kako ne razumiješ, naslov bi osvojio fernando alonso, a ne mclaren ili ron dennis. to je poanta svega... mclarenu bi u svim tim okolnostima to samo bila dodatna antireklama, pogotovo nakon sevega što se dogodilo. kaj tu nije jasno? prema dennisovom shvaćanju mclaren bi više izgubio s alonsovim naslovom......da se razumijemo da sam ja bio na dennisovom mjestu napravio bi identičnu stvar, bez ikakve dvojbe....Adriana Lima fan je napisao/la:On govori da Dennis namjerno nije dao da osvoji naslov za McLaren ne za nikog drugog!Piquet20 je napisao/la:@sunseeker: ODLICAN, stvarno ODLICAN tekst!![]()
p.s. svatko ce naci detalj s kojim se ne slaze (ukljucujuci i mene), ali treba shvatiti sirinu teksta...
Lewis Hamilton [#44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: F1
- M Power
- Početnik
- Navijam za: Nikoga
Sunseeker, fantastičan tekst. Cijenim tvoje znanje i trud koje si uložio u ovaj tekst.sunseeker je napisao/la:kada sam rekao naivni nisam mislio ništa loše već sljedeće: većina forumaša je u ranim dvadesetima ili tu negdje, to su godine kada čovjek još nije iskusio prave prljave igre biznisa, ja stvari promatram iz svoje perspektive, a ona je itekako omeđena svim tim podvalama, igrama, podmetanjima, jalu, zavisti i sl. radim u poslu gdje se godišnje vrte miljuni eura, surađujem s ljudima koji su pozicionirani na tom otprilike nivou u raznim branšama ( u hrv i inozemstvu ) i kažem vam do dana današnjeg sreo sam tek jednog čovjeka za kojeg mogu reći da je pošten i da se nebi prodao za lovu, da ne govorim o onima koji su spremni na svakakve gadosti i iskorištavanju ljudi da do nje dođu ( govorim o zakonitim poslovima, a ne o nekakvim mafijaškim spletkarenjima ) u poslu nema milosti i suosjećanja prema drugome, lova i samo lova jedini je pokretač svega... nažalost svugdje je tako kako vani tako i kod nas. dakle kada sam rekao naivni, mislio sam samo na to većina vas još nije u tim vodama i nemate iskustvo iz prve ruke kako je taj biznis okrutan i nemilosrdan, ja imam svakodnevno s s time susrećem, čak mogu reći da lagano padam pod taj utjecaj, ali to je sasvim druga priča.schuey je napisao/la:jesi se potrudio na postu svaka čast,kužim tvoje razmišljanje no ja se vraćam samo na ono da nemožeš nazvat ljude naivnima,nitko nije osporio rivelititet između dva šofera i otvorene simpatije šefa momčadi ali da će čovjek sabotirat svog vozača koji btw je mogao osvojit vrijedne bodove i za ukupno prvenstvo koje su isto izgubili je po meni malo nepromišljeno. i opet ti milijunčići su u igri i to ne nekoliko nego ni manje ni više nego 20 manje za platit.moja poanta je samo to
kakve sve ovo ima veze s hamiltonom, alonsom i ronom dennisom? pa vrlo velike. sada ću ti pokušati objasniti zašto ron dennis nije želio da alonso bude prvak ( isključivo moje stajalište i pretpostavka, temeljena na vlastitim iskustvima gore navedenim )
f1 je veliki biznis, koji se prvenstveno temelji na marketinškom potencijalu, dakle pozitivan imiđ je najbitnija stvar jer on daje temeljnu pretpostavku za uspješno plasiranje proizvoda - u slučaju f1 to je autoindustrija kao primarna grana, a onda i svi subderivacije tipa pivo, satovi i kaj se već veže i reklamira u f1. s obzirom da je mclarenov partner mercedes, kao presdstavnik autoindustrije i u ovom slučaju strana koja samim imiđem momčadi najviše gubi ili dobiva onda je za pretpostaviti da je njihov utjecaj golem, baš kao što je i ustalom bio i hondin.
