Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
bravof
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la bravof »

natural je napisao/la:za uspomenu i dugo sjećanje na VN Mađarske...

čet + pet >>> Megaupload Download <<<

sub + ned >>> Megaupload Download <<<

Zauvijek Ferrari!
Svaka cas za ovo.... =D> =D>

samo nisam mogao naci da li si gdje postavio i Njemacku... :?:
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Iskustvo me naučilo da nije dobro predviđati dobar vikend! :)
ufff. pogotovo ove godine, kada god je neki tim predviđao dobar vikend...
nadam se da se varam ovaj put: http://f1racing.com.hr/index.php?option ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
drsrle
Navijam za: ferrari

Post Postao/la drsrle »

ja predviđam dvostruku pobjedu Ferrarija
Spa je odgovarala katastrofalnom f60 bolidu s kersom pa zašto ne bi ovom koji je pa mogu reći jednak s najboljima

Ferrari je donio veliki update - nova podnica, novi nos koji je više udubljen isti kao na red bull-u i novo prednje krilo

I prediđaju se mokre kvale - showers possible, utrka suha
Forza FERRARI
tomicko
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la tomicko »

Cenim da ce Ferrari jako dobro startovati na trci, bez obzira gde se bude nasao. Na zadnjim trkama uvek je imao dobar start. Mozda su nesto zanimljivo patentirali...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ova utrka je označila kraj Ferrari-jevih ambicija što se tiče borbe za vozačku titulu, konstruktorska je već odavno izgubljena. Domenicali je izjavio da već dva mjeseca rade na bolidu za 2011 tako da se sada mogu u potpunosti okrenuti razvoju bolida za 2011.
Domecali bi mogao letjeti iz Ferrari-ja na kraju ove sezone a ja bih rekao da bi on i morao otići na kraju ove sezone ali ja se ne pitam nego poglavica LDM.
Za neuspjelu sezonu krivu su pitwall Ferrarija, ja bih rekao najviše, vozači, pehovi a i ljudi iz tehničkog odjela snose dio odgovornosti ali mislim da se iz ovog paketa koji su ljudi iz tehničkog odjela dali ove sezone moglo mnogo više izvući da je bilo prisebnih odluka od strane pitwalll-a, vozača a i da nije bilo pehova.
Šta je tu je, okrećemo se novoj sezoni.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ova utrka je označila kraj Ferrari-jevih ambicija što se tiče borbe za vozačku titulu, konstruktorska je već odavno izgubljena. Domenicali je izjavio da već dva mjeseca rade na bolidu za 2011 tako da se sada mogu u potpunosti okrenuti razvoju bolida za 2011.
Domecali bi mogao letjeti iz Ferrari-ja na kraju ove sezone a ja bih rekao da bi on i morao otići na kraju ove sezone ali ja se ne pitam nego poglavica LDM.
Za neuspjelu sezonu krivu su pitwall Ferrarija, ja bih rekao najviše, vozači, pehovi a i ljudi iz tehničkog odjela snose dio odgovornosti ali mislim da se iz ovog paketa koji su ljudi iz tehničkog odjela dali ove sezone moglo mnogo više izvući da je bilo prisebnih odluka od strane pitwalll-a, vozača a i da nije bilo pehova.
Šta je tu je, okrećemo se novoj sezoni.
6 utrka do kraja, negdje oko 15-tak bodova zaostatka (po starom sistemu), a ti bi da se okrenu novoj sezoni?
Avanti FER, Avanti!!!
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Nije još gotovo. 41 bod zaostatka, a 6 utrka je do kraja. Znači, ima još 150 bodova u igri!! ;)
Bit će teško, ali nije nemoguće. Neka Alonso ostvari 2 pobjede, konkurenti otpadnu barem jednom i tu je, blizu. Sad treba malo poraditi na bolidu i iskoristiti što je više bodova moguće. Uz to, i Massa mora biti dobar.
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Massa je dobar, puno bolji nego u onoj sivoj seriji iz sredine sezone. Monza ce biti bolja, jednostavno mora..
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

