Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
tomi_ferrari
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la tomi_ferrari »

Eternal Glory je napisao/la:
tomi_ferrari je napisao/la:
LeoZGB je napisao/la: Ja se nebum smijal, ali različita su krila.

Pogledaj doljnji desni kut kimijevog i massinog krila tu ti se najviše vidi razlika. Doljnja stranica od massinog krila je skroz ravna dok kimijeva nije
Ja mislim da je to samo malo više odnosno manje zakrivljeno krilo, radi downforsa(valjda se tako piše) odnosno veće brzine na pravcu
a što bi drugo moglo biti drugačije osimo oblika krila :roll:
A kaj ja znam na kaj ti misliš. Ovo je bila prava taktička utrka ferrarija jer su išli na pobjedu ziher, a onaj drugi vozač kako prođe, prođe.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Eternal Glory je napisao/la:
tomi_ferrari je napisao/la:
LeoZGB je napisao/la: Ja se nebum smijal, ali različita su krila.

Pogledaj doljnji desni kut kimijevog i massinog krila tu ti se najviše vidi razlika. Doljnja stranica od massinog krila je skroz ravna dok kimijeva nije
Ja mislim da je to samo malo više odnosno manje zakrivljeno krilo, radi downforsa(valjda se tako piše) odnosno veće brzine na pravcu
a što bi drugo moglo biti drugačije osimo oblika krila :roll:
Ovo krilo na Massinom bolidu omogucava bolji top speed dok na Kimijevom vise downforce-a.Mozda je do zelje vozaca.Ovo krilo na Kimijevom krilu je novije i koristili su ga obojica u Bahreinu.
FORZA FERRARI!!!
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

nikolaa je napisao/la: Ovo krilo na Massinom bolidu omogucava bolji top speed dok na Kimijevom vise downforce-a.Mozda je do zelje vozaca.Ovo krilo na Kimijevom krilu je novije i koristili su ga obojica u Bahreinu.
Obrnuto! Massino krilo je za "više vjetra" dakle manji top speed i više downforcea. Kimi je, nakon kvala rekao da su išli sa drugačijim setupom koji nisu mogli dobro evaluirati na testiranjima (kiša) i pokazao se OK, dok je Felipe (vjerovatno) išao na konvencionalniji setup.
puba
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la puba »

Na zadnjoj utrci Ferrari je pokazao da je drugi svijet za konkurenciju. Prije ulaska u box Massa je vozio čak 0,6 sec brže od Hamiltona, makar je ovaj imao čistu stazu. Takvu dominaciju jednog tima nisam dugo vidio a mnogi su se pitali kako će Ferrari bez Schumahera, Toda i ostalih važnih karika. Nadam se da su Kimi i Massa ovom zadnjom utrkom zatvorili usta kritičarima koji su mislili da Ferrari nakon ere Schumija i društva neće napraviti tako dominantan bolid.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

zvjerko je napisao/la:
nikolaa je napisao/la: Ovo krilo na Massinom bolidu omogucava bolji top speed dok na Kimijevom vise downforce-a.Mozda je do zelje vozaca.Ovo krilo na Kimijevom krilu je novije i koristili su ga obojica u Bahreinu.
Obrnuto! Massino krilo je za "više vjetra" dakle manji top speed i više downforcea. Kimi je, nakon kvala rekao da su išli sa drugačijim setupom koji nisu mogli dobro evaluirati na testiranjima (kiša) i pokazao se OK, dok je Felipe (vjerovatno) išao na konvencionalniji setup.
Obrnuo sam nenamjerno.Jebiga,desava se.Ovo na Massinom bolidu se koristilo na F2007(skoro na svim trkama).Izgleda krilo na bolidu br.1 bolje funkcionise od onog na 2(Massa),ali ipak nije enormna razlika.
FORZA FERRARI!!!
tomi_ferrari

