Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
mr no recall
Navijam za: M Schumacher

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la mr no recall »

Igor18 je napisao/la:Mislim da je ovom vožnjom pokazao i začepo usta svim kritičarima. Ovo je bila maestralna vožnja, nakon restarta utrke ono je bilo genijalno.. sa 12. mjesta na 2. u uvjetima gdje su bolidi uglavnom IZJEDNAČENI.. onaj potez kada je jednim potezom riješio Massu i Kamuija, ono je bilo fenomenalno..
Kad se staza osušila pokazalo se da je u govnu od auta i nije imao šanse.. Borio se kolko je mogao, šteta :(
Žena bi mogla češće dolazit na utrke, kad je tu gazda vozi fenomenalno...

Što bi se reklo.. nije loše za jednog 42.-godišnjaka
A nije auto bia tolko sranje da nije bilo drs-a vjerovatno bi sačuva drugo misto
evo jedan post sa od jednog korisnika sa drugog foruma koji opisuje današnju F1
Evo dobili smo ono što je većina željela - a to su Ralje 3 F1. Zašto Ralje 3? Pa zato jer jednostavno nemogu a da ne primjetim kako je bit F1 u zadnjih 10 godina svedena na jednu jedinu temu a to je preticanje. U proteklih 10 godina preticanja je bilo malo i baš zbog toga sve više i više se o F1 pričalo kao o sportu koji podosadnjuje. Veliki umovi vođeni još većim novcem dosijetili su se brilijantne ideje. Ono čega nema toga treba biti u ogromnim količinama, pa nek vide ljudi kako je F1 uzbudljiva. A to je upravo ono što se desilo s raljama. Steven Spielberg (inače moj dobar poznanik) 1977 režirao je remek dijelo Ralje. To je bio film u kojem se taj famozni Ralje gotovo nikad vidio nije - do pred sam kraj filma kada je proždro krmu broda. U prvih 2/3 filma mi uopče nevidimo tog Ralju. Samo ga naslučujemo ili mu vidimo peraju. No međutim cjelo vrijeme je u zraku tenzija -cjelo vrijeme vlada ogromna napetost. Koja na kraju kulminira sa razotkrivanjem toga Ralje i njegovim proždiranjem krme, ludog ribara ali i vlastitim samouništenjem. I to je genuine Ralje. Nažalost gledateljstvo je takvo kakvo je vrlo plitkog uma i traži samo proždiranje krme, mornara, eksplozije i uništenja -sve naravno vrlo eksplicitno prikazano, jer ako se ne vidi onda to njima niš ne valja. I tako narod, puk, gledateljstvo (da ne kažem jednu drugu riječ) je željelo eksplicitno proždiranje i da se Raljo vidi ama baš u svakom kadru i to krupnom. Steven naravno nije želio režirati takav šund, da ne kažem oceanografsku burlesku pa su ralje 2 i Ralje 3 režirali neki pikzibneri. Pa smo tako u Ralje 3 dobili stometarskog Ralju koji u jednom zalogaju proždere pola floride i koji na kraju eksplodira i sve se raznese u paramparčat i cjela zemaljska kugla također.

Ista stvar desila se i sa F1. Narod je želio preticanja -jer tenzije u zraku oni ne razumiju i tako sve se svelo na što više preticanja, da j preticanja što više to bolje. Pa tako imamo situaciju gdje na utrci imamo preko 100 preticanja, gdje jedan Raljo Button (rođeni nepreticač i totalno dosadni driver) u jednom zalogaju proždere i Ralju Webbera i dvostrukog el campeonea Ralju Alonsa. Na kraju sve eksplodira i cjela zemaljska kugla se raznese u paramparčat uz povike Freda Flinstonea jabadabadu i svi smo sretni jer Raljo je exsplodirao. možda i nije? ko će ga više znat. Bitno da imamo 234.592.980 preticanja po utrci i 345.222.387 boksen stopova. Bitno da je sve eksplicitno prikazano da Raljo ždere ko lud, da se vidi svaki detalj, svaki zub i svaki prožderani brod, po mogučnosti u krupnom planu -jer drugo ne razumijemo. Tako govorahu oni koji uživali jesu u nedeljnom šundu.
Evo jedan primjer kako je izgledala F1 dok je još bila u fazi Ralje 1

http://www.youtube.com/watch?v=vw-KqI1C6q8" onclick="window.open(this.href);return false;

pa primjetite razliku
cuore sportivo
fenomeno
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la fenomeno »

