red_devil je napisao/la:I ja sebi planiram ubosti CPL... Neki sa ebaya. Ali isto tako razmisljam i o novom stroju.

Od mid rangea Nikon D90 i Oly E-30, a od viseg levela u oko mi je upao E-3. Vidio ga uzivo i to je samo takva mrcina
Canona se zasitio

A jedino mogu uzeti 40D (polovni) ili novi 50D, za kojeg mi rekose da i nije najbolji izbor, zbog velike gustoce pixela, sto trazi mrcinu od objektiva
Ugl. s kakvom god opremom, svima zelim puno dobrih fotki u 2010.

Zašto se uopće mučiti s naručivanjem preko ebay-a? Odi na izlet do Slovenije pa fino u shoping. Hoya dođe ko Marumi kod nas. I naravno ako si naoružan s lovom i spreman za shoping, možeš kupiti recimo D90 na akciji sa Nikkor 18-105 VR i Sigma 70-300 f4-5,6 II MACRO za 8000kn. Ili D90 sa Nikkor 18-105 VR, 2X 4GB SD Sandisk, HDMI kabel, Nikon torba i Lens pen set za 6565kn. A šveraš na način da furaš sa sobom opremu koju imaš i po potrebi na granici kažeš da imaš fotografsku opremu, a natrag se vraćaš sa još opreme.

Nažalost kutija se moraš riješiti, a stvari potrpat u ruksak ili torbu, ovisi što imaš.
A ne moram možda spominjati da SIgma i Tamron dođu po 1000kn i više jeftinije nego kod nas? Tako da ako si dobro podmazan, shoping u slo je definitivno isplativ ako kupuješ više toga.