Alonso Fernando je napisao/la:Moj pulen je dvostruki svjetski prvak ,Hamilton nista.Momak ce biti upamcen po neslavnom rekordu da je izgubio prednost od 17 bodova u zadnje dvije trke.Gotovo je s njim,vidi se kako se uspanicio i pravi gresku za greskom.
Danas kaze da je iznenadjen losim plasmanom jer mu se cinilo da je bio brz sto je jako los znak,ne zna sta treba popraviti a nema mu Fernanda.
Tvog pulena je prošle godine dobio rooky
Mislim da je dalje ne treba raspravljati,jer sam sve s time rekao.
Kao prvo, nije ga dobio ,imali su isti broj bodova,kao drugo Ron Denis je rekao da se ne bore protiv Raikonena vec protiv Fernanda i kao trece i najvaznije Hamilton je imao brz bolid zahvaljujuci Fernandu Alonsu.
To se pocelo pokazivati vec u drugoj polovici prosle sezone po zabrani ulaska Alonsu u tvornicu(poslije Madjarske) ,a ako vi mislite da je sve to samo koincidencija.....dream on.
Nek on i tata mu i jedan i drugi(Ron Dennis) uhvate Ferrari ove godine.
Andrinho_F1 je napisao/la:neutralan sam sto se tice vase prepirke(hamilton i alonso), ali adriana lima, sta mislis koji bi alonso bio sa ovakvim bolidom kao sto ima mercedes. ja milsim da bi on bio jako blizu ferrariju, sto nije slucaj se heikkijem i lewisom.
Pa sta nije 0.05 za Massom blizu. Daleko od toga da su dobri rezultati al bolidu fali ono nesto vrhunsko,a to nije vozac.
Ono vrhunsko što je Alonso napravio u razvoju prošle godine.
Nema Alonsa, a Mclaren polako tone.
zborzic@htnet-dsl-MAN UTD osvaja Premiership-DOBIVENO
zborzic@htnet-dsl-Chelsea u finalu-DOBIVENO
Dani- MAN UTD osvaja Ligu prvaka-DOBIVENO
gattuso87- MAN UTD osvaja premiership-DOBIVENO
Night Rider-MAN UTD prolazi u finale-DOBIVENO
Alonso Fernando je napisao/la:
Kao prvo, nije ga dobio ,imali su isti broj bodova,kao drugo Ron Denis je rekao da se ne bore protiv Raikonena vec protiv Fernanda i kao trece i najvaznije Hamilton je imao brz bolid zahvaljujuci Fernandu Alonsu.
To se pocelo pokazivati vec u drugoj polovici prosle sezone po zabrani ulaska Alonsu u tvornicu(poslije Madjarske) ,a ako vi mislite da je sve to samo koincidencija.....dream on.
Ne želim se svađati,ali mislim da se gleda poredak na tablici na kraju sezone.Koliko znam Hamilton je završio sezonu na drugom mjestu ispred Alonsa.
Interesanti su mi ljudi koji nakon tri utrke sezone(tada nisu postali) i jednog dobrog rezultata u kvalifikacijama odjednom iznose svoje mišljenje koje se svodi na napadanje Hamiltona i omalovažavanje njegovih vozačkih sposobnosti.Razumijem takve ljude,jer su ogorčeni s onim što se događalo s njihovim pulenom prošle godine kad su već slavili nakon par utrka treći naslov, a na kraju ništa.
Ne opravdavam Hamiltona i McLaren,ali vjerovatno ih je koštalo to što su na testiranjima radili na postavkama bolida za Tursku i Monte Carlo,pa sad imaju problema naći pravu brzinu u Barceloni(u Q3,jer su u prve dvije bili uz bok Ferrariju).McLaren još nije za razliku od ostalih timova na svoje bolide postavio novi aerodinamički paket(samo sitni detalji) i taj novi aeropeket trebao bi se pojaviti u Monaco.
da samo što to zapravo ništa ne znači, jer se dogodilo to što se dogodilo jelte......na kraju su obojica izgubili naslov.....kimi ga je uzeo ni kriv ni dužan, a ova dvojica su ispala smiješni sukladno poretku na tablici....
