Formula 1 team - Alfa Romeo F1 Team ORLEN [C42]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: BMW - Heidfeld
BMW Sauber nakon kvalifikacija u Španjolskoj
Robert Kubica kvalificirao se na četvrtu poziciju, dok je Nick Heidfeld upisao tek deveto vrijeme u kvalifikacijama.
Robert Kubica
„Ovo su bile dobre kvalifikacije. Jako sam zadovoljan brzim krugom u Q2 i Q3. Posebno sam zadovoljan nastupom u drugom dijelu kvalifikacija jer sam bio brz na samo jedom setu guma. Veselim se utrci i mislim da smo u dobroj formi.“
Nick Heidfeld
„Sigurno je da nisam zadovoljan devetim mjestom u kvalifikacijama. Prvi brzi krug u posljednjem dijelu kvalifikacija bio je prihvatljiv, no zadnji brzi krug nije bio dovoljno dobar. Nije mi pomgao ni graining na gumama krajem tog kruga. Nadam se da ću sutra dobro startati, kao i na prethodnim utrkama. Za mene je Ferrari u očekivanoj formi, dok je Renault bolji od očekivanja, iako možemo pretpostaviti kako Fernando Alonso nije imao mnogo goriva u bolidu.“
Mario Theissen, direktor BMW – ovog odjela za Motorsport
„Robert je uspio odvoziti dobar krug i izvući maksimum iz bolida. Njegovo četvrto mjesto smatram jako dobrim rezultatom. Nick nije odvozio tako dobar krug i očekivali smo njegov bolji plasman. Od VN Brazila 2006. godine u svakom kvalifikacijskom treningu naši su se vozači plasirali u top 10.“
Robert Kubica kvalificirao se na četvrtu poziciju, dok je Nick Heidfeld upisao tek deveto vrijeme u kvalifikacijama.
Robert Kubica
„Ovo su bile dobre kvalifikacije. Jako sam zadovoljan brzim krugom u Q2 i Q3. Posebno sam zadovoljan nastupom u drugom dijelu kvalifikacija jer sam bio brz na samo jedom setu guma. Veselim se utrci i mislim da smo u dobroj formi.“
Nick Heidfeld
„Sigurno je da nisam zadovoljan devetim mjestom u kvalifikacijama. Prvi brzi krug u posljednjem dijelu kvalifikacija bio je prihvatljiv, no zadnji brzi krug nije bio dovoljno dobar. Nije mi pomgao ni graining na gumama krajem tog kruga. Nadam se da ću sutra dobro startati, kao i na prethodnim utrkama. Za mene je Ferrari u očekivanoj formi, dok je Renault bolji od očekivanja, iako možemo pretpostaviti kako Fernando Alonso nije imao mnogo goriva u bolidu.“
Mario Theissen, direktor BMW – ovog odjela za Motorsport
„Robert je uspio odvoziti dobar krug i izvući maksimum iz bolida. Njegovo četvrto mjesto smatram jako dobrim rezultatom. Nick nije odvozio tako dobar krug i očekivali smo njegov bolji plasman. Od VN Brazila 2006. godine u svakom kvalifikacijskom treningu naši su se vozači plasirali u top 10.“
- M Power
- Početnik
- Navijam za: Nikoga
-
- Početnik
- Kontakt:
-
- Profesionalni vozač
-
- Profesionalni vozač
BMW Sauber nakon utrke u Španjolskoj
Robert Kubica današnju Veliku nagradu Španjolske završio je na četvrtoj poziciji, dok je Nick Heidfeld na devetoj.
Robert Kubica
“Imali smo veoma dobar tempo tijekom utrke. Nažalost, izgubio sam poziciju na startu. Na kraju, naš zaostatak za vodećima je bio pet sekundi. Da mi je to netko rekao jučer ne bih vjerovao. Nadam se da je Heikki dobro. Kada sam prošao pokraj nesreće vidio sam da je bolid u veoma teškoj poziciji. FIA je sjajno reagirala sa medicinskim i sigurnosnim vozilima.”
