Za vrijeme kad je bolid u pokretu služe za šaltanje brzina..više niže i to obje poluge sa svake strane.!
No kod starta donje poluge služe i za sami start. Mislim da se prvo pušta desna (da bi se vozaču omogučilo šaltanje u više stupnjeve prijenosa), pa lijeva jel služi za postepeno otpuštanje kvačila do kraja (F1 bolid ima samo dvije nožne papučice..gas i kočnicu). Samo sa jednom polugom bi to bilo malo teže..

I naravno da na volanu imaju sve informacije bitne i nebitne, brzinu, okretaje, stupanj prijenosa, poziciju u utrci, vrijeme kruga, raspon kočnica, raspon težine, temperature guma, kočnica, ulja, pritisak ulja i goriva na motoru, količinu goriva u tanku, boju zastava uz stazu..(naravno neke info. sam vozač mora uključit, a neke, one upozoravajuče se pojavljuju same kad je potrebno upozorit vozača na problem il recimo ako na displayu nema temperature kočnica il guma to znači da su na radnoj temperaturi i obrnuto, itd.)..

Šta se tiče LEDica, služe da bi (neko je napiso nešt slično) vozač promjenio brzinu u najboljem trenutku za motor i tako postigao što bolje ubrzanje.(mislim kod F1 motora to su sve fakat male nijase, motor se vrti do 19 000 o/min, al mu ipak šaltanje najviše paše u baš tih 500 o/min čak i manje, naravno to ovisi o okretnom momentu). No to se najviše gleda u qualama, jel u utrci tu je i pitanje prometa, pa to ne dolazi toliko do izražaja kao kad je u pitanju samo ganjanje vremena. I još upozoravaju na sam režim rada motora i prijenosa(getribe), dal je na startu, dal je na limitatoru, dal je u neutralu i naravno dal motor uopče radi..

Neko je napisao da nekome uopče nisu zasvijetlile, a on je šaltao. Tako vozači znaju nadomjestit manjak TC-a, bržim šaltanjem u više brzine pri izlasku iz zavoja. Pa im se LEDice ni ne uspiju upalit jel to rade u niskom režimu rada motora, kad je okretni moment dosta manji.!