Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

With Red Bull appearing to direct its exhausts towards the floor to blow the diffuser again, Fry admitted that if it was legal in the regulations then it was the best solution but that Ferrari had failed when trying to do something similar
znaci RB je uspio opet nekako slozit auspuh .
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Jos jedna sezona razocaranja, dokle vise...
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

nzm, mislim da je ovo neka prljava igra,
Zašto bi zabranili vozačima da pričaju i onda puste nekoga iz tima da se tako izlaje?
A ne izgledaju tako loše :/
ne znaju ni na čemu su drugi
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Centurion je napisao/la:nzm, mislim da je ovo neka prljava igra,
Zašto bi zabranili vozačima da pričaju i onda puste nekoga iz tima da se tako izlaje?
A ne izgledaju tako loše :/
ne znaju ni na čemu su drugi
zabranili su im zbog one objave kako je Felipe dobio nogu iz Ferrarija .
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Jaoooooooo,evo nam sad cvrstog dokaza da je F2012 truba,do sad smo nagadjali a sad nam je Fry objasnio,da se nemamo cemu nadati do Evrope,bojim se da ni kasnije,ovi ce nam previse pobjeci...stvarno dokle vise..i zasto nam cjelu zimu govore i davaju nadu kako ce rasturati..evo ja nisam nigdje procitao ili cuo od RBR ili McL kako ce se oni iduce sezone boriti sigurno za naslov svj.prvaka ili kako ce u Melbournu SIGURNO dovesti pobjednicki bolid,od Ferrarija to citam svake sezone i nikad nista...
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Alonso-champ je napisao/la:Jaoooooooo,evo nam sad cvrstog dokaza da je F2012 truba
Ja ne vjerujem dok ne vidim rezultat utrke u Melbourneu. Previše je PR sr*nja u sportu u današnje vrijeme da bih vjerovao ičijim izjavama
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...još jedan hitac u ništa?...počet ću se radovati tek kad se uvjerim u to...znači negdje početkom srpnja...no nisam baš optimističan...poruke koje dolaze su ohrabrujuće no ja ferrari nikako ne bih još otpisao...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Armanini je napisao/la:kakve veze ima domenicali sa bolidom? pa ne radi ga on.. nit ga crta.. a nit ga vozi..
Pa nije ni Todt pravio bolid ali je znao da dovede najbolje ljude, da ih organizuje i vodi ih. ;)
Domenicali je šef FerrariF1 team, svi koji rade u Ferrari-ju su njemu odgovorni, i on se takođe pita za otpuštanje i dovođenje ljudi u tim, sigurno kada su u pitanju vozači da je tu glavni poglavica LDM ali kada su u pitanju inžinjeri veliki uticaj u njihovom dovođenju ili otpuštanju ima i Domenicali. Kao šef tima on ima odgovrnost za ostvarene rezultate, samo je 2008 osvojio konstruktorsku titulu, on nema rezultate koji bi ga zadržali na pozicji šefa tima, odgovornost se ne može delegirati i u svakoj normalnoj i uspješnoj kompaniji on bi dobio otkaz. ;)
Mislim da je Domenicali u Ferrari uveo parolu " Važno je učestvovati". :(
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Armanini je napisao/la:kakve veze ima domenicali sa bolidom? pa ne radi ga on.. nit ga crta.. a nit ga vozi..
Jedino što me smeta je šlampavost PR odjela Ferrarija a za to krivim Domenicallija. Previše "šlampavih" komentara je izletilo tokom testiranja i to je rezultat stvaranja ovolikog pritiska medija na momčad.
I sad na kraju zimskog testiranja stave mi Pat Frya da ima presicu. Kao da ga namjerno bacaju pod bus medijima. Svaka mu čast što je brutalno iskren i realan ali on je primarno tehničar a ne PR čovjek.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

@F2004_the_best_ever...pa kud ces bolje ljude od Byrnea,Frya i Tombazisa..sve ostalo sto valja zauzeto je..nesto drugo tu ne stima..
Alonsista hasta la muerte..
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Alonso-champ je napisao/la:@F2004_the_best_ever...pa kud ces bolje ljude od Byrnea,Frya i Tombazisa..sve ostalo sto valja zauzeto je..nesto drugo tu ne stima..
Pitanju je koliko je Byrne involviran u konstruisanje novog bolida, pojavile su se špekulacije da je on radio na podnici i difuzoru, pojavile su se potom špekulacije da je bilo problema u materijalu i proizvodnji tih dijelova, što je odgovornost mislim Lanzonea.
Fry ima još kredita kod mena ali on se smanjuje polako. ;)
Tomabazis se izgleda ne snalazi na poziciji glavnog dizajnera, mnogo bolje mu je odgovarala pozicija šefa aerodinamike, to pokazujuju rezultati.
Pošto Newey i Prodromou imaju čvrst ugovor za Red Bullom ja bih pokušao dovesi James Keya, James Allison, Neil Oatley....
f.alonso
Navijam za: alonso

