Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Barry
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
ovo je uzas, mediji doslovno razapinju crvene. gdje god pogledam neki nabrijani naslov vezan za F2012
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Forza
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Kako je F1inac postao. Ferrari je zanikao, da su te promjene tolike, da bi trebali novi Crah test. Ako če stavit ovo drugu verziju izpuha onda se mora promjenit obliku poklopca, koji je bio dizajniran za agresivniju verziju (prva slika).According to my colleague Giorgio Piola, the veteran Italian technical journalist writing in Gazzetta dello Sport today, Ferrari is working on a significant chassis modification involving the sidepods, which could require a new crash test under Article 16.1.2 of the 2012 FIA Technical Regulations

Puno špekulacija ovih dana.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
F2004_the_best_ever je napisao/la:Marc Gene on Antena 3 (Spanish TV): "We went too radical with the new car and we have to go back to someting more traditional."
Marc Gene's words were misinterpreted. "En Melbourne veremos las condiciones del coche. El diseño fue muy agresivo el año pasado y hemos cambiado a uno más tradicional", finalizó. (AS.com)
Translation: In Melbourne we will see the car's conditions. The design of last year's car was too agressive and we've changed to a more traditional one.
He's not talking about THIS year's car being too agressive. He's talking about last year's

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ovo sve što se dešava u a i oko Ferrari-ja počinje da liči na - ne zna se "tko pije, a tko plaća"
- F1NAC
- Moderator
pomalo i mene zbunjuju te vijesti al ono , više cu vjerovat što kaze Fry nego Gene ...F2004_the_best_ever je napisao/la:Ovo sve što se dešava u a i oko Ferrari-ja počinje da liči na - ne zna se "tko pije, a tko plaća"

- Forza
- Profesionalni vozač
Svake godine je isto pred startom sezone. Malo treba sa rezervom uzeti što se piše i špekulira i vidjeti šta če se desit na stazi jer je to jedini pravi pokazatelj.

- F1NAC
- Moderator
kako je Montezemolo rekao : "The truth will only come out in Melbourne”

-
- Legenda
Čekat start sezone... pa ja hoću sad znati da li taj ferrari ide ili ne ide! 
znam samo jedno - tko ne bude dobar na pole-u, neće mu ni bog pomoći u utrci.

znam samo jedno - tko ne bude dobar na pole-u, neće mu ni bog pomoći u utrci.
Samo neka se trkaju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Da, ali Ferrari odavno nije tako loše izgledao posle predsezonskih testiranja.Forza je napisao/la:Svake godine je isto pred startom sezone. Malo treba sa rezervom uzeti što se piše i špekulira i vidjeti šta če se desit na stazi jer je to jedini pravi pokazatelj.

Meni se čni da oni opet imaju problema sa tim "famoznim" zračnim tunelom, Peter Sauber je izjavio da oni imaju suvremeniji zračni tunel od Ferrari, meni nije jasno zašto se u Ferrari-ju ne odluče na izgradnju potpuno novog zračnog tunela, pare nisu problem, para imaju.

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Zar nisu radili zračni tunel prije sezonu-dvije? Sauber je prije par godina imao najbolji zračni tunel, neznam jel je tako i daljeF2004_the_best_ever je napisao/la:Da, ali Ferrari odavno nije tako loše izgledao posle predsezonskih testiranja.Forza je napisao/la:Svake godine je isto pred startom sezone. Malo treba sa rezervom uzeti što se piše i špekulira i vidjeti šta če se desit na stazi jer je to jedini pravi pokazatelj.![]()
Meni se čni da oni opet imaju problema sa tim "famoznim" zračnim tunelom, Peter Sauber je izjavio da oni imaju suvremeniji zračni tunel od Ferrari, meni nije jasno zašto se u Ferrari-ju ne odluče na izgradnju potpuno novog zračnog tunela, pare nisu problem, para imaju.

