Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la dmarijon »

a ne mogu vjerovati ... :) to je kao zahvala FIA -i što ih nisu kaznili ... ? :)
Samo neka se trkaju.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

@ Toon Army - pravilnik je prekršen i to znamo ti, ja, moj pas ... ali ima li opipljivog i čvrstog dokaza u smislu da je na glas jasno, glasno i nedvosmisleno rečeno da postupi tako? Nema! Rečeno je: "Dali si shvatio poruku?" što im ne pada na pamet da je protumače bilo kome van tima - posebno ne na nekakvom saslušanju gdje bi mogli biti kažnjeni zbog toga (dobrodošli u stvarni svijet). Nije na njima da dokažu nevinost već na drugima da dokažu krivnju, a tu ne pali ono što svi znamo ali nemožemo staviti ruku (ili nešta drugo) na panj da je to 110% istina jer NEMA DOKAZA - Felipeu su rekli stanje stvari i prepustili njemu da odluči šta će napraviti što znači da mu nisu rekli da MORA to napraviti - pravna kvačica!
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

dmarijon je napisao/la:Ne možemo miješati kruške i jabuke; ponavljam: kako su ove godine zeznuli ferrari, to se ne može uspoređivati s odlukama koje nekad nisu išle na ruku nekim drugi timovima.
Sezona djeluje kao da su (gotovo) svi gubitnici. No, ne kažem da je zato loša .
poštujem tvoje mišljenje, no ne razumijem zašto se ne bi moglo nešto uspoređivati - zašto bi netko bio "nedodirjiv" - pa rijeć je o istom sportu i jednakim pravilima i momčadima koje "moraju" ta pravila poštivati - ne ulazim u razne pravilnike koje mjenjaju svake godine (pa i mjesece)...
...odlična ti je ova misao o "gubitnicima" i ne da nije loša sezona već je vjerojatno najzanimljivija u zadnjih desetak-petnaestak godina i to jer napokon imamo 3 ajmo reći "izjednačene" momčadi sa svojim filozofijama i konceptima - mislim da FIA i FOTA mogu ponijeti dio zasluga za to, no to je ipak i splet okolnosti (nesreća i sreća) te dobrih vozača koji su nam podarili ovu sezonu (to je ipak za jednu drugu temu)...[/quote]

NE da se ne mogu uspoređivati jer je netko nedodirljiv, nego zato što na svoje oči gledam da je Fia imala puno kontroverznih i čudnih odluka i kazni zadnjih godina, a ovo čime je naštetila ferrariju u dvije trke je 100 % čisti propust i greška Fie, a ne nešto o čemu bi se dalo raspravljati
Samo neka se trkaju.
racer@work
Navijam za: Kubica

Post Postao/la racer@work »

Izgleda da su Massu malo zaj... i prije preticanja. Sudeći prema Ferrarijevu izjašnjavanju oni su najprije obojici vozača odredili da motore stave na niže postavke, međutim su kasnije Alonsu dopustili da pojača snagu motora a Felipea nisu o tome obavijestili nego mu rekli da je Alonso brži. E sad, činjenica je da je Alonso bio brži u utrci po samom race-paceu ali ne po mjestu na kojem se nalazio. Međutim, reći Felipeu da je sporiji ali s motorom na nižim postavkama od Fernanda je malo hmmm... neznam nefair!? Tu i ona teorija o tome kako je Felipe svojevoljno pustio Alonsa pada u vodu jer da je znao za razliku u postavkama motora pitanje je i jel bi se onda svojevoljno sklonio, ako u obzir uzmemo tu teoriju kao istinitu.

i zvjerko, FIA smatra da je dokazano kako su postojale tiske naredbe 110%, pogledaj izvještaj str. 7 sekcija 6 pod A Team orders. I Ferrari je proglašen krivim i za 151 c, onaj isti za koji je McL dobio 100 milijuna kazne. I to 110%.
Izvještaj sa saslušanja
All warfare is based on deception - Sun Tzu "The art of war"
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

racer@work je napisao/la:Izgleda da su Massu malo zaj... i prije preticanja. Sudeći prema Ferrarijevu izjašnjavanju oni su najprije obojici vozača odredili da motore stave na niže postavke, međutim su kasnije Alonsu dopustili da pojača snagu motora a Felipea nisu o tome obavijestili nego mu rekli da je Alonso brži. E sad, činjenica je da je Alonso bio brži u utrci po samom race-paceu ali ne po mjestu na kojem se nalazio. Međutim, reći Felipeu da je sporiji ali s motorom na nižim postavkama od Fernanda je malo hmmm... neznam nefair!? Tu i ona teorija o tome kako je Felipe svojevoljno pustio Alonsa pada u vodu jer da je znao za razliku u postavkama motora pitanje je i jel bi se onda svojevoljno sklonio, ako u obzir uzmemo tu teoriju kao istinitu.

i zvjerko, FIA smatra da je dokazano kako su postojale tiske naredbe 110%, pogledaj izvještaj str. 7 sekcija 6 pod A Team orders. I Ferrari je proglašen krivim i za 151 c, onaj isti za koji je McL dobio 100 milijuna kazne. I to 110%.
Izvještaj sa saslušanja
E da nemas mozda link od prve teorije,ako imas pls stavi .... (ne govorim to sto ti ne vjerujem,vec mi treba link).
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
racer@work
Navijam za: Kubica

Post Postao/la racer@work »

imaš u izvještaju str. 5, odlomak 4 dio A Factual and legal charges odmah prvi odlomak tu. Nije to teorija, to ti je službeni Ferrarijev izvještaj što se dogodilo.l
All warfare is based on deception - Sun Tzu "The art of war"
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

racer@work je napisao/la:imaš u izvještaju str. 5, odlomak 4 dio A Factual and legal charges odmah prvi odlomak tu. Nije to teorija, to ti je službeni Ferrarijev izvještaj što se dogodilo.l
Hvala ....

