Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

treba pohvalit start ferrarievih šofera, Massa još s prljave strane se uspio katapultirat kao nikad do sad :thumbup:
slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

mrd je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:pobjedili smo McLaren!!!!!!!!!!!!!!! to je bitno ovaj vikend ... :D . Sad sve pada na Barcelonu . Tj. Mugello . Please update , work !!!!!! :biggrin:
Tako je, to je duh! Vratit ćemo vam sljedeći put ;) Šteta samo što nije bila borba za postolja već su i cedevita i reno bili ispred nas (i vas).
Ovo pišem bez ikakve ironije, drago mi je što stari derbi još živi.

Ako updateovi budu kod nas radili kako se nadamo, mozda ne budete ni imali priliku :P

Sala mala, naravno da je Mclaren favorit br. 1 uz Red Bull. No svaka staza je davala drugaciju sliku o snazi auta, tako da se pravi favorit jos nije ni iskristalizirao kako to obicno biva.

Ja vjerujem da Ferrari od Barce moze poceti da smeka i prva 3 mjesta. Naravno, sve pod uslovom da sloze auto kako treba i srede probleme...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Ćale od Lewisa je napisao/la:treba pohvalit start ferrarievih šofera, Massa još s prljave strane se uspio katapultirat kao nikad do sad :thumbup:
Uvijek dobro starta ;) , medju najboljim je starterima.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

ma uopce im se ne isplati vozit q3, startaju nenormalno..

zanimljivo je citat kako vas je puno zadovoljno situacijom i da nije toliko lose, nakon utkre gdje jedna force indija zavrsi iznad, nakon utrke gdje smo 4. u porteku, veselite se sto je massa skupio 2 boda.. zbilja prilagodba sitaucije..
rFactor F1 HR server Info
slika
f430
Navijam za: fernando alonso

Post Postao/la f430 »

jedno ne razumijem, ako imaju dobar start kako onda imaj losu trakciju u izlasku iz sporih zavoja
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Armanini je napisao/la:ma uopce im se ne isplati vozit q3, startaju nenormalno..

zanimljivo je citat kako vas je puno zadovoljno situacijom i da nije toliko lose, nakon utkre gdje jedna force indija zavrsi iznad, nakon utrke gdje smo 4. u porteku, veselite se sto je massa skupio 2 boda.. zbilja prilagodba sitaucije..
A joj tebe, pa znas i sam da se radujemo "pod rucnom". Niko nije zadovoljan trenutnom formom tima, ali se radujemo svi sto ja Alonso bodovno u igri za WDC. A ako za tri sedmice bude ovakva slika, budi siguran da se ovim istim pozicijama nece niko od nas radovati, vec ce razocarenje mozda biti i vece nego kod tebe. :)

Ukoliko updateovi odrade posao, u igri smo, a najgori period je nadamo se prosao.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

f430 je napisao/la:jedno ne razumijem, ako imaju dobar start kako onda imaj losu trakciju u izlasku iz sporih zavoja
loš downforce na stražnjem kraju
kod starta manji downforce je i prednost
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ma ja vjerujem da taj bolid stvarno ima skriveni potencijal. I to dobar. Mislim, gledamo ga... kako se bore u tim zavojima, proklizavaju (kako je netko dobro napisao: podupravljanje, pa predupravljanje, pa na izlasku opet podupravljanje). Kad to vidim, rekao bi da će kasniti 3 sekunde po krugu. Što bi bilo da to poprave?? Da u zavojima budu kao Red Bull ili Mclaren? I sa tim bolidom se praktički bore s najboljima.
Također i maks speed: Da je Alonso imao tih 10 km/h koje su mu falile, moguće da bi uspio preći i Rosberga i Di restu.

Samo, mislim da će jako teško biti tu zagonetku otključati.... ako ikada uspiju.
Samo neka se trkaju.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

dakle, moraju samo popraviti brzinu i balans kroz zavoje? eh da i top speed?
dobro je onda, ja sam vec mislio da jos nesto moraju..

u svim ostalim aspektima bolid rastura.. - pit stopovi i start.. dakle 15-ak sekundi od nekih 5500 su vrlo brzi i najbrzi..

nema straha .. ako moraju samo nac brzinu kroz zavoje i top speed to je pi*kin dim..
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

darky je napisao/la:
f430 je napisao/la:jedno ne razumijem, ako imaju dobar start kako onda imaj losu trakciju u izlasku iz sporih zavoja
kako moze bit manji downforce prednost :?: više je proklizavanja s manje downforcea ?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Armanini je napisao/la:dakle, moraju samo popraviti brzinu i balans kroz zavoje? eh da i top speed?
dobro je onda, ja sam vec mislio da jos nesto moraju..

