Formula 1 team - Alfa Romeo F1 Team ORLEN [C42]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: BMW - Heidfeld

Post Postao/la bmw_sauber_f1 »

Adriana Lima fan je napisao/la:
bmw_sauber_f1 je napisao/la:
Adriana Lima fan je napisao/la:Da Nick je snaga,a Kubica je vise pokazao......
nekužim zasto sada Kubicu spominjes?, Kubica je pokazao ono sto bi pokazao svaki vozac s laksim bolidom u kvalifikacijama, to je sve. :roll:
On naglasava Haidfelda kao najvecu snagu BMW-a,a Kubica je ove sezone vise pokazao. Tolko o njegovim procjenama vozackim po meni........
to je njegovo misljenje. i jake su mi te vase izjave ove sezone je kubica bolji na temelju cega, 3 utrke sto su prošle, na temelju kubicinih laganih kvalifikacija, ako je tako kubica bolji od heidfelda zasto onda nije brzi od heidfelda u utrkama. ipak se vozaceva sposobnost vidi i pokazuje u utrkama ne u kvalifikacijama.
zborzic@htnet-dsl
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zborzic@htnet-dsl »

bmw_sauber_f1 je napisao/la: nekužim zasto sada Kubicu spominjes?, Kubica je pokazao ono sto bi pokazao svaki vozac s laksim bolidom u kvalifikacijama, to je sve. :roll:
Kubica je ušao u 18. krugu u box, raikkonen je u 20. krugu.Dobro to nije mala razlika u količini goriva,ali uzmi u obzir da je ferrari dosta brži od bmw-a onda je to stvarno fenomenalan potez.Kada nick napravi tako nešto onda pišite koliko je bolji od kubice.
Andrinho_F1
Početnik
Početnik
Kontakt:

Post Postao/la Andrinho_F1 »

Andrinho_F1 je napisao/la:slusaj bmw sauber, nemoj reci da je ove sezone kubice nije nista napravio osim kvalifikacija, u kojima je dobar jer je lagan(to vi tvrdite). kubica je u zadnje dvije utrke uzeo 2 postolja, a vjerujem da nije bilo kamikaze nakajime(necu sad naklapati sta bi bilo, kad bi bilo, ali imao bi u najmanje bodova kao nick), tako da smatram da je kubica ove sezone bolji od nicka, a vi to nikako ne mozete prihvatiti...
Kubica je osvojio ta dva postolja zato što je u kvalifikacijama bio lakši od Nicka, ok to im je bila strategija, ali na temelju takvih KVALIFIKACIJA se uopče nemože reci da je Kubica bolji od Heidfelda jer nije, u svim utrkama (australija Heidfeld 3 s 1:27.739 kubica 9 s 1:28.753, malezija nick 1 s 1:35.366 a robert 6 s 1:35. 921 i bahrein nick 2 s 1:33.565 a robert 5 s 1.33.709) je Heidfeld bolji od Kubice i to po pola sekunde, u utrkama uopće nije nista dokazao, Heidfeld je i preticao, napravio najbrze krugove u utrci, neznam zasto tolika prasina oko Kubice, svaki bolji vozac bi napravio u kvalifikacijama to što je Kubicina momcad omogučila Kubici. I nemoj mi rec da nije bio prazan, kad je naspram Heidfelda imao manje goriva.
ma vazno je koju je kubica poziciju uzeo, a ne jeli prazan ili nije. kakve su to gluposti? a ti navodis rezultate krugova, pa pogledaj rezultate po utrkama, kubica je uzo 2 postolja, nick jedno ove sezone(i sjetimo se kako je kubica zavrsio u australiji). a koliko je kubica napravio ove sezone u ove tri trke govore i reakcije clanova ovoga foruma.
dosadni ste vise sa tim kubica je lagan. pa sta, odlicna taktika. cijeli svijet nakon tri utrke prica o kubici, a vi kao da se nista nije desilo. a zaboravljamo jos nesto?! a to je iskustvo koje nick ima na svojoj strani, medjutim iako mlađi kubica nije nista losiji(cak je bolji).i viditi cemo tko ce imati kakvu karijeru...
BMW Sauber_F1 Team
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

zborzic@htnet-dsl je napisao/la:
bmw_sauber_f1 je napisao/la: nekužim zasto sada Kubicu spominjes?, Kubica je pokazao ono sto bi pokazao svaki vozac s laksim bolidom u kvalifikacijama, to je sve. :roll:
Kubica je ušao u 18. krugu u box, raikkonen je u 20. krugu.Dobro to nije mala razlika u količini goriva,ali uzmi u obzir da je ferrari dosta brži od bmw-a onda je to stvarno fenomenalan potez.Kada nick napravi tako nešto onda pišite koliko je bolji od kubice.
,

