Povijest

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač

Post Postao/la Piquet20 »

sepulctor je napisao/la: Pogledaj pod Naoki Hattori ;)

Ali postoji jedna bitna razlika; Giacomelli uopće nije bio spor kao vozač, dapače, u naponu forme, bio je brži od Andrettia, koji mu je bio kolega u Alfi.

Life je bio...katastrofa. Možda najgori bolid u povijesti F1.
Sjecam se i Hattorija, ali jednostavno mi je Giacomelli u Lifeu ostao utisnut u glavi kao uvjerljivo najsporiji.

Dobro, mozda sam se krivo izrazio, ali zato sam i napisao da mislim na Giacomellija u Lifeu, a ne na pocetku 80.-ih (kada je imao solidne rezultate).
slika
SA face
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la SA face »

Piquet20 je napisao/la:
sepulctor je napisao/la: Pogledaj pod Naoki Hattori ;)

Ali postoji jedna bitna razlika; Giacomelli uopće nije bio spor kao vozač, dapače, u naponu forme, bio je brži od Andrettia, koji mu je bio kolega u Alfi.

Life je bio...katastrofa. Možda najgori bolid u povijesti F1.
Sjecam se i Hattorija, ali jednostavno mi je Giacomelli u Lifeu ostao utisnut u glavi kao uvjerljivo najsporiji.

Dobro, mozda sam se krivo izrazio, ali zato sam i napisao da mislim na Giacomellija u Lifeu, a ne na pocetku 80.-ih (kada je imao solidne rezultate).
Hattori je vozio za Coloni, a Moreno je diskvalifikovan '89 koji je takodjer vozio za Coloni.
neprijatelj nikad nespava
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

SA face je napisao/la:
schuey je napisao/la:imam ja još jedno,onaj tko ovo uistionu zna bez da izgoogla il negdje pretraži je za mene jednostavno legenda.

Tko je jedini vozač u povijesti koji je diskvalificiran iz utrke jer je bio prespor?
Pitanje je za 10
Nisam siguran, ali nesto mi ostalo koji su timovi bili onako najsporiji, a cini mi se da su Tyrrell iz '84 i Minardi iz '88 bili bas spori, pa evo lupici mozda Johansson ili Adrian Campos
dobar pokušaj ;) nažalost nije,bili spori al ne toliko
sepulctor je napisao/la:Al Pease
svaka čast ;) točno
Piquet20 je napisao/la: Najsporiji kojeg se ja sjecam je Bruno Giacomelli u momcadi Life.
Ali, ako se dobro sjecam on se tada (1990.) nije kvalificirao niti na jednu utrku. Bio je po 10-15 sekundi sporiji od drugih na pretkvalifikacijama(:!:).

btw: to su bila vremena...kada su po 30-40 vozaca dolazila na svaki GP vikend...
jako spori,al ne u utrci ;)

EDIT: za Ala-ne znam, dali je sigurno točno al mislim da on drži i rekord u najvećem zaostatku za vodećim,od 43 kruga i 10 sekundi :!:
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
SA face

Post Postao/la SA face »

Evo jedno pitanje koje bi trebalo biti lagano za navijace Ferrarija. Znate li koji je vozac usao u povijest kao vozac sa najvise ostvarenih utrka u kojima nije osvojio niti jedan bod?
Toyota fan-girl
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Toyotu

Post Postao/la Toyota fan-girl »

Eddie Ervine?
Timo Glock
ten o clock! :-)

"Još smo jednom bili brzi, ali ne i onda kada je to stvarno bilo potrebno. Najbrži krugovi ništa ne vrijede ako ih ne kombinirate sa situacijom koja je stvarno relevantna." - Kimi Raikkonnen
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

SA face je napisao/la:Evo jedno pitanje koje bi trebalo biti lagano za navijace Ferrarija. Znate li koji je vozac usao u povijest kao vozac sa najvise ostvarenih utrka u kojima nije osvojio niti jedan bod?
Jean Alesi? :)
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
SA face

Post Postao/la SA face »

NI JEDAN NI DRUGI, i jedan i drugi su osvajali bodove u svojimkarijerama.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

SA face je napisao/la:NI JEDAN NI DRUGI, i jedan i drugi su osvajali bodove u svojimkarijerama.
Onda si malo krivo postavio pitanje. :) Tj barem sam ja krivo skužio; nisi odmah naveo da nije osvojen niti jedan bod u karijeri, već samo najviše ostvarenih utrka da nije osvojio bod, a meni je naravno odmah Jean pao na pamet :) My mistake...
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
SA face

Post Postao/la SA face »

ok, bilo je mnogo vozaca koji su svoju karijeru u F1 zavrsili bez i jednog osvojenog boda. Ovaj vozac od svih tih vozaca je imao najveci broj nastupa, (cini mi se 50 utrka) i narvno nije osvojio niti jedan bod. O kome je rijec ;)
Rosby
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Nicu Rosberga

Post Postao/la Rosby »

SA face je napisao/la:ok, bilo je mnogo vozaca koji su svoju karijeru u F1 zavrsili bez i jednog osvojenog boda. Ovaj vozac od svih tih vozaca je imao najveci broj nastupa, (cini mi se 50 utrka) i narvno nije osvojio niti jedan bod. O kome je rijec ;)

Luca Badoer?
slika
SA face

Post Postao/la SA face »

o yeah
SA face

Post Postao/la SA face »