Nick Heidfeld
“Na startu sam dobio dvije pozicije koje sam želio. To je pozitivno, iz razloga što nisam često imao impresivne startove. U utrci sam bio peti, no onda je sigurnosni automobil izašao u krivo vrijeme. Već sam bio prošao pit nakon što sam imao priliku ući. Tada sam morao birati između odustajanja i kazne, jer više nisam imao goriva.”
Robert Kubica današnju Veliku nagradu Španjolske završio je na četvrtoj poziciji, dok je Nick Heidfeld na devetoj.
Robert Kubica
“Imali smo veoma dobar tempo tijekom utrke. Nažalost, izgubio sam poziciju na startu. Na kraju, naš zaostatak za vodećima je bio pet sekundi. Da mi je to netko rekao jučer ne bih vjerovao. Nadam se da je Heikki dobro. Kada sam prošao pokraj nesreće vidio sam da je bolid u veoma teškoj poziciji. FIA je sjajno reagirala sa medicinskim i sigurnosnim vozilima.”
Nick Heidfeld
“Na startu sam dobio dvije pozicije koje sam želio. To je pozitivno, iz razloga što nisam često imao impresivne startove. U utrci sam bio peti, no onda je sigurnosni automobil izašao u krivo vrijeme. Već sam bio prošao pit nakon što sam imao priliku ući. Tada sam morao birati između odustajanja i kazne, jer više nisam imao goriva.”
- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
Theissen ponovo poziva na promjenu pravila o Safety caru
http://www.f1racing.com.hr/index.php?su ... m=&ucat=2&
http://www.f1racing.com.hr/index.php?su ... m=&ucat=2&
-
- Profesionalni vozač
- M Power
- Početnik
Robert i Nick su odvezli dobru utrku. Robert je izrastao u pravog rutinera i došao do 4 mjesta, bez problema. Nick bi bio 5 ili 6 da nema onog čudnog pravila o neulaženju u boks pod žutom zastavom, dok se ne formira kolona iza safety cara. To je apsurdno pravilo koje treba ukinuti. Ono preticanje Fisichelle je bio jedan od najboljih trenutaka u utrci i potvrdilo je Nickovu klasu.
There is no power, like M Power.
- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
-
- Profesionalni vozač
-
- Profesionalni vozač
'Heidfeld didn't do anything wrong,' said Massa
Felipe Massa also supported the idea of changing the safety car rules after what happened to Nick in Spain.
"Heidfeld was punished and he didn't do anything wrong. Imagine how frustating it is to have your race ruined by things that don't have to do with you. I think you can change the rule and keep the same safety level", said the driver.
Source: Terra
http://nickheidfeld.org/
Felipe Massa also supported the idea of changing the safety car rules after what happened to Nick in Spain.
"Heidfeld was punished and he didn't do anything wrong. Imagine how frustating it is to have your race ruined by things that don't have to do with you. I think you can change the rule and keep the same safety level", said the driver.
-
- Početnik
- Navijam za: Ferrari-MSC
pa dobro kaze treba to mijenjat pravilo.....a vjerojatno ce ga i promjenit prije monte carla i kanade jel tamo stalno safety leti na stazu.....svi su vozaci za mijenjanje tog pravila ne samo massabmw_sauber_f1 je napisao/la:'Heidfeld didn't do anything wrong,' said Massa