Alonso Fernando je napisao/la:Moj pulen je dvostruki svjetski prvak ,Hamilton nista.Momak ce biti upamcen po neslavnom rekordu da je izgubio prednost od 17 bodova u zadnje dvije trke.Gotovo je s njim,vidi se kako se uspanicio i pravi gresku za greskom.
Danas kaze da je iznenadjen losim plasmanom jer mu se cinilo da je bio brz sto je jako los znak,ne zna sta treba popraviti a nema mu Fernanda.
Bivši svjetski prvak. Pitaj Boga kada će mu se ponovo tako karte posložiti.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.
Bivši svjetski prvak. Pitaj Boga kada će mu se ponovo tako karte posložiti.
Kad su mu se to karte posložile? Zar nije dovoljno reći da je pobijedio Schumachera na stazi. A ovo šta radi u Renaultu, za to mu svaka čast i još jednom dokazuje da je među najboljima, a po meni najbolji vozač današnjice.
A šta tek radi Fisico u Force Indiji. Pa i Hakkinen je dva puta pobjedio Šumija.
Moj osvrt je bio na to da je on BIVŠI dvostruki svjetski prvak - više nije.
Ako ponovo pogledaš te sezone vidjet češ što mu se posložilo, kao što se svakome treba posložiti da bi bio prvak.
Ne želim se svađati,ali mislim da se gleda poredak na tablici na kraju sezone.Koliko znam Hamilton je završio sezonu na drugom mjestu ispred Alonsa. Interesanti su mi ljudi koji nakon tri utrke sezone(tada nisu postali) i jednog dobrog rezultata u kvalifikacijama odjednom iznose svoje mišljenje koje se svodi na napadanje Hamiltona i omalovažavanje njegovih vozačkih sposobnosti.Razumijem takve ljude,jer su ogorčeni s onim što se događalo s njihovim pulenom prošle godine kad su već slavili nakon par utrka treći naslov, a na kraju ništa.
Ne opravdavam Hamiltona i McLaren,ali vjerovatno ih je koštalo to što su na testiranjima radili na postavkama bolida za Tursku i Monte Carlo,pa sad imaju problema naći pravu brzinu u Barceloni(u Q3,jer su u prve dvije bili uz bok Ferrariju).McLaren još nije za razliku od ostalih timova na svoje bolide postavio novi aerodinamički paket(samo sitni detalji) i taj novi aeropeket trebao bi se pojaviti u Monaco.
Sjecam se nakon 1. utrke se nisu usudili pokazat na forumu,a sada tu sole pamet takvi su mi najmrzi cast izuzetcima.
Dani je napisao/la:A šta tek radi Fisico u Force Indiji. Pa i Hakkinen je dva puta pobjedio Šumija.
Moj osvrt je bio na to da je on BIVŠI dvostruki svjetski prvak - više nije.
Ako ponovo pogledaš te sezone vidjet češ što mu se posložilo, kao što se svakome treba posložiti da bi bio prvak.
Pa svakome treba malo sreće, ali Alonso je uspio osvojiti naslov sa slabijim bolidom i nije ga osvojio samo na sreću.
Nije bio slabiji bolid. To bi ti htio. Prvi dio sezone je bio bolji Renault, a drugi Ferrari. A 2005. je imao sreće što se McLaren onoliko kvario i što Bridgestone je imao glinemol umjesto guma .
Ne želim se svađati,ali mislim da se gleda poredak na tablici na kraju sezone.Koliko znam Hamilton je završio sezonu na drugom mjestu ispred Alonsa. Interesanti su mi ljudi koji nakon tri utrke sezone(tada nisu postali) i jednog dobrog rezultata u kvalifikacijama odjednom iznose svoje mišljenje koje se svodi na napadanje Hamiltona i omalovažavanje njegovih vozačkih sposobnosti.Razumijem takve ljude,jer su ogorčeni s onim što se događalo s njihovim pulenom prošle godine kad su već slavili nakon par utrka treći naslov, a na kraju ništa.