Post Postao/la tomi_ferrari »

nikolaa je napisao/la:
zvjerko je napisao/la:
Obrnuo sam nenamjerno.Jebiga,desava se.Ovo na Massinom bolidu se koristilo na F2007(skoro na svim trkama).Izgleda krilo na bolidu br.1 bolje funkcionise od onog na 2(Massa),ali ipak nije enormna razlika.
Ma kakogod da bilo, bitno je da je ferrari dobio
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

jel netko zna ko je bil onaj sijedi striček kaj su ga prikazivali iz ferrarijevog boxa nakon kimijeve pobjede? možda djedica? :D možda su naši komentatori i spomenuli al sam ja gledala na orf-u...a pruller ga nije spomenul.
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
Kontakt:

Post Postao/la FICHO »

Hi-res slike iz Španjolske. slika

slika
slika

DOWNLOAD!
Zadnja izmjena: FICHO, dana/u 01 svi 2008, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.
slika
>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

icegirl_no1 je napisao/la:jel netko zna ko je bil onaj sijedi striček kaj su ga prikazivali iz ferrarijevog boxa nakon kimijeve pobjede? možda djedica? :D možda su naši komentatori i spomenuli al sam ja gledala na orf-u...a pruller ga nije spomenul.
Kimijev manager David Robertson.

...krajnji desni. Si na njega mislila?

slika
Cool Finn
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Kimi ynna Heikki
Kontakt:

Post Postao/la Cool Finn »

FICHO je napisao/la:Hi-res slike iz Španjolske. slika

DOWNLOAD!
An error has occured:
File not found.
slika
Liata kanssa se parhain, arpanoppa kaltainen se huilata!
FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la FICHO »

Cool Finn je napisao/la:
FICHO je napisao/la:Hi-res slike iz Španjolske. slika

DOWNLOAD!
An error has occured:
File not found.
Ispravljeno!
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Ferrari u Istanbulu nece koristiti novi koncept nosa(sa rupom)vec bazicni sa pocetka sezone.Naime tim je zakljucio da nos nece dobro funkcionisati u Istanbulu kao sto je u Barceloni.
Potvrdjuju se price da je ovakav koncept nosa jako tesko natjerati da dobro funkcionise.Ferrari je to napravio dobro na stazama koje zahtijevaju visoke postavke downforce-a(npr.Barcelona).
FORZA FERRARI!!!
puba
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la puba »

Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Pa to je bilo očito na nekim utrkama.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Dani je napisao/la:Pa to je bilo očito na nekim utrkama.
Na vecini utrka. ;-)
Ali i Barrichello je dobro znao kakav ce mu biti zivot u Ferrariju. Dosao je na mjesto Irvinea koji je po ugovoru bio 2. vozac. Rubens cini se tu stavku nije imao u ugovoru, ali je dobro znao kakva ce biti njegova uloga u momcadi. Ako nije bio svjestan toga, onda je naivan.
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet20 je napisao/la:
Na vecini utrka. ;-)
Ali i Barrichello je dobro znao kakav ce mu biti zivot u Ferrariju. Dosao je na mjesto Irvinea koji je po ugovoru bio 2. vozac. Rubens cini se tu stavku nije imao u ugovoru, ali je dobro znao kakva ce biti njegova uloga u momcadi. Ako nije bio svjestan toga, onda je naivan.
ma pravi se blesav,sad odjednom nije znao,osim toga svi su pričali da je razlika,da se favorizira i pušćta u korist schumija pa kak on sad odjednom nije imao pojma. :evil:
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
brz i zestok
Početnik
Početnik
Kontakt:

Post Postao/la brz i zestok »

schuey je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la:
Na vecini utrka. ;-)
ma pravi se blesav,sad odjednom nije znao,osim toga svi su pričali da je razlika,da se favorizira i pušćta u korist schumija pa kak on sad odjednom nije imao pojma. :evil:
sad ima stvarno dobru priliku da se dokaže u hondi!
Vettel pobjednik Monze 2008.!
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Ferrari ce u Turskoj koristiti baznu specifikaciju nosa(bez proreza) i zadnje krilo koje su koristili na nekoliko zadnjih trka 2007-e.Radi se o krilu ciji je donji elemenat zavijen na dva mjesta,te mu maksimalna visina dohvata gornji elemenat.Radi se o krilu koje je uvedeno na Silverstone-u prosle sezone.
Ferrari se bas igra za zadnjim krilom(Massa i Raikkonen koristili razlicito zadnje krilo u Barceloni;u Australiji je bilo neko novo krilo koje su koristili u Maleziji,a u Bahreinu opet malo drugacija specifikacija).
FORZA FERRARI!!!
FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la FICHO »