Post Postao/la f.alonso »

Fry razočaran Ferrarijevim performansama: U Australiji se nećemo moći boriti za pobjedničko postolje-----OVO JE STVARNO KATASTROFA

Oni treba pod hitno da smijene Dominicallija i da dovedu FLAVIO BRIATOREA.
Zadnja izmjena: gringo73, dana/u 05 ožu 2012, 00:30, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: postovi u nizu
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

F1NAC je napisao/la: samo da ne pocnu vrsit pritisak na momcad , onda nam se ne piše dobro . Al bilo bi dobro kad bi kiša padala na trkama do Kine kad nam stize ugprade ... :D
Pitanje je koliko će im taj upgrade poboljšat bolid a i naravno i ostali timovi će donosit upgrade. ;)
Dero je napisao/la: Jedino što me smeta je šlampavost PR odjela Ferrarija a za to krivim Domenicallija. Previše "šlampavih" komentara je izletilo tokom testiranja i to je rezultat stvaranja ovolikog pritiska medija na momčad.
I sad na kraju zimskog testiranja stave mi Pat Frya da ima presicu. Kao da ga namjerno bacaju pod bus medijima. Svaka mu čast što je brutalno iskren i realan ali on je primarno tehničar a ne PR čovjek.
Domenicali je još jednom pokazao kakav je šef, ostavio je svoj tim na cjedilu, poslao je Fry na presicu a on je trebao da se pojavi na njoj a ne Fry.
Dokaz da Ferrari ima problema je to što nije bilo Domenicalija na testiranjima i što nema njegovih izjava za medije u poslednje vrijeme, vjerovatno se sakrio u svoju kancelariju u Maranellu i pije kapučino i jede pizzu a Fry nek se znoji pred novinarima.
Domenicali je pobjegao u mišiju rupu da sačuva svoju poziciju kao što je kapetan Costa Concordie prvi pobjegao da bi sebe spasio tako je sad i Domenicali se sakrio da bi spasio svoju poziciju.
f.alonso
Navijam za: alonso

Post Postao/la f.alonso »

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Benson:
"And yet, and yet. If you average out Alonso's lap times over the whole of winter testing, guess what? He is the fastest of all - by 0.3secs. No wonder Webber says: "The mystery is the Ferrari."

Isto tako:

When Fry was interviewed this afternoon and said "we are not capable of being on the podium in Australia" he was smiling a lot (almost laughing). Everybody saw it in Antena 3 (spanish tv channel)
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Pa nije ni Todt pravio bolid ali je znao da dovede najbolje ljude, da ih organizuje i vodi ih. ;)
Domenicali je šef FerrariF1 team, svi koji rade u Ferrari-ju su njemu odgovorni, i on se takođe pita za otpuštanje i dovođenje ljudi u tim, sigurno kada su u pitanju vozači da je tu glavni poglavica LDM ali kada su u pitanju inžinjeri veliki uticaj u njihovom dovođenju ili otpuštanju ima i Domenicali. Kao šef tima on ima odgovrnost za ostvarene rezultate, samo je 2008 osvojio konstruktorsku titulu, on nema rezultate koji bi ga zadržali na pozicji šefa tima, odgovornost se ne može delegirati i u svakoj normalnoj i uspješnoj kompaniji on bi dobio otkaz. ;)
Mislim da je Domenicali u Ferrari uveo parolu " Važno je učestvovati". :(
Pa u 3 sezone 1 osvojeno prvenstvo nije malo, tog čovjeka vi na forumu nevolite od kako je stigao na tu poziciju. Pogledaj da Mclaren od kako je Witmarsh preuzeo palicu nije osvojio ništa,a niko po njemu nepljuje
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Kenny je napisao/la:
Pa u 3 sezone 1 osvojeno prvenstvo nije malo, tog čovjeka vi na forumu nevolite od kako je stigao na tu poziciju. Pogledaj da Mclaren od kako je Witmarsh preuzeo palicu nije osvojio ništa,a niko po njemu nepljuje
Mislim da to ima veze sa time što je vecinu Ferrarijevaca Todt-Scummy kombinacija u zadnjem desetljecu malo razmazila.

U trenutnoj F1 konkurencija je tako jaka da je 1 WCC i 1 WDC naslov u 4 godine veliki uspjeh ( da ne govorim o konstantnoj konkurentnosti ) ali prokletsvo Ferrarija je očito, ako svaka sezona nije osvojena smatrana je neuspjehom. Barem je takav standard postavila era Todta.

Najzanimljivije je što je ne tako davno Ferrari čekao 20 godina za naslov prvaka, sve do 2000. i Schumachera.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

vi malo fantazirate.. nije da imaju ivicu i maricu za tehnicare..
kakav pr? pa vozaci nisu ni davali izjave.. a staff prica uvijek isto..
ovo su testiranja.. who cares..
rFactor F1 HR server Info
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Dero je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
Mislim da to ima veze sa time što je vecinu Ferrarijevaca Todt-Scummy kombinacija u zadnjem desetljecu malo razmazila.