Dobra utrka po kiši, ali nažalost po njega ipak bez postolja što mi je žao...Najjače mi je bilo pri zadnjem napuštanju SC-a kako se Webber zalijeća ko tele prije zadnjeg zavoja i nije ga uspia lipo prić, ipak idući krug DRS i lagano zaobiđen
Gamer
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Gamer »

Zasto mu nisu stavili super soft ? To ga je ujebalo uz DRS..
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

imao je super soft..
ujebo ga je mercedes koji se ne može nositi u uvijetima suhe utrke sa RB-om i McLarenom
Michael is faster than you!!
shumy forever
Navijam za: Michael Schumacher

Post Postao/la shumy forever »

ljudi moji ne pamtim kad sam gledao ovako dobru utrku ono dugo ćekanje se isplatilo. Ne pamtim kad sam bio nervozniji do danas kad je najbolji vozač svijeta skoro došao do postolja. Tako dobro je vozio ali tehnika zajebe vozača, ali što ćeš takav je život, gazda je odvozio odličnu utrku. Mislim da je ovo danas dovoljan poticaj da se svi u ekipi dodatno uhvate posla i naprave bolid dostojan gazde
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

Bravo,stari majstore,još on nije za "staro željezo"
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

haha
ovo mi je bilo jebeno :D
Michael is faster than you!!
TheLastEmperor
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la TheLastEmperor »

Igor18 je napisao/la:imao je super soft..
ujebo ga je mercedes koji se ne može nositi u uvijetima suhe utrke sa RB-om i McLarenom
nije imao super soft....

jos jedna genijalna odluka MGP-a....
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Kišne gume – narančasta
Intermedij – svijetlo plava
Supermekane – crvena
Mekane – žuta
Srednje – bijela
Tvrde - srebrna
slika
RedBull&Ferrari
Navijam za: RedBull Ferrari Schumi

Post Postao/la RedBull&Ferrari »

Odlična utrka deda, šteta da nije na postolju završio...
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ma vozač dana!bez obzira na odličnu trku buttona ipak je dvojicu izbacio iz utrke.ok,možda sam malo subjektivan,al boli me kita :D
zadnji put sam se ovako osjećao na VN brazila 2006.. ni tad nije pobjedio,ali je vozio maestralno.a možda je to sve zato što mu je žena došla na utrku pa se nije htio sramotit :D
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

hehe, upravo moj dojam :)

zao zbog podija, bio bi sigurno da nema *urcevog drsa, al konacno smo mogli uzivat u pravoj voznji..
rFactor F1 HR server Info
slika
Vrhy
Navijam za: M. Schumacher i Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Vrhy »

kako mi je srce lupalo pred kraj utrke, predobra vožnja je ovo bila danas, pokazao je svima da u njemu ima itekako vatre, želje i znanja... šteta što nije uspio zadržati tu drugu poziciju, ali svejedno svaka čast majstore !
slika
Michael Schumacher is The Best F1 Driver Forever..... ;)
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Mislim da su sad Schumijevi fanovi napokon zadovoljni, jer se više ne može reć da ga rosberg dere. U poretku su izjednačeni po bodovima, obojica 26, al je schumy ispred zbog boljeg plasmana. :)
Inače vrhunski odvozio danas. Iako ga nikad nisam nešto pretjerano volio, danas sam baš navijao da zavši na podiju :)
I da, ovo njegovo dvostruko pretjecanje bit će jedno od najboljih u sezoni, odličan potez.
slika
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

Gledam live timing i kalkuliram bude li ulovil Massu, dignem pogled, a on obilazi i Massu i Komayashia.
AAAAAAAAAAAAAA dugo nisam skakal po plafonu, djeca se bude, žena se mršti, a Gazda je drugi. Di je Vettel, kolko je napred, dostiže ga, idemo po pobjedu - NIRVANA!!!
I onda se počne sušit staza, odma sam znal da nema šanse ali nada je kurva i uvjek prisutna, Gazda drži par krugova ali nejde, pfffff u PM i DRS-u i Mercu kanti... Šteta.
Bilo je fantastično dok je trajalo. Valjda bude još toga jer taj osjećaj čekam još od prošle godine. ufff :)
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
kreja