- Piquet20
- Svjetski prvak
Tako je. Totalno glupo definirano pravilo. Da podsjetim, prvi su tu kaznu dobili Rosberg i Alonso prosle godine u Kanadi. Isto kao i Heidfeld su morali ici u box jer su bili bez benzina. Bez te kazne Alonso bi mozda bio po treci puta svjetski prvakF1-Champ je napisao/la:pa dobro kaze treba to mijenjat pravilo.....a vjerojatno ce ga i promjenit prije monte carla i kanade jel tamo stalno safety leti na stazu.....svi su vozaci za mijenjanje tog pravila ne samo massabmw_sauber_f1 je napisao/la:'Heidfeld didn't do anything wrong,' said Massa

Naravno, pravila su ista za sve, ali zelim reci da se ovako glupim pravilima na neki nacin falsificiraju rezultati, a time i prvenstvo.
Sto se BMW-a tice malo su me ipak razocarali u Barceloni. Jos uvijek su u vrhu poretka konstruktora, no ostavili su dojam da su ipak sporiji i od McLarena. Vidjet cemo sto ce pokazati iduceg vikenda u Turskoj.

- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Pravilo je glupo da gluplje ne moze biti.Pod hitno bi ga trebalo mijenjati jer ce u Monte Carlu i Montrealu biti haos(nema TC-a,mala greska se skupo placa).
Sto se tice kruzenja iza Fisichella-e od strane Heidfielda,tu je kriva sama staza.Najbolja prilika u Barceloni za pretjecanje je prvi zavoj.A tu je i bio najveci problem,jer Force India ima Ferrari-jeve motore te na dugim pravcima ima top speed u rangu sam McLaren-om i tu ga Nick nije uspijevao preteci.U krivinama ga je stizao,ali na pravcu je Fisichella odmicao.I ono pretjecanje je bilo rezultat Fisichelline greske u zadnjem zavoju.
Sto se tice kruzenja iza Fisichella-e od strane Heidfielda,tu je kriva sama staza.Najbolja prilika u Barceloni za pretjecanje je prvi zavoj.A tu je i bio najveci problem,jer Force India ima Ferrari-jeve motore te na dugim pravcima ima top speed u rangu sam McLaren-om i tu ga Nick nije uspijevao preteci.U krivinama ga je stizao,ali na pravcu je Fisichella odmicao.I ono pretjecanje je bilo rezultat Fisichelline greske u zadnjem zavoju.
FORZA FERRARI!!!
- _beast_
Bezveze je kritizirati staze, jer su krivi najvise bolidi, to je cinjenica...
Previse zraka uzme bolid koji je ispred, i zato ovaj iza nemoze u zavoju biti blizu, pa normalno da mu to kaj ima jaci motor ne znaci nista, kad treba prvo dostici bolid na ravnici, a onda ga jos i prestici....
Prema nekim izracunima, bolid ako zeli proci drugi bolid bi trebao biti 2 sekunde brzi!!! To je nevjerojatno, naravno ovisi i o stazi na kojoj se vozi... Ali definitivno treba promjeniti aerodinamiku bolida, (to su neki vec tu spomenuli), da se vec okuplja neki tim koji bi to vrijeme od 2 sekunde trebao spustiti na sekundu.... Mislim da je to kljucno za zanimljivost utrka... Nadam se da ce uspjeti, jer, makar je sve to impresivno, zakinuti smo za preticavanja.... A to je ipak najbolje, borba za mjesta na stazi, a ne u boksu... I preko boksa je zanimljivo, ali ovo je nesto drugo.
Da, i za ovo pravilo se slazem, totalno je glupo pravilo, i to treba promijeniti vec ovu utrku... Nick je definitivno bio zakinut, i trebao bi po meni netko u F1 odgovarati za takva pravila.... Nemoze se raditi samo kak se kome sprdne... Ipak je to F1...
Previse zraka uzme bolid koji je ispred, i zato ovaj iza nemoze u zavoju biti blizu, pa normalno da mu to kaj ima jaci motor ne znaci nista, kad treba prvo dostici bolid na ravnici, a onda ga jos i prestici....
Prema nekim izracunima, bolid ako zeli proci drugi bolid bi trebao biti 2 sekunde brzi!!! To je nevjerojatno, naravno ovisi i o stazi na kojoj se vozi... Ali definitivno treba promjeniti aerodinamiku bolida, (to su neki vec tu spomenuli), da se vec okuplja neki tim koji bi to vrijeme od 2 sekunde trebao spustiti na sekundu.... Mislim da je to kljucno za zanimljivost utrka... Nadam se da ce uspjeti, jer, makar je sve to impresivno, zakinuti smo za preticavanja.... A to je ipak najbolje, borba za mjesta na stazi, a ne u boksu... I preko boksa je zanimljivo, ali ovo je nesto drugo.
Da, i za ovo pravilo se slazem, totalno je glupo pravilo, i to treba promijeniti vec ovu utrku... Nick je definitivno bio zakinut, i trebao bi po meni netko u F1 odgovarati za takva pravila.... Nemoze se raditi samo kak se kome sprdne... Ipak je to F1...
-
- Profesionalni vozač
Nakon prva dva treninga, Heidfeld i Kubica nisu bas zadovoljni, na prvom treningu Kubica je imao nekih tehnickih problema i zato nije puno izlazio na stazu dok je Heidfeld po mom mišljenju bio na jako dobrom sedmom mjestu, na drugom treningu, Heidfeld je isprobavao gume, koje mu se nisu zagrijavale kako treba, a kad se zagriju sve je kako treba, malo je Heidfeld i izletio na drugom pa je zavrsio deseti, dok je Kubica bio nezadovoljan s balansom bolida, valjda bu dečki sve rijesili do kvalifikacija.
-
- Profesionalni vozač
Sretan rođendan Heidfeldu, nadam se da ćemu se najveća želja ostvariti ove sezone.

