A kaj ja znam na kaj ti misliš. Ovo je bila prava taktička utrka ferrarija jer su išli na pobjedu ziher, a onaj drugi vozač kako prođe, prođe.Eternal Glory je napisao/la:a što bi drugo moglo biti drugačije osimo oblika krilatomi_ferrari je napisao/la:Ja mislim da je to samo malo više odnosno manje zakrivljeno krilo, radi downforsa(valjda se tako piše) odnosno veće brzine na pravcuLeoZGB je napisao/la: Ja se nebum smijal, ali različita su krila.
Pogledaj doljnji desni kut kimijevog i massinog krila tu ti se najviše vidi razlika. Doljnja stranica od massinog krila je skroz ravna dok kimijeva nije
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Navijam za: Nikoga
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FERRARI
Ovo krilo na Massinom bolidu omogucava bolji top speed dok na Kimijevom vise downforce-a.Mozda je do zelje vozaca.Ovo krilo na Kimijevom krilu je novije i koristili su ga obojica u Bahreinu.Eternal Glory je napisao/la:a što bi drugo moglo biti drugačije osimo oblika krilatomi_ferrari je napisao/la:Ja mislim da je to samo malo više odnosno manje zakrivljeno krilo, radi downforsa(valjda se tako piše) odnosno veće brzine na pravcuLeoZGB je napisao/la: Ja se nebum smijal, ali različita su krila.
Pogledaj doljnji desni kut kimijevog i massinog krila tu ti se najviše vidi razlika. Doljnja stranica od massinog krila je skroz ravna dok kimijeva nije
FORZA FERRARI!!!
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Obrnuto! Massino krilo je za "više vjetra" dakle manji top speed i više downforcea. Kimi je, nakon kvala rekao da su išli sa drugačijim setupom koji nisu mogli dobro evaluirati na testiranjima (kiša) i pokazao se OK, dok je Felipe (vjerovatno) išao na konvencionalniji setup.nikolaa je napisao/la: Ovo krilo na Massinom bolidu omogucava bolji top speed dok na Kimijevom vise downforce-a.Mozda je do zelje vozaca.Ovo krilo na Kimijevom krilu je novije i koristili su ga obojica u Bahreinu.
-
- Rezervni vozač
Na zadnjoj utrci Ferrari je pokazao da je drugi svijet za konkurenciju. Prije ulaska u box Massa je vozio čak 0,6 sec brže od Hamiltona, makar je ovaj imao čistu stazu. Takvu dominaciju jednog tima nisam dugo vidio a mnogi su se pitali kako će Ferrari bez Schumahera, Toda i ostalih važnih karika. Nadam se da su Kimi i Massa ovom zadnjom utrkom zatvorili usta kritičarima koji su mislili da Ferrari nakon ere Schumija i društva neće napraviti tako dominantan bolid.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Obrnuo sam nenamjerno.Jebiga,desava se.Ovo na Massinom bolidu se koristilo na F2007(skoro na svim trkama).Izgleda krilo na bolidu br.1 bolje funkcionise od onog na 2(Massa),ali ipak nije enormna razlika.zvjerko je napisao/la:Obrnuto! Massino krilo je za "više vjetra" dakle manji top speed i više downforcea. Kimi je, nakon kvala rekao da su išli sa drugačijim setupom koji nisu mogli dobro evaluirati na testiranjima (kiša) i pokazao se OK, dok je Felipe (vjerovatno) išao na konvencionalniji setup.nikolaa je napisao/la: Ovo krilo na Massinom bolidu omogucava bolji top speed dok na Kimijevom vise downforce-a.Mozda je do zelje vozaca.Ovo krilo na Kimijevom krilu je novije i koristili su ga obojica u Bahreinu.
FORZA FERRARI!!!
-
Ma kakogod da bilo, bitno je da je ferrari dobionikolaa je napisao/la:Obrnuo sam nenamjerno.Jebiga,desava se.Ovo na Massinom bolidu se koristilo na F2007(skoro na svim trkama).Izgleda krilo na bolidu br.1 bolje funkcionise od onog na 2(Massa),ali ipak nije enormna razlika.zvjerko je napisao/la:Obrnuto! Massino krilo je za "više vjetra" dakle manji top speed i više downforcea. Kimi je, nakon kvala rekao da su išli sa drugačijim setupom koji nisu mogli dobro evaluirati na testiranjima (kiša) i pokazao se OK, dok je Felipe (vjerovatno) išao na konvencionalniji setup.nikolaa je napisao/la: Ovo krilo na Massinom bolidu omogucava bolji top speed dok na Kimijevom vise downforce-a.Mozda je do zelje vozaca.Ovo krilo na Kimijevom krilu je novije i koristili su ga obojica u Bahreinu.
- Icy
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Crvenog Baruna
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
- Kontakt:
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Kimijev manager David Robertson.icegirl_no1 je napisao/la:jel netko zna ko je bil onaj sijedi striček kaj su ga prikazivali iz ferrarijevog boxa nakon kimijeve pobjede? možda djedica?možda su naši komentatori i spomenuli al sam ja gledala na orf-u...a pruller ga nije spomenul.
...krajnji desni. Si na njega mislila?