ovdje ne usporedujem Kubicu i Raikkonena, nego Kubicu i Heidfelda. Kubica JE bio lakši u od Heidfelda i to nitko nemože poreci. I Misliš na zadnju utrku, Kubica je Raikkonenu bio blizu zato što Raikkonen nije bio ono sto JE, prva cetvorica utrku su zavrsili u 8,5 sec, Kubica je bio ispred Heidfelda zato sto je bio na drugoj strategiji, prije Heidfelda je bio u boksu (zadnjem) a zadnjih par krugova Heidfeld je za Kubicom smanjio zaostatak s 5 sec na 3 i nesto, znaci da je utrka duže trajala nebi Kubica bio na postolju jer ga je Nick sustizao iz kruga u krug.
Zadnja izmjena: bmw_sauber_f1, dana/u 12 tra 2008, 12:23, ukupno mijenjano 1 put.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Andrinho_F1 je napisao/la:
Andrinho_F1 je napisao/la:slusaj bmw sauber, nemoj reci da je ove sezone kubice nije nista napravio osim kvalifikacija, u kojima je dobar jer je lagan(to vi tvrdite). kubica je u zadnje dvije utrke uzeo 2 postolja, a vjerujem da nije bilo kamikaze nakajime(necu sad naklapati sta bi bilo, kad bi bilo, ali imao bi u najmanje bodova kao nick), tako da smatram da je kubica ove sezone bolji od nicka, a vi to nikako ne mozete prihvatiti...
Kubica je osvojio ta dva postolja zato što je u kvalifikacijama bio lakši od Nicka, ok to im je bila strategija, ali na temelju takvih KVALIFIKACIJA se uopče nemože reci da je Kubica bolji od Heidfelda jer nije, u svim utrkama (australija Heidfeld 3 s 1:27.739 kubica 9 s 1:28.753, malezija nick 1 s 1:35.366 a robert 6 s 1:35. 921 i bahrein nick 2 s 1:33.565 a robert 5 s 1.33.709) je Heidfeld bolji od Kubice i to po pola sekunde, u utrkama uopće nije nista dokazao, Heidfeld je i preticao, napravio najbrze krugove u utrci, neznam zasto tolika prasina oko Kubice, svaki bolji vozac bi napravio u kvalifikacijama to što je Kubicina momcad omogučila Kubici. I nemoj mi rec da nije bio prazan, kad je naspram Heidfelda imao manje goriva.
ma vazno je koju je kubica poziciju uzeo, a ne jeli prazan ili nije. kakve su to gluposti? a ti navodis rezultate krugova, pa pogledaj rezultate po utrkama, kubica je uzo 2 postolja, nick jedno ove sezone(i sjetimo se kako je kubica zavrsio u australiji). a koliko je kubica napravio ove sezone u ove tri trke govore i reakcije clanova ovoga foruma.
dosadni ste vise sa tim kubica je lagan. pa sta, odlicna taktika. cijeli svijet nakon tri utrke prica o kubici, a vi kao da se nista nije desilo. a zaboravljamo jos nesto?! a to je iskustvo koje nick ima na svojoj strani, medjutim iako mlađi kubica nije nista losiji(cak je bolji).i viditi cemo tko ce imati kakvu karijeru...
Zbog te taktike se nemože reci da je Kubica bolji, normalna stvar je ako je vozac s laksim bolidom brzi od kolege s težim bolidom, mislim da se nije još dogodila stvar da je teži bolid bio brzi od lakseg, to je bitno tko je lakši a tko teži jer onda neznamo tko je brzi od njih dvojice. Ali rezultati u utrkama govore svoje, Kubica ima medijsku pažnju zbog takvih rezultata koji nisu realni, da su obojica s starta krenili s istom strategijom, kolicinom goriva i da ga je Kubica pobjedio bez problema onda bi sutio, ali ovako ne.
nina

Post Postao/la nina »

Heidfeld: "Ferrari are catchable"

važno je bit optimista...a bude li tako (mislin na gornji citat) i sezona će bit zanimljivija
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Mehaničari u BMWovom boksu najbrži

http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 4939.shtml
slika
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

naravno to je prava momčad. :D
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Pogledaj malo kada je Kubica išao u box u Maleziji , a kada Heidfeld:

http://www.formula1.com/results/season/ ... mmary.html
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Dani je napisao/la:Pogledaj malo kada je Kubica išao u box u Maleziji , a kada Heidfeld:

u maleziji je heidfeld imao strategiju koju je kubica imao u australiji i bahreinu, svi dobro znamo zasto mu ta strategija nije uspjela. vec sam negdje napisao da mrzim takve strategije laganog bolida, najbolje bi bilo da obojici uliju slično goriva i onda nek se vidi tko je bolji, ovako to uopće nije realno.
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: M.Schumachera