The Greatest je napisao/la:
6 utrka do kraja, negdje oko 15-tak bodova zaostatka (po starom sistemu), a ti bi da se okrenu novoj sezoni?
Možda sam ja previše konzervativan i racionalan u svojim razmišljanjima ali mora se sagledati situacija u kojoj se Ferrari trenutno nalazi.
Prvo, kakve veze ima stari sistem bodovanja sa novim, nikakve, a po novom sistemu bodovanja Alonso zastaje 41 bod i još ima problema sa brojem raspoloživih motora do kraja.
Hamilton će i na sljedećoj utrci imati brži bolid od Alonsa, biće na nekim utrkama i u ravnopravnoj borbi sa Hamiltonom ali Hamilton ima prednost od 40 bodova, i Hamilton ima iza sebe dobar pitwall.
Webber ima prednost od 40 bodova i bolid koji će vjerovatno na većini utrka do kraja sezone biti najbrži.
Tu su i Button i Vettel koji nisu u ništa goroj poziciji od Alonsa čak trenutno i imaju više bodova od njega.
Po mom mišljenju nije racionalno koristiti resurse i vrijeme na nešto za što postoji malo vjerovatnoća da će se ostvariti i svakim danom ta vjerovatnoća opada. U današnjoj F1 nije racionalno koristiti resurse na te stvari jer postoje ograničenja što se tiče resursa i vremena za razliku od prije 4-5 godina i zbog toga se ti ograničeni resursi moraju koristiti racionalno. ;)
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:
Možda sam ja previše konzervativan i racionalan u svojim razmišljanjima ali mora se sagledati situacija u kojoj se Ferrari trenutno nalazi.
Prvo, kakve veze ima stari sistem bodovanja sa novim, nikakve, a po novom sistemu bodovanja Alonso zastaje 41 bod i još ima problema sa brojem raspoloživih motora do kraja.
Hamilton će i na sljedećoj utrci imati brži bolid od Alonsa, biće na nekim utrkama i u ravnopravnoj borbi sa Hamiltonom ali Hamilton ima prednost od 40 bodova, i Hamilton ima iza sebe dobar pitwall.
Webber ima prednost od 40 bodova i bolid koji će vjerovatno na većini utrka do kraja sezone biti najbrži.
Tu su i Button i Vettel koji nisu u ništa goroj poziciji od Alonsa čak trenutno i imaju više bodova od njega.
Po mom mišljenju nije racionalno koristiti resurse i vrijeme na nešto za što postoji malo vjerovatnoća da će se ostvariti i svakim danom ta vjerovatnoća opada. U današnjoj F1 nije racionalno koristiti resurse na te stvari jer postoje ograničenja što se tiče resursa i vremena za razliku od prije 4-5 godina i zbog toga se ti ograničeni resursi moraju koristiti racionalno. ;)
Mislim da nema problema,ostala su mu 2 nova motora,a vidjeli smo da 1 motor može 3 utrke tako da mislim da neće bit problema s motorom ;)
...put u raj nije posut ružama...
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Zanimljivo je da Ferrari još nije izdao nikakvu izjavu za štampu. Nešto se kuha. Možda su Stefana ekspresno smjenili.
Avanti FER, Avanti!!!
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Evo našao sam za tebe.
Ferrari
Felipe Massa (4th)
“I think this is a positive result and, given the way the race went and the accidents that put Vettel and Button out of the game, we can even say we were a bit lucky. This weekend, Red Bull and McLaren were stronger than us, but we worked well as a team, making the right choices before and during the race. Our set-up was a bit more efficient in the dry, while we suffered a bit in the wet, especially in the middle sector, while in the first two we were reasonably competitive. Now we go to Monza, for our home race: we hope to do well at a track where speed and stability under braking count for a lot. We will continue to fight right to the end, even if the situation in the championship is ever more compromised.”

Fernando Alonso (DNF)
“The first of the seven ‘finals’ went badly for me and for two of the other five finalists, while the remaining two got the maximum results: that means we will have to make up the ground lost today somewhere else. At the start, I immediately made up some places and the signs were that I could have a good race. Then, I found myself in the wrong place at the wrong time, when Rubens could not control his car under braking and crashed into me. I came straight back to the pits to change the tyres and to check the car was alright, when we fitted intermediate tyres, expecting more persistent and harder rain, but that was not the case. Yesterday we were hoping for rain, but when it came it was already too late to be of much use to me; on the contrary it prevented me from getting the chance to overtake the cars which would have had to stop to fit the soft tyres. Then I went off the track, when I went over a kerb and that was my race over: a shame even if the points I could have brought home would not have been a lot. It is very disappointing, because this is a bad result, but it does not mean I have given up on my chances of winning the title.”