Post Postao/la kreja »

evo nisam htio komentirat nista na ovom forumu dok gazda ne odvozi jednu utrku u kojoj je svima pokazao da nije voziti.,zaista bilo je fantasticno dok je gazda bio drugi ali na kraju zadovoljan sam i 4 mjestom...
Torcidas
Navijam za: Nikoga posebno
Kontakt:

Post Postao/la Torcidas »

Iako Schumachera ne volim danas je stvarno pokazao koliki je majstor jer sa ovako osrednjim Mercedesom po kiši je odvozio odličnu utrku. Šteta što nije uspio dohvatiti postolje bilo bi ga lipo gledati na njemu,..
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Dobra utrka za starog. I ja sam bio poprilično nervozan, toliko sam mu htio to postolje. Nadao se da će možda bar Webbera zadržati pa ostati 3.
Ali dobro, i 4. je dobar rezultat! AKo ništa gledali smo par dobrih poteza i okršaja!

I što se tiče DRS-a, vidim da se sistem okrivljuje za loš plasman i za gubitak pozicija. Mislim da ste malo nerealni i presubjektivni.
Da, sustav nije savršen, ali i schumi ga ima, i da mu je auto dopustio (mislim da se večina slaže da auto nije baš naj) mogao je ostati u sekundi i napasti opet.
Iako, totalna glupost mi je pravilo za drugu DRS zoni.
slika
mislav 1984
Navijam za: Dobru utrku

Post Postao/la mislav 1984 »

drago mi je da je šumi uspio pokazat da još uvijek zna znanje. šteta što vozi takvu kantu. ako se mercedes ne trgne uskoro, ući će u povijest kao bolid u kojem čak ni šumaher nije mogao ništa.
mrad350
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la mrad350 »

Ovako vozi samo velemajstor, znam da svatko ima svoje mišljenje, ali on je ipak još uvijek klasa, bez obzira na godine i nekonkurentan bolid. Jako mi je žao što nije došao do postolja jer je to zaslužio. Iskreno se nadam da će mu se postolje dogoditi.
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

ja ne znam o cemu vi pricate i zasto se u ekstazi kad sumi nije nista spektakularno danas uradio?
to sto je prosao masu i kamuija kad su oni bili van trkace putanje i barem 50kmh sporiji i nije nesto za divljenje
deda se nasao tu ge jeste samo zbog okolnosti kakve su se izdesavale danas
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Neznam kakve su to okolnosti koje bi ikome išle na ruke nekome da prijeđe sa 12 pozicije na 2?
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

pokazao je da je još uvijek materijal za prvaka ali hoće li do 8. Naslova to je nezahvalno prognozirat
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:ja ne znam o cemu vi pricate i zasto se u ekstazi kad sumi nije nista spektakularno danas uradio?
to sto je prosao masu i kamuija kad su oni bili van trkace putanje i barem 50kmh sporiji i nije nesto za divljenje
deda se nasao tu ge jeste samo zbog okolnosti kakve su se izdesavale danas
Gle voziti po kiši jako brzo je umjetnost (ako ne vjeruješ pitaj masu, vetela, heifilda i hamiltona) i ako samo malo fulaš eto te u grabi
MS je savršeno vozio s obzirom da ima loš auto, u bilo kojoj normalnoj suhoj utrci ferariju ne bi ni prismrdio, a čak je i sauber veliki izazov za merđu, a o RB ili McL neću ni pričati
pa je pametnom i sigurnom vožnjom došao do takve pozicije i to je divljenja vrijedno.
Da se staza nije osušila ja vjerujem da bi vidjeli pravi obračun za prvo mjesto u režiji MC, vetela i butona (weber ipak nije toliko dobar na mokrome)
ja ne volim MS, ali jučer nisam ni računao da buton može nešto sa 21 pozicije, a MS je opasno stizao vetela, i bogme sam navijao da ga i prestigne
TheLastEmperor

Post Postao/la TheLastEmperor »

ivan599 je napisao/la:Kišne gume – narančasta
Intermedij – svijetlo plava
Supermekane – crvena
Mekane – žuta
Srednje – bijela
Tvrde - srebrna
da a MS je bio na zutili ili bijelim tesko se razlikuje u pokretu...na crvenim nije sigurno bio....
Odgovori