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Autosport PLUS je danas objavio tekst pod naslovom "F92A: Ferrari's famous failure", vezan na Ferrarijevo "stanje" za vrijeme testiranja. 10 dana prije početka sezone, prije bilokakvih rezultata koji se računaju. Prošle godine smo imali McLaren koji je bio, usudio bi se reči, gori od ovogodišnjeg Ferrarija, i takvi tekstovi "usporedbe" se nisu tamo tad pojavili. Ne pratim toliko ostale medije (njemačke/talijanske), ali engleski su poprilično "uzjahali" crvene, i zasigurno stvorili određeni pritisak. Vidili smo iz kakvih govana se McLaren izvukao prošle godine (najgora testiranja u zadnjih 20 godina), i ne vidim zašto bi to bilo nemoguće Ferrariju.F2004_the_best_ever je napisao/la:Da, ali Ferrari odavno nije tako loše izgledao posle predsezonskih testiranja.Forza je napisao/la:Svake godine je isto pred startom sezone. Malo treba sa rezervom uzeti što se piše i špekulira i vidjeti šta če se desit na stazi jer je to jedini pravi pokazatelj.![]()

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ferrari upgradue svake godine zračni tunel ali izgleda da to ne daje rezultate.Kenny je napisao/la:
Zar nisu radili zračni tunel prije sezonu-dvije? Sauber je prije par godina imao najbolji zračni tunel, neznam jel je tako i dalje
Ne znam zašto bi ih mediji poštedjeli, jer su prošle sezone odustali najranije da bi se spremili za ovu sezonu, jer su svi u Ferrari-ju izjavljivali da će imati konkurentan bolid od početka sezone, i šta sad imamo, sve ekipe od Red Bulla do HRT izjavljuju da su zadovoljne i da su načinile korak naprijed, jedino je Ferrari nezadovoljan i izgleda da su oni načinili ne samo 1 nego više koraka unazad.gringo73 je napisao/la: Autosport PLUS je danas objavio tekst pod naslovom "F92A: Ferrari's famous failure", vezan na Ferrarijevo "stanje" za vrijeme testiranja. 10 dana prije početka sezone, prije bilokakvih rezultata koji se računaju. Prošle godine smo imali McLaren koji je bio, usudio bi se reči, gori od ovogodišnjeg Ferrarija, i takvi tekstovi "usporedbe" se nisu tamo tad pojavili. Ne pratim toliko ostale medije (njemačke/talijanske), ali engleski su poprilično "uzjahali" crvene, i zasigurno stvorili određeni pritisak. Vidili smo iz kakvih govana se McLaren izvukao prošle godine (najgora testiranja u zadnjih 20 godina), i ne vidim zašto bi to bilo nemoguće Ferrariju.

-
- Legenda
Pat je namigivao otprilike kao ti sada. Moguće, ali vidjet ćemo.
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
we will get them , don't you worry 

- Mika_bar
- Početnik
Nije nemoguće, ali mislim da je jedna bitna razlika izmedju Ferrarije i McM lani: Ferrari izgleda da ima problema sa cjelim bolidom, ne stima skoro nista, ni balans ni grip ni trosenje guma , cak 4 verzije ispuha su isprobali i nijedan nije dobar, dok je mcm imao samo jedan problem - ispuh. Kad novi nije funkcionirao vratili su stari i prakticki brzo rjesili problem.gringo73 je napisao/la:Autosport PLUS je danas objavio tekst pod naslovom "F92A: Ferrari's famous failure", vezan na Ferrarijevo "stanje" za vrijeme testiranja. 10 dana prije početka sezone, prije bilokakvih rezultata koji se računaju. Prošle godine smo imali McLaren koji je bio, usudio bi se reči, gori od ovogodišnjeg Ferrarija, i takvi tekstovi "usporedbe" se nisu tamo tad pojavili. Ne pratim toliko ostale medije (njemačke/talijanske), ali engleski su poprilično "uzjahali" crvene, i zasigurno stvorili određeni pritisak. Vidili smo iz kakvih govana se McLaren izvukao prošle godine (najgora testiranja u zadnjih 20 godina), i ne vidim zašto bi to bilo nemoguće Ferrariju.
Kao pravi Mclarenovac nadam se da ce Ferrari ipak kolko tolko pohvatati konce, ipak je najslađa pobjeda protiv njih...
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
- Forza
- Profesionalni vozač
Nisam ja toliko indicirao na zaostatak, više sam imao u mislima update za koje se špekulira. Gdje je Ferrari u odnusu na konkurente po vremenima (x.xxxx s) ipak če se vidjet nakon utrka/kvala. Vremena po sektorima če pokazat još bolju sliku performansa bolida kad budu svi bolidi imali identičnu količinu goriva, iste gume i uvjete na stazi. Nakon testiranja dobili smo prve naznake (svi smo pratili testiranja tako, da neču ponavljat) nakon utrke stanje če bit svima vidno na live timinguF2004_the_best_ever je napisao/la:Da, ali Ferrari odavno nije tako loše izgledao posle predsezonskih testiranja.Forza je napisao/la:Svake godine je isto pred startom sezone. Malo treba sa rezervom uzeti što se piše i špekulira i vidjeti šta če se desit na stazi jer je to jedini pravi pokazatelj.![]()

- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Da sam ja na celu Ferrarija... Nakon prosle godine i stavljanja svih karti na stol na testiranjima.. Definitivno bih ove godine pred javnosti napravio cijelu momcad "mutavom", govorio da ne znamo koji je smjer pravi... Da nešto ne radi kako spada ali ne znamo što... Tako da nitko ne zna na čemu je momčad... Ne kazem da je ovo slucaj ali.. kad razmislim nije to niti nemoguce...
Sve te sitnice: "Alonso se igra s gasom", piljenje ispusnih cjevi... citav niz stvari koje je vrlo lako i ne previse skupo za napraviti i maskirati pravo stanje...
Sve te sitnice: "Alonso se igra s gasom", piljenje ispusnih cjevi... citav niz stvari koje je vrlo lako i ne previse skupo za napraviti i maskirati pravo stanje...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- Slaven Oprosti
Teško zamislivo. Previše je novih/drugačijih stvari bilo na ovom bolidu da bi se žrtvovalo dragocjeno vrijeme testiranja na nekakve predstave.
"If you don't come walking back to the pits every once in a while holding a steering wheel in your hands, you're not trying hard enough"- Mario Andretti

- Kenny
- Legenda
F2004_the_best_ever je napisao/la: Ne znam zašto bi ih mediji poštedjeli, jer su prošle sezone odustali najranije da bi se spremili za ovu sezonu, jer su svi u Ferrari-ju izjavljivali da će imati konkurentan bolid od početka sezone, i šta sad imamo, sve ekipe od Red Bulla do HRT izjavljuju da su zadovoljne i da su načinile korak naprijed, jedino je Ferrari nezadovoljan i izgleda da su oni načinili ne samo 1 nego više koraka unazad.
Moguće je da oni to sad pričaju da u slučaju da je bolid spor mi nemožemo pričat kako su rekli da je ovo njihovo prvenstvo
Zašto to jednostavno nebi bilo testiranje novih djelova koji će biti bolji, pogledaj RBR na zadnje testiranje su došli skoro sa novim bolidom, pa niko nepriča kako im nevalja bolidtomidix je napisao/la:Da sam ja na celu Ferrarija... Nakon prosle godine i stavljanja svih karti na stol na testiranjima.. Definitivno bih ove godine pred javnosti napravio cijelu momcad "mutavom", govorio da ne znamo koji je smjer pravi... Da nešto ne radi kako spada ali ne znamo što... Tako da nitko ne zna na čemu je momčad... Ne kazem da je ovo slucaj ali.. kad razmislim nije to niti nemoguce...

- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
-
- Legenda
E sada sam, nakon svih ovih vijesti, negdje na 80% - da će Ferrari u australiji biti nekonkurentan, i 20% da će biti dobar 
Najbolje bi bilo jednostavno preko Vettelovog bolida naljepit naljepnicu Ferrari. Oduvijek sam to govorio.

Najbolje bi bilo jednostavno preko Vettelovog bolida naljepit naljepnicu Ferrari. Oduvijek sam to govorio.
Samo neka se trkaju.
- Kenny
- Legenda
Bilo bi zanimljivo da su ostali na Ferrarijevim motorima, zadnje 2 sezone bi njihov motor osvojio prvenstvo, a nebi slavilidmarijon je napisao/la:E sada sam, nakon svih ovih vijesti, negdje na 80% - da će Ferrari u australiji biti nekonkurentan, i 20% da će biti dobar

