Sebastian Vettel [#5]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- vidc
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Sebastian Vettel
klimave su ti nešto te činjenice... i to poprilično.
2 utrke zaredom Vettel ostvari lošije rezultate od ricciarda i odmah je to definitivan dokaz da je lik klasa ispod alonsa i hamiltona.
samo sačekaj malo: button je u 3 sezone koliko su skupa bili dobio hamiltona, a 3 sezone je puno bolji osnov za donošenje nekakvih zaključaka od 4 utrke od koje jednu vettel nije ni vozio,u jednoj bio bolji i u druge dvije lošiji... alonso je bio izjednačen s hamiltonom koji je tad ipak bio rookie ...
ali kao što reče, bez ikakve diskusije i rasprave svi navijači bi se trebali složiti da je button klasa iznad svih ostalih
2 utrke zaredom Vettel ostvari lošije rezultate od ricciarda i odmah je to definitivan dokaz da je lik klasa ispod alonsa i hamiltona.
samo sačekaj malo: button je u 3 sezone koliko su skupa bili dobio hamiltona, a 3 sezone je puno bolji osnov za donošenje nekakvih zaključaka od 4 utrke od koje jednu vettel nije ni vozio,u jednoj bio bolji i u druge dvije lošiji... alonso je bio izjednačen s hamiltonom koji je tad ipak bio rookie ...
ali kao što reče, bez ikakve diskusije i rasprave svi navijači bi se trebali složiti da je button klasa iznad svih ostalih
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Taj Renault je bio pun qurac bolji od Ferrarija, ustvari Michellin je bio puno bolji od Bridgestona, tako da je i Alonso osvojio svoje naslove samo u najboljim bolidima, ja se nesjećam kad je neko osvojio prvenstvo u slabijem bolidu, uvjek od kako ja pratim F1 pobjeđuje onaj sa najjačim bolidom. Meni na kraju nije ni jasno zašto Ricciardo nebi mogo da bude bolji od Vettela? uvjek su se pojavljivali neki bolji vozači i tako će i bitiSanel je napisao/la:Naravno da je Vettel vrhunski vozač i među 4-5 najboljih na gridu, ali i naravno da nije klasa Lewisa i Alonsa. To sam tvrdio prije, a to ću tvrditi i dalje.
Čovjek je 4 godine imao apsolutno nadmoćan bolid, a u dvije od te 4 sezone je na jedvite jade osvojio naslov ispred Alonsa u mnogo inferiornijem bolidu. Činjenice.
Činjenica je da je Vettel pobjedio sa Torro Rossom, ali bila je to kišna, specifična utrka, a taj bolid uopće nije bio toliko loš tada kako se predstavlja. Recimo Bourdais (ili kako već) je tada bio četvrti ako se ne varam, a radi se o više nego prosječnom vozaču u F1 barem.
S druge strane Alonso je recimo također pobjeđivao u inferiornim bolidima, i to ne jednom. Sjetimo se dvije uzastopne pobjede sa Renaultom (OK, jedna namještena), pobjeda sa inferiornijim Ferrarijem, pa Renaultom u prvom navratu protiv Schumija i ekipe. Alonso sebi nikad nije dozvolio da uzastopno gubi od timskog kolege, sa Lewisom je bio izjednačen, ali Lewis je ipak na skali daleko ispred Webbera i Ricciarda primjerice.
Hoću reći da apsolutno, bez ikakve diskusije i rasprave, temeljeno na činjenicama kroz njihove karijere, Vettel i Alonso ne mogu stati u istu rečenicu, naslovi prvaka, kao što vidimo, mogu dati jaaako pogrešnu sliku.
Navijači Vettela s time se moraju pomiriti, Lewis i Alonso su klasa iznad svih, pa tako i Vettela. Šamaranje Rosberga i naročito Kimija su najuvjerljiviji dokaz ovoj tezi.

