Adam Cooper
#F1 The consensus is that an electrical problem started the fire and led to an explosion in the fuel rig at the back of the garage
Utrke 2012 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- Forza
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Re: VN Španjolske, Circuit de Catalunya, 11.-13.5.2012.

- fenomeno
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
utrka solidna, za razliku od inače Barcelona korak više,ali malo me počinju živcirat zbog štednje guma
Williams - Maldonado vrhunski sve osim starta, Senna nažalost u sudaru
Ferrari - Alonso vrlo dobar, Massa daleko iza
Lotus - prvo dio čisto solidno, na kraju oba brza , ali ne dovoljna za pomak u pozicijama
Sauber - Kobayashi odličan, Perezu utrka propala u 1.krugu
Red Bull - frustrirajuća utrka, Webber problemi i bez bodova, a Vettel kazna, ali ipak pri kraju dobra pretjecanja i 6.misto
Mercedes - opet loše za njih, Schumacher opet u incidentnoj situaciji, a Rosberg u problemima s bolidima pri kraju utrke,ali ipak s bodovima s džepom
McLaren - Button danas ne baš uspješan, Hamilton vrlo dobar
Force India - Hulkenberg do bodova, ali karak nazad naspram prošle godine
Williams - Maldonado vrhunski sve osim starta, Senna nažalost u sudaru
Ferrari - Alonso vrlo dobar, Massa daleko iza
Lotus - prvo dio čisto solidno, na kraju oba brza , ali ne dovoljna za pomak u pozicijama
Sauber - Kobayashi odličan, Perezu utrka propala u 1.krugu
Red Bull - frustrirajuća utrka, Webber problemi i bez bodova, a Vettel kazna, ali ipak pri kraju dobra pretjecanja i 6.misto
Mercedes - opet loše za njih, Schumacher opet u incidentnoj situaciji, a Rosberg u problemima s bolidima pri kraju utrke,ali ipak s bodovima s džepom
McLaren - Button danas ne baš uspješan, Hamilton vrlo dobar
Force India - Hulkenberg do bodova, ali karak nazad naspram prošle godine
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Pa to se zove parti, nisu bezveze čekali pobjedu 8 godina 

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Netko je donio tortu s prskalicama u garažu punu benzina 

- Cuky
- Moderator
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Još strategija iz utrke PIT STOP SUMMARY – 2012 SPANISH GRAND PRIXFormula 1 personnel injured in Williams fire
By Jonathan Noble Sunday, May 13th 2012, 16:40 GMT
A number of Formula 1 personnel are being treated by medical staff at the Circuit de Catalunya for burns and smoke inhalation following a major fire in the Williams garage after the Spanish Grand Prix.
Shortly after a team photo was taken to celebrate Pastor Maldonado's victory, around 90 minutes after the end of the race, it is believed that fuel exploded while it was being prepared for transportation as part of the post-race procedure.
The explosion filled the garage with black smoke, which poured into the pits and paddock, and personnel from a number of teams as well as track officials moved quickly to put the blaze out.
A number of team members were caught up in the incident, with those suffering from burns and smoke inhalation being taken to the medical centre.
While there has been no official confirmation of the number of F1 personnel involved in the incident or the extent of their injuries, Williams, Force India and Caterham have confirmed that their staff members are being treated.
Williams has said that four of its crew are being looked at in the medical centre, although the extent of the injuries is unknown.
Force India has confirmed that one of its team members was being treated for smoke inhalation, while Caterham has issued a statement confirming that four of its crew are being attended to too.
"Caterham F1 Team was involved in a fire that started in the Williams F1 Team's garage after the end of the Spanish Grand Prix," it said in a statement.
"All the team's employees have been accounted for and four people have been taken to the circuit medical centre for examination; one with a minor hand injury and three with respiratory issues.
"A further statement will be issued when more details about the incident are confirmed."
http://www.autosport.com/news/report.php/id/99599

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Utrka 7/10 za mene i to tako visoka ocjena jer je bilo borbe oko prve pozicije inače mi je ova staza jedna od najgorih u sezoni.
Vidi se pomak nekih momčadi a pogotovo iznenađujući pace u trci što trke čini boljima.
Lagano se ubacuju u borbu za naslov i neki drugi vozači za koje se nakon prve dvije utrke nije slutilo da bi mogli uć u igru.
Odustajanje jednog od prve četvorice mjenja sve prema vrhu a još je recimo to tako početak i biće sigurno još svega.
Vidi se pomak nekih momčadi a pogotovo iznenađujući pace u trci što trke čini boljima.
Lagano se ubacuju u borbu za naslov i neki drugi vozači za koje se nakon prve dvije utrke nije slutilo da bi mogli uć u igru.
Odustajanje jednog od prve četvorice mjenja sve prema vrhu a još je recimo to tako početak i biće sigurno još svega.

- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Maldonado nosi malog rođaka iz požara. Baš mu je danas morala pasti ova zbrka.

- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
kolega mrd moram te pohvalit za ovu sliku.
strašno je ovo što im se desilo žao mi je tih ljudi.
ali ova slika kako pastor nosi ovo lice će mnoge pogoditi i ne sumljam niti imalo da će ga hugo chavez odlikovati nekim ordenom kojeg tamo imaju u venecueli.em je pobijedio,em spašava ljude uokolo pravi heroj.za pohvalu

kako vidim u ovog mu rođaka je noga u nekom zavoju vjerojatno nije pokretan.
bravo maldonado kapa do poda.
strašno je ovo što im se desilo žao mi je tih ljudi.
ali ova slika kako pastor nosi ovo lice će mnoge pogoditi i ne sumljam niti imalo da će ga hugo chavez odlikovati nekim ordenom kojeg tamo imaju u venecueli.em je pobijedio,em spašava ljude uokolo pravi heroj.za pohvalu

kako vidim u ovog mu rođaka je noga u nekom zavoju vjerojatno nije pokretan.
bravo maldonado kapa do poda.

- vu.k
- Navijam za: williams
Bravo za Williams,konačno!!!
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
FIA je rekla da je 31 osoba zatražila liječničku pomoć na stazu. Sedam ih je prebačeno u bolnicu. Šteta da se ovakav dan morao baš tako završiti. LINK

- Kenny
- Legenda
Trka je meni bila dobra, jel Pic blokiro Alonsa samo u jednom zavoju, ako je izgubio je ko Maldonado sa Karthikeyanon, da su malo bolje gume mislim da bi i trka bila bolja jer na kraju prvog stinta kada su se Maldonadu istrošile gume znao je gubit i po pola sekunde, a na kraju trke su obojca taktizirali i čuvali gume za zadnjih par krugova, a ti nikad neje bilo dok je bio Bridgestone sa normalnim gumama

- Cuky
- Moderator
Alonso je vozio iza Pic-a od zavoja 5 do zavoja 1 u slijedećem krugu.

- Kenny
- Legenda
Onda je stvarno možda zbog njega izgubio i trku, nekužim kako ovaj nije gledo zastave, ali dobro bar je Williams pobjedio 

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ne kužim. Gledam stazu i vidim da je imao barem 2 mjesta za proći i to sa 3 sekunde barem bržim bolidom. Ne znam zašto nije prošao.damjan.cule je napisao/la:Alonso je vozio iza Pic-a od zavoja 5 do zavoja 1 u slijedećem krugu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Cuky
- Moderator
Zavoj 6 kao da i nije zavoj, 7 i 8 su šikana u kojoj se Pic držao putanje, a Alonso nije mogao dosta blizu zbog "prljavog zraka". Zavoj 9 je brzi slijepi zavoj i tu nema smisla pokušati proći, dakle opet u prljavom zraku pošto se Pic ne miče sa putanje. Na pravcu do zavoja 10 (Hairpin) Pic ide punim gasom, a na kočenju zbog vjetra koji puše u leđa Alonso ne riskira. Zavoj 11 je mali zavoj, 12 je dugi desni di se Pic opet drži putanje. U zavoju 13, kao i u šikani (14 i 15) te u zadnjem (16) Pic je ponovno na putanji. Na pravcu ga Alonso sustiže no u zavoj 1 Pic opet kreće kao da će ići putanjom, no onda se naglo sklanja, a Alonso prolazi uz mahanje.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
kad sam u 24. krugu vidio Massu i Hamiltona u prvom zavoju jedan pored drugog već sam ih vidio skršene
srećom pa se massa obranio 

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ove "sporaće" je mnogo teško zaobići za čitav krug, jer ovaj iza nezna da li će ovaj "sporać" ispred ostati na trkačkoj putanji ili ne, u kojem trenutku će pustit malo gas, isped kojeg zavoja, da li je "sporać" vidio plave zastave, da li je "sporać" vidio brzi bolid koji dolazi iza njega itd. Mislim da je ovim bržim bolidima jednostavnije preći ove "sporaće" kada se nalaze u istom krugu tj. kada se bore za poziciju nego kada ih zaobilaze za čitav krug.Dani je napisao/la:Ne kužim. Gledam stazu i vidim da je imao barem 2 mjesta za proći i to sa 3 sekunde barem bržim bolidom. Ne znam zašto nije prošao.damjan.cule je napisao/la:Alonso je vozio iza Pic-a od zavoja 5 do zavoja 1 u slijedećem krugu.