Sjecam se nakon 1. utrke se nisu usudili pokazat na forumu,a sada tu sole pamet takvi su mi najmrzi cast izuzetcima.
u prvoj utrici je alonso bio vrlo dobro plasiran pa se onda očito loše sjećaš
Neznam zasto se stalno raspravljate ko je bolji Alonso ili Hamilton i slicne price u vezi prosle sezone. Prosla sezona je bila dosta cudna i nemoze sluziti nikako za poredjenje ko je bolji.
Mnogi donose zakljucke na brzinu bez nekih detaljnih analiza, neki procitaju neke tekstove u novinama ili na webu i odmah vjeruju u mnoge stvari. Znam koliko su prosle godine mnogi govorili kad je Hamilton ovako dobar u prvoj sezoni sta ce tek kasnije raditi. Mnogi su isli dotle da su govorili da ce najmanje 0.5s biti brzi od Heikija.
Ja sam mislio cak suprotno da ce Heiki biti zestok rival Hamiltonu i trenutno je sto se tice Q2 za sada 3-1 ako se nevaram za Heikija. Da ne misle navijaci Hamiltona da ga ovim potcenjujem, vjerovatno bi Heiki bio i Alonsu tezak rival i sigurno na nekim trkama bio i brzi. To se isto desavalo i Kimiju i sa Montojom i sada sa Masom, takodje i Sumaheru.
Sto se vise razvija Formula 1, vozaci postaju sve vise priblizeni jedni drugima( rijec je o najboljima) tako da su razlike medju njima 1 najvise 2 desetinke. Svaki vozac moze dobiti podatke koju brzinu ostvaruje u krivinama njegov rival i na njemu je da pokusa da ako je ostvario slabiju brzinu u nekim krivinama to popravi. Primjer za juce krivina 9 i Alonso je tada imao 231 km/h a Hamilton 238 km/h. Kasnije se Alonso popravio na 237 km/h.
I nije dobro sto vidim da pojedini clanovi ruzno misle o nekim vozacima ili se nadaju da neki odustanu, imaju problema i slicno. To je jako lose na taj nacin misliti i posmatrati ovaj sport.
Ja recimo nemam nista protiv Hamiltona, bilo bi mi zaista zao ako Meclaren zaostane za Ferarijem. Ono sto bi bilo lijepo jeste da se jos vise ekipa prikljuci vrhu a ne da imamo jednu ili dvije najbolje ekipe. Ovo je odlicno sto se Bmw prikljucio, bilo bi lijepo da to i Reno, Tojota, Wiliams, Red Bul urade. Bile bi trke jos zanimljivije i teske za prognozu, pa recimo sto da ne pobjedi Truli za par trka ili Weber osvoji pol poziciju ili Rosberg dodje na podijum.
Nadajmo se tako necemu i uzivajmo u Formuli 1 a ne u stalnom svadjanju ko je bolji i slicno. Formula 1 je drugaciji sport u odnosu na neke druge gdje sve zavisi od pojedinca - kao recimo biciklizmu gdje za Lenca Amstronga mozemo reci da je najbolji svih vremena. U Formuli 1 su potrebne mnoge stvari da bi neko postao sampion - tako da davanje konstatacija moj vozac je najbolji na svijetu, Sumaher je najbolji u istoriji i slicno ne stoje, drugacija je Formula 1 bila prije 20,10,5 godina i sada. Svi su ovo vrhunski vozaci, a po meni kada se govori o sampionima najbolje je reci jedan od najboljih.
Afera s vozacima u McM prosle godine je podijelila ljubitelje formule u dva tabora.Istina je nekad spora ali dostizna.McM je Hamiltonov tim a on ne zna razviti bolid.Tata Ron i ne spominje Heikija(koji je isto bolji od Hamiltona) kad
daje intervjue poslije utrke vec opravdava zasto mu sinak nije bio dobar.