Ne mogu vjerovati kakvi smecari.... I to sve za samo 7. bodova koje Alonsu nista nece znaciti.... Svaka im cast.... =D>
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

dmarijon je napisao/la:a ne mogu vjerovati ... :) to je kao zahvala FIA -i što ih nisu kaznili ... ? :)
Normalno da ne. :lol:
Photoshop stari, photoshop.
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Ferrari je uvijek bio gazda
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

Schumy je Gazda !!! :P
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
mantikor
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la mantikor »

daa, 0,850 zaostatka za maklarenom ((( loše
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Kad su znali bit prvi na slobodnim, onda je to izgledalo dosta loše u utrci. Možda sad bude obratno.
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

vjerujem da je za taj zaostatak djelomicno zasluzna cinjenica da su naceli zadnje nove motore i da ima na prvom mjestu nije bilo ostvarivanje najboljeg vremena na prvom treningu...to je moja pretpostavka koja ne mora biti tocna(nadam se da je)...
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Za FP1
"Ferrari said on their Twitter feed that both he [Alonso] and team-mate Felipe Massa were "not too happy with the grip".
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

goran007 je napisao/la:vjerujem da je za taj zaostatak djelomicno zasluzna cinjenica da su naceli zadnje nove motore i da ima na prvom mjestu nije bilo ostvarivanje najboljeg vremena na prvom treningu...to je moja pretpostavka koja ne mora biti tocna(nadam se da je)...
Na treninzima vecina momcadi koristi vec koristene motore s pocetka sezone.

Na drugom slobodnom treningu Ferrari je izgledao mnogo bolje ( + 0.076 i + 0.222 zaostaci za vodecim ) postavljajuci se na drugo i trece mjesto..Mozda ovaj vikend i nece izgledati mnogo lose..
FORZA FERRARI!!!
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

nikolaa je napisao/la: Na drugom slobodnom treningu Ferrari je izgledao mnogo bolje ( + 0.076 i + 0.222 zaostaci za vodecim ) postavljajuci se na drugo i trece mjesto..Mozda ovaj vikend i nece izgledati mnogo lose..
Da,samo su Button i Hamilton vrlo rano postavili svoja najbolja vremena.A nisam siguran ali mislim da su čak svoje najbolje vrijeme postavili na tvrđoj komponenti guma
...put u raj nije posut ružama...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Chuck Norris je napisao/la:
nikolaa je napisao/la: Na drugom slobodnom treningu Ferrari je izgledao mnogo bolje ( + 0.076 i + 0.222 zaostaci za vodecim ) postavljajuci se na drugo i trece mjesto..Mozda ovaj vikend i nece izgledati mnogo lose..
Da,samo su Button i Hamilton vrlo rano postavili svoja najbolja vremena.A nisam siguran ali mislim da su čak svoje najbolje vrijeme postavili na tvrđoj komponenti guma
Danas su svi testirali razne varijacije što se tiče zadnjeg krila.
Što se tiče Ferrari-ja nisu loše izgledali na 2. treningu, naročito na soft gumama, i čini se da one na Ferrari-ju bolje funkcionišu nego hard, to je veoma važno jer će se sutra u kvalifikacijama u Q3 voziti na soft gumama.
Za sutra su svi optimisti, što se tiče ove 3 vodeće momčadi, mi navijači Ferrari-ja jedino možemo držati fige Alonsu i Massi sutra i nadati se dobrom rezultatu Ferrari-ja ovog vikenda.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Kvale su protekle dobro za Ferrari.U svakoj rundi su izgledali jako te su bili favoriti ovdje..
Alonso i Massa su uradili dobar posao.Mislim da je Massa u boljem polozaju sa 3. pozicije nego da je na Button-ovom mjestu.
Samo da se momentum prenese na utrku i to ce biti dobro, prije svega jer su Weber, Hamilton i Vettel 4,5 i 6.

FORZA FERRARI!!!

Napokon poleposition za Ferrari..SRECNO SCUDERIA!!!

PS: Smijesan mi je bio nas dragi markiz.Uvijek onako samouvjeren, dok je ovdje usisio, trza nogama i rukama te se jedva nasmijao u kameru.Dok poslije 10 minuta mase sakama navijacima.. :))
FORZA FERRARI!!!
ivanfece

Post Postao/la ivanfece »

Ako sutra opet ovi ne budu 5 puta vozace zvali u boks.Sumnjivi su mi,treba to sve otpustiti dovesti sposobne ljude.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Italian Job!! :biggrin:
Dobar posao u Italiji.

Bravo, bolid jako dobar, Fernando odlično odvezao svoje vrijeme, a ni Massa nije zakazao.
Nemam prigovora, a sutra daj Bože 1-2. :)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Evo kako Alonso pokušava da kupi nas, Ferrari-jeve navijače......... :biggrin:
slika

Uploaded with ImageShack.us
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Ajmo Ferrari sutra do pobjede, treba nam ovo za borbu u prvenstvu.
Forza Ferrari !!!
slikaslikaslika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Evo kako Alonso pokušava da kupi nas, Ferrari-jeve navijače......... :biggrin:
I, kako mu ide? :biggrin:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

loše, 2006 izjave se ne zaboravljaju
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Domi je napisao/la:loše, 2006 izjave se ne zaboravljaju
Ali pogledaj malo sliku.
Zar to nije lice kojem bi svatko oprostio? :biggrin:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Odgovori