Post Postao/la Ante sexy »

Dani je napisao/la:Pogledaj malo kada je Kubica išao u box u Maleziji , a kada Heidfeld:

u maleziji je heidfeld imao strategiju koju je kubica imao u australiji i bahreinu, svi dobro znamo zasto mu ta strategija nije uspjela. vec sam negdje napisao da mrzim takve strategije laganog bolida, najbolje bi bilo da obojici uliju slično goriva i onda nek se vidi tko je bolji, ovako to uopće nije realno.
lol koja izjava
Andrinho_F1
Početnik
Početnik
Kontakt:

Post Postao/la Andrinho_F1 »

ma daj bmw_sauber sta ti pricas. govoris mi da utrka duže traje nick bi prstigao kubicu, kubica je bio blizu kimiju jer je kimi bio los, kubica ima dobru taktiku i zato je bio ovako dobar a to je ne realno stanje itd itd... to su gluposti. ako su ovo tvoji argumenti onda nema smisla raspravljati... postajes smjesan.
prihvati jednostavno da je kubica ove sezone sjajan i da je to potvrdio rezultatima.
BMW Sauber_F1 Team
M Power
Početnik
Početnik

Post Postao/la M Power »

Svaki vozač sa svojim glavnim inžinjerom i drugim stručnjacima koji su u momčadi zaduženi za njegov bolid, određuje s koliko će goriva ući u završni krug kvalifikacija (ako se tamo kvalificira) i samim tim i u utrku. Nitko Heidfeldu ne brani da uzme manje goriva od Kubice. Kubica je na treninzima tako brz ne toliko zbog manje goriva u bolidu, nego zbog ukidanja traction controla od ove sezone. Ukidanje TC-a ide na ruku Kubici i zato je Kubica toliko brz. Što se tiče same utrke opet je jedino mjerilo tko je bolje plasiran na kraju utrke, a ne tko je imao najbrži krug.
Prošle godine Heidfeld je bio brži od Kubice, ove sezone Kubica je nešto brži od Heidfelda. Ono što je najvažnije obojica su brzi i bolidi su im pouzdani i nadam se da će tako ostati cijelu sezonu. Obojicu jako cijenim i najdraži su mi vozači.
I sam Heidfeld cijeni Kubicu, evo njegovog mišljenja:
http://www.bmw-sauber-f1.com/en/index.h ... t/~1760|0/
Zadnja izmjena: M Power, dana/u 12 tra 2008, 18:16, ukupno mijenjano 2 puta.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Andrinho_F1 je napisao/la:ma daj bmw_sauber sta ti pricas. govoris mi da utrka duže traje nick bi prstigao kubicu, kubica je bio blizu kimiju jer je kimi bio los, kubica ima dobru taktiku i zato je bio ovako dobar a to je ne realno stanje itd itd... to su gluposti. ako su ovo tvoji argumenti onda nema smisla raspravljati... postajes smjesan.
prihvati jednostavno da je kubica ove sezone sjajan i da je to potvrdio rezultatima.
jesi ti gledao utrku, kubica je bio blizu kimia zato jer Kimi je bio loš, cijeli vikend mu nije islo kako treba, da heidfeld bi sustigao kubicu jer je skinio sekundu i nesto u par krugova, imam snimku i dobro znam sta govorim.

Kubica je bio sjajan al svaki bi vozac bio sjajan s takvim taktikama.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

M Power je napisao/la:Svaki vozač sa svojim glavnim inžinjerom i drugim stručnjacima koji su u momčadi zaduženi za njegov bolid, određuje s koliko će goriva ući u završni krug kvalifikacija (ako se tamo kvalificira) i samim tim i u utrku. Nitko Heidfeldu ne brani da uzme manje goriva od Kubice. Kubica je na treninzima tako brz ne toliko zbog manje goriva u bolidu, nego zbog ukidanja traction controla od ove sezone. Ukidanje TC-a ide na ruku Kubici i zato je Kubica toliko brz. Što se tiče same utrke opet je jedino mjerilo tko je bolje plasiran na kraju utrke, a ne tko je imao najbrži krug.
Prošle godine Heidfeld je bio brži od Kubice, ove sezone Kubica je nešto brži od Heidfelda. Ono što je najvažnije obojica su brzi i bolidi su im pouzdani i nadam se da će tako ostati cijelu sezonu. Obojicu jako cijenim i najdraži su mi vozači.
I sam Heidfeld cijeni Kubicu, evo njegovog mišljenja:
http://www.bmw-sauber-f1.com/en/index.h ... t/~1760|0/
naravno da se oni konzultiraju kako ce i s koliko goriva, ovo sad sto si rekao Kubica je nesto brzi od Heidfelda po čemu je brzi, po kvalifikacijama?, dobro to priznajem u kvalifikacijama je s zbog različitih strategija. ali u utrci nije i mislim da je to bitno. heidfeld je brz, precizan i nepogrijesiv to svi znamo koje prate f1, a kubica je isto brz, ali radi više pogresaka od heidfelda. i još nesto prošle su 3 utrke i svi govorite ove sezone, đizus sezona je tek počela, i prebrzo dolazite do zakljucka da je kubica brzi od heidfelda.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Eternal Glory je napisao/la:

lol koja izjava
tebi nesto nije jasno u ovoj izjavi?
M Power
Početnik
Početnik

Post Postao/la M Power »

Andrinho_F1 je napisao/la:ma daj bmw_sauber sta ti pricas. govoris mi da utrka duže traje nick bi prstigao kubicu, kubica je bio blizu kimiju jer je kimi bio los, kubica ima dobru taktiku i zato je bio ovako dobar a to je ne realno stanje itd itd... to su gluposti. ako su ovo tvoji argumenti onda nema smisla raspravljati... postajes smjesan.
jesi ti gledao utrku, kubica je bio blizu kimia zato jer Kimi je bio loš, cijeli vikend mu nije islo kako treba, da heidfeld bi sustigao kubicu jer je skinio sekundu i nesto u par krugova, imam snimku i dobro znam sta govorim.

Kubica je bio sjajan al svaki bi vozac bio sjajan s takvim taktikama.
Ovo su smiješni argumenti. Heidfeld ne bi sustigao Kubicu, kao što ni Kubica ne bi sustigao Raikkonena, jer se utrka bližila kraju, jer su svi pred kraj utrke štedili motore, jer im je to bila druga utrka s isti motorom u bolidu i jer se u današnjim utrkama formule 1 teško pretiče. To najbolje zna Hamilton. Kubica je rutinirano održavao prednost, jednako kao što bi i Heidfeld održavao prednost da je on bio ispred.
Reći da bi svaki vozač bio sjajan s taktikom Kubice, je ružno podcjenjivanje Kubice, što si pravi navijač BMW Saubera, ne bi smio dopustiti. Kubica je brz, jer je talentiran, hrabar , motiviran i jer se žrtvuje za svoj uspjeh. Najbolji je primjer to što je smršavio 6 kg, samo zato da bi mogao bolje podesiti set up bolida.
Nisam siguran da bi i jedan drugi vozač osim možda Alonsa i Raikkonena bio u BMW-u brz kao Kubica. Taktika koju je izabrao je njegovo pravo i ne znam što se drugi tu toliko pjene oko toga.

I sam dr. Mario Theissen kojeg iznimno cijenim je jednom rekao da je Kubica nebrušeni dijamant, kojeg će oni u narednim sezonama izbrusiti.
Pozdrav.
Zadnja izmjena: M Power, dana/u 12 tra 2008, 19:01, ukupno mijenjano 1 put.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

M Power je napisao/la:
Ovo su smješni argumenti. Heidfeld ne bi sustigao Kubicu, kao što ni Kubica ne bi sustigao Raikkonena, jer se utrka bližila kraju, jer su svi pred kraj utrke štedili motore, jer im je to bila druga utrka s isti motorom u bolidu i jer se u današnjim utrkama formule 1 teško pretiče. To najbolje zna Hamilton. Kubica je rutinirano održavao prednost, jednako kao što bi i Heidfeld održavao prednost da je on bio ispred.
Reći da bi svaki vozač bio sjajan s taktikom Kubice, je ružno podcjenjivanje Kubice, što si pravi navijač BMW Saubera, ne bi smio dopustiti. Kubica je brz, jer je talentiran, hrabar , motiviran i jer se žrtvuje za svoj uspjeh. Najbolji je primjer to što je smršavio 6 kg, samo zato da bi mogao bolje podesiti set up bolida.
Nisam siguran da bi i jedan drugi vozač osim možda Alonsa i Raikkonena bio u BMW-u brz kao Kubica. Taktika koju je izabrao je njegovo pravo i ne znam što se drugi tu toliko pjene oko toga.

