Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Armanini »

ma kuzim ja to sve..
samo kazem, trebalo bi naucit ove f1 vozace da porade na setupu vise pa da nemaju nis korekcija kroz zavoje.. :)

nitko ne prica o driftanju.. jedini koji je cesto driftao je massa lani :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

fiore si za malo hgtc?
slika
Fiore

Post Postao/la Fiore »

ja sam za voznju. moze hgtc?
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

yep..
dogovorimo se na serveru di i s cim..
slika
Fiore

Post Postao/la Fiore »

hh, citas me :).
aj na server pa se tam dogovorimo za stazu
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

@Haris
FSR sam probao 2010 ili 2011, nisam siguran koji. Uglavnom, bio mi je malo čudnija verzija FSONE-a
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Harise,uzalud ti trud,postoje ljudi koji uživaju kad popljuju nešto.A simulacija vožnje im nejde baš.Ali misle da su jako pametni.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo nešto što bi moglo zanimati dobar dio nas ovdje, a radi se o onom World Touring Cars modu...citat sa f1classic foruma:
wtccevoteam je napisao/la:World Touring Cars test version release date 2013.05.01 ! With BMW and Chevrolet !
Mansell je napisao/la:Harise,uzalud ti trud,postoje ljudi koji uživaju kad popljuju nešto.A simulacija vožnje im nejde baš.Ali misle da su jako pametni.
Nisam siguran pa da provjerim prije nego komentiram: misli li se ovdje među ostalim i na moj post o RFT fizici?

slika
Haris KTM
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la Haris KTM »

Daleko je to sve od REAL ali gledajuci onboard F1 bolide nekad mi se cini da su dosta stabilniji uzivo nego u rf, jednostavno ranije daju gas ili pak kasnije koce, ali ugl niko nije sjeo u pravi f1 bolid da zna razliku, a pitanje je koliko je ko agresivan i za volanom svog serijskog ljubimca.

Cuky i meni je cudna fizika, kada smanjis oversteer onda bolid mota ko gliser, imam osjecaj ko da zadnji kraj uboden a prednji se samo pomjera, meni FRS ne lici bash na FSONE ali ni njihovi modovi mi nisu nesh, meni licno F1 SR 1991 HE je vrh vrhova
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

meni osobno od F1 modova dalje od CTDP06 ne treba gledati. svaki bolid ima svoju fiziku, svaki bolid ima čak i posebno izrađene fajlove koji određuju fiziku ovjesa, ovisno o tome kako je ovjes pričvršćen na bolid (single keel, twin keel ili zero keel) performanse se mijenjaju od utrke do utrke s obzirom na nadogradnje...jesu li pogodili pravo ponašanje bolida, neznam...neznam jer nikad nisam sjeo u F1 bolid. Najsličnije F1 bolidu što sam vozio je karting tako da je očito da nisam baš blizu F1 iskustva :D

O tome ima li korekcija ili nema...neznam, nisam ovaj Mansellov video gledao jer mi je konekcija za net užasna, ali znam iz iskustva da je sa RFT modom prvih par krugova prilično "nezanimljivo", bez korekcija, bez iznenadnih gubitaka trakcije i sl, ali kad se gume malo potroše više nije tako lako voziti kao po tračnicama i pritom drastično ne usporiti.

Ono što sam ja komentirao vezano za fiziku u RFT modu i što je po meni podosta nerealno je da je bolid puno stabilniji ako je stražnji antiroll bar minimalan ili detached. Nebih toliko ni obraćao pažnju na to da nisam prošle godine na kvalama u Monzi vidio što se dogodi sa bolidom ako je antiroll bar odvojen (Alonso).

Također, osvrnuo bih se na ovaj komentar Mansella kako se neki ljudi prave pametni, a simulacije vožnje im ne idu. Što to znači da nekome ne idu simulacije vožnje? Eto to mi jednostavno ne ide u glavu, jednostavno mi nije jasno što si time htio reći. Pa ako je moguće da pojasniš malo :)

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Mansell je napisao/la:Harise,uzalud ti trud,postoje ljudi koji uživaju kad popljuju nešto.A simulacija vožnje im nejde baš.Ali misle da su jako pametni.

ajde malac, ne pisi u rukavicama.. kakve su to fore.. ako mislis nekom nesto rec, oslovi onog kome pises.. neka te ne bude strah imenovat.. dovoljno si star da se raspravljas s nekim direktno..