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- wolfman
- HNL kladionica super velemajstor
- Navijam za: Vettel
ljudi nemojte se nervirat i prosipat rijeći,ekskluzivno sam doznao(od neimenovanog izvora kodnog imena M) da svima nam omijeni tajni agent Finger prelazi u njemačku kontraobavještajnu jedinicu MGP-AMG da riješi nedoumice ko je bolji u naganjanju španskih i inih agenata,on ili gospodin Šercinger
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
nebih se baš složio, renault definitivno nije bio dominantan bolid koliko je npr. zadnjih par godina bio red bull. I 2005. i 2006. su imali žestoku konkurenciju, odnosno bolide koji su po brzini bili tu negdje s njima, 2005. mclaren, 2006. ferrari....Kenny je napisao/la: Taj Renault je bio pun qurac bolji od Ferrarija, ustvari Michellin je bio puno bolji od Bridgestona, tako da je i Alonso osvojio svoje naslove samo u najboljim bolidima
ono što mi prvo pada na pamet u zadnjih 20 god. 94., 95., 99., 05. 07., 08., isto tako alonso je zamalo pokupio naslov sa slabijim bolidom 2010. i 2012.ja se nesjećam kad je neko osvojio prvenstvo u slabijem bolidu, uvjek od kako ja pratim F1 pobjeđuje onaj sa najjačim bolidom.
i velika je razlika kad je jedan bolid totalno dominantan kao brawn 2009. , RB 2011. i 2013., ferrari 2002. i 2004., merc 2014., dakle kad je praktički lako osvojit naslov jer je bolid 1 sec brži od ostalih, ili pak kao npr. 2008. kad su 3 ekipe bile skoro jednake po brzini...
2008. je hamilton definitivno osvojio naslov u slabijem bolidu, uostalom sam pogled na to gdje je te sezone završio kovalainen govori u prilog tome...
Pa može bit da je bolji, ali je to ipak nekako malo vjerojatno po meni. Ipak se po ničemu do sad u njegovoj karijeri to baš nebi moglo zaključiti... 2011. je bio prilično izjednačenu u hrt-u sa prosječnim liuzzijem, 2012. i 13. izjednačen s Vergneom...Meni na kraju nije ni jasno zašto Ricciardo nebi mogo da bude bolji od Vettela? uvjek su se pojavljivali neki bolji vozači i tako će i biti
Ja nekako ipak vjerujem da ce vettel dominirat kad mu sjednu stvari na svoje mjesto...

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
još uvjek oni imaju dosta downforca (više od drugih) samo što im to ovaj put ne pomaže puno, to bi bio dobar setup kad bi startali iz prvog reda i napravili prednosti da niko ne dođe u DRS zonu ali ako nemaš auto za pole position i znaš da ćeš imat prometa onda moraš radit kompromis na setupu (da se ne desi Hamilton-Schumaher, Monza 2011)Igor18 je napisao/la: niti je rečeno da je RIC bolji vozača od njega (makar ko zna možda se i pokaže da je bolji) nego da se u ovakvim uvjetima bolje snašao jer ima kroz karijeru iskustvo vožnje bolida koji nisu idealni odnosno koji imaju manje downforcea, Vettel nema. Zadnje 4 godine sjedio je u bolidu koji je imao downforcea na bacanje.
Očigledno je da se u odnosu na RIC-a dosta muči, odnosno da su ga trenutačni uvijeti pomanjkanja downforcea više pogodili nego RIC-a.

