sepulctor je napisao/la:Poštovanje Mladene!
1) Htio bih samo komentirati hladnoću i nezainteresiranost medija (čak i njemačkih) za Adriana Sutila. Čovjek je na svakoj utrci deklasirao Albersa (iako on definitivno nije mjerilo kvalitete), ali radi se o novaku u F1! A da ne spominjem pothvat na trećem practiseu... Bez obzira na sve vremenske prilike i neprilike, on JEST bio najbrži i on je vozio NAJLOŠIJI bolid na gridu.
2) HRT? FOM?
Mudraci! Samo lova, reklame i gluposti, a kvalitete nigdje. Još ajde HRT, na njih smo navikli (moja baba bi bolje pratila situaciju od Novaka

), a da ne pričam o iritantnoj VIP reklami svaki put kad prikazuju trenutni poredak između sesija na kvalu

Halo!!! One dvije minute iza toga su predodređene za reklame, ali boli njih briga za to! Također ona sramota u Barceloni za vrijeme Q2 , kad nismo imali nikakvih vremena koje vozači postižu u tom trenu... Užas! Skužio sam da su maknuli još jedan feature iz kvala, a to je brzina postignuta na pojedinom sektoru. Umjesto da idu naprijed, oni konstantno nazaduju. Kada možemo očekivati kakav napredak na tom polju (mislim na Bernievoj TV, HRT sam otpisao davno, davno)?
3) Jučer sam baš pogledao presicu 1991. u Suzuki, gdje je Senna navodno priznao da je udario Prosta 1990. On tamo kaže da je prije utrke odlučio pod svaku cijenu biti ispred na startu, a ne da će ga udariti, te da je Prost ostavio prostor na ulasku u zavoj, a Senna ušao. To je ipak bitna razlika od 1989. kad je Prost NAMJERNO prerano skrenuo u Sennu. A cijelu situaciju je zakuhala FIA (Balestre, Mosley) prvo sa kretenskom diskvalifikacijom 1989., pa onda još kretenskijim postavljanjem pole positiona na krivu stranu unatoč dogovoru prije utrke!
Inače, toliko žuči prolijevam samo zbog izjava nekih ljudi na ovom forumu, koji namjerno žele Ayrtona ocrniti što više, da bi njihov Michael kotirao što bolje.
1) Na žalost, to je dosta prirodno. Tako je bilo i s Alonsom 2001., kad je vozio za Minardi. Niti Španjolci nisu kresnuli i skužili što imaju. Tek kad je 2003. počeo voziti utrke za Renault, svi su znali da je Alonso oduvijek bio veliki talent. Ali, kažem, to je prirodno. Da sad nekome kažete da će Sutil za pet godina biti svjetski prvak, odmahivali bi rukom. A mali je jako, jako dobar. Uostalom, to je jedini od novih vozača kojeg se pribojava Lewis Hamilton. Zajedno su vozili u Formuli 3, i čovjek zna o kome se radi. I još: danas niti Britanci ne bi toliko kokodakali da Hamilton vozi za Spyker, što se vrlo lako moglo dogoditi. Podsjećam: Dennis je imao određenih rezervi u pogledu Hamiltona još u studenom. Tek kad su Lewis i tata Anthony rekli McLarenu da će, ako neće biti ugovora za utrke za 2007., otići u neku drugu ekipu, Dennis je popustio i pristao na ugovor. U tom trenutku Hamiltoni su na stolu imali vrlo čvrstu ponudu Colina Kollesa iz Spykera...
2) Morate znati jednu stvar. HTV
mora odraditi reklame. Bez toga ne bi bilo prijenosa. OK, ponekad je timing malo nesretan, ali, vjerujte mi, ponekad se jednostavno dogodi da se nešto fula. Uostalom, i sami znate kakve kolosalne gluposti radi njemački RTL sa svojim reklamama.
Što se FOM-a tiče, tu se posve slažem. Ja osobno sam ove godine poprilično nezadovoljan načinom kako rade prijenose i grafike. Ovo posebno jer su to sve ljudi kojima sam bio šef...
3) Da, naravno, Senna nije eksplicitno rekao da je odlučio udariti Prosta. Ali, kad je saznao za promjenu strane pole positiona, definitivno je odlučio
po svaku cijenu pokušati uzeti prvo mjesto. U mojem svijetu ovo je
de facto priznanje. Ali, ne mislim da je Senna bio u krivu. Mislim da je od njega bilo vrlo hrabro da prizna što je bio odlučio prije te utrke. Vrlo malo vozača bi bili toliko iskreni, i to tako javno.
Ne trebate prolijevati puno žuči. Ja sam već na puno mjesta rekao jednu stvar: Senna i Schumacher su bili vrlo, vrlo slični. Jedina je razlika u tome što je Senna imao puno više prirodne karizme, i što više nije živ pa se oko njega stvorila aura legende. Obojica su (bili) posve izuzetni ljudi i vozači.