ali gledajuci onboard F1 bolide nekad mi se cini da su dosta stabilniji uzivo nego u rf
ti se salis jelda? :)

pa jel vi gledate f1 uopce? pa toliko onboardova bude da ne kuzim sto zelite docarat..
dok su bili blown difuzori, bolidi su bili puno mirniji kroz zavoje na gasu, od kad su ih makli bolidi su opet "zivcani"..

neznam zas se toliko pjenite i branite mod kojeg cijeli rfactor community naziva arkadnim modom za mase..
to nije nis novo..

i onda objasnjavate kako danas (vrijeme koje mod "simulira") su bolidi zaljepljeni kroz zavoje kao i na tom videu utrke i da nema korekcija u f1 jer oni ne driftaju?

neznam zas se ljutit, jos manje prepucavat (ne mislim na tebe harise, ti si mi super pozitivna licnost :), vec na ovog malog bahatog superstara..
ta, i da si ti napravio mod, valjda bi prihvatio kritiku, a ne pricao o nekom driftanju u f1 :x

meni licno F1 SR 1991 HE je vrh vrhova
100 puta rekli da cemo stavit malo na server da se nadjemo i nikako da to realiziramo.. trebamo se dogovorit pa odvozit koju utrku..
slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

F1 modova dalje od CTDP06
F1 SR 1991 HE
moze momci koji link na ove da ne kopam po bespucima zbiljnosti?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

CTDP2006 1.2.1 - 1,4GB

F1-SR 1991 HE - 697MB

Moram samo provjeriti postoji li koji update za 1991, ovo što sam linkao je v1.0

EDIT: Izgleda da je 1.0 zadnja verzija 1991 moda

slika
harrahotto

E, sad u drugom smjeru...
kako ja dosta kilavo vozim, malo sam krenuo vidjeti po postavkama di i šta bi se moglo napraviti..
u stvari, najviše vremena gubim na izlascima iz zavoja, jednostavno, kontrola gasa mi je potpuno neuspješna... pošto mi dosta kasno papučica počne dodavati više gasa, kontam da bi možda trebao malo ranije postaviti "paljenje", pa me zanima, na kojim vrijednostima vam stoje u rfu postavke osjetljivosti za gas, kočnicu i ostalo.. meni je to na nekih 50%, možda bi trebao malo podignuti..??? ima neko neku sugestiju. Inače volan je DFGT , ako to išta mijenja.
hvala
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Nit sam mali,nit sam bahat,a nit sam superstar.Jedino što sam brži od tebe,u svakoj simulaciji,a tebe to očito hebe.Ali ti si slučaj za sebe.Trudiš se otjerati ljude koji ti ne pašu,u tome djelimično i uspjevaš.Zato i citiraš svaki post koji ti nije po volji,citiraš i pljuješ po njemu,a time pljuješ po čovjeku koji ga je napisao.Želiš biti glavni,a na kraju češ ostati sam.
Cule,ono što sam napisao,nema veze sa tvojim komentarom.Ti voziš taj mod (koji naravno ima svoje nedostatke)pa bi morao znati koliko je ili nije arkadan.O realnosti ne možemo pričati,jer nismo vozili pravu...jedino što sam siguran da svi vozimo relativno puno krila,jer sa malo krila bolid izgubi grip,pa je onda treba puno raditi sa volanom(vidim da su glavne zamjerke premiran bolid),a puno korekcija sa volanom znači spori krug.To je i mom prijatelju Harisu jasno,ali nekima nažalost nije.Ja bih svakako isprobao mod prije nego ga popljujem.poz svima
harrahotto

Cuky je napisao/la:
F1-SR 1991 HE - 697MB

Moram samo provjeriti postoji li koji update za 1991, ovo što sam linkao je v1.0

EDIT: Izgleda da je 1.0 zadnja verzija 1991 moda
imam file pod imenom F1SR F1 1991 H.E. i ima 713mb, jel to isto to???
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Mansell je napisao/la:Nit sam mali,nit sam bahat,a nit sam superstar.Jedino što sam brži od tebe,u svakoj simulaciji,a tebe to očito hebe.Ali ti si slučaj za sebe.Trudiš se otjerati ljude koji ti ne pašu,u tome djelimično i uspjevaš.Zato i citiraš svaki post koji ti nije po volji,citiraš i pljuješ po njemu,a time pljuješ po čovjeku koji ga je napisao.Želiš biti glavni,a na kraju češ ostati sam.
alo limac, sto to mene hebe? sto si extra brz? onda me hebe 80% vozaca ovdje, obzirom da je vecina brza od mene..
milijun i 2 puta sam rekao da mi je cast vozit s tobom jer si stvarno jebena ljestvica.. brzina, konzistentnost i "lakoca" voznje fasciniraju..