u svim ostalim aspektima bolid rastura.. - pit stopovi i start.. dakle 15-ak sekundi od nekih 5500 su vrlo brzi i najbrzi..

nema straha .. ako moraju samo nac brzinu kroz zavoje i top speed to je pi*kin dim..
daj, molim te, pročitaj još jednom što sam napisao. Pa ako treba, još jednom ... :)
Samo neka se trkaju.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Što bi bilo da to poprave?? Da u zavojima budu kao Red Bull ili Mclaren?
Također i maks speed
sto sam krivo procitao?

kazes da bi trebali bit bolji u zavojima.. i da bi trebali bit brzi..
nes ti problema :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ja ne sumnjam da će oni prije ili kasnije to riješiti (makar se nadam da će biti ovo prije). Gume uspjevaju zagrijati, znači taj problem iz prošlih sezona je uklonjen. Problem predstavlja prijanjanje stražnjeg kraja zbog kojeg pati cijeli bolid. U Mugellu navodno testiraju dvije verzije ispuha: 1. je ona sa predstavljanja, samo dorađena, a 2. je kopija Saubera i RB-a. E sad, to su nagađanja iz intervjua. Domenicali je rekao da će testirati 1. verziju, a Gene se navodno u jednom intervjuu izlajao i rekao da će testirati ispuh baziran na dizajnu kojeg su "otkrili" Sauber i RB. U svakom slučaju, jedan nek radi kako treba, da poboljša rad difuzora i Ferrari odmah može i top speed nadoknaditi jer će moći smanjiti stražnje krilo, a onda je riješen i understeer.

Sad to sve idealno zvuči, ali ako itko ima moć u F1 za napredovanje tokom sezone onda su to McLaren i Ferrari. Najmanje dok ne dođu rezultati VN Španjolske mene ponovo pere pozitiva :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

F1NAC je napisao/la:
darky je napisao/la:
kako moze bit manji downforce prednost :?: više je proklizavanja s manje downforcea ?
manji je otpor zraka i kod starta je to prednost, no kako se brzina povečava to onda postaje sve veća mana
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

darky je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:
darky je napisao/la: loš downforce na stražnjem kraju
manji je otpor zraka i kod starta je to prednost, no kako se brzina povečava to onda postaje sve veća mana
Nekako sumnjam da downforce igra bilo kakvu ulogu kod takvih malih brzina.

Najvažnije za dobar start je imati dobro kvačilo, gearbox i dobro poštimane mape rada motora samo za startanje. Onda tu je potreban i dobar KERS te dobro zagrijane gume u instalacijskom krugu.
dmarijon
Legenda
Legenda

I meni se tako čini. I otprilike baš tim redom.
A to je mehanika- dakle, ono gdje je Ferrari jak i gdje se nalazi.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

kad pogledate 2011 . Ferrari i nije imao tako dobre startove do španjolske kad su stavili novo kvačilo a i na ovom bolidu je još novije . Kao sto je reko kolega dmarijon mehanika tu smo jaki
slika
f430
Navijam za: fernando alonso

Post Postao/la f430 »

dmarijon je napisao/la:I meni se tako čini. I otprilike baš tim redom.
A to je mehanika- dakle, ono gdje je Ferrari jak i gdje se nalazi.
I bitna je strana na kojoj startas
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

K tome pomaže i niži CofG bolida ;)

An initial assessment after the first races outside Europe
An initial assessment after the first races outside Europe
4.23.2012

Maranello, 23 April – This evening the last of the team will head back to base after the back to back races in China and Bahrain. After such a long time away, it’s good to be home and back with one’s nearest and dearest: it is all the more appreciated at this time of sadness at the death of a colleague and in many cases a friend, Matteo Vignali, who passed away suddenly yesterday morning. There were few dry eyes at the Sakhir track yesterday nor in Maranello today at the factory and many will be in Sestola tomorrow afternoon to say a final farewell to Matteo.

One has to move forward because grief like this is part of life, but the work of a Formula 1 team and in so many other walks of life in fact, imposes incessant demands with no chance to pause for breath. That’s even more the case for a team that is in a hurry to make up the gap that has grown to the best, and that applies to the Scuderia in this first run of races this season.

