Povijest

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Postavio si pitanje tko je najmlađi SLUŽBENI vozač u F1. Razlika je što am ja postavio pitanje tko je najmlađi VOZAČ koji je nastupio u F1.

Pošto vidim da nema odgovora, eto objašnjenja za ovo trik pitanje ;)

Godina je 1950, prva godina ajmo reći službene formule 1. U SAD-u se vozi u sklopu prenstva utrka 500 milja Indianapolisa koja se boduje za svjetsko prvenstvo FIA-e. Naravno, utrka je prvnstveno legendarna utrka, ali se od 1950 do 1960. godine bodovala za prvenstvo F1.

Te 1950 g jedan od vozača koji se pokušao kvalificirati je Billy Garrett koji je to pokušao sa samo 17 godina u rukama. S obzirom da se utrka bodovala za svjetsko prvenstvo te prve sezone u F1 (Johnnie Parsons koji je pobijedio te godine na toj utci je na kraju završio 6 u poretku - mada nije F1 vozač) mislim da je točan odgovor na moje pitanje
Protupitanje, koji je najmlađi vozač koji je nastupio u F1 i gdje je i kad to bilo?
Billy Garrett, Indianapolis, 1950.

Nemojte se ljutiti radi ovog trik-pitanja, bitno je da se zabavljamo. :)
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Senna
Veteran
Veteran
Navijam za: Minardi _ Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Senna »

Evo jedno moje pitanje ;)

Kada Ferrari na utrkama F1 nije bio crvene boje?
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

Mislim da je to bilo negdje sredinom 60-tih... 64 ili 65... A bolid je bio bijelo - plavi...
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

Senna je napisao/la:Evo jedno moje pitanje ;)

ferrari 158 iz 1964 i 1965. evo i slikice čudnovatog kljunaša sa f1technical

slika
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Senna
Veteran
Veteran
Navijam za: Minardi _ Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Senna »

Tako je ;)
don_vicenzo
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Renault_Alonso
Kontakt:

Post Postao/la don_vicenzo »

zizi je napisao/la:
Senna je napisao/la:Evo jedno moje pitanje ;)

ferrari 158 iz 1964 i 1965. evo i slikice čudnovatog kljunaša sa f1technical

slika
malo san prčkao, ne virujen baš da je na svim utrkama bila takva boja, gledajući na F1-facts.com taj Ferrari je bio crvene i crne boje....
RENAULT F1 EQUIPE
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la sepulctor »

don_vicenzo je napisao/la:
zizi je napisao/la: ferrari 158 iz 1964 i 1965. evo i slikice čudnovatog kljunaša sa f1technical

slika
malo san prčkao, ne virujen baš da je na svim utrkama bila takva boja, gledajući na F1-facts.com taj Ferrari je bio crvene i crne boje....
Plavi bijeli Ferrari je iz američkog ogranka NART, a model je inače 1512 (dvanaest cilindrični motor), za razliku od crvenih 156 i 158 :!:

EDIT: Plavo-bijeli NART Ferrari je nastupao i s modelima 158 i 156 Aero.

Hvala zizi-u na ispravci!
Zadnja izmjena: sepulctor, dana/u 23 tra 2008, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.
SA face

Post Postao/la SA face »

Koje godine se definise maksimalna sirina i visina bolida u F1
neprijatelj nikad nespava
SA face

Post Postao/la SA face »

mnogo ranije
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

SA face je napisao/la:mnogo ranije
reko bih 58 od kad i bodovanje u konstruktorima
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
SA face

Post Postao/la SA face »

schuey je napisao/la:
SA face je napisao/la:mnogo ranije
reko bih 58 od kad i bodovanje u konstruktorima
Nesto kasnije, bila je to godina koju je Ferrari dobro upamtio. Recimo da je te sezone bio u rangu kao proslogodisnja Toyota ili STR samo sto je Ferrari osvojio jos manje bodova.
SA face

Post Postao/la SA face »

Evo mala pomoc, od aktualnih timova te sezone je vozio jos samo McLaren, nisu osvojili titulu, nisu bili ni drugi, ni treci ali su skupili 5 putavise bodova od Ferrarija, i bili su zamisilite, narancaste boje.
SA face

Post Postao/la SA face »

tex je napisao/la:
SA face je napisao/la:Evo mala pomoc, od aktualnih timova te sezone je vozio jos samo McLaren, nisu osvojili titulu, nisu bili ni drugi, ni treci ali su skupili 5 putavise bodova od Ferrarija, i bili su zamisilite, narancaste boje.
lupit ću bez veze

1975
Jos ranije. Recimo da je te godine dominirao Jackie Stewart, a u jednoj je utrci pobjedio cak dva kruga prednosti Bruce McLarena.
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

SA face je napisao/la:Jos ranije. Recimo da je te godine dominirao Jackie Stewart, a u jednoj je utrci pobjedio cak dva kruga prednosti Bruce McLarena.
1969.
slika
SA face

