Jedina pozitivna stvar je što je danas Hamilton skido Vettelu između 3 i 6 desetinki u zadnjem sektoru - najsporijem, odnosno najsličnijem Monacu. Tako da u utrci bismo trebali imat prednost, ALI, džabe nam to ako ovi u kvalama osvoje opet prvi red...eventualno nekom supermega strategijom ih preskočit...mcLuke je napisao/la:Ne znam baš za Monaco. Ova staza je maksimalno odgovarala Red Bullu zbog njihove aerodinamike. Ne znam koja bi još mogla biti takva da imaju ovu ogromnu prednost na kvalama.
Monaco je specifična staza na kojoj bolidi nisu toliko bitni. Ali ipak, imaju Red Bull te mape motora za kvale jako dobro složene. Uzdamo se u vozače jer vremena za upgrade nema.
Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Slash
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: utrkivanje
Re: Formula 1 team - McLaren
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
a slušajte, nisu svih 12 upgrade-ova ubacili na ovu utrku (jednostavno nemoguće ih je sve u jednom vikendu ugraditi, testirati i podesiti),Slash je napisao/la:Jedina pozitivna stvar je što je danas Hamilton skido Vettelu između 3 i 6 desetinki u zadnjem sektoru - najsporijem, odnosno najsličnijem Monacu. Tako da u utrci bismo trebali imat prednost, ALI, džabe nam to ako ovi u kvalama osvoje opet prvi red...eventualno nekom supermega strategijom ih preskočit...mcLuke je napisao/la:Ne znam baš za Monaco. Ova staza je maksimalno odgovarala Red Bullu zbog njihove aerodinamike. Ne znam koja bi još mogla biti takva da imaju ovu ogromnu prednost na kvalama.
Monaco je specifična staza na kojoj bolidi nisu toliko bitni. Ali ipak, imaju Red Bull te mape motora za kvale jako dobro složene. Uzdamo se u vozače jer vremena za upgrade nema.
što znači da bi moglo biti još kojih dodataka za Monaco...
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
A vidjet cemo kakav ce faktor u Monacu biti gume. Ako bude vise zaustavljanja, oni koji bolje stede gume (citaj: McLaren) bi mogli profitirati.
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
Centurion je napisao/la:Šta tako crne priče, pa nije još ni pola sezone ošlo.. da mora se ubrzati ali ova je utrka bila odlična,Slash je napisao/la:Treba se nadati, da. Jer, u Monacu je imperativ povjeda ILI DNF Vettela ako se žele održati nade u naslov.SRV je napisao/la:Sad je za nadati se da ce na iducoj utrci biti jos blizi, jer aerodinamika nece biti presudna. Jedino me zabrinjava dug medjuosovinski razmak McLarena, kao autobus su.
vidjeli smo da se Hamilton držao i bio brži od Red Bulla čak i u zadnjem dijelu utrke, ali eto, ova staza je jako teška za pretjecanje, još s tim
da red bull ima onaj nos i ima downforce-a više nego gravitacija što privuče bolid pa je išao u zavojima brže nego F22...
sve u svemu dobra utrka, moramo razmišljati da je jako potrebno podesiti aerodinamiku da bi bili brzi,
a McM je bio, ako ništa drugo, jednako brz kao Red Bull (vidimo i po Hamiltonu i bo Button-u)...
onih 5 sekundi je hamilton istopio u 5 krugova... impresivno...
sve u svemu, nadam se da će tako nastaviti, te da će pobjediti sljedeću utrku, ili barem da će netko maknuti Vettela sa trona...
svaki (pa i najlošiji) f1 autić ima više potiska nego ga gravitacija privuče
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- mcLuke
- Početnik
Ajde konačno da vidimo i te super-soft. Ako se soft toliko troše, super-soft bi mogle napraviti da u Monacu bude također 3-4 zaustavljanja (više 3 nego 4).SRV je napisao/la:A vidjet cemo kakav ce faktor u Monacu biti gume. Ako bude vise zaustavljanja, oni koji bolje stede gume (citaj: McLaren) bi mogli profitirati.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
steta da hamilton nije uzeo vettela ovako ovaj sad jos dalje pobjegao -.-

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Slash
- Veteran
Što volim ovu novu ljubav, sinergiju i simbiozu između crvenih i srebrnih u zadnje vrijeme na forumuF1NAC je napisao/la:steta da hamilton nije uzeo vettela ovako ovaj sad jos dalje pobjegao -.-

