Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
drsrle
Ja sam: Vozač
Navijam za: ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la drsrle »

Jeste da privatno vozim Crveni FORD, ali mi nije drago zbog ove tužbe. Naziv Ferrarijevog bolida asocira na Fordov model, pa to je Fordu samo reklama ništa više. Ja jesu ludi ameri hihihi.
FORZA F150
Forza FERRARI
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

nikolaa je napisao/la:Nije me bilo dugo, opravdano, pa je red da napisem koju rijec o nasem novom Ferrari-ju.

F150 je bolid, prilicno obazrivo kontruiran i prilicno konzervativno u odnosu na svoje konkurentne. Medjutim, ono sto je Ferrari od pocetka decembra najavio, to se i dogadja. Tombazis je odmah izjavio da se konstruiranju bolida pristupilo na taj nacin da bolid na pocetku sezone ima relativno mirne rezultate bez kvarova, sa velikom dozom pouzdanosti. Dok tijekom sezone, ocekuje se jako agresivan i operativan razvojni program. Mnogi govore kako je Ferrari najavio agresivan bolid a iznio prilicno jednostavan bolid, medjutim tu su se rijeci izvlacile iz konteksta. FERRARI JE NAJAVIO OPAKO AGRESIVAN RAZVOJNI PROGRAM BOLIDA i tu lezi tajna prilicne na oko vidljive jednostavnosti bolida.
F150 je tako optimiziran, da se moze jos tona stvari nakaciti na njega i ekperimentirati sa njim tijekom sezone, a da se ne poremeti koncepcija cijelog bolida. Jednom rijecju, ovaj bolid je razvojni bolid koji moze podnijeti brojne zahvate a da to ne moze pogorsati performanse, vec samo moze poboljsati.
Ferrari je tome tezio, jer oni vide kljuc uspjeha, upravo u konstantnim poboljsanjima tijekom sezone. To su imali namjeru uraditi i prosle sezone, ali aero tunel je zakazao i nastao je veliki problem , te zakasnjenje od mjesec dana sto je zaista mnogo u ovom sportu.
A ova nagadjanja o zaostatku Ferrari-ja su zaista bez ikakvog osnova. Prvo, moze se desiti da je Ferrari i sekundu iza Red Bull-a, a isto tako se moze desiti da je cak pola sekunde ispred Red Bull-a. U ovoj fazi, ne treba raspravljati o tome koliko je koji bolid brz ili spor jer je to nemoguce ustvrditi.
Ukratko, na F150 bi mogao prikačiti kamp kućicu i na more?
Samo neka se trkaju.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

dmarijon je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:Nije me bilo dugo, opravdano, pa je red da napisem koju rijec o nasem novom Ferrari-ju.

F150 je bolid, prilicno obazrivo kontruiran i prilicno konzervativno u odnosu na svoje konkurentne. Medjutim, ono sto je Ferrari od pocetka decembra najavio, to se i dogadja. Tombazis je odmah izjavio da se konstruiranju bolida pristupilo na taj nacin da bolid na pocetku sezone ima relativno mirne rezultate bez kvarova, sa velikom dozom pouzdanosti. Dok tijekom sezone, ocekuje se jako agresivan i operativan razvojni program. Mnogi govore kako je Ferrari najavio agresivan bolid a iznio prilicno jednostavan bolid, medjutim tu su se rijeci izvlacile iz konteksta. FERRARI JE NAJAVIO OPAKO AGRESIVAN RAZVOJNI PROGRAM BOLIDA i tu lezi tajna prilicne na oko vidljive jednostavnosti bolida.
F150 je tako optimiziran, da se moze jos tona stvari nakaciti na njega i ekperimentirati sa njim tijekom sezone, a da se ne poremeti koncepcija cijelog bolida. Jednom rijecju, ovaj bolid je razvojni bolid koji moze podnijeti brojne zahvate a da to ne moze pogorsati performanse, vec samo moze poboljsati.
Ferrari je tome tezio, jer oni vide kljuc uspjeha, upravo u konstantnim poboljsanjima tijekom sezone. To su imali namjeru uraditi i prosle sezone, ali aero tunel je zakazao i nastao je veliki problem , te zakasnjenje od mjesec dana sto je zaista mnogo u ovom sportu.
A ova nagadjanja o zaostatku Ferrari-ja su zaista bez ikakvog osnova. Prvo, moze se desiti da je Ferrari i sekundu iza Red Bull-a, a isto tako se moze desiti da je cak pola sekunde ispred Red Bull-a. U ovoj fazi, ne treba raspravljati o tome koliko je koji bolid brz ili spor jer je to nemoguce ustvrditi.
Ukratko, na F150 bi mogao prikačiti kamp kućicu i na more?
Postoji opcija ugradnje kuke na signalizirajucem svjetlu na straznjem kraju, tako da moze i to. :D
FORZA FERRARI!!!
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

kamp kucica bi bila non stop u slipstrimu :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Jedan veoma interesantan video ;)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HyQjKryG ... dded#at=44[/youtube]
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ford tuži Ferrari zbog imena f150. Možda vidimo promjenu naziva modela.
Link
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Dani je napisao/la:Ford tuži Ferrari zbog imena f150. Možda vidimo promjenu naziva modela.
Link
Ocekujem da ce Ferrari samo preimenovati bolid u SF150 i zavrsiti pricu ili ce platiti odredjen iznos Fordu.
FORZA FERRARI!!!
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Koja glupost kod Forda se radi o pick up-u a tu se radi o bolidu formule 1 - niti slicno!
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Schumachera

Post Postao/la majstor iz maranella »

Dani je napisao/la:Ford tuži Ferrari zbog imena f150. Možda vidimo promjenu naziva modela.
Link
Kasniš kolega ;)
gringo73 je napisao/la:“F-150® is an established and important Ford trademark and the name of the best-seller in Ford’s F-Series, America’s best-selling trucks for 34 years and best-selling vehicles for 29 years. Through extensive sales and advertising and exclusive use, Ford has earned invaluable goodwill in the F-150® trademark. That hard-won goodwill is seriously threatened by Ferrari’s adoption of “F150.”
“When Ferrari announced the name of its race car as “F150,” Ford asked Ferrari to change the name. Ferrari did not respond in a timely manner, leaving Ford no choice but to take legal action to protect its important brand and trademark rights.”
- piše u službenoj izjavi Forda koji tuži Ferrari zbog "nanešene štete". Link
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/89384" onclick="window.open(this.href);return false;
ferrari mijenja ime bolida,od sad se zove 150th Italia
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

sprdacina..

htjeli si ameri malo omastit brk u nekoj velikoj parnici.. ma koji smijeh..
ajd bas mi drago sto je ferrari odmah reagirao i sto ce mjenjati ime bez neke guzve oko svega..
rFactor F1 HR server Info
slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Posle pisanja brojnih špekulacija :biggrin: , evo i jedne službene objave ;) , novi Ferrari-jev bolid će se zvati F150 zbog 150 obljetnice ujedinjenja Italija
Ferrari’s new Formula 1 car to be called F150
ja sam mislio da im je bas stalo da im auto ima oznaku f150 kad ono ..........
odrekose ga se ko da je sugav
e zabari,zabari......... [-X

btw kliknite na ovaj sluzbeni link sto je "F2004_the_best_ever" postavio :biggrin:
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Schumachera

Post Postao/la majstor iz maranella »

Danas je stroj iz maranella F150th Italia u Massinim rukama otpeljal 101 krug bez ikakvih problema
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

majstor iz maranella je napisao/la:Danas je stroj iz maranella F150th Italia u Massinim rukama otpeljal 101 krug bez ikakvih problema
Massi lezi pireli i bolid izgleda =D>
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Čitam na Autosportu da je Massa svoje najbolje vrijeme postavio sredinom stinta od 14 krugova. U tom slučaju ovo vrijeme je itekako impresivno.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Dobar prvi dan. Najvaznije je da nema problema i da se vozi sto vise krugova. Sa takvom bazom moze se dalje napredovati enormno velikom brzinom.
FORZA FERRARI!!!
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

impresivno?
zasto impresivno?
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:impresivno?
zasto impresivno?
Mozda nije povoljan termin impresivno. Ali moze se reci da je jako dobar posao. Prvenstveno zbog toga, sto prema nekim izjavama Pirelli se prilicno jako trosi i poslije desetak krugova skoro da nije upotrebljiv. Zato djeluje jako dobro situacija u kojoj je Massa sa 150th Italia kadar odvesti 14 konzistentnih krugova sa najbrzim krugom.

A jos, Ferrari nikada na testovima ne ide lagan. Uglavnom su u pitanju pozamasne kolicina goriva u bolidima. Tako rade nekoliko godina, i zato im je racepace fanatican, dok u kvalama malo zaostaju.
FORZA FERRARI!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Može se pročitati da ljudi koji su do sada uživo pratili testiranja kažu da je Red Bull najbolji bolid i da će to biti bolid koga treba pobjediti.
Možda je sada Red Bull najbrži ali mislim da ova varijanta RB7 i ona finalna varijanta RB7 u Bahreinu se neće puno razlikovati za raliku od Ferrari-ja, mislim da će Ferrari do utrke u Baheinu znatno ubrzati svoj bolid i da će se na bolidu pojaviti veliki broj značajnih poboljšanja.
Možda griješim ali to je moje mišljenje. ;)
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

nikolaa je napisao/la:
zasto impresivno?
Mozda nije povoljan termin impresivno. Ali moze se reci da je jako dobar posao. Prvenstveno zbog toga, sto prema nekim izjavama Pirelli se prilicno jako trosi i poslije desetak krugova skoro da nije upotrebljiv. Zato djeluje jako dobro situacija u kojoj je Massa sa 150th Italia kadar odvesti 14 konzistentnih krugova sa najbrzim krugom.

A jos, Ferrari nikada na testovima ne ide lagan. Uglavnom su u pitanju pozamasne kolicina goriva u bolidima. Tako rade nekoliko godina, i zato im je racepace fanatican, dok u kvalama malo zaostaju.
po meni niko nije impresivan jer je proslogodisnje najbolje vreme u Jerez-u bilo 1m18.871s sto je skoto 2sec bolje nego danasnje masino
ne kazem da su vremena na testovima mnogo bitna niti da pokazuje stvarni potencijal auta vec samo da niko danas nije bio impresivan
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Al ti zaboravljaš da su prošle godine imali i DDD difuzore koji su ove godine zabranjeni, a oni su donosili pozamašnu prednost u zavojma glede stabilnosti bolida
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

upravo to i kazem,nisu impresivna vremena danas bila u odnosu na proslu sezonu
uopste nije bitan razlog,cisto poredjenje vremena
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:upravo to i kazem,nisu impresivna vremena danas bila u odnosu na proslu sezonu
Nitko ne poredi danasnje bolide, sa onim iz turbo ere, pa tako ni vremena u odnosu na proslogodisnje bolide jer su tehnicka pravila nametnula brojne aerodinamicke restrikcije.

Govorimo o trenutnoj situaciju, ukljucujuci parametre poput Pirelli-ja, KERS-a, obicnog difuzora i sl.

Zato neki kazu da je Massa odradio impresivan posao, jer je Pirelli podlozan trosenju i tesko je naci idealan setup kojim bi se stedile gume, ali se bilo i brzo.
FORZA FERRARI!!!
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:
zasto impresivno?

po meni niko nije impresivan jer je proslogodisnje najbolje vreme u Jerez-u bilo 1m18.871s sto je skoto 2sec bolje nego danasnje masino
ne kazem da su vremena na testovima mnogo bitna niti da pokazuje stvarni potencijal auta vec samo da niko danas nije bio impresivan
Procjenjuje se da je Pirelli trenutno sporiji oko sekunde od Bridgestone-a, plus što svi jako slabo poznaju gume. Minimalna masa bolida je osjetno povećana. DDD je također zabranjen.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:upravo to i kazem,nisu impresivna vremena danas bila u odnosu na proslu sezonu
Pa eto, impresivno je u odnosu na Red Bull.
Kad su se mogli oni razbacivati sa svojim izjavama nakon 1 testa da su brži od svih ostalih za pola sekunde, onda je Ferrari impresivan. :)

Malo ćemo se sad mi razbacivati. :D
Odgovori