-
-
- Profesionalni vozač
- edo
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FELIPE MASSA
- Kontakt:
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
Njemac, Poljak, Austrijanac... Fali samo jedan Hrvat...bmw_sauber_f1 je napisao/la:

Da, čini mi se ko da malo gube priključak za Ferrariem i McLarenom...edo je napisao/la:momci su ok i veseli,ali bojim se da su oni dalje od mclarena nego što to
predstavljaju,nekako nisu mi uvjerljivi za razliku od mclarena koji stalno grize...

-
- Profesionalni vozač
Falim ja joškeexx je napisao/la:Njemac, Poljak, Austrijanac... Fali samo jedan Hrvat...bmw_sauber_f1 je napisao/la:

edo je napisao/la:momci su ok i veseli,ali bojim se da su oni dalje od mclarena nego što to
predstavljaju,nekako nisu mi uvjerljivi za razliku od mclarena koji stalno grize...
Cini vam sekeexx je napisao/la:Da, čini mi se ko da malo gube priključak za Ferrariem i McLarenom...

-
- Profesionalni vozač
Theissen: S Nickom ćemo analizirati kompletni paket i vidjeti u čemu je problem
BMW Sauberov šef Mario Theissen tvrdi da nije zabrinut formom Nicka Heidfelda i njegovim položajem u odnosu na Kubicu.
Koji ga je pobijedio na svim dosadašnjim utrkama, osim prve u Australiji. Iako ostaje otvoreno pitanje zašto Heidfeld ove godine u kvalifikacije redovito ulazi s većom količinom goriva u odnosu na Kubicu, dok su tijekom prošle sezone izmjenjivali takvu praksu.
"Naši su vozači i njihove kvalifikacijske performanse trenutno tema mnogih razgovora i rasprava." primjetio je Theissen.
"No, ja sam miran po ovom pitanju. Prema mojem viđenju stvari, Nick i Robert su jednaki."
"Unatoč sasvim različitim pristupima, ostvaruju slične rezultate."
Problemi koje Heidfeld bilježi na kvalifikacijskim sesijama su bjelodani još od utrke u Australiji. I upravo mu kvalifikacije kompromitiraju šanse na utrkama. Iako redovito vozi s više goriva od Kubice, Theissen je primjetio još jedan problem.
"Nick, sa svojim uglađenim stilom vožnje, ima problem sa zagrijavanjem guma za jedan kvalifikacijski krug, dok Robertu to polazi za rukom." objasnio je Theissen.
"No, Nick nas na utrkama usrećuje svojim spektakulatnim manevrima pretjecanja."
"Sada ćemo s Nickom analizirati kompletni paket i razjasniti te probleme koje ima u kvalifikacijama."
Fala Bogu, pa se više reagiralo na to, zasto stalno tankaju Nicka a Kubicu ne
, nadam se da ce se rijesiti taj problem s Nickom.
BMW Sauberov šef Mario Theissen tvrdi da nije zabrinut formom Nicka Heidfelda i njegovim položajem u odnosu na Kubicu.
Koji ga je pobijedio na svim dosadašnjim utrkama, osim prve u Australiji. Iako ostaje otvoreno pitanje zašto Heidfeld ove godine u kvalifikacije redovito ulazi s većom količinom goriva u odnosu na Kubicu, dok su tijekom prošle sezone izmjenjivali takvu praksu.
"Naši su vozači i njihove kvalifikacijske performanse trenutno tema mnogih razgovora i rasprava." primjetio je Theissen.
"No, ja sam miran po ovom pitanju. Prema mojem viđenju stvari, Nick i Robert su jednaki."
"Unatoč sasvim različitim pristupima, ostvaruju slične rezultate."
Problemi koje Heidfeld bilježi na kvalifikacijskim sesijama su bjelodani još od utrke u Australiji. I upravo mu kvalifikacije kompromitiraju šanse na utrkama. Iako redovito vozi s više goriva od Kubice, Theissen je primjetio još jedan problem.
"Nick, sa svojim uglađenim stilom vožnje, ima problem sa zagrijavanjem guma za jedan kvalifikacijski krug, dok Robertu to polazi za rukom." objasnio je Theissen.
"No, Nick nas na utrkama usrećuje svojim spektakulatnim manevrima pretjecanja."
"Sada ćemo s Nickom analizirati kompletni paket i razjasniti te probleme koje ima u kvalifikacijama."
Fala Bogu, pa se više reagiralo na to, zasto stalno tankaju Nicka a Kubicu ne