- Cuky
- Moderator
mislim da smo dobili krive rezultate utrke, tj. kriva imena na dvije pozicije. Po onome što su na radiju rekli jutros (nisam siguran dali je bio HR1 ili HR2) pobjednik utrke je Pastor MALDONDO, a 6. mjesto osvojio je BASTIAN Vettel 

- Vuksa_KC
- Veteran
Ma ok, Schweinsteiger ili Vettel svejedno 

-
- Legenda
Čuo sam i ja, da! A nevjerojatno da nitko nije prenio ovaj cirkus s požarom u garaži. Maldonado, sat vremena nakon što je pobijedio, trči i nosi nekog dečka iz požara. Strašno.
A niko ni a ni b
A niko ni a ni b
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
to baš i nije cirjus bio...po zadnjemu, došlo je do eksplozije jedne od pumpi za gorivo prilikom pripreme za transport.
a taj dečko kojeg je Maldonado nosio je njegov 12-godišnji bratić
a taj dečko kojeg je Maldonado nosio je njegov 12-godišnji bratić

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ocjena utrke 7/10
Sigurno jedna od boljih utrka na ovoj stazi ali...
Ove gume koliko donose napetosti tako i odnose onaj gušt kad gledaš kako vozači idu na nož.Pa bar za ovu godinu nek ubace na raspolaganje više setova guma i odvoje kvalifikacijske gume od guma u utrci
Sigurno jedna od boljih utrka na ovoj stazi ali...
Ove gume koliko donose napetosti tako i odnose onaj gušt kad gledaš kako vozači idu na nož.Pa bar za ovu godinu nek ubace na raspolaganje više setova guma i odvoje kvalifikacijske gume od guma u utrci
...put u raj nije posut ružama...
- Armanini
- Svjetski prvak
ma katastrofa..
komentari buttona i webbera nakon utrke opisuju cijelu situaciju..
iskusni vozaci koji ne kuze koji k se dogadja..
ispada da totalno random bolidi trose gume..
kaze button da nema sanse da bi on mogao na 2 stopa, da nikako ne moze cuvat toliko gume, da ne kuzi zasto i kako da vozi, obzirom da je inace to njegov forte..
dok se lewis s druge strane veseli i ponosno prica o tome kako je svima pokazao da nije agresivac prema gumama i kako je sad pala u vodu teza da button puno bolje cuva gume..
kao da nisu svi setovi isti i kako te gume ispadnu svaka drukcije..
odjednom sad lewis moze vozit 30 krugova bez jbmti, a button ne moze povezat ni 10 krugova..
ma sve je to nula bodova.. dobro je rekao button ili webber sad se ne sjecam - kaze u smislu - nema smisla nis, iz boxa mi jave da stisnem overtake gumb, a ja gledam cemu to jer ako stisnem moram odmah u box..
dusu dalo ovo cuvanje guma i voznja sekundu ispod nekog vremena za motore.. nece se ni jedan raspast..
komentari buttona i webbera nakon utrke opisuju cijelu situaciju..
iskusni vozaci koji ne kuze koji k se dogadja..
ispada da totalno random bolidi trose gume..
kaze button da nema sanse da bi on mogao na 2 stopa, da nikako ne moze cuvat toliko gume, da ne kuzi zasto i kako da vozi, obzirom da je inace to njegov forte..
dok se lewis s druge strane veseli i ponosno prica o tome kako je svima pokazao da nije agresivac prema gumama i kako je sad pala u vodu teza da button puno bolje cuva gume..
kao da nisu svi setovi isti i kako te gume ispadnu svaka drukcije..
odjednom sad lewis moze vozit 30 krugova bez jbmti, a button ne moze povezat ni 10 krugova..
ma sve je to nula bodova.. dobro je rekao button ili webber sad se ne sjecam - kaze u smislu - nema smisla nis, iz boxa mi jave da stisnem overtake gumb, a ja gledam cemu to jer ako stisnem moram odmah u box..
dusu dalo ovo cuvanje guma i voznja sekundu ispod nekog vremena za motore.. nece se ni jedan raspast..
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Evo upravo pročitao i Alonsovu izjavu da zadnjih 6,7 krugova uopće nije imao gripa i da je bio uvjeren da je bolid oštećen.A meni se činilo da onaj zadnji stint točnije njegov početak da nije uopće stiskao i da su tako brzo gume otišle.A čini mi se da sam negdje vidio podatak da su zadnji krug od Alonsa samo brže odvezli Lotus i Vettel,ako je to točno znači drugima isto nije bilo sjajno
@Armanini
Baš mi se čini da si to dobro zaključio da sve gume uopće nisu jednake
Uglavnom potrebna je neka promjena
@Armanini
Baš mi se čini da si to dobro zaključio da sve gume uopće nisu jednake
Uglavnom potrebna je neka promjena
...put u raj nije posut ružama...