Alonso Fernando je napisao/la:Afera s vozacima u McM prosle godine je podijelila ljubitelje formule u dva tabora.Istina je nekad spora ali dostizna.McM je Hamiltonov tim a on ne zna razviti bolid.Tata Ron i ne spominje Heikija(koji je isto bolji od Hamiltona) kad
Ne samo da je Heikki bolji od Hamiltona, nego i de la Rosa i Paffet. A i Davidson i Sutil, i Glock...ali nisu imali sreće doć u McLaren!
Alonso Fernando je napisao/la:Afera s vozacima u McM prosle godine je podijelila ljubitelje formule u dva tabora.Istina je nekad spora ali dostizna.McM je Hamiltonov tim a on ne zna razviti bolid.Tata Ron i ne spominje Heikija(koji je isto bolji od Hamiltona) kad
Ti se prosipas ko Isusovo magare 4 sata nakon jela.....
nina je napisao/la:Nešto je malo bija kisel Lewis na kraju...valjda je očekiva God Save the Queen...ili šta?!... nešto mi kod tog tipa ne štima, a neznan šta...
Prije bi rekla da je malo probljedio al onda si skuzila kako to zvuci? Sta ima kod njega ne valjat. Vozac kao svaki drugi nista manje nista vise ekscentrican. Al svakako bolji vozac od velike vecine
Adriana Lima fan je napisao/la:Prije bi rekla da je malo probljedio al onda si skuzila kako to zvuci? Sta ima kod njega ne valjat. Vozac kao svaki drugi nista manje nista vise ekscentrican. Al svakako bolji vozac od velike vecine
Nije bilo nikakve ekscentričnosti - neznan di si ti to vidija, u mom postu, ili u njegovon ponašanju, da je stavija krunu na glavu i krila na pressici to bi možda i bilo ekscentrično, prema tome neznan od čemu zboriš...
To ako je tebi drag ok, tvoja stvar, al meni nešto kod tipa ne štima...
Da je dobar vozač stoji, bolji od mnogih i to stoji, po meni nije bolji od bar dvojice...
Ti se prosipas ko Isusovo magare 4 sata nakon jela.....
nina je napisao/la:Nešto je malo bija kisel Lewis na kraju...
Evo čitam Hamiltonovu izjavu koji govori da ga je Heikkijev udes podsjetio na njegovo u Nurn'ringu prošle godine. Možda nećete vjerovat, ali meni je ta misao bila na pameti. Ne da ga opravdavam, jer nemam zašto, ali kad god je ON imao sudar (petak ili subota) u trci nije baš funkcionirao kako treba (da ne kažem nikako), i ovdje kad je vidio Heikkija...ne znam. Ne znam jel u njemu neka ogromna količina straha od takvih stvari, ili je to neka mentalna blokada...nisam ni psihijatar ni psiholog. Ali čini mi se da je tu malo..."labilan"
nina je napisao/la:Nešto je malo bija kisel Lewis na kraju...
Evo čitam Hamiltonovu izjavu koji govori da ga je Heikkijev udes podsjetio na njegovo u Nurn'ringu prošle godine. Možda nećete vjerovat, ali meni je ta misao bila na pameti. Ne da ga opravdavam, jer nemam zašto, ali kad god je ON imao sudar (petak ili subota) u trci nije baš funkcionirao kako treba (da ne kažem nikako), i ovdje kad je vidio Heikkija...ne znam. Ne znam jel u njemu neka ogromna količina straha od takvih stvari, ili je to neka mentalna blokada...nisam ni psihijatar ni psiholog. Ali čini mi se da je tu malo..."labilan"
Hm da ..slazem se.Da nije bilo tog straha vjerojatno bi poderao Masu i Raikonena ko beba zvecku
A jesi padobranac čovječe. Ne zna razviti bolid? Pa danas mi nije toliko loše izgledao. Pogledaj vremena danas do nesreće Kovalainena pa češ vidjeti tko je bio brži. Bolje bi ti bilo da se brineš za svoga miljenika koji ne zna čuvati motor.