“A first cycle of four races came to an end yesterday and so we can make a very early first assessment,” said Team Principal Stefano Domenicali to http://www.ferrarif1.com" onclick="window.open(this.href);return false;. “Clearly we cannot be happy with the way our season began but, after the winter tests, we knew the first four races would be very tough. We managed to limit the damage, especially in the Drivers’ championship, in which Fernando Alonso is fifth, just ten points off the leader. However, it is equally clear that now we must step up a gear, right from the next race. Our engineers are well aware of this and are working day and night to give our drivers a much more competitive car than we have seen on track in these first four races.”

After Fernando’s fantastic win in Sepang, Shanghai and Sakhir proved less satisfactory for the Spanish champion who had to settle for a ninth and a seventh place. “In both races, Fernando gave his all and managed to get all the potential out of the car,” continued Domenicali. “The team worked well: honestly, if when setting out for Melbourne, it had been suggested we would be in this position with one of our drivers, I would have struggled to believe it. Felipe has also reacted in a positive fashion to the initial difficulties and I am sure the fact he has finally managed to end his scoreless run in terms of points will give him confidence for the forthcoming races. The coming days will be very important, during which the primary objective will be to push as hard as possible on the development of the car: next week we have three days of testing at Mugello, but it’s not definite that all the updates planned for Barcelona will be seen then. We must try and make the most of every minute available to us to increase the performance of the F2012.”

It is not just the short term that is on the agenda for the Scuderia in these coming weeks, as Domenicali confirmed: “We are intensifying the process of changing our working procedures in all areas and, at the same time, we are strengthening our efforts in areas where we are weakest, such as aerodynamics. It’s a long term project and one that President Montezemolo is studying at first hand and it is vital to the future of the Scuderia. Formula 1 has changed so much these past few years and we have not always been up to speed with these changes. In this area too we need to step up a gear.”

“The theme for the start of this championship is that everyone was very closely matched: the statistics show that it’s been nine years since there have been four different winners in the first four races, but more than that, you have to go back 29 years to find the last time four different cars won,” added Domenicali. “Tyres seem to be the most important factor: understanding their behaviour in order to settle on a strategy for the race and also for qualifying, as we saw last weekend in Bahrain, pinpointing the right moment for the pit stops, knowing how best to set a time on a single flying lap, based on the track evolution are all crucial elements in the fight for the top places. I expect that, in Barcelona, there will be many teams all bringing significant updates on track and we will have to do a better job than the others.”

Statistics from the last three years show that the ten point deficit is the smallest Alonso has had to the leader of the Drivers’ table at this point in the season: it was eleven in 2010 (60 for Button, 49 for Fernando) and no less than 52 last year (93 Vettel, 41 the Spaniard.) Although the F2012 has shown itself to be less competitive than the F10 and the I50 Italia when compared to its rivals, Fernando is still very much in the race for the title. Of course, the Spaniard is the first to be hoping for a step up in quality in the short term, as indeed does Felipe: it is a wish they share with “Ferraristi” everywhere and everyone at Maranello is working hard to achieve it.
Ferrari fever at Mugello
4.24.2012

Maranello, 24 April – Next week, Formula 1 will be back in action at one of the most beautiful race tracks in Europe, Mugello. The circuit in Tuscany will host the fourth and final test session on the calendar, as agreed by the teams for 2012, not counting the three day young driver test later in the year. From 1 to 3 May, all twelve teams entered in the World Championship will be present. Scuderia Ferrari will run Fernando Alonso on the Tuesday and Thursday, with Felipe Massa at the wheel on Wednesday. It will be the first time since 2007 that more than one team has tested at the same time at the facility which is actually owned by Ferrari. From 24 to 26 July, Toro Rosso tested alongside the Maranello squad. The last time an English team came to Tuscany was from 26 to 28 April 2005, when apart from the home team and the Minardi squad, the Honda-powered BAR team was present. The three day test will be preceded by the Passion Day, an event aimed at all Ferrari fans. On 30 April, Scuderia Ferrari Club members will be able to quiz the Maranello drivers, race in karts on the Mugellino track, to try their hand in the Ferrari Virtual Academy simulator as well as seeing how they fare in carrying out a pit stop on a real Ferrari Formula 1 car. The event is also open to those who are not yet members of the SFC: just go to the circuit ticket booths to join the Maranello Club. A lot of fans are also expected for the test, given that the first day is the 1st May holiday. In presales, general admission costs 21.5 Euro (11.5 Concessions,) for the Central/Biondetti Silver Grandstand, 42 Euro (Concessions 21.5) while the cost of the Central Bronz is 31.5 Euro (16.5 Concessions.)