Post Postao/la SA face »

Piquet20 je napisao/la:
SA face je napisao/la:Jos ranije. Recimo da je te godine dominirao Jackie Stewart, a u jednoj je utrci pobjedio cak dva kruga prednosti Bruce McLarena.
1969.
Bravo Nelson, to je tacno.
Iako je unificiranje dimenzija bolida trebalo da utice i na sigurnost, vec sljedece sezone su poginula dva vozaca.
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

McLaren Project Four (4)

To je iz doba ranih 80-ih, kad su ga kupili Mansour Ojjeh i Ron Dennis (i još dvojica, od toga jedan je Teddy Meyer, dugogodišnji team manager, četvrtog ne znam).
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
red_devil
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumacher - Ferrari

Post Postao/la red_devil »

sepulctor je napisao/la:McLaren Project Four (4)

To je iz doba ranih 80-ih, kad su ga kupili Mansour Ojjeh i Ron Dennis (i još dvojica, od toga jedan je Teddy Meyer, dugogodišnji team manager, četvrtog ne znam).
Zar nije Marlboro?
.
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la keexx »

Imam i ja jedno pitanje:

Koji je vozač kratko svirao bubnjeve u ABBA-i?
Nije nastupao s njima na koncertima i turnejama, već je samo odradio nekoliko studijskih snimki i proba. Ali svejedno je imao istaknuto njihovo ime na svom bolidu....
slika slika
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la keexx »

Točno... ;)
Vozio je za 2 momčadi: Tyrell i ATS i osvoji je jedan bod za ATS u Silverstonu 1981...
slika slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

imam ja još jedno,onaj tko ovo uistionu zna bez da izgoogla il negdje pretraži je za mene jednostavno legenda.

Tko je jedini vozač u povijesti koji je diskvalificiran iz utrke jer je bio prespor?
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

SA face je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la: 1969.
Bravo Nelson, to je tacno.
Nelson bi ti vjerojatno odgovorio 1869. :lol:

tex je napisao/la:
red_devil je napisao/la:
sepulctor je napisao/la:McLaren Project Four (4)

Zar nije Marlboro?
Marlboro je. to je počelo točnije 1980 sa prvim MP4, koji je glavni sponzor bio Marlboro, a glavni začetnici su bili ron dennis i ostala kompanija.
Google radi cuda. ;-)
Uglavnom, izvorno je MP4 oznacavao Marlboro Project Four, a od prestanka suradnje sa Marlborom slovo M oznacava McLaren.

Project Four je bila ekipa koju je Dennis vodio u F2. Uz pomoc Marlbora (s kojim je vec tada suradivao) se udruzio sa McLarenom 1980. godine - u stvarnosti nije doslo do pukog spajanja, vec je tim cinom Dennis preuzeo momcad.
M. Ojjeh je dosao tek koju godinu kasnije u momcad. Meyer je bio vlasnik McLarena prije spajanja dviju momcadi, a sa dolaskom Dennisa je izgubio na znacenju.
slika
SA face

Post Postao/la SA face »

schuey je napisao/la:imam ja još jedno,onaj tko ovo uistionu zna bez da izgoogla il negdje pretraži je za mene jednostavno legenda.

Tko je jedini vozač u povijesti koji je diskvalificiran iz utrke jer je bio prespor?
Pitanje je za 10
Nisam siguran, ali nesto mi ostalo koji su timovi bili onako najsporiji, a cini mi se da su Tyrrell iz '84 i Minardi iz '88 bili bas spori, pa evo lupici mozda Johansson ili Adrian Campos
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Al Pease
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

schuey je napisao/la:imam ja još jedno,onaj tko ovo uistionu zna bez da izgoogla il negdje pretraži je za mene jednostavno legenda.

Najsporiji kojeg se ja sjecam je Bruno Giacomelli u momcadi Life.
Ali, ako se dobro sjecam on se tada (1990.) nije kvalificirao niti na jednu utrku. Bio je po 10-15 sekundi sporiji od drugih na pretkvalifikacijama(:!:).

btw: to su bila vremena...kada su po 30-40 vozaca dolazila na svaki GP vikend...
slika
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Piquet20 je napisao/la: Najsporiji kojeg se ja sjecam je Bruno Giacomelli u momcadi Life.
Ali, ako se dobro sjecam on se tada (1990.) nije kvalificirao niti na jednu utrku. Bio je po 10-15 sekundi sporiji od drugih na pretkvalifikacijama(:!:).
Pogledaj pod Naoki Hattori ;)

Ali postoji jedna bitna razlika; Giacomelli uopće nije bio spor kao vozač, dapače, u naponu forme, bio je brži od Andrettia, koji mu je bio kolega u Alfi.

Life je bio...katastrofa. Možda najgori bolid u povijesti F1.
Odgovori