Stefano Domenicali, Ferrari team principal
“This weekend definitely did not end well for us, even if Felipe’s fourth place, at the end of an impeccable and error free race in conditions that were far from easy, is an important result. Fernando saw his race compromised right from the first lap, the unwitting victim of an accident and then, despite fighting his way up the order, he ended up off the track in the sort of incident that can easily happen in a rain-affected race. Apart from that, and any other considerations, we must recognise that our performance in this Grand Prix did not match our expectations and interrupted a positive trend that began a few races ago: we have to understand why immediately and take the necessary countermeasures. The situation in both championships is certainly more difficult, but it is still not impossible for us to reach our targets: for those with short memories, I remember that three years ago, we found ourselves in a much worse situation and we all know how it went in the end.”

Chris Dyer, Ferrari chief engineer
“Felipe had a good race, always keeping out of trouble and he made the right choices, bringing home a good result, given our performance level in this Grand Prix, which definitely did not live up to our expectations. However, on the other side of the garage, the mood is one of great disappointment, because the lack of points seriously complicates Fernando’s chances in the title fight. His race was immediately an uphill struggle, because of the collision with Barrichello, which meant he had to pit immediately. At that point we took the gamble of fitting intermediate tyres, given that we had nothing to lose, but then we had to bring him in again for dry tyres. It was a good climb up the order, but in the end he went off the track in the wet which ended any last chance of scoring points. Clearly there is much work to do in order to tackle the remaining six races of the season in the best way possible.”

formula1.com
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
ivanfece

Post Postao/la ivanfece »

NEmaju oni sanse sa ovim menadzmentom nikad vise u zivotu.Pa i prosle su se godine od sredine sezone prebacili na razvoj bolida za ovu i imaju jedan oid najboljih bolida,i sigurno brzi od McLarena.A za sve neuspjehe je kriv pitvol jer ako pitvol upropasti kvale vozacu ili zezne sa strategijom ili promjenom guma onda vozac mora biti frustriran i onda mu se desavaju pehovi kao Alonsu i Masi.Frustrirani ljudi ne stizu daleko.Vidjeli smo da su u svakoj utrci u kojoj Ferrarijev pitvol nije pravio greske vozaci bili najbolji ili medju boljima a svaki put na postolju.Po meni je a na osnovu mojih zakljucaka koje sam izvukao iz dosadasnjih utrka pitvol kriv za upropastavanje takvog potencijala koji Ferrarim ima u ovo0godisnjem bolidu i ovoj postavi vozaca,i mogu se oni prebacivati na razvoj cega hoce dok ovi ljudi iz menadzmenta ne dobiju nogu dzaba tehnicari razvijaju bolid.To sto jedna budala moze upropastiti 100 pametnih nemoze da popravi.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ivanfece je napisao/la:NEmaju oni sanse sa ovim menadzmentom nikad vise u zivotu.Pa i prosle su se godine od sredine sezone prebacili na razvoj bolida za ovu i imaju jedan oid najboljih bolida,i sigurno brzi od McLarena.A za sve neuspjehe je kriv pitvol jer ako pitvol upropasti kvale vozacu ili zezne sa strategijom ili promjenom guma onda vozac mora biti frustriran i onda mu se desavaju pehovi kao Alonsu i Masi.Frustrirani ljudi ne stizu daleko.Vidjeli smo da su u svakoj utrci u kojoj Ferrarijev pitvol nije pravio greske vozaci bili najbolji ili medju boljima a svaki put na postolju.Po meni je a na osnovu mojih zakljucaka koje sam izvukao iz dosadasnjih utrka pitvol kriv za upropastavanje takvog potencijala koji Ferrarim ima u ovo0godisnjem bolidu i ovoj postavi vozaca,i mogu se oni prebacivati na razvoj cega hoce dok ovi ljudi iz menadzmenta ne dobiju nogu dzaba tehnicari razvijaju bolid.To sto jedna budala moze upropastiti 100 pametnih nemoze da popravi.
Vrijeme je da Domenicali ode, šta misliš da pošaljemo koji e-mail poglavici LDM? :biggrin:
Ne znam, meni se ovaj Domenicali čini kao neka teška uvlakuša, teško ćemo ga maknuti iz Ferrari-ja, jedino ako ne dosadi Alonsu pa on potegne svoga keca iz rukava-Santander :biggrin:
ivanfece