U trenutnoj F1 konkurencija je tako jaka da je 1 WCC i 1 WDC naslov u 4 godine veliki uspjeh ( da ne govorim o konstantnoj konkurentnosti ) ali prokletsvo Ferrarija je očito, ako svaka sezona nije osvojena smatrana je neuspjehom. Barem je takav standard postavila era Todta.

Najzanimljivije je što je ne tako davno Ferrari čekao 20 godina za naslov prvaka, sve do 2000. i Schumachera.
Onda će se vratit u normalu uskoro :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
F1NAC je napisao/la: samo da ne pocnu vrsit pritisak na momcad , onda nam se ne piše dobro . Al bilo bi dobro kad bi kiša padala na trkama do Kine kad nam stize ugprade ... :D
Pitanje je koliko će im taj upgrade poboljšat bolid a i naravno i ostali timovi će donosit upgrade. ;)
.
Upravo tako
Ne bude li Ferrari konkurentan u Australiji(a po svemu sudeći neće) ništa bolje neće biti ni u Europi.Sit sam tih priča i obećanja od sljedeće utrke,od sljedeće sezone bla bla bla...Ništa puno neće donijeti neki naknadni upgrade,jer i ostali neće mirovati
Čini mi se da će Ferrari po snazi biti 5.bolid
...put u raj nije posut ružama...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Dero je napisao/la:Mislim da to ima veze sa time što je vecinu Ferrarijevaca Todt-Scummy kombinacija u zadnjem desetljecu malo razmazila.
Ne slažem se da su nas razmazili. Prije bih rekao da su pokazali kako se radi ako želiš pobjediti.

Pogledaj samo ovaj video. Čovjek još nije iz bolida izašao nakon što je pobjedio u zadnjoj utrci prvenstva, a već ispituje kako je prošao timski kolega. Kad su rekli da je bilo problema odmah pita šta je, zašto...jedino se radom može do uspjeha, a to je ono na što su nas naučili Todt-Schumaher-Byrne i ostali

Ovo danas liči na Ferrari prije te ekipe: nezna se tko pije, a tko plaća, svi im se smijulje...a oni glavu u pijesak i čekaju iduću sezonu
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:
Dero je napisao/la:Mislim da to ima veze sa time što je vecinu Ferrarijevaca Todt-Scummy kombinacija u zadnjem desetljecu malo razmazila.
Ne slažem se da su nas razmazili. Prije bih rekao da su pokazali kako se radi ako želiš pobjediti.

Pogledaj samo ovaj video. Čovjek još nije iz bolida izašao nakon što je pobjedio u zadnjoj utrci prvenstva, a već ispituje kako je prošao timski kolega. Kad su rekli da je bilo problema odmah pita šta je, zašto...jedino se radom može do uspjeha, a to je ono na što su nas naučili Todt-Schumaher-Byrne i ostali
http://www.youtube.com/watch?v=prrV_gQa1oM" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo danas liči na Ferrari prije te ekipe: nezna se tko pije, a tko plaća, svi im se smijulje...a oni glavu u pijesak i čekaju iduću sezonu
De razmisli malo, takva ekipa je prvi put u tom sportu bila u nekom timu i normalno je da će poslje njih bit slabiji rezultati
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dero je napisao/la:

Ferrari je 2008 osvojio konstruktorsku titulu zato što su još nadograđivali bolid iz ranijih sezone. Po mom mišljenju Ferrari je imao bolji bolid 2008 nego 2007. Ferrari je dobro izgledao 2008 do Francuske posle Francuske su se izgubili u razvoju ali i mislim da su se tada okrenuli Massi, od tada počinju problemi za Kimija sa gumama i sa bolidom.
Po mom mišljenju Ferrari je krivac što 2008 nisu osvojili titulu u konkurenciji vozača jer su se sredinom sezone okrenuli Massi i bolid više počeli razvijati da njemu odgovara a ne Kimija.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mislim sto se tice upgradea da smo tu u prednosti iz razloga jer na bolidu ima jos dosta prostora za nadogradit za razliku od protivnika , koji tako reć rade na slican kalup bolid iz prosle sezone .
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

F1NAC je napisao/la:mislim sto se tice upgradea da smo tu u prednosti iz razloga jer na bolidu ima jos dosta prostora za nadogradit za razliku od protivnika , koji tako reć rade na slican kalup bolid iz prosle sezone .
znam da nada umire posljednja, ali i ja sam to mislio za McLaren prosle godine, pa eto i sami su se vratili na normalni koncept bočnih strana....
ali iskreno više bih volio da ferrari bude najveća konkurencija McLarenu, jer sam najsretniji kada hamilton na stazi ravnopravno pobjedi alonsa, iskreno mislim da je on najbolji vozac danasnjice....
McLaren u <3
Odgovori