Izgleda da sam dobio gradjevinsku dozvolu (
sala
) pa evo da krenem polako.
Dakle, siguran sam 150 % da svatko od vas zna sta je autobus. Mislim da ne trebam ici u detalje s tim, tj. pisat neku opsirnu definiciju.
Najkrace moguce: Autobus: vozilo koje sluzi za prijevoz
veceg broja ljudi.
Siguran sam da znate i ovo ( ali mora se spomenuti radi kasnijeg lakseg snalazenja) da se autobusi dijele u skupine.
( E jesam ovo napisao slampavo, ali evo malo preciznije)
Dakle evo te podjele
-Gradski autobus
- Prigradski autobus
- medjugradski autobus ( nisam nasao drugu " bolju " rijec, pa evo nasao sam ovu " strucnu ")
Gradski autobus- (najkrace moguce), sluzi za prijevoz ljudi, po gradu.
Koje su njegove karakteristike?
Dok sam isao u srednju, uvijek je bilo da se nema gdje sjesti, a vise je bilo za stajati, dakle malo sjedecih, a vise stajacih mjesta.
Prigradski autobus- takodjer, sluzi za prijevoz ljudi, no razlikuje se od gradskog.
Po cemu? Stavio bi na prvo mjesto; Po relaciji, pa tek onda vise mjesta za sjedenje, a vrlo malo za stajanje. Tako je to u teoriju, dok u praksi zna biti i drugacije. ( No pustimo filozofiranje

)
Medjugradski autobus- secer za kraj.

Dakle, takodjer sluzi za prijevoz putnika ( e jesam dosadan s time

) ali na duzim relacijama. Npr. ZG-PARIZ. ( Jakog li primjera

)
Koje su njegove karakteristike?
S obzirom na dugu relaciju koju takav autobus mora proci, na prvom mjestu ( a to je meni bilo uvijek najbitnije); udobnost.Takvi autobusi uglavnom su jos opremljeni s malim TV-om, WC ( ja ga nisam nikad koristio

) te klimom ( izrazito vazno, pogotovo ako netko ide preko ljeta negdje)
Skoro sam zaboravio. Sva su mjesta sjedeca, dakle nema mjesta za stajanja. Sto se tice prtljage, tu se izdvaja od ova dva gore navedena, imaju posebne prtljaznike.
I za kraj malo slika.
Gradski autobus
Prigradski autobus
Medjugradski autobus
Eto toliko za sada, to je kao mali uvod. Mislim, znam ja da sam dosadan ispao s tim, ali jbg
47 je napisao/la:
Autobusi? el ima tko bus? ja samo znam da mrzim putovati autobusima!! Valjda zato što su 90% autobusa u kojima sam se vozio bili Čazmatransovi...the horror...the horror
Hehe, nisi jedini

I ja sam se s njima vozio 4. godine. I cuj, bilo je ono

Jer imaju svakakve " masine " Doduse sada, gledam ,i sada sve nekakvi noviji dolaze.