ispod linije nosača retrovizora, u širini od cca 20cm je, ajde možda je samo druga boja no izgleda, presvučen kao nekom vrstom termalne zaštite(koje su večinom crne boje) .. jel čak su i vodafonov znak prekrili "nečim crnim" u tom dijelu .. i s obzirom na shape sidepodova, možda misli svoj ispuh ugradit al da dodatno grije zrak koji ide i "preko" sidepodova, a može se reč i "kraj" sa unutrašnje strane .. prednje krilo bi moglo tu igrat neku ulogu .. vidli smo kakvog je shapeajaki je napisao/la:Felge ala Ferrari i nešto što izgleda kao prednji auspuh, ali biće da se varam
[ http://img4.auto-motor-und-sport.de/Jer ... 452491.jpg ]![]()
evo druga strana al ovdje nema tako nešto .. drugi setup ..
Ako malo bolje pogledaš sliku vidit ćeš da je taj otvor jednostavno premali da bi bio ispuh. A i sumnjam da nebi napravili nešto čime bi ispuh usmjerili kako žele a ne da ide kako ga je volja. Druga stvar, ako pogledaš slike na formula1.com sa današnjeg testa vidjet ćeš da je očito da je ispuh na istom mjestu kao kod RB-a i Ferrarija, tj. na donjem stražnjem dijelu bočnih stranica. I još jedan dokaz, vidi se da su na ovjes postavljene one termo trakice koje služe za mjerenje temperature.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Već sam napisao da nije to ispuh. To je najvjerojatnije otvor za hlađenje kersa ili nečeg unutra.
Na slikama sa predstavljanja se vidi dok je bolid otvoren da ispuh ide iza, a i na slikama sa testiranja se vidi da je ispuh otraga i da koriste one trakice za provjeravanje temperature kao što su prošle godine koristili i oni i Ferrari kada su uveli EBD.
Da nebi bilo da izmišljam evo i slika:

I stvarno neznam zašto su se na svim forumima svi zagrijali za taj prednji ispuh. Sada je svaki otvor na prednjoj strani bolida ispuh...
Al kao što je napisao netko na f1technical.com forumu:
Na slikama sa predstavljanja se vidi dok je bolid otvoren da ispuh ide iza, a i na slikama sa testiranja se vidi da je ispuh otraga i da koriste one trakice za provjeravanje temperature kao što su prošle godine koristili i oni i Ferrari kada su uveli EBD.
Da nebi bilo da izmišljam evo i slika:

I stvarno neznam zašto su se na svim forumima svi zagrijali za taj prednji ispuh. Sada je svaki otvor na prednjoj strani bolida ispuh...
Al kao što je napisao netko na f1technical.com forumu:
a to je bilo odgovor na ovaj post:Everyone need a hole to speculate about. Last year, every opening was a hole for feeding the diffuser.
People, exhausts are not at the front, so stop this stupid labeling of every forward facing hole as the exhausts.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Hamilton ohrabren novim bolidom.
link
link
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Centurion
- Test vozač
Vi pričajte šta hoćete meni još uvijek izgleda kao životinja iako moram reći da imam briga oko tog krila ispod sidepoda...
dali je moguće da se u jednom trenutku (nakon što je jako istrošen, što će i biti) jednostavno pukne??
dali je moguće da se u jednom trenutku (nakon što je jako istrošen, što će i biti) jednostavno pukne??
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
sa live-a:
"Couple of Renault engineers wandered over for a closer look at the McLaren as it came back in. Wonder if they found the exhausts?"
@TeamAnglais adds: "all the photographers crowded round its front wing certainly didn't"

"Couple of Renault engineers wandered over for a closer look at the McLaren as it came back in. Wonder if they found the exhausts?"
@TeamAnglais adds: "all the photographers crowded round its front wing certainly didn't"

- garx
- Početnik
pozdrav ekipi nakon dugo vremena. izgleda da je ispuh napokon nadjen:
http://a.yfrog.com/img615/9469/15npl.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://a.yfrog.com/img615/9469/15npl.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Buttonovi dojmovi nakon današnjeg dana. Link
Dosadašnji zaključci o gumama (ne njegovi): "I've heard that people are finding a second from soft to super soft tyres, half a second from soft to medium, and half a second again from medium to hard." - sekunda razlike između softa i super softa! I naravno, razlika u trajanju gume. Button govori da će takve gume sigurno pružiti zanimljive trke
Koristio je KERS i rekao da (on) s tim nema problema, dok će za korištenje zadnjeg krile zahtijevati malo više vježbe.
Dosadašnji zaključci o gumama (ne njegovi): "I've heard that people are finding a second from soft to super soft tyres, half a second from soft to medium, and half a second again from medium to hard." - sekunda razlike između softa i super softa! I naravno, razlika u trajanju gume. Button govori da će takve gume sigurno pružiti zanimljive trke

Koristio je KERS i rekao da (on) s tim nema problema, dok će za korištenje zadnjeg krile zahtijevati malo više vježbe.