I sam dr. Mario Theissen kojeg iznimno cijenim je jednom rekao da je Kubica nebrušeni dijamant, kojeg će oni u narednim sezonama izbrusiti.
Pozdrav.[/quote]

Heidfeld je skinuo sek i nesto u zadnjih par krugova, sto znaci da im je bio cilj prestici kubicu, jer im je malo falilo kad je bila borba kroz boksove.
ok to sto se on zrtvuje svaki vozac se žrtvuje, ali kakve su to taktike, naravno da je s takvim taktikama brzi i bolji od momcadskog kolege, može heidfeld pola sezone birati taktiku drugaciju od kubice i po tom zakljucivati da je kubica brzi, mislim da to nije realno.

više mi se neda, vidjet cemo tko če i kako zavrsiti, njih dvojica su jako dobri vozaci, al to stalno dizanje kubice me živcira, ko da heidfeld nije nista napravio u ove 3 utrke.
M Power
Početnik
Početnik

Post Postao/la M Power »

Heidfeld je meni drag vozač ( znam da je imao tešku karijeru, dugo je vozio za loše momčadi) i htio bi da i on i Kubica ove sezone ostvare pobijede. Ovo je dosadašnja Heifeldova statistika u formuli 1:
http://en.wikipedia.org/wiki/Heidfeld
Kritizirati Kubicu nema smisla, jer je puno mlađi i neiskusniji od Heidfelda i kad jednog dana bude imao odvoženih utrka kao Heidfeld, vjerojatno će imati više pobjeda, dijelom i zato jer je započeo karijeru u vrlo solidnoj momčadi kakva je BMW Sauber (nije se mučio kao Heidfeld u Prostu).
Evo statistike Kubice:
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Kubica

Mislim da će na kraju sezone obojica imati podjednak broj bodova, da razlika neće biti više od 10 bodova u korist jednog ili drugog. Heidfeld je u ove tri utrke napravio puno (ima i više bodova od Kubice) , ali i Kubica je napravio puno ( dva postolja). Obojica su odlični i neka tako i ostane.
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

bmw_sauber_f1 je napisao/la: u maleziji je heidfeld imao strategiju koju je kubica imao u australiji i bahreinu, svi dobro znamo zasto mu ta strategija nije uspjela. vec sam negdje napisao da mrzim takve strategije laganog bolida, najbolje bi bilo da obojici uliju slično goriva i onda nek se vidi tko je bolji, ovako to uopće nije realno.
lol koja izjava
ne sve mi je jasno, samo mi smjesno kako nekom takva glupost moze pasti napamet 8)
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Eternal Glory je napisao/la: lol koja izjava
ne sve mi je jasno, samo mi smjesno kako nekom takva glupost moze pasti napamet 8)
neznam sta je tebi tu glupo, to što sam rekao da mrzim te strategije, u takvim se strategijama nepokazuje vozacka sposobnost, moje misljenje,.
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

bmw_sauber_f1 je napisao/la: tebi nesto nije jasno u ovoj izjavi?
neznam sta je tebi tu glupo, to što sam rekao da mrzim te strategije, u takvim se strategijama nepokazuje vozacka sposobnost, moje misljenje,.
odabire taktiku sa kojom misli da ce najbolje proci u utrci jel shvacas :?
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

nego kaj postoji? strategija se odabire prema puno čimbenika od kojih su uvijeti na stazi,samo poznavanje staze,guma,općeg stanja i prijanjanja bolida,brzini i još stotinama čimbenika koji sve zajedno od vozača do vozača dovode do strategije za koju on misli da će mu donijeti najviše koristi a u strategiji manje goriva ima jednako vozačkih sposobnosti jer tada on morabiti puno brži kako bi osigurao prednost koja bi mu zaštitila poziciju a to je dapače čak možda i teže jer si cijelo vrijeme na limitu bolida kako bi napravio neku prednost tak da ne kužim o čem pričaš
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Vettel fan
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la Vettel fan »

neznam sta je tebi tu glupo, to što sam rekao da mrzim te strategije, u takvim se strategijama nepokazuje vozacka sposobnost, moje misljenje,.[/quote]

U takvim savršenim strategijama sve ostaje na vozaču, a Kubica je to odradio savršeno.
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Adriana Lima fan »

bmw_sauber_f1 je napisao/la: tebi nesto nije jasno u ovoj izjavi?
A sta ti mislis da Nick potrosi vise goriva u trci nego Kubica pa je tezi i zato je sporij ili sta?Samo je razlika kada odabrat gume pri određenoj kolicini goriva. Primjerice Kimi moze odvest vrlo brzo sa puno goriva na limitu sto se najvise pokazalo 2005 kada je bio uvjek najtezi,a radio odlicne rezultate nazalost bolid.........
Odgovori