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
2005 je Mclaren bio i brži, ali nije bio pouzdan tako da je Alonso zbog toga osvojio prvenstvo, a u F1 normalno je da bolid treba da bude brz i pouzdan, 2006 su bilo brži dok su imali mas damper, a dok im ga nisu zabranili bili su brži. Jel to i Alonso osvojio prvenstvo u nelegalnom bolidu?K1M1 je napisao/la: nebih se baš složio, renault definitivno nije bio dominantan bolid koliko je npr. zadnjih par godina bio red bull. I 2005. i 2006. su imali žestoku konkurenciju, odnosno bolide koji su po brzini bili tu negdje s njima, 2005. mclaren, 2006. ferrari....
94, 95, 99 su prvaci imali nikakve protivnike, ali ok to je sa slabijim bolidom, 05 sam gore napisao, 07, 08 pa nebi reko da su ti bolidi bili slabiji, meni se čini da su bili podjednakiK1M1 je napisao/la: ono što mi prvo pada na pamet u zadnjih 20 god. 94., 95., 99., 05. 07., 08., isto tako alonso je zamalo pokupio naslov sa slabijim bolidom 2010. i 2012.
i velika je razlika kad je jedan bolid totalno dominantan kao brawn 2009. , RB 2011. i 2013., ferrari 2002. i 2004., merc 2014., dakle kad je praktički lako osvojit naslov jer je bolid 1 sec brži od ostalih, ili pak kao npr. 2008. kad su 3 ekipe bile skoro jednake po brzini...
2008. je hamilton definitivno osvojio naslov u slabijem bolidu, uostalom sam pogled na to gdje je te sezone završio kovalainen govori u prilog tome...
Ni ja nevjerujem da je brži od Vettela, može na kraju izgledat kao jedna od Hamiltonovih sezona sa Buttonom u Mclarenu, pa opet nemora biti bolji. Moje pitanje je bilo zar je on najbolji koji se ikad pojavio i koji će se pojavit? jer mi nema smisla ovoK1M1 je napisao/la: Pa može bit da je bolji, ali je to ipak nekako malo vjerojatno po meni. Ipak se po ničemu do sad u njegovoj karijeri to baš nebi moglo zaključiti... 2011. je bio prilično izjednačenu u hrt-u sa prosječnim liuzzijem, 2012. i 13. izjednačen s Vergneom...
Ja nekako ipak vjerujem da ce vettel dominirat kad mu sjednu stvari na svoje mjesto...

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- F1NAC
- Moderator
CInjenica je bez puno downforcea=nema mahanja prstićen, sa puno downforcea=ima prstića. Amen.
Tipo na onaj film s nasih prostora
"Što je Vettel bez downforcea"

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- vidc
- Veteran
izgleda da je riječ "činjenica" izgubila na težini ovih dana...
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Riječ činjenica je izgubila na težini općenito...danas je sve činjenica...vidc je napisao/la:izgleda da je riječ "činjenica" izgubila na težini ovih dana...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Samo vettelF1NAC je napisao/la:CInjenica je bez puno downforcea=nema mahanja prstićen, sa puno downforcea=ima prstića. Amen.

McLaren u <3
- F1NAC
- Moderator
- Vuksa_KC
- Veteran
Mislim da mi ga bude pomalo žal do kraja sezone xD
- maric
- Početnik
- Navijam za: Fernando Alonso
ma nema zaljenja samo gazi, premalo je to jos za sve godine muljanja, izigravanja pravila i mazanja ocijuVuksa_KC je napisao/la:Mislim da mi ga bude pomalo žal do kraja sezone xD

- vidc
- Veteran
jako dobra utrka...s 15.mjesta dovest bolid tamo gdje mu je mjesto,u barceloni.dobar posao
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Vozač utrke, bravo 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Odličan danas bio, u petak nije ni vozio, stao u kvalama, dobio kaznu, startao 15. i na kraju (djelomice i igrom slučaja) prvi do Ricciarda

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
yep, bolje od ovog nije mogao danas...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- wolfman
- HNL kladionica super velemajstor
- Navijam za: Vettel
genijalno s taktične strane,super agresivan kad je trebalo 

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
- McLewis
- Veteran
- Cuky
- Moderator
Dojma sam, bar iz one prve polovice utrke koju sam gledao, da je danas više mislio na vožnju, a manje na kukanje o svemu oko sebe...izgleda da se to i isplatilo

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Super utrka za njega.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
ova je cak i solidna, izgleda kao darth vader

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
izgleda da je došlo do zabune u RB-u pa su Webberov bolid umjesto Ricciardu dali Vettelu

- McLewis
- Veteran