Hi-res slike iz Turske. slika

slika
slika

DOWNLOAD!
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

FICHO je napisao/la:Hi-res slike iz Turske.
Skinio sam slike samo da vidim oštećenje na Kimijevom bolidu, jer ga na ostalim slikama nisam uspio zamijetit. Evo...izdvojeno
slika
slika
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Ja tu nis nevidim. U svakom slucaju nije mu odnjelo ni sekundu u cijeloj utrci naspram ostalih.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

tex je napisao/la:Ferrari pod istragom jer je navodno povećao snagu motora

link
Ovo su samo glasine.Nista nije potvrdjeno,a nijedan svjetski sajt ne pominje ovu vijest.
Nemoguce je dobiti toliku snagu na varanje,jer su svi pokretni dijelovi motora zamrznuti.Uzorak motora se FIA-i posalje i on se pregleda,tako da nema mjesta za varanje na tom podrucju.
A ja da sam na mjestu FIA-e bih se vise zabrinuo oko prednjeg krila na MP4-23.Na Kovalainenovom bolidu sa on-board kamere se vidjelo da se krilo treslo kao Banjaluka '65.Da li je bio krivo namjesten ili je toliko fleksibilan ne znam.
FORZA FERRARI!!!
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Lucky je napisao/la:
nikolaa je napisao/la: Ovo su samo glasine.Nista nije potvrdjeno,a nijedan svjetski sajt ne pominje ovu vijest.
Nemoguce je dobiti toliku snagu na varanje,jer su svi pokretni dijelovi motora zamrznuti.Uzorak motora se FIA-i posalje i on se pregleda,tako da nema mjesta za varanje na tom podrucju.
A ja da sam na mjestu FIA-e bih se vise zabrinuo oko prednjeg krila na MP4-23.Na Kovalainenovom bolidu sa on-board kamere se vidjelo da se krilo treslo kao Banjaluka '65.Da li je bio krivo namjesten ili je toliko fleksibilan ne znam.
Nisam ni ja vidio tu vijest na nekoj od važnijih stranica za ''sad''.
A danas je sve moguće,jer takvo nešto slično je počelo prošle godine sa aferom McLaren-Ferrari.
Ta fleksibilnost prednjeg krila na MP4-23 se vidjela već prije i moram priznati da mi je to pomalo čudno.
Mislim da od toga s Ferrarijem nema ništa. Uvijek se nekako u ovo vrijeme pojave priča kako neko nešto vara. :) I uvijek neka brojka 25 :) Sasvim slučajno Renault navodno ima toliki deficit snage motora, dakle bilo bi 25+25=50 KS manje no Ferrari? Kako je Kimi sustignuo Alonsa lako moguće... :D

A gornji element prednjeg krila na MP4-23 je prošao testove. Možda se zarezivanjem na krajevima tog elementa izgubio dio čvrstoće pa sad zaista i ima veću fleksibilnost? Renault je u svojoj verziji upotrijebio potporanj da se izbjegne takva mogućnost, ali Renault ima i drugačiji spoj gornjeg elementa sa stranicama krila - tj te stranice su zarezane i fleksibilnost bi zasigurno bila nedopuštena.

Meni je reimo zanimljiva fleksibilnost onih "repova morskih pasa" koji se nalae na bolidima sa Renaultovim motorom i kako se tresu...
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Kako nisu napisali izvor te vijesti, očigledno samo jedna novinarska "patka".
slika
brz i zestok
Početnik
Početnik
Kontakt:

Post Postao/la brz i zestok »

Vettel pobjednik Monze 2008.!
slika
Odgovori