Jedan bolid (B verzija) drži jedinstveni rekord uspješnosti nastupa/pobjeda 100%. Riječ je o.....

Sepulctor - ti ili šuti ili im malo pomogni pliz, ali nemoj reći o kojem je riječ!
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Ferrari?zvjerko je napisao/la:Evo još jedno pitanje:
Jedan bolid (B verzija) drži jedinstveni rekord uspješnosti nastupa/pobjeda 100%. Riječ je o.....
Sepulctor - ti ili šuti ili im malo pomogni pliz, ali nemoj reći o kojem je riječ!
F2002B, F2004B? (to mi nekako najvjerojatnije pada na pamet) MP 4-4B (ako je postojo)schuey je napisao/la:Ferrari?zvjerko je napisao/la:Evo još jedno pitanje:
Da nije Brabham BT46B?zvjerko je napisao/la:Evo još jedno pitanje:
Da, taj je. Nastupio je na samo jednoj utrci (1978 Anderstorp) i pobjedio, dakle nastupa=1 pobjeda=1.p@rtibrejker je napisao/la:Da nije Brabham BT46B?zvjerko je napisao/la:Evo još jedno pitanje:
a jel to ti nas pitaš za odgovor ili ?pošto nema odgovora s tvoje straneMaestro je napisao/la:Evo i ja ću postaviti jedno pitanje:
Na koliko obrtaja radi F1 bolid u mirovanju tj. na štangasu???
Ma ovisi od motora do motora. Ja sam našao npr da bmw radi na 4000 na leru, a baš sam gledao na espn-u sažetak sezone `80. gdje se vidio obrtomjer na ferrariu također na 4000. Spominju se brojke do 7000 ali najčešće 4000.schuey je napisao/la:a jel to ti nas pitaš za odgovor ili ?pošto nema odgovora s tvoje straneMaestro je napisao/la:Evo i ja ću postaviti jedno pitanje:
zvjerko je napisao/la:Ma ovisi od motora do motora. Ja sam našao npr da bmw radi na 4000 na leru, a baš sam gledao na espn-u sažetak sezone `80. gdje se vidio obrtomjer na ferrariu također na 4000. Spominju se brojke do 7000 ali najčešće 4000.schuey je napisao/la:a jel to ti nas pitaš za odgovor ili ?pošto nema odgovora s tvoje straneMaestro je napisao/la:Evo i ja ću postaviti jedno pitanje:
zvjerko je napisao/la:Znači - svi smo točno odgovoriliMaestro je napisao/la:
Uh zaboravio sam na ovo. Sorry, postavio sam pitanje da mi vi odgovorite. Ja ga ne znam, a zanima me pravo jer svi pričaju o max., a nitko o min. obrajima. Sorry.
a jesi ga izvukoPiquet20 je napisao/la:Monaco je bio 791. GP u povijesti Formule 1 (po mojoj brzoj racunici- dakle, ljubilarni 800. Gp bi se trebao odrzati u Singapuru).
Pitanje glasi:
Kada je odrzan 500. GP, na kojoj stazi i tko je bio pobjednik?
Pa je ti lijepo Jergovic jos u subotu rekao da Nelson nije nikada pobijedio u Monacu.schuey je napisao/la:a jesi ga izvukoPiquet20 je napisao/la:Pitanje glasi:
Kada je odrzan 500. GP, na kojoj stazi i tko je bio pobjednik?monte carlo 83,nelson senior
Tocno.keexx je napisao/la:Adelaide 90, Piquet?
Hm...neznam tocno, ali me jako vuce na '89. i Lotus ili Ferrari...zvjerko je napisao/la:Ajmo jedno malo lakše - bolidi danas imaju mjenjač sa 7 brzina ... tko je bio prvi (može i godina ali ne nužno)!
Uzet ćemo onaj točan dio, a to je bila `89. sa pojavom ferrarievog poluautomatskog mjenjača sa 7 brzina.Piquet20 je napisao/la:Hm...neznam tocno, ali me jako vuce na '89. i Lotus ili Ferrari...zvjerko je napisao/la:Ajmo jedno malo lakše - bolidi danas imaju mjenjač sa 7 brzina ... tko je bio prvi (može i godina ali ne nužno)!
p.s. znam da sam odabirom ova dva tima pokrio barem pola tehnoloskih otkrica u F1pa zato ako sam promasio vec i godinu, odmah uzmi da je odgovor netocan.
Logicno, da. Kao sto i nije bilo logicno da to bude Lotus sa Judd-ovim motorom, ali jednostavno sam isao na osjecaj/sjecanje.zvjerko je napisao/la:Uzet ćemo onaj točan dio, a to je bila `89. sa pojavom ferrarievog poluautomatskog mjenjača sa 7 brzina.
I malo pojašnjenje - motori sa više cilindara su u stanju isporučiti veću vršnu snagu ali na uštrb okretnog momenta. Ferrari je (uz McLaren-Hondu ima 12cilindrični motor) te je pokušao to kompenzirati mjenjačem tj prijenosnim odnosima ...
Hvala, hvala. Evo da ja nastavim sa iducim pitanjem:zvjerko je napisao/la:Piquet ... ovo je bilo brzo
Plavoj? Inace nisam znao, ali mislim da je pred malo bilo govora o tome ovdje na forumu pa sam zapamtio plavu boju.zvjerko je napisao/la:Onda još jedno: Ferrari 156 sharknose, osim crvene boje (normalno) pojavio se na utrkama i u ..... boji?
Ma skroz je lako!
Krivo. Netko je to jos prije Benettona uveo u svijet F1.zvjerko je napisao/la:Beneton ,`93. e sad tu me bune Ross Brown i Rorry Byrne (neznam tko je bio zadužen za dizajn)Piquet20 je napisao/la:Evo da ja nastavim sa iducim pitanjem:
Tko je prvi podignuo nos na bolidima F1? (trazi se ime momcadi, godina, i ako je moguce projektant)
Tražena boja nije bila plava (tražena se pojavila se u SAD-u) i, osim crvene je slijedeća opcijska boja za ferrarieve cestovne modele i danas...Piquet20 je napisao/la:Plavoj? Inace nisam znao, ali mislim da je pred malo bilo govora o tome ovdje na forumu pa sam zapamtio plavu boju.zvjerko je napisao/la:Onda još jedno: Ferrari 156 sharknose, osim crvene boje (normalno) pojavio se na utrkama i u ..... boji?
Ma skroz je lako!
Krivo. Netko je to jos prije Benettona uveo u svijet F1.zvjerko je napisao/la:Beneton ,`93. e sad tu me bune Ross Brown i Rorry Byrne (neznam tko je bio zadužen za dizajn)Piquet20 je napisao/la:Evo da ja nastavim sa iducim pitanjem:
Tko je prvi podignuo nos na bolidima F1? (trazi se ime momcadi, godina, i ako je moguce projektant)