http://www.ferrari.com/English/Formula1 ... gello.aspx
slikaslikaslika
KiKiFerrari

Post Postao/la KiKiFerrari »

Imam neke nejasnoće vezane za Ferrarijev ispušni sustav. Koliko znam probali su 3 varijante ispuha. Jerez A-varijanta s cijevi usmjerenom prema dolje, Jerez B-varijanta s cijevi prema gore i varijanta iz Barcelone s cijevi prema gore, ali koja je usmjerena prema rear suspension i zadnjem krilu. Pat Fry je rekao da im ova iz Barcelone nije dobra kao originalna, te vas sad pitam koju je Ferrari uopšte koristio na ove 4 utrke, i na koju računaju da će unaprijediti na testu u Mugellu???
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Prvo da te odmah ispravim: Jerez A varijanta je bila sa cijevi prema gore, jer po pravilima cijev mora biti između 10°i 30°u odnosu na horizontalu.
U Jerezu su koristili tu verziju sa predstavljanja, ali je bio problem da je užasno pregrijavala stražnje gume. Varijanta koju si ti nazvao "Jerez B" Je zapravo samo pokušaj da spriječe pregrijavanje stražnjih guma za vrijeme trajanja testa u Jerezu, da ne gube količinu testiranja zbog uništenih guma. U tom su slučaju cijevi usmjerili prema gore maksimalno dopušteno da bi ispušne plinove izbacivali preko guma. U Barceloni su ispuh usmjerili prema unutarnjem dijelu stražnjeg krila da bi spriječili pregrijavanje guma, no onda su izgubili i ono što je taj ispuh trebao raditi korisno za aerodinamiku.

Na utrkama su koristili ispuh sa testa u Barceloni.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ferrari to release B version of the current car
Up to 50% of changes expected on the car
Everything won't be tested in Mugello, some pieces will only be tested in the CFD tunnel because they will be late coming off the production line. This is a worry because until now the CFD hasn't been working as expected.
Main changes will be in the centre of the car: new radiators, better weight distribution, new cooling exits and rear suspension but no F-Duct.
The Ferrari camp predicts they must find 1.2 seconds in car performance to be ahead of the field, but they only anticipate an improvement of 6 tenths from these upgrades.
slika
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

ne vjerujem, od pocetka sezone znaju da je auto banana te krece prica da je spanjolska novi pocetak. sad im nakon svega kasne dijelovi za testiranja kaj znaci da i ta spanjolska bude kanada ili mozda i monza.
pa kaj rade? rade opce?
lose lose lose.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dodi_napalm je napisao/la:ne vjerujem, od pocetka sezone znaju da je auto banana te krece prica da je spanjolska novi pocetak. sad im nakon svega kasne dijelovi za testiranja kaj znaci da i ta spanjolska bude kanada ili mozda i monza.
pa kaj rade? rade opce?
lose lose lose.
ne, sjede i pijuckaju kavu :roll: #-o
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

sto se tice tog famoznog wind tunnela.. pa zar nisu koristili toyotin koji koristi pol grida?
The Ferrari camp predicts they must find 1.2 seconds in car performance to be ahead of the field, but they only anticipate an improvement of 6 tenths from these upgrades.
ajde konacno da mogu quoteat ono sto stalno tvrdim i zasto se smijem silnom optimizmu kad citam kako nije tako strasno, kako je bolid krcat potencijala (to su i za mene uvijek pricali kad sam bio klinac pa kita labudova) i kako ce neki tamo carobni updateovi u barceloni promjenit stvari..

hoce mozda do te mjere da ako ispadne u utrci 4 vozaca, alonso se nadje na podiju..

neka im je nac sekundu, nije to ni tako strasan problem (koliko ono milijuna kao kosta desetinka), i bilo bi to ostvarivo kada bi ostale momcadi drzale bolide u kutijama, zaledile razvoj i cekale sljedecu utrku.. a ostale momcadi (koje isto stalno dosadjuju istim izjavama kako znaju sto i gdje moraju ubrzati i kako ce to napraviti znacajnim uprgadeovim u europi) mi se cine da imaju puno realnije izglede za dodatnim ubrzanjem.. a i logicno je obzirom da imaju puuno bolju bazu..

al ajd.. zasto se ne nadat i bit optimista.. obzirom da bolid ima toliko potencijala, mozda nesto i iskemijaju :)

kako je neki dan pisao netko ovdje - moraju se samo ubrzati po zavojima.. .. i top speed.. :D
slika
Odgovori