Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
tomidix
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la tomidix »

Dani je napisao/la:Ma ovi na pitwallu su genijalci. Hamilton koji brže troši gume ide nakon Buttona koji sporije troši gume. I tu dolazi iza Pereza kojeg je slomio tek nakon kaj su Perezu otišle gume. Tu nastaje zaostatak od 3.2 na preko 11.5 sekundi.
Nisi razmisljao da su svejedno bili brzi od saubera i da su probali duljim ostajanjem na stazi izvesti Lewisa ispred Pereza nakon boksa?? Da su otisli ranije takoder bi zapeo iza istog... Bezveze ih kudis..
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Dani je napisao/la:Ma ovi na pitwallu su genijalci. Hamilton koji brže troši gume ide nakon Buttona koji sporije troši gume. I tu dolazi iza Pereza kojeg je slomio tek nakon kaj su Perezu otišle gume. Tu nastaje zaostatak od 3.2 na preko 11.5 sekundi.
U krivu si. Hamilton i Button su u boksu bili u istom krugu. Jedino je Button prije obavljen jer ie i bio ispred. Uostalom, Button je tek krenuo iz "garaže" a Hamilton se već parkirao u nju
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

žao mi luje :( ne zbog rezultata, već kad ga vidim nako pokislog.
odradio je kvalifikacije vrhunski, sam si je kriv za start a start je kriv za sve poslije. jednostavno, sve je išlo na ruku buttonu. siguran sam da bi hamilton rutinski pobjedio da je ostao prvi poslije prvog zavoja. bili su isto brzi, gume su podjednako trošili. iako mora se priznati da je button danas bio u svom svijetu. sve u svemu, auto je dobar, to je bitno.
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

damjan.cule je napisao/la:
U krivu si. Hamilton i Button su u boksu bili u istom krugu. Jedino je Button prije obavljen jer ie i bio ispred. Uostalom, Button je tek krenuo iz "garaže" a Hamilton se već parkirao u nju
to je bilo u drugom ulasku kad su skupa ušli, sigurno nisu s 3.2 sec razmaka išli zajedno u boks.
Ja se slažem s Slash-om da Hamiltona trebaju prvog povuć u boks, naročito zbog toga jer je oba puta uzeo tvrđe gume.
Bolje je da mora šparat gume 5 krugova do cilja nego 5 krugova unutar nekog stinta.
osim toga ta ideja ulaska jedan za drugim mi se ne sviđa, da je Buttonu zapeo šaraf na felgi Hamilton bi čekao parkiran dok ne rješe problem a da ne kažem kakva bi se panika onda digla među mehaničarima i cijela atmosfera sva skupa kad 2 vozača stoje, bili bi totalno nespremni za sljedeći auto. Ne želim takvo nešto ni neprijatelju!
slika
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
damjan.cule je napisao/la:
to je bilo u drugom ulasku kad su skupa ušli, sigurno nisu s 3.2 sec razmaka išli zajedno u boks.
Ja se slažem s Slash-om da Hamiltona trebaju prvog povuć u boks, naročito zbog toga jer je oba puta uzeo tvrđe gume.
Bolje je da mora šparat gume 5 krugova do cilja nego 5 krugova unutar nekog stinta.
osim toga ta ideja ulaska jedan za drugim mi se ne sviđa, da je Buttonu zapeo šaraf na felgi Hamilton bi čekao parkiran dok ne rješe problem a da ne kažem kakva bi se panika onda digla među mehaničarima i cijela atmosfera sva skupa kad 2 vozača stoje, bili bi totalno nespremni za sljedeći auto. Ne želim takvo nešto ni neprijatelju!
Mislim da je ta odluka da istovremeno idu u boks danas koštala Hamiltona 2. mjesta i dvostruke pobjede i to ubuduće ne bi trebali raditi, mogli su Hamiltona krug prije Jensona pozvat, s obzirom da je imao 10 sek prednosti ne bi ništa izgubio, a navodno je još otpočetka bio u save-fuel modu jer su se preračunali s količinom goriva za utrku, kaže Whitmarsh :
http://www.autosport.com/news/report.php/id/98176
U borbi za oba naslova protiv bikova ovakve greške mogu na kraju biti kobne!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Veliki problem danas je bio loš start, nakon toga neznam zasto nije mogao pratiti Buttona. Jednostavno ko da nisu vozili isti auto, a onda su dosli ti pit stopovi. Vidlo se je po live timingu da hamilton pet krugova prije prvih zautavljanja ima po 0.5 sec sporija vremena a u zadnja dva kruga po sec i pol. Kad je Button usel u box Hamilton je imal skoro 2.5 sec sporije vrijeme. Posle je upal u guzvu, pa onda SC na kojem ga je sreckovic Vettel uspjel proci i to je bilo to. U svakom slucaju glupo mi je da strategiju slazu za oba vozaca jednako, kad nemaju isti stil voznje. Ali danas ionak mi se je hamilton cinil uopce ne zainteresiran da pokusa bilo koga napasti. Bodovi su tu i sve, ali ako tako nastavi voziti kroz cijelu sezonu Button bude bolji od njega. Kaj u stvaronsti nije.
Darkness rises when silence dies
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...ne sviđa mi se ovaj "novi" Hamilton -hebeš ziheraški pristup na prvoj utrci koji mu je donio bodove -jednostavno to nije on...neprepoznatljiv - zar su i njemu oni tamo gore dušu uzeli? Ja od njega uvijek očekujem ludost i borbu do zadnjeg metra ne ovo...za ovo imamo buttona...još bih svatio da je ovo neka odlučujuća utrka ali ovakav ziheraš u prvoj utrcid - razočaran sam... :zzz:
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Čovjek se vraća od užasno teške sezone i mogu razumjeti ziheraški pristup. Dodatni pritisak mu stvara i Button koji vozi svoje najbolje vožnje u karijeri. Sada ima najbolji bolid u rukama i jednostavno mora pobjediti. Pritisci sa svih strana i mora zadržati hladnu glavu, a njemu to baš nije lako (meni djeluje kao veliki emotivac). 15 bodova je sigurno bolje nego 0 u slučaju da se sudario sa Vettelom ili Webberom. Prošle sezone je previše bodova izgubio u sudarima.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

One and only je napisao/la:Čovjek se vraća od užasno teške sezone i mogu razumjeti ziheraški pristup. Dodatni pritisak mu stvara i Button koji vozi svoje najbolje vožnje u karijeri. Sada ima najbolji bolid u rukama i jednostavno mora pobjediti. Pritisci sa svih strana i mora zadržati hladnu glavu, a njemu to baš nije lako (meni djeluje kao veliki emotivac). 15 bodova je sigurno bolje nego 0 u slučaju da se sudario sa Vettelom ili Webberom. Prošle sezone je previše bodova izgubio u sudarima.
Slažem se. Ne treba ga prozivat zbog danas. Što bi ''stari'' Lewis napravio? Odmah na startu išo zatvarat Gumbeka i vjerojatno obojicu izbacio iz trke. Ili u najmanju ruku probao banzai potez na Vettelu i opet otišao kod sudaca i bla.
Realno gledano, danas je na startu izgubio utrku, s Vettelom nije imao sreće, nije mu mogao ništa kad su tu negdje po brzini, a u Australiji se teško pretječe i s DRS-om, dakle točno jedino kaj je mogo probat je banzai potez. Upravo da nije bilo svih tih sudara, bio bi bolji prošle sezone ukupno od Buttona, jer je brdo bodova rasipao, ovako je usprkos lošim događajima u utrci sačuvao hladnu glavu, što je za njega odlično.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...vidim ja da ona gov*a "gore nisu samo njega "upristojili" već i neke ovdje :D ...eto što ti je tiranija!...
...jeste, ovo je bila jako pametna "no risk" vožnja no ja se ne mogu oteti dojmu da je trebao/morao barem pokušati nešto učiniti - jer od njega to očekujem, jer je on takav, jer svoju "reputaciju" gradio na agresivnosti i želji za biti prvi pod svaku cijenu.
Znate onu ili si agresivan ili "oprezan" vozač - najgori su oni koji su malo ovaki' malo onaki'...no dobro ako je odlučio odjednom biti "pametan i ziheraš" neka mu bude - ali neka bude tada takav tijekom cijele sezone...
...a možda njega stvarno samo Massa (ili crvena boja) jako "pale" pa samo tada spušta svoje rogove....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/ar ... ddock.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Možda je ovo razlog nešto lošijeg nastupa Hamiltona u utrci, kako da se skoncentriše na vožnju kada je u boxu Lenny Kravitz sa Nicole, opasan je zavodnik Lenny ;) , tako da je tokom utrke Hamilton morao da misli šta rade Nicole i Lenny :biggrin:
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

meni se čini da je problem jučer bio sa gumama, možda su malo fulali sa tlakom i to je bila ključna razlika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Razlika je bila 4 stupnja u temperaturi staze na početku utrke ( 28 u kvalama, u utrci na startu 24, a na kraju utrke 21) . To je golema razlika i definitivno je promjenilo karte u pogledu guma. Treba vidjeti kakva su tlakove u gumama imali jedan i drugi. Što bi reklo da Hamiltonu više pašu toplije staze. Upravo se zato veselim Maleziji i vrućim utrkama u kojima je Hamilton prošle godine imao redovitu mušteriju Buttona.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Ja mislim da su Hamiltona trebali zavt u boks kad i Webbera, ili krug kasnije - 15. Kad usporedite vremena 13. kruga - 33.881 i 16.- 36.403. I od nekih 8 sekundi prednosti koje je imao ispred Vettela, nakon boksa kad se našao iza Pereza, to sve došlo na 2 sekunde. Mislim da je to bila greška momčadi, taj segment trke... Mislim da bi kasnije Vettel prošao kroz boks i bez SC-a, sve kao posljedica onog prije. MOžda je i to razlog njegovoj ljutnji.
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

gringo73 je napisao/la:Ja mislim da su Hamiltona trebali zavt u boks kad i Webbera, ili krug kasnije - 15. Kad usporedite vremena 13. kruga - 33.881 i 16.- 36.403. I od nekih 8 sekundi prednosti koje je imao ispred Vettela, nakon boksa kad se našao iza Pereza, to sve došlo na 2 sekunde. Mislim da je to bila greška momčadi, taj segment trke... Mislim da bi kasnije Vettel prošao kroz boks i bez SC-a, sve kao posljedica onog prije. MOžda je i to razlog njegovoj ljutnji.
Slazem se s tobom, po nekoj logici Hamilton sa svojim stilom voznje treba imati drugaciju strategiju. A u Mclarenu rade istu strategiju za oba vozaca koja u 80% slucajeva puno vise odgovara buttonu.
ivancina
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivancina »

najbolje bi mu bilo da nauči racionalno trošit gume, jer ne može ići u box 3 kruga ranije od planiranog, jer opet logika kaže da će zadnjih 6 krugova imat spaljene gume i bit će najsporiji na stazi. a iskreno da vam kažem meni izgleda kao da malo prečesto cmizdri i ljuti se
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Hamilton ce i ove godine imati u utrci zestokih problema sa Dugmetom, jer ocigledno nije na tom nivou kada je u pitanju rasporedjivanje "zivota" guma. On je pravi racer, ali ne tako dobar takticar kao Button. Kako gume iz godine u godinu postaju losije, njegova dominantnost i umjece se postepeno neutraliziraju, barem kada je u pitanju brzina kroz utrku... U kvalama je sigurno za koplje ispred buttona.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

ivancina je napisao/la:najbolje bi mu bilo da nauči racionalno trošit gume, jer ne može ići u box 3 kruga ranije od planiranog, jer opet logika kaže da će zadnjih 6 krugova imat spaljene gume i bit će najsporiji na stazi. a iskreno da vam kažem meni izgleda kao da malo prečesto cmizdri i ljuti se
MW: "Lewis isn't going to be happy after Australia and when he starts getting happy with being third, or beaten by his team-mate, then he won't be the Lewis we all love and admire."

Ne mogu se ne složit :) .
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
ivancina
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivancina »

nije otkrio ništa novo. svi su oni tu da budu najbrži, a minimalno moraju biti bolji od onog ko ima isti auto.
hamilton je pravi racer, ali ćinjenica je da je ponekad i blesav, pekmezast i prava durilica
ja se osobno divim njegovoj agresivnosti u monte carlu (And if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver ), ali se previše žali na momčad. U pravu je da su mu oni nekad uzeli bodove, ali je puno puta i on sam sebi i njima uzeo bodove pa nikad nisam vidio whitmarsha da se duri na njega
sofer
Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS

Post Postao/la sofer »

The Lewis Hamilton Limerick:

There once was a racer named Ham,
Who has been through many a-racing jam.
His fashion shoots may be frightening,
But on-track, he’s like lightning,
His mojo storage is deep like a dam.
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

ova slika je dočekala hamiltona na aerodromu u maleziji. svaka čast.
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

hami očito leti stazom kao i u australiji, ali nadam se da se neće desiti opet ista stvar na utrci, ipak je rezultat u nedjelju ono što se računa. kako god, jako sam sretan zbog ovogodišnje forme mclarena.
inače, jel zna netko šta je bilo sa onom mclarenovom zamjenom za lolipop u boksu? jel to zaživilo, nisam obraćao pažnju (mislim na ono čudo nalik na semafor za zelenim i crvenim svjetlima)?
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Ja sam gledal samo FP1 jer sam posle moral na posel, ali kolko sam videl ovu trku bi mogel pobjediti. Sjecam se kad je bil brz u FP1 i FP2 da je onda i pobjeđival. I nadam se da bude pobjedil :)
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

To to opet P1 :)
Alonso-champ
Veteran