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Mclarenovci, kaj se događa s bolidom? Prošlo pola dana, Hami napravio 17 krugova. I nisu baš produktivni, ni danas a niti predhodna dva dana.
Možda i nije bila dobra odluka propustiti (s novim bolidom) 1.testiranje, pogotovo kad se pogleda da će i ovaj test potrošiti na "provjeru sistema"
Možda i nije bila dobra odluka propustiti (s novim bolidom) 1.testiranje, pogotovo kad se pogleda da će i ovaj test potrošiti na "provjeru sistema"
Michael is faster than you!!
- Centurion
- Test vozač
da si bio u toku sa informacijama a ne da pokušavaš nas spustiti, vidio bi (gdje god pogledao) da su rekli da će prvih par dana samo testirati, bez pravih lap-ova...Igor18 je napisao/la:Mclarenovci, kaj se događa s bolidom? Prošlo pola dana, Hami napravio 17 krugova. I nisu baš produktivni, ni danas a niti predhodna dva dana.
nemoj takve gluposti nabacivati ovdje, prvo se informiraj
- Igor18
- Veteran
Ajde šta si se ti ražestio??Centurion je napisao/la:da si bio u toku sa informacijama a ne da pokušavaš nas spustiti, vidio bi (gdje god pogledao) da su rekli da će prvih par dana samo testirati, bez pravih lap-ova...Igor18 je napisao/la:Mclarenovci, kaj se događa s bolidom? Prošlo pola dana, Hami napravio 17 krugova. I nisu baš produktivni, ni danas a niti predhodna dva dana.
nemoj takve gluposti nabacivati ovdje, prvo se informiraj

Frajer je napravil 21 krug a Alonso 84. Jel imo kakav kvar na bolidu?
A zadnji dio posta odnosio se na činjenicu da su ta testiranja sistema ostale ekipe odradile prošli tjedan i sada odrađuju testiranje u punoj formi, a Mclaren će to tek početi sutra ili na idućem testu.
- Dani
- Legenda

- Igor18
- Veteran
Apsolutno imaju.Dani je napisao/la:Evo za Igora 18-cu Link
Pogledaj datum. Mislim da imaju više iskustva u tome od tebe.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Sa tih nekoliko krugova koje radiju po testiranjima još jako dobra vremena voze a kad se uzme u obzir da još niti nisu pokušavali neki brzi krug postavit ovo sasvim dobro izgleda. Ja sam otimističan.
- Dani
- Legenda
Moje mišljenje je da nitko ne radi isti program istoga dana. Tek će Bahrein otkriti brzinu ( ako uopće i on ).

- Dani
- Legenda
McLaren earlier told @glenn_autosport that its delays today have been due to running short on certain parts.

- gringo73
Momak pošteno pita a vi ga iznapadali...
Razlog mi se nimalo ne sviđa: "A shortage of spares meant Lewis was only able to record 36 laps during the third day of this week’s Jerez test. While this hampered running, on-the-spot repairs were effected, and the relevant new components will be delivered overnight ahead of tomorrow’s running."
Ili je otišlo nešto čemu se ni u snu nisu nadali, pa zato nemaju rezervne djelove, ili je bolid stvarno u zakašnjenju pa se nije sttiglo sve napraviti. Sve u svemu, ovo mi danas ne miriše na dobro.
Razlog mi se nimalo ne sviđa: "A shortage of spares meant Lewis was only able to record 36 laps during the third day of this week’s Jerez test. While this hampered running, on-the-spot repairs were effected, and the relevant new components will be delivered overnight ahead of tomorrow’s running."
Ili je otišlo nešto čemu se ni u snu nisu nadali, pa zato nemaju rezervne djelove, ili je bolid stvarno u zakašnjenju pa se nije sttiglo sve napraviti. Sve u svemu, ovo mi danas ne miriše na dobro.

- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
a mozda i kriju neka resenja od konkurencije do poslednjeg trenutka?
- gringo73
A onda nek voze bez tih rješenja.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:a mozda i kriju neka resenja od konkurencije do poslednjeg trenutka?

MP4-26 ima oko nekih 700km, a novi Ferrari nešto manje od 2.700, Red Bull 2.400...ne volim taj omjer.

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...mene upavo to "drži"...bez obzira na kilometre naši su tu - uvijek blizu a još nisu niti pošteno sjeli u bolid...mislim da ono što se sprema ove godine neće dobro završiti po konkurenciju...to je za sada osjećaj jer samo "naivci" padaju na ove rezultate do sada...no prema svemu viđenome i doživljenome (pogledanom) gotovo sam siguran da se "zvijer" polako uštimava kako bi "išamarala" sve ostale...ovo jeste navijački napisano ali mislim da ima osnove za optimizam...gringo73 je napisao/la: MP4-26 ima oko nekih 700km, a novi Ferrari nešto manje od 2.700, Red Bull 2.400...ne volim taj omjer.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ili je to sve mazanje ociju?? kako god bilo zelim im srecu i nek bude tijesno ko prosle godine

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Mclaren (kako je Martin na čelu) uvijek najavljuje nešto radikalno, neviđeno, nešto što će sve druge zaprepastit'... a pravi rezultati (u odnosu na najave) mršavi.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:a mozda i kriju neka resenja od konkurencije do poslednjeg trenutka?
Avanti FER, Avanti!!!
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
mozda ali nikad se ne zna kad ce im se najava i obistiniti
mozda bude ove sezone a mozda i ne bude
mozda bude ove sezone a mozda i ne bude

- Dani
- Legenda
Kao f-duct? Stvarno su svi znali sve o tome haha.The Greatest je napisao/la:Mclaren (kako je Martin na čelu) uvijek najavljuje nešto radikalno, neviđeno, nešto što će sve druge zaprepastit'... a pravi rezultati (u odnosu na najave) mršavi.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:a mozda i kriju neka resenja od konkurencije do poslednjeg trenutka?