Evo jedno malo drugacije pitanje.
Derek Warwick, covjek velikih zuba, gospodin, britanac i nesumnjivo dobar vozac. Uvijek je bio tu negdje sa timskim kolegama ako ne i bolji od njih. Arrows ce ga pamtiti kao vozaca koji je donio najljepse trenutke toj momcadi. Medjutim vjerovatno mu je jedan covjek zapecatio karijeru i tako presudio da ovaj britanac zauvijek vozi za luzere.
Naime poslje sjajnih rezultata u tadasnjem Renaultu trebao je voziti za perspektivni Lotus. Britanska javnost je bila zgranuta kad je jedan drugi vozac, nebritanac, uticao na ovu britansku momcad da odbiju ovog britanca. Od tada Derek je vozio samo za fenjerase.
Nakon dugo godina Derek je potisao sa Lotusom ugovor, ali to je bio Lotus sa Lamborginijevim motorima i vec je bio na zalasku karijere. U Spaniji na treningu njegov timski kolega Donnelly dozivljava tesku nesrecu, i opet se pojavljuje zagonetni covjek sa pocetka price i ovaj put poziva Dereka de nesjeda u opasni Lotus.
Dakle tko je doticni gospodin koji je prvo sprijecio dolazak Dereka u Lotus a nakon nekoliko godina ga nagovarao da odustane s utrkivanjem u vec opasnom i slabasnom Lotusu.
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Senna
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
SA face

Post Postao/la SA face »

tacno
SA face

Post Postao/la SA face »

Koje godine se u pravilnik F1 uvodi da izmedju staze i pit lane mora biti zid.
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

SA face je napisao/la:Koje godine se u pravilnik F1 uvodi da izmedju staze i pit lane mora biti zid.
mislim da na ovo niko od nas ne zna odgovor :cry:
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

SA face je napisao/la:Koje godine se u pravilnik F1 uvodi da izmedju staze i pit lane mora biti zid.
1969.
kakav potpis staviti???
Toyota fan-girl
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Toyotu

Post Postao/la Toyota fan-girl »

1994
Timo Glock
ten o clock! :-)

"Još smo jednom bili brzi, ali ne i onda kada je to stvarno bilo potrebno. Najbrži krugovi ništa ne vrijede ako ih ne kombinirate sa situacijom koja je stvarno relevantna." - Kimi Raikkonnen
SA face

Post Postao/la SA face »

Maestro je napisao/la:
1969.
Jako blizu, 1970
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Na ovo sam naletio na netu prije par dana. Pa da vidim jel netko zna za koga je sve u svojoj karijeri vozio Gilles Villeneuve?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Kenny je napisao/la:Na ovo sam naletio na netu prije par dana. Pa da vidim jel netko zna za koga je sve u svojoj karijeri vozio Gilles Villeneuve?
Ferrari,Mclaren ;)
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zato sam stavio ferrari prvo iako je prije vozio za McLaren ;)
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

tex je napisao/la:
schuey je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Na ovo sam naletio na netu prije par dana. Pa da vidim jel netko zna za koga je sve u svojoj karijeri vozio Gilles Villeneuve?
Ferrari,Mclaren ;)
tako je, vozio je samo za dvije momčadi, ali od 67 pobjeda koliko ih je ostvario u svojoj karijeri, 66 je bilo za Ferrari
Koliko sam ja pročitao da je samo jednu trku odvozio za Mclarel i da je bio 11 ili 12, a da je sve ostale odvozio za Ferrari, a i koliko znam da je on imao samo malo pobjeda.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

tex je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
tex je napisao/la: tako je, vozio je samo za dvije momčadi, ali od 67 pobjeda koliko ih je ostvario u svojoj karijeri, 66 je bilo za Ferrari
Koliko sam ja pročitao da je samo jednu trku odvozio za Mclarel i da je bio 11 ili 12, a da je sve ostale odvozio za Ferrari, a i koliko znam da je on imao samo malo pobjeda.
ja se ispričavam, to je bio broj njegovih nastupa u formuli 1, pa sam malo pomiješao, gledao sam krivi stupac utablici. istina je da je prvu i jedinu utrku vozio mclaren i tada se enzo doslovno zaljubio u njega i angažirao da vozi za njega.startao je 5, ali zbog problema morao u boks i na kraju završio 11. ali vodeće nije puštao da mu odmajnu, makar je bio zaostao za krug
No bad.
Eto sada sam ja saznao koliko je imao nastupa, a za poblede mislim da ih je imao oko 6.
slika
SA face

Post Postao/la SA face »

Evo jedno nesto teze pitanje.
Prije nekoliko godina McLaren je izgradio super savremeni razvojni centar, a za to se pobrinula Foster Group sa sjajnim arhitektom sir Fosterom. Za materijal kojim se pokrivao ravni krov ovog objekta upotrijebljena je jedna vrsta gumene membrane i to od svjetski poznatog proizvodjaca automobilskih guma koji se proslavio u auto-moto sportu. Intersantno je da su oni samo par godina ranije usli u posao sa gradjevinama. Medjutim ono sto je najinteresantnije je sam proizvodjac s obzirom na tadasnji rat gumara i samog dobavljaca guma za McLaren. Dakle, koja eminentna gumarska firma je pokrila McLarenov razvojni centar.
Odgovori