samo moras shvatit, da ti to nije agrument iako u svakoj raspravi stavljs pod nos..
diskusija nije prepucavanje.. kad malo ozrenes, nasmijat ces se svom trenutnom razumjevanju okoline i drustva.. mozda i neces, jer vjerojatno bahatost ostaje i ona je dio karaktera..
Ali ti si slučaj za sebe
sto ti to znaci? neka uvreda? opet neko tvoje misljenje u rukavicama? da odmah bude na cisto - ukoliko imas potrebu da mi nesto kazes, nemoj da te bude strah.. izjasni se slobodno koliko god zelis..
Trudiš se otjerati ljude koji ti ne pašu
ma svaka ti cast za ovo..

Zato i citiraš svaki post koji ti nije po volji,citiraš i pljuješ po njemu,a time pljuješ po čovjeku koji ga je napisao
citiram svaki post koji se odnosi na mene, to je tvoja ideja da ces nekom nesto nakeljit bez povrata.. iako je virtualna komunikacija, vrijede ista pravila kao i inace u drustvu.. barem bi tako trebalo bit.. znam nazalost da se mnogi drukcije ponasaju u virtualnoj diskusiji jer nema nekih elemenata koji inace sprecavaju da se bahati u drustvu.. gledanje u oci dok se razgovara, respekt prema sugovorniku i tako te neke "gluposti"..

na ovo boldano neznam sto da kazem.. pa ne odgovaram nekom manselu, odgovaram davidu francicu..

ne pljujem po tebi, pljujem po modu, neznam sto ti to tako tesko pada? mod koji je na granici arkade, mod koji se odabire jer je malo zahtjevan, mod za koji cijela zajednica zna gdje spada, mod kojemu je najjaci adut izgled, etc..

sto se ti imas pjenit i pisat mi neke postove poludirektne..
sto to tebe ima zabrinjavat.. ako uzivas i gustas u utrkama gg..

ili ne smijem komentirat mod i vidjeno na videu jer ces se ti uvrijedit?

Želiš biti glavni,a na kraju češ ostati sam.
ti imas neki zesci problem samnom..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

harrahotto je napisao/la:E, sad u drugom smjeru...
kako ja dosta kilavo vozim, malo sam krenuo vidjeti po postavkama di i šta bi se moglo napraviti..
u stvari, najviše vremena gubim na izlascima iz zavoja, jednostavno, kontrola gasa mi je potpuno neuspješna... pošto mi dosta kasno papučica počne dodavati više gasa, kontam da bi možda trebao malo ranije postaviti "paljenje", pa me zanima, na kojim vrijednostima vam stoje u rfu postavke osjetljivosti za gas, kočnicu i ostalo.. meni je to na nekih 50%, možda bi trebao malo podignuti..??? ima neko neku sugestiju. Inače volan je DFGT , ako to išta mijenja.
hvala

50% rate znaci da je put pedale skroz linearan onom u igri.. tako da je najbolje pustit na 50%.. digital steering rate se pak odnosi samo na gamepade, na analogne kontrolere (volane) ne utjece ja mislim..

upravo to o cemu pricas je ono sto i ja pokusavam popravit.. obzirom da su pedale i osjecaj kakve jesu, i tesko je dozirat u malim koracima, pred izlaz imam previse gasa tako da sam na vecini izlaza u kontri i tu cesto gubim jer cesto ne uspijem izravnat auto dovoljno brzo da nastavim sa punim gasom.. tako da mi je preslo dosta i u naviku= stil voznje, izlazit s puno gasa sto je zabavno i nema puno razlike u recimo hgtcu, al u vecini modova jasno da ima..

a savjet ti je da ne gledas po postavkama (eventualno si stelas ffb da bolje osjetis auto), vec sto vise vremena na stazi i igranje sa setupom da malo vidis kakav ti auto vise pase.. sto se tice izlaska i gasa, tu se igraj sa diferencijalom, tocnije sa powerom..

i puno pomaze kad vozis neki auto i stazu sa kojim je ffb super i sa kojima dobro osjetis gubitak gripa..

mozda da probas i sa leo ffbom malo, on prenasa sile sa prednjih kotaca pa dok je tezak volan =prednje gume imaju gripa, guras i dalje gasom, kako pocne popustat otpor volana, znaci da popusta grip i tako doziras.. onda stavis realfeel koji prenasa sile "auta", pa osjetis i kad zadnji kraj gubi grip..

