dakle, ako smo svi za V8 ligu, ja sam si dao malo truda da sakupim linkove na staze i neke informacije o samom formatu natjecanja.
1. Mod
Moj prijedlog je da se vozi ovaj V8 mod:
http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... 0Unleashed" onclick="window.open(this.href);return false;
Već smo ga vozili, postoji podosta različitih skinova, a ako se ne varam i template ako bi radili svoje skinove
2. Staze
Rečeno je da bi se vozilo 10 utrka. Što se mene tiče, možemo odvoziti i puni kalendar koji se vozi u njihovom prvenstvu, što bi značilo 14 utrka. Ja ću staviti linkove svih staza koje sam našao (njihove najbolje verzije) koje se voze u njihovom prvenstvu, pa možemo dogovoriti i da 4 izbacimo
Staze, po redu kako ide kalendar za 2013.
Adelaide
Symmons Plains
Pukekohe
Barbagallo
CoTA
Hidden Valley
Townswille
Queensland
Winton
Sandown
Mount Panorama
Surfers Paradise
Philip Island
Homebush
http://www.sportsnetholidays.com/events ... dar-dates/" onclick="window.open(this.href);return false;
3. Format natjecanja
Practice:
U prvenstvu se voze enduro i sprint utrke...pravila su malo različita za te dvije vrste
Za sprint utrke practice se sastoji od jednog treninga u trajanju od 2h. Za enduro utrke practice se sastoji od 2 treninga, svaki u trajanju od pola sata ili od 4 treninga različitih duljina trajanja.
Tnam da za nas ovo puno ne znači jer ćemo mi vjerojatno zadržati naš standardni način od 1,5h practica prije utrke.
Kvalifikacije:
Kvalifikacije su podijeljene u 2 dijela. U prvom, koji traje 20minuta voze svi (30 vozača), a u drugom koji traje 15 minuta vozi najboljih 20 iz prvog dijela. Nakon toga najboljih 10 sudjeluje u "Top Ten Shootout" gdje voze jedan po jedan i svaki vozač ima 1 mjereni krug.
Ovo je isto vjerojatno od malog značaja za nas jer nas sigurno neće biti 30 (a i na serveru imamo 20 mjesta). Ali bi mogli napraviti 1 kvalifikacije + ovaj top ten, pa ovisno o broju nas da mi odredimo svoj broj za taj završni shootout.
Utrke:
Sprint: 2 utrke od minimalno 200km na pojedinoj stazi. Boksevi nisu obavezni, ali je 2009. došlo do produljenja utrka i do promjene mješavine goriva i auti ne uspjevaju završiti utrku bez stopa za dolijevanje.
Enduro: Ima ih dosta...Clipsal 500 (Adelaide), Townsville 400 (Townsville), Ipswich 300 (Qeensland), Sandown 500 (Sandown), Bathrust 1000 (Mount Panorama), Gold Coast 600 (Surfers Paradise), Philip Island 500 (Philip Island) i Sydney 400 (Homebush).
Što se staza tiče, za sad nisam stavio linkove jer ne mogu provjeriti staze kojih ima više verzija. Ukoliko se dogovorimo za sve ovo i ovo bude liga koja se vozi ja ću onda skupiti sve potrebne staze u 1 pack i uploadati