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
McLaren je od početka imao problem sa ispuhom, prvo taj "octopuss" kako su ga mediji zvali ili "fan tail" kako su ga u McLarenu prozvali. Nakon što su vidili da ne štima išli na sigurniju varijantu (back up plan) koji je bio još manje pouzdan i tek onda se išlo na treću, neispitanu verziju koja se koristila u Melbournu. Grip je bio loš a bolid jednostavno nije bio brz, ali se to prikrivalo (Button je to nedavno obznanio). I sve se uspilo na kraju sredit da to bude dosta dobar bolid. Ferrari je ono šta je, i mislim da pred njim nije nemoguća misija...usprkos pričama o talijanskoj šlampavosti i sl, pa nisu to seljaci u mornarskim majicama koji prodaju usmrđenu ribu. Puno je tu stručnih, i kvalitetnih ljudi koji su u stanju sredit bolid za Australiju. A u samom onom intervjuu, par puta mi se činilo da Pat Fry čuva neki osmijeh da mu ne pobjegne..., uglavnom nije mi izgledao tako kao što sam zamišljao čitajući te iste izjave. Ne znam, za 7 dana će sve biti jasnijeMika_bar je napisao/la:Nije nemoguće, ali mislim da je jedna bitna razlika izmedju Ferrarije i McM lani: Ferrari izgleda da ima problema sa cjelim bolidom, ne stima skoro nista, ni balans ni grip ni trosenje guma , cak 4 verzije ispuha su isprobali i nijedan nije dobar, dok je mcm imao samo jedan problem - ispuh. Kad novi nije funkcionirao vratili su stari i prakticki brzo rjesili problem.gringo73 je napisao/la:Autosport PLUS je danas objavio tekst pod naslovom "F92A: Ferrari's famous failure", vezan na Ferrarijevo "stanje" za vrijeme testiranja. 10 dana prije početka sezone, prije bilokakvih rezultata koji se računaju. Prošle godine smo imali McLaren koji je bio, usudio bi se reči, gori od ovogodišnjeg Ferrarija, i takvi tekstovi "usporedbe" se nisu tamo tad pojavili. Ne pratim toliko ostale medije (njemačke/talijanske), ali engleski su poprilično "uzjahali" crvene, i zasigurno stvorili određeni pritisak. Vidili smo iz kakvih govana se McLaren izvukao prošle godine (najgora testiranja u zadnjih 20 godina), i ne vidim zašto bi to bilo nemoguće Ferrariju.
Kao pravi Mclarenovac nadam se da ce Ferrari ipak kolko tolko pohvatati konce, ipak je najslađa pobjeda protiv njih...

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Niko ne priča toliko o eventualnim problemima Red Bull-a zato što:Kenny je napisao/la:
Zašto to jednostavno nebi bilo testiranje novih djelova koji će biti bolji, pogledaj RBR na zadnje testiranje su došli skoro sa novim bolidom, pa niko nepriča kako im nevalja bolid
- je prva verzija RB8 s kojom su se pojavili na testiranjima bila najbrža,
- Red Bulla ima Newey i Prodromou koji će eventualne probleme Red Bulla vjerovatno veoma brzo i efikasno riješiti za razliku od Ferrari-ja,
-Ferrari je Ferrari, najuspiješniji tim u povijsti F1, jednostavno u mnogo čemu je Ferrari NAJ, po mnogima to je sinonim F1, i mnogo je bolje napisati članak o problemima Ferrari nego Red Bull, većinu će više zanimati problemi Ferrarija, Ferrari rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

- Cuky
- Moderator
Ja se bojim da ću do Australije morati izbjegavati ovu temu koliko je pesimizma ovdje. Što sam ja jedina budala uvjerena da je Ferrari brz, ako ne i najbrži bolid ove sezone? Neznam, nekako mi ovo sve djeluje kao loš pokušaj glume katastrofalnog bolida? Pa bilo je slučajeva i sa Alonsom i sa Massom da voze nekoliko konstantnih krugova, onda odjednom preko sekunde brži i onda se vrate na sporije krugove...čak imam osjećaj da ovaj bolid koji smo gledali na testiranjima neće ni biti u Australiji osim kao pričuva. Imam neki pozitivan osjećaj da oni cijelo vrijeme znaju di su performanse skrivene i da u tajnosti pripremaju nove bokove, ispuh i sl. Ne toliko različit kao što je RB doveo na zadnja dva dana u odnosu na ono korišteno do tada, ali opet različit. Sumnjam da 3 odlična vodeća čovjeka na dizajnu (Byrne, Tombazis, Fry) ne mogu napraviti dobar bolid. A kao što je rekao i Fry u jednom intervjuu prošle sezone, u timu ima puno pametnih ljudi, samo njihove ideje nisu bile saslušane. Ako se to promjenilo suparnici bi se trebali čuvati konjića ove sezone.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”