Post Postao/la ivanfece »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
ivanfece je napisao/la:NEmaju oni sanse sa ovim menadzmentom nikad vise u zivotu.Pa i prosle su se godine od sredine sezone prebacili na razvoj bolida za ovu i imaju jedan oid najboljih bolida,i sigurno brzi od McLarena.A za sve neuspjehe je kriv pitvol jer ako pitvol upropasti kvale vozacu ili zezne sa strategijom ili promjenom guma onda vozac mora biti frustriran i onda mu se desavaju pehovi kao Alonsu i Masi.Frustrirani ljudi ne stizu daleko.Vidjeli smo da su u svakoj utrci u kojoj Ferrarijev pitvol nije pravio greske vozaci bili najbolji ili medju boljima a svaki put na postolju.Po meni je a na osnovu mojih zakljucaka koje sam izvukao iz dosadasnjih utrka pitvol kriv za upropastavanje takvog potencijala koji Ferrarim ima u ovo0godisnjem bolidu i ovoj postavi vozaca,i mogu se oni prebacivati na razvoj cega hoce dok ovi ljudi iz menadzmenta ne dobiju nogu dzaba tehnicari razvijaju bolid.To sto jedna budala moze upropastiti 100 pametnih nemoze da popravi.
Vrijeme je da Domenicali ode, šta misliš da pošaljemo koji e-mail poglavici LDM? :biggrin:
Ne znam, meni se ovaj Domenicali čini kao neka teška uvlakuša, teško ćemo ga maknuti iz Ferrari-ja, jedino ako ne dosadi Alonsu pa on potegne svoga keca iz rukava-Santander :biggrin:
MA mene su toliko danas iznervirali da sam se ispuco ovdje dobro na forumu i ocekujem cim Jergovic ovo sve procita brzi ban.A Ferrari sigurno nema sanse sa ovim menadzmentom,ali sigurno.A sada do kada ce inzinjeri koji su radili na razvoju ovog moramo priznati sjajnog boolida i iako sam isfrustriran moram priznati sjajni vozaci sve to da trpe a da ne iznesu svoje misljenje u javnost neznam.Sto se prije raspadne taj pakleni stroj u Ferrariju nama navijacima bolje.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ivanfece je napisao/la: MA mene su toliko danas iznervirali da sam se ispuco ovdje dobro na forumu i ocekujem cim Jergovic ovo sve procita brzi ban.A Ferrari sigurno nema sanse sa ovim menadzmentom,ali sigurno.A sada do kada ce inzinjeri koji su radili na razvoju ovog moramo priznati sjajnog boolida i iako sam isfrustriran moram priznati sjajni vozaci sve to da trpe a da ne iznesu svoje misljenje u javnost neznam.Sto se prije raspadne taj pakleni stroj u Ferrariju nama navijacima bolje.
Diraš njegovog pulena Hamiltona a on to ne prašta. [-X :biggrin:
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

ivanfece je napisao/la: MA mene su toliko danas iznervirali da sam se ispuco ovdje dobro na forumu i ocekujem cim Jergovic ovo sve procita brzi ban.A Ferrari sigurno nema sanse sa ovim menadzmentom,ali sigurno.A sada do kada ce inzinjeri koji su radili na razvoju ovog moramo priznati sjajnog boolida i iako sam isfrustriran moram priznati sjajni vozaci sve to da trpe a da ne iznesu svoje misljenje u javnost neznam.Sto se prije raspadne taj pakleni stroj u Ferrariju nama navijacima bolje.
Ti se kao nazivaš i smatraš navijačem ferrarija?
ivanfece je napisao/la:Ako prevarant i klempo bilo kada odu iz McLarena odu ja odma pocinjem da navijam za njih,drazi su mi od Ferrarija
Zanimljivo. :?

btw. ovo s Jergovićem ne kužim, kakve on ima veze s ovim. Prvo ne vjerujem da on uopce čita forum. Drugo, nije on neki moderator da će te banat. Treće: čak i da kojim slučajem čita mislim da ga stvarno nije briga za mišljenje nekog isfrustriranog lika, na čije se postove i teorije urote možeš samo dobro nasmijat. ;)
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ivanfece je napisao/la:Ako prevarant i klempo bilo kada odu iz McLarena odu ja odma pocinjem da navijam za njih,drazi su mi od Ferrarija
Sad si me kolega razočarao :biggrin: , kakav si to ti navijač Ferrari-ja [-X , ja spadam u the die hard Ferrari fans. ;)
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Stefano Domenicali ne želi odustati od ovogodišnje borbeza naslove (poput Alonsa) i pokušava podići "borbenu spremu" u momčadi...u svakom slučaju siguran sam da još ništa za nikoga nije do kraja izgubljeno...
KLIK
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
natural
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro

Post Postao/la natural »

Slike visoke razlučivosti sa VN Belgije...