- Cool Finn
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Kimi ynna Heikki
- Kontakt:
-
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Ferrari u Istanbulu nece koristiti novi koncept nosa(sa rupom)vec bazicni sa pocetka sezone.Naime tim je zakljucio da nos nece dobro funkcionisati u Istanbulu kao sto je u Barceloni.
Potvrdjuju se price da je ovakav koncept nosa jako tesko natjerati da dobro funkcionise.Ferrari je to napravio dobro na stazama koje zahtijevaju visoke postavke downforce-a(npr.Barcelona).
Potvrdjuju se price da je ovakav koncept nosa jako tesko natjerati da dobro funkcionise.Ferrari je to napravio dobro na stazama koje zahtijevaju visoke postavke downforce-a(npr.Barcelona).
FORZA FERRARI!!!
-
- Rezervni vozač
- Piquet20
- Svjetski prvak
Na vecini utrka.Dani je napisao/la:Pa to je bilo očito na nekim utrkama.

Ali i Barrichello je dobro znao kakav ce mu biti zivot u Ferrariju. Dosao je na mjesto Irvinea koji je po ugovoru bio 2. vozac. Rubens cini se tu stavku nije imao u ugovoru, ali je dobro znao kakva ce biti njegova uloga u momcadi. Ako nije bio svjestan toga, onda je naivan.

- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
ma pravi se blesav,sad odjednom nije znao,osim toga svi su pričali da je razlika,da se favorizira i pušćta u korist schumija pa kak on sad odjednom nije imao pojma.Piquet20 je napisao/la:Na vecini utrka.Dani je napisao/la:Pa to je bilo očito na nekim utrkama.
Ali i Barrichello je dobro znao kakav ce mu biti zivot u Ferrariju. Dosao je na mjesto Irvinea koji je po ugovoru bio 2. vozac. Rubens cini se tu stavku nije imao u ugovoru, ali je dobro znao kakva ce biti njegova uloga u momcadi. Ako nije bio svjestan toga, onda je naivan.

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- brz i zestok
- Početnik
- Kontakt:
sad ima stvarno dobru priliku da se dokaže u hondi!schuey je napisao/la:ma pravi se blesav,sad odjednom nije znao,osim toga svi su pričali da je razlika,da se favorizira i pušćta u korist schumija pa kak on sad odjednom nije imao pojma.Piquet20 je napisao/la:Na vecini utrka.Dani je napisao/la:Pa to je bilo očito na nekim utrkama.
Vettel pobjednik Monze 2008.!

- nikolaa
- Profesionalni vozač
Ferrari ce u Turskoj koristiti baznu specifikaciju nosa(bez proreza) i zadnje krilo koje su koristili na nekoliko zadnjih trka 2007-e.Radi se o krilu ciji je donji elemenat zavijen na dva mjesta,te mu maksimalna visina dohvata gornji elemenat.Radi se o krilu koje je uvedeno na Silverstone-u prosle sezone.
Ferrari se bas igra za zadnjim krilom(Massa i Raikkonen koristili razlicito zadnje krilo u Barceloni;u Australiji je bilo neko novo krilo koje su koristili u Maleziji,a u Bahreinu opet malo drugacija specifikacija).
Ferrari se bas igra za zadnjim krilom(Massa i Raikkonen koristili razlicito zadnje krilo u Barceloni;u Australiji je bilo neko novo krilo koje su koristili u Maleziji,a u Bahreinu opet malo drugacija specifikacija).
FORZA FERRARI!!!
-
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
- Navijam za: McLaren
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Ovo su samo glasine.Nista nije potvrdjeno,a nijedan svjetski sajt ne pominje ovu vijest.
Nemoguce je dobiti toliku snagu na varanje,jer su svi pokretni dijelovi motora zamrznuti.Uzorak motora se FIA-i posalje i on se pregleda,tako da nema mjesta za varanje na tom podrucju.
A ja da sam na mjestu FIA-e bih se vise zabrinuo oko prednjeg krila na MP4-23.Na Kovalainenovom bolidu sa on-board kamere se vidjelo da se krilo treslo kao Banjaluka '65.Da li je bio krivo namjesten ili je toliko fleksibilan ne znam.
FORZA FERRARI!!!
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Mislim da od toga s Ferrarijem nema ništa. Uvijek se nekako u ovo vrijeme pojave priča kako neko nešto vara.Lucky je napisao/la:Nisam ni ja vidio tu vijest na nekoj od važnijih stranica za ''sad''.nikolaa je napisao/la: Ovo su samo glasine.Nista nije potvrdjeno,a nijedan svjetski sajt ne pominje ovu vijest.
Nemoguce je dobiti toliku snagu na varanje,jer su svi pokretni dijelovi motora zamrznuti.Uzorak motora se FIA-i posalje i on se pregleda,tako da nema mjesta za varanje na tom podrucju.
A ja da sam na mjestu FIA-e bih se vise zabrinuo oko prednjeg krila na MP4-23.Na Kovalainenovom bolidu sa on-board kamere se vidjelo da se krilo treslo kao Banjaluka '65.Da li je bio krivo namjesten ili je toliko fleksibilan ne znam.
A danas je sve moguće,jer takvo nešto slično je počelo prošle godine sa aferom McLaren-Ferrari.
Ta fleksibilnost prednjeg krila na MP4-23 se vidjela već prije i moram priznati da mi je to pomalo čudno.

A gornji element prednjeg krila na MP4-23 je prošao testove. Možda se zarezivanjem na krajevima tog elementa izgubio dio čvrstoće pa sad zaista i ima veću fleksibilnost? Renault je u svojoj verziji upotrijebio potporanj da se izbjegne takva mogućnost, ali Renault ima i drugačiji spoj gornjeg elementa sa stranicama krila - tj te stranice su zarezane i fleksibilnost bi zasigurno bila nedopuštena.
Meni je reimo zanimljiva fleksibilnost onih "repova morskih pasa" koji se nalae na bolidima sa Renaultovim motorom i kako se tresu...
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
- brz i zestok
- Početnik
- Kontakt: