Formula 1 Team Manor Racing Team
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Formula 1 Team Manor Racing Team
Danas je "predstavljen" bolid (koji još nije viđen) Virgin Racinga-a. VR-01 je u potpunosti napravljen u CFD-u, bez zračnih tunela. Za sad se zna da će bolid biti crveno-crne boje, a ostali podaci su vam ovdje. Ono što je jako učljivo je dužina bolida: 5500mm Mercedes GP je dug 4800mm, ili 70 cm kraći. (Renault je 5050mm) Vozači ovog trolejbusa su Glock i Di Grassi.
Bolid je trebao biti predstavljen online, ali zbog tehničkih problema koje su imali, još nema prvih slika...ali čim izađu, stavljajte.
Bolid putuje za Silverstone gdje će sutra prve krugove voziti Timo Glock. Na Silverstonu će biti 2 dana.
Bolid je trebao biti predstavljen online, ali zbog tehničkih problema koje su imali, još nema prvih slika...ali čim izađu, stavljajte.
Bolid putuje za Silverstone gdje će sutra prve krugove voziti Timo Glock. Na Silverstonu će biti 2 dana.
- brg
- Navijam za: JB
Re: Formula 1 team - Virgin Racing
to je neka greška, prije da je dug 5050mm
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Ne izgleda loše autić ima lijep dizajn, malo me podsjeća na Spyker ne znam ni sam zakaj...
-
- Navijam za: Mercedes GP
Ne izgleda loše?!
Meni izgleda fantastično!!
Meni izgleda fantastično!!
- gringo73
Poprilično dug i uzak nos...
- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Najljepše obojen bolid do sada, definitivno
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
ovi trajblovi na prednjem krilu mu nisu trebali
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Svi pričaju da je USF1 najlošiji, a vidim da ni Virgin nije išao u zračni tunel.gringo73 je napisao/la: VR-01 je u potpunosti napravljen u CFD-u, bez zračnih tunela.
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja - dmarijon
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Odlično izgleda bolid!!
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Fino izgeda bolid.Videcemo koliko ce biti brz.Verovatno da ce biti na kraju poretka sa USF1(ako se oni pojave).
Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
ako je brz kak zgleda bit ce ludo , zbog duzine bolid monako ce im biti trn u oku
- Friga
- Navijam za: Kimi Raikkonen
TF110 - Toyota F1 '10
"
"
- brg
- Navijam za: JB
Pa njima je najvažnije da je dobro ofarban ,nisu oni tu radi osvajanja prvenstva nego radi reklame
- schumy
- Rezervni vozač
- Navijam za: Ferrari
potpuno se slažem s tobombrg je napisao/la:Pa njima je najvažnije da je dobro ofarban ,nisu oni tu radi osvajanja prvenstva nego radi reklame
- almeida
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Za ulizivanje..
- Kontakt:
Sjajno ofarban,nadam se da će biti brz bolid,sve što je branson uzeja u ruke bilo je dorbo,pa tako može i ovo
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
- 47
- Moderator
- Navijam za: Crveno
- Kontakt:
E onda su uspjeli, jer izgleda odlično! Baš fali malo individualnosti, svi su neki dosadni samo sa sponzorskim naljepnicama.
Ovaj bar ima nekakav karakter, šare su zakon
Ovaj bar ima nekakav karakter, šare su zakon
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Fantastican obojan bolid.Iybor boja je fantastican i osvjeyenje je u F1 karavanu.
Sto se tice tehnickog aspekta,ja ipak nesto puno ne vjerujem u potpuno CFD dizajniranje bolida,ali opet tko zna.
Nos bolida je vrlo slican Ferrari-jevom,kao i straznje krilo.Na prednjem krilu mi se cini da nije dovrsen posao.Jos ce tu bubnuti flap-ove vjerojatno od Brawn-a.U tom fazonu posto rub krila podsjeca na rub Mercedesovog bolida.Takodje nema nosace straznjeg krila poput Mercedes-a.Implementiran pokrov motora kao kod Ferrari-ja,Wiliams-a i Mercedes-a.Ono konvencionalno,a ne nakovanj pokrov motora kao kod ostalih.
Inace,Wirth nije los strucnjak.Iskusan je,ali i prilicno mlad i radikalan.
Ima zanimljivih stvari na bolidu koji je cini mi se mjesavina Mercedes-a i Ferrari-ja.Nadam se sto boljoj brzini ovog bolida,jer sto je vise konkurentnih momcadi to je bolji show.
Sto se tice tehnickog aspekta,ja ipak nesto puno ne vjerujem u potpuno CFD dizajniranje bolida,ali opet tko zna.
Nos bolida je vrlo slican Ferrari-jevom,kao i straznje krilo.Na prednjem krilu mi se cini da nije dovrsen posao.Jos ce tu bubnuti flap-ove vjerojatno od Brawn-a.U tom fazonu posto rub krila podsjeca na rub Mercedesovog bolida.Takodje nema nosace straznjeg krila poput Mercedes-a.Implementiran pokrov motora kao kod Ferrari-ja,Wiliams-a i Mercedes-a.Ono konvencionalno,a ne nakovanj pokrov motora kao kod ostalih.
Inace,Wirth nije los strucnjak.Iskusan je,ali i prilicno mlad i radikalan.
Ima zanimljivih stvari na bolidu koji je cini mi se mjesavina Mercedes-a i Ferrari-ja.Nadam se sto boljoj brzini ovog bolida,jer sto je vise konkurentnih momcadi to je bolji show.
FORZA FERRARI!!!
-
- Navijam za: sebe
Jedan od spoznora Marussia.
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Bolid izgleda vrlo moćno. Boje su fantastično poklopljene, sigurno jedan od najljepših bolida.
Što se tiče performansi, nisam siguran. Ako sam dobro shvatio, bolid je dizajniran samo pomoću CFD-a i CAD-a. Tehnički gledano, po tome, bolid će funkcionirati, sada, kako će se taj bolid pokazati u praksi... Tko zna.
Iznenadila me zapravo smionost Virginovih inžinjera, pored svih tih bolida koji su, laički gledano, normalne dužine, oni naprave jedno takvo "čudovište", duljine preko 5 metara.
Nos je veoma neobičan. Uzak, dugačak i nekako špicast. Koliko vidim,podignut je slično kao i Ferrarijev, što u kombinaciji sa tanjim prednjim gumama donosi veći protok zraka i drugačije performanse prednjeg ovjesa. Nos je, kao što smo i očekivali, u stilu prošlogodišnjeg nosa Red Bulla , žljebovit, dakle, ako gledamo od kokpita prema prednjem kraju bolida, što je sada postalo vrlo "in".
Shark fina zasada nema. Bolid djeluje pomalo agresivno, iako to ne mora ništa značiti. Kako je nikolaa rekao, ima puno pojedinih djelova i inovacija sa drugih i vjerojatno konkurentnijih bolida. To ne mora nužno značiti da je bolid dobar, ali isto tako, niti loš.
Što se tiče performansi, nisam siguran. Ako sam dobro shvatio, bolid je dizajniran samo pomoću CFD-a i CAD-a. Tehnički gledano, po tome, bolid će funkcionirati, sada, kako će se taj bolid pokazati u praksi... Tko zna.
Iznenadila me zapravo smionost Virginovih inžinjera, pored svih tih bolida koji su, laički gledano, normalne dužine, oni naprave jedno takvo "čudovište", duljine preko 5 metara.
Nos je veoma neobičan. Uzak, dugačak i nekako špicast. Koliko vidim,podignut je slično kao i Ferrarijev, što u kombinaciji sa tanjim prednjim gumama donosi veći protok zraka i drugačije performanse prednjeg ovjesa. Nos je, kao što smo i očekivali, u stilu prošlogodišnjeg nosa Red Bulla , žljebovit, dakle, ako gledamo od kokpita prema prednjem kraju bolida, što je sada postalo vrlo "in".
Shark fina zasada nema. Bolid djeluje pomalo agresivno, iako to ne mora ništa značiti. Kako je nikolaa rekao, ima puno pojedinih djelova i inovacija sa drugih i vjerojatno konkurentnijih bolida. To ne mora nužno značiti da je bolid dobar, ali isto tako, niti loš.
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...
- gringo73
Na prirodnom svijetlu, ipak je boja malo drugačija.
Isti modni kreator?
Isti modni kreator?
- Friga
- Navijam za: Kimi Raikkonen
luka_kimi je napisao/la:Iznenadila me zapravo smionost Virginovih inžinjera, pored svih tih bolida koji su, laički gledano, normalne dužine, oni naprave jedno takvo "čudovište", duljine preko 5 metara.
..što je woow puno.!
Evo pogleda sa testiranja -- naravno nemora ništa značit, al opet možda i može bit jedno od dobrih riješenja..
Ali prednje krilo im je "suho"! Šta je s tim?"We have quite a variation in the length of cars this season with the McLaren, BMW Sauber and Ferrari at the longer end of the scale and the Renault and Williams shorter. It appears that the longer cars are working better, but it’s early days yet and hard to draw conclusions."
I kako izgleda tu su iskoristili tu razliku duljine.
Ajde komercijala (velike površine,hehe), al neče valjda bit zahebancija cijelu sezonu..!?
E pa žao mi Glocka ako bude tako.. (ako ne proradi ono IPAK)gringo73 je napisao/la:Vozači ovog trolejbusa su Glock i Di Grassi.
TF110 - Toyota F1 '10
"
"
- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Hm.... ne želim biti zloguk... niti mi je to namjera.... iako... ponekad ostavljam negativistički dojam komentiranja ( kod nekih članova ).luka_kimi je napisao/la: Što se tiče performansi, nisam siguran. Ako sam dobro shvatio, bolid je dizajniran samo pomoću CFD-a i CAD-a. Tehnički gledano, po tome, bolid će funkcionirati, sada, kako će se taj bolid pokazati u praksi... Tko zna.
Htio bih biti oprezan kod ove izjave. Što želim? Želim se osvrnuti na svoje sjećanje i informacije o glavnom tehničkom licu ove momčadi - Nick Wirth.
On je za sezonu 1994. složio ( ili odobrio ) bolid momčadi Simtek. A znamo da je Roland Ratzenberger poginuo na VN Imole 1994. zbog otpadanja dijela prednjeg krila ( mislim ). To je tada bio dokaz.... koliko su nove momčadi ( njihovo tehničko vodstvo ) riskirale kako bi uspjele.... koliko su bile krhke i neispitane uslijed gomile sati testiranja. Simtek se ugasio 1995. Ali Nick Wirth i dalje radi....
Zato sam skeptičan. Skeptičan sam što on vodi tu novu momčad i što je tako malo testiranja. Eto, toliko....
P.S. A iza Nicka Wirtha ( odnosno tvrtke koja je vodila Simtek - mislim da je Wirth Research ili tako nekako ) je stajao nitko drugi do Max Mosley.... kao i ovaj put... kada je gdin. Mosley odobrio ulazak momčadi Manor GP ( tj. Virgin GP ) u elitno društvo F1.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka.
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
isto tako možeš povući paralelu sa williamsom......ne trebaš tako gledati, momčadi su uvijek riskirale i išle do svojih granica, nažalost ponekad je to završilo kobno ali to je konstantna prijetnja svakom vozačupospani gad je napisao/la: Hm.... ne želim biti zloguk... niti mi je to namjera.... iako... ponekad ostavljam negativistički dojam komentiranja ( kod nekih članova ).
Htio bih biti oprezan kod ove izjave. Što želim? Želim se osvrnuti na svoje sjećanje i informacije o glavnom tehničkom licu ove momčadi - Nick Wirth.
On je za sezonu 1994. složio ( ili odobrio ) bolid momčadi Simtek. A znamo da je Roland Ratzenberger poginuo na VN Imole 1994. zbog otpadanja dijela prednjeg krila ( mislim ). To je tada bio dokaz.... koliko su nove momčadi ( njihovo tehničko vodstvo ) riskirale kako bi uspjele.... koliko su bile krhke i neispitane uslijed gomile sati testiranja. Simtek se ugasio 1995. Ali Nick Wirth i dalje radi....
Zato sam skeptičan. Skeptičan sam što on vodi tu novu momčad i što je tako malo testiranja. Eto, toliko....
P.S. A iza Nicka Wirtha ( odnosno tvrtke koja je vodila Simtek - mislim da je Wirth Research ili tako nekako ) je stajao nitko drugi do Max Mosley.... kao i ovaj put... kada je gdin. Mosley odobrio ulazak momčadi Manor GP ( tj. Virgin GP ) u elitno društvo F1.
osim toga otpadale su i raspadale se stvari na bolidima i kasnije (i to prilično često), pa se ništa nije dogodilo, splet nesretnih okolnosti.......nažalost......
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Dobro, smrt Rolanda Ratzenbergera više je plod debilne ekipe u boksu nego samog dizajna bolida. Ratzenberger je imao sudar u kojem je oštećeno prednje krilo, međutim, ekipa iz boksa vrši "provjeru " i govore Rolandu da, budući da je sve u redu, ide u još jedan brzi krug.pospani gad je napisao/la:Hm.... ne želim biti zloguk... niti mi je to namjera.... iako... ponekad ostavljam negativistički dojam komentiranja ( kod nekih članova ).luka_kimi je napisao/la: Što se tiče performansi, nisam siguran. Ako sam dobro shvatio, bolid je dizajniran samo pomoću CFD-a i CAD-a. Tehnički gledano, po tome, bolid će funkcionirati, sada, kako će se taj bolid pokazati u praksi... Tko zna.
Ono na što oni nisu računali, jest činjenica da krilo koje je i jako malo oštećeno, pod velikim silama koje djeluju na bolid pri brzini od 300 km/h, jednostavno puca, a što je za posljedicu, nažalost, imalo smrt jednog vozača. Ali ti o tome već vjerojatno sve znaš-
Ono što sam htio reći, jest da Wirth po meni nije direktno niti indirektno odgovoran za smrt Ratzenbergera. Jedino ukoliko je on sjedio na pit-wallu i vršio tehničku provjeru bolida.
Nick Wirth je doista poznat u svijetu F1, kao veoma radikalan stručnjak. Što se tiče samog Virgina, skeštičan sam. U teoriji, bolid bi trebao biti dobar. Ali opet, to je bolid koji je napravljen samo pomoću CAD-a i CFD-a, dakle, praktično, taj je auto još na nuli.
I ružna mi je ova narančasta.
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...
- themacor
- Navijam za: Montoya
Ipak nije tako narandzast kao sto neko gore rece:
I am whatever U say I am