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Slash je napisao/la:Što volim ovu novu ljubav, sinergiju i simbiozu između crvenih i srebrnih u zadnje vrijeme na forumuF1NAC je napisao/la:steta da hamilton nije uzeo vettela ovako ovaj sad jos dalje pobjegao -.-![]()
.
Sve samo da srusimo tvornicu pića i vratimo stare dvoboje za 1. mjesto

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Centurion
- Test vozač
inače moraš prepoznati kada netko malo zezanja unesezizi je napisao/la:Centurion je napisao/la:Šta tako crne priče, pa nije još ni pola sezone ošlo.. da mora se ubrzati ali ova je utrka bila odlična,Slash je napisao/la:
Treba se nadati, da. Jer, u Monacu je imperativ povjeda ILI DNF Vettela ako se žele održati nade u naslov.
vidjeli smo da se Hamilton držao i bio brži od Red Bulla čak i u zadnjem dijelu utrke, ali eto, ova staza je jako teška za pretjecanje, još s tim
da red bull ima onaj nos i ima downforce-a više nego gravitacija što privuče bolid pa je išao u zavojima brže nego F22...
sve u svemu dobra utrka, moramo razmišljati da je jako potrebno podesiti aerodinamiku da bi bili brzi,
a McM je bio, ako ništa drugo, jednako brz kao Red Bull (vidimo i po Hamiltonu i bo Button-u)...
onih 5 sekundi je hamilton istopio u 5 krugova... impresivno...
sve u svemu, nadam se da će tako nastaviti, te da će pobjediti sljedeću utrku, ili barem da će netko maknuti Vettela sa trona...
svaki (pa i najlošiji) f1 autić ima više potiska nego ga gravitacija privuče
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Majke mi evo jedne kaotične trke za Mclaren. Uz malo srece Button je mogao pobjediti. A kaj se tice Hamiltona, greska u subotu je bila ocito okidac za ovo danas. Mislim da je svu ljutnju kaj je bila jucer poslje qulifa prenjel na danasnju trku. Zanimljivo je bilo da su svi pit-stopovi kolko sam ja videl od Buttona bili po 3sec brzi od hamiltona a prvi pogotovo. A valjda bude bolje u kanadi
Darkness rises when silence dies
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Prije utrke sam pričal da sa Hamiltonom moraju pokušati sa jednim zaustavljanjem, na kraju nisu tko zna zbog čega, ali zašto su Buttona 3 puta zvali na box to mi je narazumljivo jer su doslovno poklonili pobjedu vettelu...Bil sam šokiran kad sam shvatio da kod 2. zaustavljanja jensonu stavljaju super soft gume. Po meni samo su vettel i kobayashi imali dobre strategije svi ostali jedno ili dvoje zaustavljanje previše...elder je napisao/la:Majke mi evo jedne kaotične trke za Mclaren. Uz malo srece Button je mogao pobjediti. A kaj se tice Hamiltona, greska u subotu je bila ocito okidac za ovo danas. Mislim da je svu ljutnju kaj je bila jucer poslje qulifa prenjel na danasnju trku. Zanimljivo je bilo da su svi pit-stopovi kolko sam ja videl od Buttona bili po 3sec brzi od hamiltona a prvi pogotovo. A valjda bude bolje u kanadi
- elder
- Svjetski prvak
Da to je bilo malo cudno, mislim da Mclarenov problem nisu auto i razvoj tolko, kolko imaju u zadnje vrijeme losih strateskih odlucka i poteza.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Red Bull i vettel su se i danas provukli iako u utrci nisu imali najbolji auto kao niti u Barceloni ali imaju tu prednost u kvalama...Katastrofa! Prvenstvo je gotovo istko kao što je i 2009. nakon 8 utrka sve bilo jasno...
- elder
- Svjetski prvak
Mozda si u pravu, ove godine u 6 trka niko od vodecih nije odustal radi tehničkog kvara. (Mozda se varam) Ak se tak nastavi u tom slucaju prvenstvo je zbilja gotovo. Mozda najbolja odluka u tom slucaju je posveiti se 2012, raditi auto za 2012 i isprobavati djelove na ovom autu.
- Dani
- Legenda
Nek zabrane mapu motora za kvale i ode prednost RB-a. Ali ne budu. Zašto? Jer nije u interesu Bernieu. Već sada su ih dostigli u brzini u utrci, makni im prvi red i biti će u problemima.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Profesionalni vozač
McLarenu sad jedino moze pomoci da Vettel naredne tri utrke ima problema, pa zavrsava na 5. ili nizem mjestu. Ovo je sad vec 80% gotova sezona.
- Centurion
- Test vozač
McLaren ima odličan tim od korijena, najveći problem je osoba koja smišlja taktike,
makar je i potrebno da vozač intervenira, tim će ipak malo utjecati na vozačevu odluku,
zato mislim da bi se osoba koja pravi taktiku trebala promijeniti.
I prošlih godina im se isto događalo...
makar je i potrebno da vozač intervenira, tim će ipak malo utjecati na vozačevu odluku,
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Ajde, ne moramo sad biti kao talijanski mediji da odma krivimo jednu osobu. U Barceloni smo imali najbolju startegiju...Centurion je napisao/la:McLaren ima odličan tim od korijena, najveći problem je osoba koja smišlja taktike,
- Centurion
- Test vozač
ah... točno... ali gledaj brojeve...King iCool je napisao/la:Ajde, ne moramo sad biti kao talijanski mediji da odma krivimo jednu osobu. U Barceloni smo imali najbolju startegiju...Centurion je napisao/la:McLaren ima odličan tim od korijena, najveći problem je osoba koja smišlja taktike,
ako nam se izmjenjuje dobra utrka sa lošom... gdje je onda tu kontinuitet...
nemože se tako, treba se onda sjesti par dana prije, razgovarati, promisliti,
vidjeti kako i drugi idu, a ne samo slijepo ići po svojim tračnicama...
ok, ne krivim ih sa kvalifikacije, to se jednostavno nije moglo znati...
ja bih vjerojatno išao isto na samo 1 krug, možda malo ranije, ali opet bi se ista glupost dogodila...
to je opravdano... nemaju babu vračaru da to predvide...
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Stvarno neverovatan promasaj sa Buttonovim drugim stopom, i sam Horner je priznao da im je mnogo pomogla cinjenica da su Buttonu opet stavili super-soft. Buttonovo zaustavljanje je bilo u 34 krugu, a procena ljudi iz Pirellija je bila da ce soft gume trajati oko 40 krugova, i da ne veruju da ce se bilo ko odluciti za 3 zaustavljanja.
Isprobavati neke alternativne kombinacije dok covek vodi u trci, ne verujem
, i to jos sa vozacem koji je verovatno najbolji u cuvanju guma.
Isprobavati neke alternativne kombinacije dok covek vodi u trci, ne verujem

KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- sennacher
- Početnik
- Navijam za: Vettel
Kad su Buttonu drugi put stavili super-soft nisu pomogli samo Vettelu, nego je i Ferrari s Alonsom očito tada promijenio taktiku i otišao na tvrđe do kraja (a opet novije od Vettelovih).
Nije McLaren toliko zezno taktiku koliko ih je zeznula konkurencija očitom promjenom taktike tokom utrke. McLaren je bio najbrži, ali nije mogao proći naprijed.
Nije McLaren toliko zezno taktiku koliko ih je zeznula konkurencija očitom promjenom taktike tokom utrke. McLaren je bio najbrži, ali nije mogao proći naprijed.
- elder
- Svjetski prvak
Dal se to meni cinilo ili Mclaren u FP1 nije uopce koristil DRS?
- Slash
- Veteran
Nije ti se činilo, ili nam se obojici činiloelder je napisao/la:Dal se to meni cinilo ili Mclaren u FP1 nije uopce koristil DRS?

- elder
- Svjetski prvak
Confirmation from BBC pit-lane reporter Ted Kravitz that Jenson Button's DRS has indeed been "dismantled" and is currently out of use.
Naci dobro smo vidli, niti Hamilton niti Button nisu koristili DRS uopce u FP1, dosta problema
. Hamiltonu dispay nije radil posle prvog izlaska, ima problema s podnicom. Budemo vidli kaj i kak bude u FP2 ali i s tim problema dosta dobro
Naci dobro smo vidli, niti Hamilton niti Button nisu koristili DRS uopce u FP1, dosta problema

- Slash
- Veteran
Nekak imam dojam da McLaren skriva karte danas cijeli dan...