Čet + Pet >>> Megaupload Download <<<

Sub + Ned >>> Megaupload Download <<<
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ako na Monzi ne budemo imali bolje rezultate možemo se polako pozdraviti sa borbom za naslov.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Tema je Ferrari!!!
slika
anteprimorac
Navijam za: Alonso

Post Postao/la anteprimorac »

Ako Alonso ne dođe do pobjede u Monzi i ako Massa ne bude drugi onda mogu slobodno početi praviti bolid za 2012. godinu (ne 2011.).
U potpunosti se slažem.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

anteprimorac je napisao/la:Ako Alonso ne dođe do pobjede u Monzi i ako Massa ne bude drugi onda mogu slobodno početi praviti bolid za 2012. godinu (ne 2011.).
Ti si gori pesimista od mene :biggrin: , mislim da si malo pretjerao sa razvojem bolida za 2012.
Ja se nadam da će u Monzi pasti odluka oko Ferrari-jevih šansi u nastavku sezone, ja priželjkujem jedan od sljedeća dva scenarija:
1. da Ferrari-Alonso pobjedi a Hamilton i Webber ne završe utrku ili da osvoje malo bodova,
2. da Hamilton i Webber završe 1-2 a Alonso da ne završi utrku ili da osvoji malo bodova.
Jednostavno, želim da posle Monze bude jasnija slika što se tiče Ferrari-jevih šansi u nastavku sezone ;) , bez obzira da li situacija bila povoljna ili ne po Ferrari, a bojim se da neće biti ni jedan od ovih scenarija nego će biti nešto između i to je najgore po Ferrari, vjerovatno će imati još šanse da osvoje prvensto ali ta šansa će biti sve manja i manja i vjerovatno samo u domenu teorije.
Ja dosta očekujem od bolida za 2011, Ferrari-jev bolid je 2009 bio drugi najbolji bolid bez double difuzora na početku sezone, sljedeće sezone se opet koristi KERS, a Ferrari ima iskustva sa tim, Red Bull nema iskustava sa KERS-om i moraće da sve reurse koristi do kraja sezone na razvoju ovogodišnjeg bolida, McLaren ima iskustva sa KERS-om ali moraće da rade na ovom bolidu do kraja sezone i McLaren se nije proslavio sa bolidom na početku 2009 koji nije imao double difuzor, mislim da su ovo elementi koji mogu ići u korist Ferrari-ju što se tiče naredne sezone.
Neko će reći, pa Ferrari je najranije krenuo u razvoj bolida za 2010 pa opet nisu napravili najbolji bolid, ja mislim da F10 nije loš bolid i da ljudi iz tehničkog odjela nisu loše odradili svoj posao, jedino što im zamjeram je manjak inovativnosti za razliku od Red Bull-a i McLarena, nadam se da će biti inovativniji prilikom rada na bolidu za 2011.
Po mom mišljenju za loše rezultate ove godine najviše su krivi: pitwall Ferrari-ja, vozači, pehovi, pa tek onda tehnički odjel Ferrari-ja.

U ponedeljak je održan sastanak u Maranelu na kojem je prisutvovao i poglavica LDM, koji je posle tog sastanka nasamo razgovaro sa Domenicalijem a telefonski razgovarao sa vozačima. Nadam se da je rako Domenicali-ju da može već polako da pakuje kofere :biggrin: i da će morati otić iz Ferrari-ja na kraju sezone li bar da će morati otići sa funkcije šefa momčadi.
http://www.ferrari.com/English/Formula1 ... Monza.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Izgleda da da će glavni strateg iz Red Bull-a Neil Martin preći u Ferrari. Ne znam #-o nije se baš Red Bull proslavio ove sezone što se tiče strategijskih odluka, po mom mišljenju mnogo bolje rešenje je vraćanje Luca Baldisserria. ;)
http://www.motorsport.com/news/article. ... 4783&FS=F1" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori