Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Igor18
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Igor18 »

Naravno da bi, zato i voziš ispred kompijutera....

Reci mi šta to Massa radi tolko loše?? Alonso ga dere u kvalama? Da, dere ga, al kvalifikacije se ne boduju a i svi se slažemo da je Alonso možda i najbolji vozač trenutačno na gridu.

Možeš ti sad spominjat bodove i tu nemam kaj proturiječit... jedino kaj mogu reć meni bodovno stanje nakon samo 6 utrka nije nikakvo mjerilo, dobro, je mjerilo ali ne u tolikoj mjeri i tolikom značenju kao da se ide gledati nakon 15 odvoženih utrka...
Ja više gledam njihove nastupe u utrkama ove sezone i na temelju toga donosim neke ocjene.
I na temelju toga, za mene jedini nastup koji je stvarno grozan bio je u Turskoj... A ostatak prije toga, ako se uzme da je Alonso najbolji vozač na gridu i alfa i omega Ferrarija, a Massa je takav tutlek i katastrofa kakvim ga veći dio forumaša prikazuje.. ostale vožnje su solidne, jer je bio tu negdje oko Alonsa.. U Maleziji i Kini bio je i bolji od njega.. U usporedbi sa najboljim vozačem današnjice uopće nije loše..
Al čuj.. to je samo moj pogled na stvari, ti (vi) imate svoj.. kolko objektivno prosuđujemo nebi znao..

Ono kaj sam siguran je da većina forumaša, točnije navijaća ferrarija ne gaji pretjerane simpatije prema Massi i prihvatili su mišljenje nekolicine forumaša koji su nametnuli svoje mišljenje da je Massa grozan vozač, da ne zaslužuje mjesto u Ferrariju i da treba pod hitno otići a na njegovo mjesto trebaju doći neke nebuloze od vozača...
Michael is faster than you!!
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

ja bih te molio da Maleziju ne spominjes u stilu da je Massa bio bolji,jer znamo sta se desilo ;)
Alonsista hasta la muerte..
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Da, a to sam namjerno napisao jer opet se pokazuje da se na Alonsa i Massu ne gleda na jednak način..
Massa 2 puta odustane ne svojom krivicom i na to se niti ne trepne, jer to nije ni peh niti ništa u usporedbi sa Alonsom. Jednostavno nema pojma..
A alonso pogodi Hamiltona i slomi si prednje krilo i to ispada kao peh. U kontekstu svega predhodnog, Massa je bio bolji u konačnici.

Nemoj mislit da se želim svađat il nešto.. možda postovi kad se čitaju zvuče tako..
Samo govorim (pišem) onako kako ja vidim stvari "sa strane", kao promatrač koji ne navija niti za Alonsa, niti za Massu, niti za Ferrari...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Igor18 je napisao/la:Da, a to sam namjerno napisao jer opet se pokazuje da se na Alonsa i Massu ne gleda na jednak način..
Massa 2 puta odustane ne svojom krivicom i na to se niti ne trepne, jer to nije ni peh niti ništa u usporedbi sa Alonsom. Jednostavno nema pojma..
A alonso pogodi Hamiltona i slomi si prednje krilo i to ispada kao peh. U kontekstu svega predhodnog, Massa je bio bolji u konačnici.

Nemoj mislit da se želim svađat il nešto.. možda postovi kad se čitaju zvuče tako..
Samo govorim (pišem) onako kako ja vidim stvari "sa strane", kao promatrač koji ne navija niti za Alonsa, niti za Massu, niti za Ferrari...
Ne može stalno biti peh kod Masse.Godinu i pol ne pokazuje apsolutno ništa i to je sva istina.Od Masse trenutno na gridu ima 10-ak boljih vozača(moje mišljenje)

Osvrnut ću se na raniji post kad si rekao da je Massa idealan kolega Alonsu.To jednostavno nije istina da je prošle godine imao boljeg kolegu koji bi suparnicima odkidao bodove Alonso bi imao puno veće šanse za naslov.Jedina pomoć od Masse mu je bila ta famozna Njemačka u kojoj je se vidjelo da je Alonso evidentno brži od Masse(sad bi li ga uspio preći u normalnoj utrci je drugi par rukava)
...put u raj nije posut ružama...
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ja i dalje mislim da nije vise onako agresivan otkad je feder dobio u glavu ..
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

2010. godine nije bio dobar.
Nekoliko je razloga za to..
1. i najveći je da se tada vratio nakon one teške umalo fatalne ozljede..
Budimo realni, nakon što pri 200 km/h dobiješ oprugu u glavu i umalo pogineš, provedeš pola godine na rehabilitacijama sigurno da je teško vratit se u istom stilu i formi kao da ništa nije bilo.. Eto i naš Eduardo nakon onog loma noge trebalo mu je dosta vremena da se vrati na približnu razinu forme koju je pokazivao prije te ozljede. Sve ostavlja trag...
2. razlog bile su gume koje mu prošle godine nisu nikako odgovarale i nije se najbolje snašao sa njima..

Ja smatram da je ove sezone bolji i to će pokazati u nastavku
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Igor18 je napisao/la:2010. godine nije bio dobar.
Nekoliko je razloga za to..
1. i najveći je da se tada vratio nakon one teške umalo fatalne ozljede..
Budimo realni, nakon što pri 200 km/h dobiješ oprugu u glavu i umalo pogineš, provedeš pola godine na rehabilitacijama sigurno da je teško vratit se u istom stilu i formi kao da ništa nije bilo.. Eto i naš Eduardo nakon onog loma noge trebalo mu je dosta vremena da se vrati na približnu razinu forme koju je pokazivao prije te ozljede. Sve ostavlja trag...
2. razlog bile su gume koje mu prošle godine nisu nikako odgovarale i nije se najbolje snašao sa njima..

Ja smatram da je ove sezone bolji i to će pokazati u nastavku
Ove sezone po meni isto kao i lani,jedino što mi je ove godine upalo u oko je ono pretjecanje u Monacu mislim Rosberga,to je bilo odlično
Ja sumnjam da on može bolje.Ali evo da ne gatamo strpit ćemo se još par utrka pa vidit ćemo.Ja bih volio da se ponajprije Ferrari digne pa i Massa.
...put u raj nije posut ružama...
Alonso-champ
Veteran
Veteran

realno gledano,Massa imao peh ili ga nemao mislim da Ferrari daje pravom covjeku podrsku(ne govorim zato sto navijam za Alonsa)isto tako mislim da daje McM(ako je daje)podrsku Hamiltonu pa i RBR Vettelu,jednostavno tako mora biti,onaj koji je bolji ima podrsku i stvar gotova...
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik

Post Postao/la -ferrari-F1- »

Igor18 je napisao/la:Da, a to sam namjerno napisao jer opet se pokazuje da se na Alonsa i Massu ne gleda na jednak način..

nije alonso pogodio hamiltona, vec je hamilton pustio gas
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

-ferrari-F1- je napisao/la:

da,hamilton ima osiguran naslov i na 2. trci sezone njemu je jedini cilj u životu da zajebe alonsa tako što će pustiti gas i riskirati svoju poziciju namjerno izazivajući sudar.jer hamilton je zao čovjek, ili je možda tako savršen vozač da on točno zna koliko treba pustiti gas da bi razlika u brzini bila taman tolika da se od udarca alonsu polomi krilo a njegovoj gumi ne bude ništa...
...ILI je možda,mada nemoguće,alonso napravio pogrešku i loše procjenio te zakačio prednjim krilom hamiltonovu zadnju gumu
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Da, naravno da Alonso nije krivo procijenio situaciju....

To da je Hamilton pustio gas jedino je Jergović slušajući tv snimku procijenio :D
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Igor18 je napisao/la:

Da, naravno da Alonso nije krivo procijenio situaciju....

To da je Hamilton pustio gas jedino je Jergović slušajući tv snimku procijenio :D
pa ovako,vise cu vjerovati Jergovicu nego tebi i ovome gore :D :D
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Alonso-champ je napisao/la: pa ovako,vise cu vjerovati Jergovicu nego tebi i ovome gore :D :D
Zbog čega? Šta on to zna više o ovoj situacije od naša 2 člana s foruma? :?
On isto tako iznosi svoja mišljenja koja ne moraju biti točna. ;)

Htio bih se nadovezati na ovaj slučaj Massa. Da bi Ferrari bio konkurentan, on MORA imati 2 vozača pri samom vrhu i ta 2 vozača moraju biti dobra i konstantna. Massa to više nije, mora osvajati više bodova da bi lakše jedan od njih dvojice uzeo titulu prvaka, a i da bi konstruktorski naslov bio blizu. Ovako, sa 24 boda u 4 utrke je to mizerno za Ferrari. Skoro pa Kobayashi ima više bodova u Sauberu. :|
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Schumy.d je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la: pa ovako,vise cu vjerovati Jergovicu nego tebi i ovome gore :D :D

pa normalno da zna vise,covjek radi svoj zanat a ova dvojica sigurno znaju vise od njega u svom zanatu ;)
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Alonso-champ je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:

pa normalno da zna vise,covjek radi svoj zanat a ova dvojica sigurno znaju vise od njega u svom zanatu ;)
jergović je to davno prestao raditi,i iskreno otkad on sudjeluje u prijenosima utrka NIKAD,niti jednom, nisam čuo neku novost koju već nisam znao čitajući autosport.com i slične stranice.ne kažem da znam više,ali ne znam ni puno manje. najočigledniji primjer je taj što on misli da KERS iskorištava toplinsku energiju kočnica...to je provalio sad u monacu za vrijeme utrke.on može znati o vozačima neke sitnice, kako se zovu režiseri utrka,ime kamermana il šta ja znam šta, ali očigledno je da se nije informirao o tome šta je KERS i kako radi,što je sramota.
tako da njegovo mišljenje o tim stvarima barem meni ne nosi neku težinu.
uglavnom,slažem se da se Alonsu dosta gleda kroz prste i njemu se greške olako opraštaju a Massi ne.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Alonso-champ je napisao/la: pa normalno da zna vise,covjek radi svoj zanat a ova dvojica sigurno znaju vise od njega u svom zanatu ;)
On nije nikad bio vozač formule 1 tako da o ovom primjeru zna isto kao i ja.
Njegov zanat nije f1 vožnja.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

vidc je napisao/la: jergović : KERS iskorištava toplinsku energiju kočnica.

Slažem se da se Alonsu dosta gleda kroz prste i njemu se greške olako opraštaju a Massi ne.
Mah jergovicev posao u F1 je bilo reziranje prenosa, a to ne ukljucuje neko pretjerano znanje f1. A to da je covjeku kinetička energija i toplinska jebi ga to je neznanje osnovnih stvari.
A moje mišljenje Alonso/Massa naravno da Alonsu ne gledaju na svaku gresku kak Massi, ako ne uzmemo monaco u obzir Massa i puno vise radi gresaka nego Alonso i to je dovelo do toga da ima takav tretnam. jebi ga
Darkness rises when silence dies
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Jergović nije skužio da se snimka usporila ... On je to protumačio ko da je Hamilton pustio gas,a nije.. Prestanite zabrijavat na te njegove riječi
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

vidim ja da su i mnogi ovdje u istom kosu sa jergovicem posto spominju nekakav kers..
kers je bio 2009, ove godine je ERS :D
rFactor F1 HR server Info
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Ja ipak više vjerujem ovom liku.. nekako mi njegovi komentari imaju veću težinu od onog kaj jergović koji je po zanatu novinar kaže..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

izgubio je downforce u slipu i nije ga mogao izbjec i amen . Trkaći incident
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Igor18 je napisao/la:

Ja ipak više vjerujem ovom liku.. nekako mi njegovi komentari imaju veću težinu od onog kaj jergović koji je po zanatu novinar kaže..
nesto mi je previse zamuco u trenutku kad Alonso "udara"Hamu :D :D

salu na stranu,vidi se da je izgubio downforce i "poljubio"Hamu
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Uploaded by F1ARAB on Apr 11

nemojte se vrtiti u krug..
rFactor F1 HR server Info
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Da. Nema dvojbe.

Zanimljivo je da je taj isti Brundle govorio da je Alonso pustio gas u Bahreinu 2008.
Avanti FER, Avanti!!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ako smijem primjetiti vezano za Massu:
2006. odličan bolid koji je ravnopravan sa Renaultom, al ipak Schumy je momčadski kolega...
2007. opet odličan bolid, al hladni kimi je tada bio bolji (što po meni i ne čudi jer je kimi poznat po tome da je nevjerojatno brz)
2008. odličan bolid, vjerojatno najbolji te sezone. Kiks u maleziji, kvar u mađarskoj i glupost mehaničara u singapuru odnijeli naslov
2009. bolid katastrofa, ozljeda u mađarskoj
2010. vratio se nakon ozljede, bolid nije bio najbolji (po meni su prošle godine i RBR i McL bili bolji). Samo Alonsova sreća i spretnost kad je trebalo držali ga u igri do kraja
2011. bolid je iskreno katastrofa. Ni Alonso ne uspjeva nešto posebno bolje sa njime.

Također, ja nikad ne navijam za jednog vozača..prije su mi najbolji bili Schumacher i Irvine, pa Schumacher i Barichello, pa Schumacher i Massa...dakle oni koji su u Ferrariju. Ja sam uvijek za ekipu i bio naslove osvajao Alonso, Massa, Maldonado (karikiram malo) ili netko četvrti meni je svejedno sve dok je crveni kombinezon sa konjićem...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Odgovori