Pa ako šaltaš po redu npr 5,4,3,2 što će ti 2 ruke pa pitan št ooni mogu uopće npr iz 5 u 3Ferrari-BiH je napisao/la:Ne razumijem pitanjemr no recall je napisao/la:što oni mogu preskakat brzine ?
Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- mr no recall
- Navijam za: M Schumacher
Re: NOVOSTI - Travanj
cuore sportivo
- Igor18
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Schumachera
A na koju foru bi mogli iz 5. u 3.?? Pa nemaju ručni mjenjač kao u osobnom automobilu.
U današnjim bolidima F1 je nemoguće promašiti brzinu.
Michael is faster than you!!
- mr no recall
Pa što će im onda 2 ruke za šaltatIgor18 je napisao/la:A na koju foru bi mogli iz 5. u 3.?? Pa nemaju ručni mjenjač kao u osobnom automobilu.
cuore sportivo
- Ferrari-BiH
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Kao prvo nisam govorio o F1 bolidima nego o cestovnim autima sa flap paddle gearboxommr no recall je napisao/la:Pa što će im onda 2 ruke za šaltatIgor18 je napisao/la:A na koju foru bi mogli iz 5. u 3.?? Pa nemaju ručni mjenjač kao u osobnom automobilu.
Sa lijeve strane je poluga za saltanje u brzinu vise, a sa desne u brzinu nize.
Ti bi lijevu ruku provlacio desno iza volana i saltao brzinu vise? ili ti je lakse da lijevom saltas vise a desnom nize...
Samo spamam temu glupostima....
Sto se mene tice saltaj jezikom, meni svejedno. Samo sam htio da kazem da postoje auti gdje bi svako normalan koristio obje ruke za promjene brzine (ne istovremeno)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- mr no recall
Bit je da kod šaltanja nisu obadvije ruke istovremeno zauzete o tom govorim a ne da ćeš sa jednom šaltat više a sa drugom niže brzineFerrari-BiH je napisao/la:Sto se mene tice saltaj jezikom, meni svejedno. Samo sam htio da kazem da postoje auti gdje bi svako normalan koristio obje ruke za promjene brzine (ne istovremeno)mr no recall je napisao/la:Pa što će im onda 2 ruke za šaltatIgor18 je napisao/la:A na koju foru bi mogli iz 5. u 3.?? Pa nemaju ručni mjenjač kao u osobnom automobilu.
pomislija sam da možda imaju nekakvu polugu od kvačila što opet nebi imalo nekog smisla jer promjena brzine na f1 mjenjačima traje nešto sitno milisekundi
cuore sportivo
- Igor18
- Veteran
- GERMAN
- Početnik
- Navijam za: Rosberg
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Probaj na autu od 60 konja prebaciti iz 4 u 2, pa da vidis kaj bu bilo. A da ne velim u bolidu s oko 700konja i 18 000 okrataja da prebaci iz 5 u 3 kaj bi bilo.mr no recall je napisao/la:što oni mogu preskakat brzine ?
Darkness rises when silence dies
- mr no recall
a kaj bu biloelder je napisao/la:Probaj na autu od 60 konja prebaciti iz 4 u 2, pa da vidis kaj bu bilo. A da ne velim u bolidu s oko 700konja i 18 000 okrataja da prebaci iz 5 u 3 kaj bi bilo.mr no recall je napisao/la:što oni mogu preskakat brzine ?

cuore sportivo
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Pa ok lako ti presaltas s 4 u 2 ak se vozis 50 ili 60. Probaj sa 130 prebaciti u 2mr no recall je napisao/la:a kaj bu biloelder je napisao/la:Probaj na autu od 60 konja prebaciti iz 4 u 2, pa da vidis kaj bu bilo. A da ne velim u bolidu s oko 700konja i 18 000 okrataja da prebaci iz 5 u 3 kaj bi bilo.mr no recall je napisao/la:što oni mogu preskakat brzine ?šalta sam u autu milion puta iz 5 u 3 dobro iz 4 u 2 nisam puno ali jesam i to, i što bude ništa malo međugasa i svi sretni čak i sinhroni
Darkness rises when silence dies
- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
pa ko bi normalan to radio xD,elder je napisao/la:Pa ok lako ti presaltas s 4 u 2 ak se vozis 50 ili 60. Probaj sa 130 prebaciti u 2mr no recall je napisao/la:a kaj bu biloelder je napisao/la:
Probaj na autu od 60 konja prebaciti iz 4 u 2, pa da vidis kaj bu bilo. A da ne velim u bolidu s oko 700konja i 18 000 okrataja da prebaci iz 5 u 3 kaj bi bilo.šalta sam u autu milion puta iz 5 u 3 dobro iz 4 u 2 nisam puno ali jesam i to, i što bude ništa malo međugasa i svi sretni čak i sinhroni
pa zato je i pitao dali se može preskakivati brzine, ipak bi im mrvicu duže trebalo da prebaciš iz 4 u 3, pa onda iz 3 u 2 nego jednostavno prebaciti iz 4 u 2

- GERMAN
- Početnik
- Navijam za: Rosberg
Ma na novijim autima ni ne mozes to...
Da nemas neku staru ladu
Da nemas neku staru ladu