al kod ovih socijalnih nasih pedala vise je stvar navike nego osjecaja na pedali, vise je do polozaja noge, tako da ako uvijek vozis u istom polozaju (sto ni trebao) s vremenom se noga "nauci" na razlicite polozaje pa nekako znas koliki je pritisak recimo 70-ak% gasa..
isto kao sto vjerujem da nitko od nas nema feeling u lijevoj nozi za pritisnut kocnicu u pravom autu obzirom da misici u stopalu nisu nauceni na taj pokret, tako i ovdje moras naucit nogu na pedalu i hod..
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Eto,opet citati,opet ti nekom soliš pamet,pred par dana si slični problem imao sa Caletom,s jednom razlikom,Cale je stariji od tebe,pa nisi bio toliko bezobrazan.Bolestan si,neizlječivo,tu nema pomoči.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

na forumima se odgovara citatima, tako se vodi rapsrav i odgovara dio po dio ukoliko je svaki dio zasebno misljenje..

ajde spusti se lagano.. poceo si pisati bedasotoce..

nemam ikakav problem ni sa kim.. to sto vi imate samnom to je drugi par rukava..
pogle se malo, netko negativno kritizira mod kojeg vozis i cijeli se zapjenis, kao da se tebe napada..
flame napravis oko cega? jer netko ima drukcije misljenje? ok, to mi je shvatljivo, pogotovo sto su ti se poceli formirati nekakvi stavovi pa ti je sad novo drzat se svog koda, hm..
al kompa, to nije moje misljenje, to je jednostavno tako.. misljenje cijele rf zajednice.. misljenje samih autora koji rade mod za masu (ne felipea) i kao takav mora imat odredjenih ustupaka..
dakle ti na argument i cinjenicu pocnes napadat i flameat..

o dojmu realnosti je stupidno govoriti.. da, nitko nije sjeo u f1 bolid, al smo valjda dovoljni "znalci" da vidimo da se alonso i drustvo namotaju itekako kroz zavoje, sa milijun malih ili vecih korekcija.. valjda je do setupa ili imaju premala krila.. :/ ili su jednostavno nerealni...

sa caletom nisam imao nikakav problem (ne kuzim kakav problem mogu imat), raprava je bila oko autoclutcha koji mora bit on..
caleta cijenim "malo" vise nego tebe, tako da ce i moja rasprava s njim bit u istom tonu..

dok bahatu djecu nisam volio ni kad sam sam bio mulac, tako da nemam puno senzibilnosti prema tebi nit me ne zabavljaju neki pokusaji indirektnog srala u rukavicama..
Bolestan si,neizlječivo,tu nema pomoči.
malo si pretjerao sad.. nije da me pogadja jako, shvacam da si se cijeli uzbudio i uvrijedio, al ovakvim stvarima nema mjesta..
tako da zavrsavajmo jer nemam bas toliku granicu tolerancije, a jos manje cu se natezat sa nekim tobom, dok me ostali citaju i misle si da me veseli "pametovanje" s klincem..

tako da svako dobro mans, steta sto nas ne posjetis na serveru koji put, dobrodosao si uvijek, kao i svatko..
slika
Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

hoćemo li odvoziti koju veceras?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja gledam LP večeras...tako da ću doć ako budete kad utakmica završi...i ako bude mod koji imam :D

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

mene nema veceras.. eventualno kasnije.. ko jucer nocna voznja :)
slika
Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

:-) ...bilo je odlično
Haris KTM
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la Haris KTM »

Ja sam samo htio dati do znanja da nije ni danasnja F1 kao nekad, danas bolid i ako proklizi to je brza korekcija i nema onog slajda, sjetimo se bolida od prije, iako su imali TC opet su znali lijepo skliznuti na izlazu iz zavoja, danas vise to radi prednji tockovi nego ista

Iako nemaju blow ove sezone opet je Alonso sa zaglavljenim drsom odvezao par krugova u Bahrainu i ne toliko sporo i rizicno, samo kazem da vozeci bilo koju stazu na rfu sa rft modom i gledajuci onboard, oni mi ipak kasnije koce, ranije daju gas, ranije otvaraju drs te neke zavoje chak i prolaze sa otvorenim dok ga u rf moras zatvorit

To sam mislio nista drugo, ja iskreno ne volim modove od 2010 pa gore, zadnji RFT 2009 mi je bio vrh i kasnije mi je puno vise svega nego voznje i zabave za volanom...
slika
Odgovori