- Armanini
- Svjetski prvak
nema se cemu danas u formuli preskakivat brzine..
nekad su znali iz 2. u 4., al su imali momenta kolko oces (recimo na brands hatchu jackie vozi krug onboard i komentira)..
neznam cemu bi preskakali brzine u downshitanju osim da razbacaju mjenjac po stazi
nekad su znali iz 2. u 4., al su imali momenta kolko oces (recimo na brands hatchu jackie vozi krug onboard i komentira)..
neznam cemu bi preskakali brzine u downshitanju osim da razbacaju mjenjac po stazi

- mr no recall
Upravo tako nikom normalnom neće pasti napamet iz čista mira ubacit iz pete u druguCenturion je napisao/la:pa ko bi normalan to radio xD,elder je napisao/la: Pa ok lako ti presaltas s 4 u 2 ak se vozis 50 ili 60. Probaj sa 130 prebaciti u 2
pa zato je i pitao dali se može preskakivati brzine, ipak bi im mrvicu duže trebalo da prebaciš iz 4 u 3, pa onda iz 3 u 2 nego jednostavno prebaciti iz 4 u 2
Možeš možeš samo muški gurni ručicutomica je napisao/la:Ma na novijim autima ni ne mozes to...
Da nemas neku staru ladu

vidija sam da se na nekim autima ručica nemože gurnit bez kvačila da postoji blokada al ovo još nigdi nisan vidija
Danas to nema smisla jer šaltanje traje manje od 150 milisekundi ako se dobro sjećamArmanini je napisao/la: neznam cemu bi preskakali brzine u downshitanju osim da razbacaju mjenjac po stazi
cuore sportivo
-
- Test vozač
- Navijam za: Michaela Schumachera
nije grijeh neznati, nego ne pitati - nekad dok su bili potpuno ručni mjenjači na kočenjima se znalo preskakati brzine! pogotovo se to radilo kod pretjecanja i u kvalama su neki vozači šaltali bez kuplunga(kvačila) na nekim mjestima kako bi imali čim bolje vrijeme. jedan od mladih njemačkih talenata upravo to radi kod pretjecanja u monzi 92 evo i filmić (stavite si na 2 min)
recimo to sa izbjegavanjem kuplunga pri višim brzinama znao je raditi alesi (ali naravno samo u kvalama i uvjek sa malim rizikom u glavi, a ovo kaj radi schumacher je ludo riskantno za mašinu a pogotovo mjenjač, ali i efikasno kod kasnih kočenja i pretjecanja i on ako me sluh služi ide sa 6. brzine direktno u 3. jedini možda pravi školski vozač po tom pitanju je bio veliki senna i on je volio da sve mehanički odradi i gotovo uvjek je šaltal na ispravan naćin, znači na koćenju nikad nije preskakal brzine.
da ne bude sve off topic evo i ecclestone još uvjek ne odustaje od bahreina za ovo godinu!!
LINK
recimo to sa izbjegavanjem kuplunga pri višim brzinama znao je raditi alesi (ali naravno samo u kvalama i uvjek sa malim rizikom u glavi, a ovo kaj radi schumacher je ludo riskantno za mašinu a pogotovo mjenjač, ali i efikasno kod kasnih kočenja i pretjecanja i on ako me sluh služi ide sa 6. brzine direktno u 3. jedini možda pravi školski vozač po tom pitanju je bio veliki senna i on je volio da sve mehanički odradi i gotovo uvjek je šaltal na ispravan naćin, znači na koćenju nikad nije preskakal brzine.
da ne bude sve off topic evo i ecclestone još uvjek ne odustaje od bahreina za ovo godinu!!
LINK
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
- Ferrari-BiH
- Veteran
Nemam video ali znam da su na Brands Hatchu 70.-ih saltali iz 2. u 4. poslije prvog zavoja (nizbrdo)...
Tako da nije sve crno ili bijelo
Tako da nije sve crno ili bijelo
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Igor18
- Veteran
kako urliče mašina 
a bome lijepu utrku je odvozio.. sa 25. na 5. mjesto...

a bome lijepu utrku je odvozio.. sa 25. na 5. mjesto...
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Uskoro film o Laudi
ako imate 25-26god i imate izgoreno desno uho možete se prijavit za glumca u filmu, kaže Lauda
Bahrein definitivno otkazan?
ako imate 25-26god i imate izgoreno desno uho možete se prijavit za glumca u filmu, kaže Lauda

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
NOVOSTI - Svibanj
India Preview
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fwoirBdf ... ded#at=189[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fwoirBdf ... ded#at=189[/youtube]

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Re: NOVOSTI - Svibanj
Čini se super staza meni.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- mr no recall
Izgleda mi dobro, drugačije od ovih novih staza na animaciji vidim da nema ni asfalta u zonama izljetanja što mi se jako dopada ako bude tako
cuore sportivo
- Centurion
- Test vozač
xD jedva čekamĆale od Lewisa je napisao/la:Uskoro film o Laudi
- Centurion
- Test vozač
izgleda mi fantastično, svaka čast Indiji, 100% će biti puno preticanja, ima puno brzih zavoja i pravaca...F1NAC je napisao/la:India Preview
[http://www.youtube.com/watch?v=fwoirBdf ... ded#at=189]
ponovno će biti teško za gume, a ni temperatura ni vlažnost u zraku neće pomagati...
- Armanini
- Svjetski prvak
izgleda zaista kao prava staza..
ako je ova travica okolo lijepo ce to sve izgledat..
ako je ova travica okolo lijepo ce to sve izgledat..
- Igor18
- Veteran
staza mi izgleda fenomenalno.... 2. i 3. sektor odlični..