idemo dalje, ovdje baratam hipotetskim pretpostavkama jer činjenice koje su plasirane u javnost jednostavno ne mogu uzeti dovoljno relevantnima, alonso nezadovoljan statusom u momčadi počinje kukati (prvo unutar momčadi) rookie hamilton iznenađuje sve pa i same šefove i otvara im novu perspektivu i ranije negu su je oni imali kao pretpostavljenu. alonso počinje kukati sve jači sada i po medijima, šefovi su još relativno mirni, ali sigurno ih počinje smetati. alonso sada već glasno kritizira i svađa se sa dennisom jer je očekivao protektorat, kojeg mu ovaj ne nudi. izbija skandal s ferrarijem, alonso isfrustriran i sa osjećajem da je izdan (njemu tako poznat osjećaj...) osvećuje se dennisu i mosleyu govori stvari koje je mogao zadržati za sebe. mosley trlja ruke i svršava kak će ga uvaliti dennisu. dennis unezvjeren što se dogodilo ( a vrlo vjeratno se niokada nebi da alonso nije zakuhao stvar ) definitivno prekrižuje alonsa za sve vjeke vjekova. alonso se u potpunosti kompromitira izjavama po medijima (iako istinitim i točnim) o problemima u momčadi (on je to morao zadržati za sebe!). dolazi mađarska i alonso radi glupost stoljeća i ispada bedak da veći nemre ispasti. ta scena možda je i ključ zašto alonso nije bio prvak prošle sezone, jer tada je cijeli svijet vidio alonsa koji se ne može kontrolirati, alonsa koji je potpuno krivo procijenio situaciju u momčadi i oko nje i alonsa koji zapravo igra prljavo ( ništa ga ne opravdava što igra igru kako su je drugi nametnuli) i time definitivno izlazi u javnost "zločesti alonso" "izdajica" i sl. dennis je u to vrijeme negdje odlučio (u dogovoru s mercedesom) da alonsa istjera iz momčadi. hamiltona se iz cijele priče izvuklo kako janjca, hamilton obilazi saslušanja, daje izjave u medijima kako je 100% s momčadi - dakle marketing radi, jasno je vidljivo na koga se računa u budućnosti da nosi momčad ( i kažem ja osobno nemam ništa protiv toga, to je normalna stvar u biznisu i ja bi postupio isto ) alonso je od toga trenutka marginaliziran i gurnut u stranu ( tko je kriv da je do toga došlo sada uopće nije bitno ali dennisu je svejedno jer ima novi hit, vozača koji je jednako brz s puno većim marketinškim potencijalom ). slijedi presuda, mosley naguzi dennisa za 100 milja, dennis sve stoički proguta ali zar bi stvarno bio tolika budala da onda naslov preda čovjeku koji je neposredno utjecao da popuši te pare i koji će na kraju sezone ionako biti istjeran iz momčadi i odnjeti taj broj 1 negdje drugdje. koju bi korist (marketinšku ili bilo kakvu drugu) dennis imao od toga? samo bi još na kraju ispao smiješan jer bi alonso vjeroatno na presici u brazilu izblebetao još tko zna kakve gadosti o dennisu i iznio svo prljavo rublje, a to mogao jer bi povratio kredibilitet - postao bi trostruki svjetski prvak i sve uši/oči bile bi uprte u njega, a ne u mclaren, dali bi to dennis želio? jer pazi, čovjek koji je bio spreman leći na stazu prije starta ispred schumacherovog bolida (monaco 2006) spreman je na svašta. ovako je dennis progutao gorku pilulu od 100 milja, ali je imao asa u rukavu s hamiltonom - na to se računalo i u sadašnjosti (tada) i u budućnosti (sada i ubuduće), matematika je bila jednostavna - hamilton će biti prvak, svijet će biti u deliriju ( prvi rookie prvak i još k tome crn), pa tko bi se uopće obazirao na alonsa.......na kraju s alonsom riješili stvar tako da su mu relativno jednostavno raskinuli ugovor pod uvjetom da šuti u svemu što je zapravo bilo, alonso zadovoljan što hamilton nije prvak naravno da je to prihvatio i zato više o tome nitko ne priča, stvar riješena i gurnuta po tepih za sve vjekove.
dakle stvar je vrlo jednostavna, dennis je u sitaciju kojoj se našao rezonirao jednostavno: moram minimalizirati štetu, ne mogu je izbjeći ona je tu, ali idemo je umanjiti koliko možemo. to su i napravili. mclaren i mercedes koliko god ispali smiješni, manje su ispali nego da im alonso to još čitavu ovu sezonu nabija na nos svojim renaultom. broj jedan na ferrariju nisu očekivali, ali ga ipak lakše podnose, uostalom navikli su...
There is no power, like M Power.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Mislim da si pogodio srž svega. Odlična osvrtLucky je napisao/la:''sunseeker'' sve si ti to lijepo opisao ali samo da te podsjetim da su mailovi počeli stizati nakon Mađarske.Znači onog trenutka kada je Alonso saznao da leti iz momčadi upravo zbog poteza koji je učinio na kvalama.
Gunđanja Alonsa počinju već nakon prvih testiranja,znači kada je vidio koliko je Hamilton brz.
Da je Alonsa momčad sabotirala i on vozio s nekim hendikepom,prvak bi puno prije bio Hamilton.
Isto kao što pišeš o nekim igricama oko financija i novca,iste takve igrice mogla je napraviti momčad prema Alonsu.
Recimo,zeznuti ga u Monzi(pobjeda,Hamilton drugi),U Spa(Alonso treći,Hamilton četvrti).Naravno sad svi misle da bi bilo problema kod FIA-e zbog toga jer se tad sve gledalo pod povečalom.Sve se to da sakriti samo ako se želi.
Alonso je svoju šansu za prvaka propustio u Japanu,kao što je Hamilton u Kini.Normalno je da jedan isfrustriran vozač ne može dati svoj maksimun(naučen na drugačiji tretman u momčadi),a pogotovo kad ti to radi timski kolega,koji je još tome rookie!
O tome smo već napisali postova i postova na ovom forumu.Činjenica je da je Hamilton bio na razini ko i Alonso,a to je bio najveći problem.
To da Ron nije dao Alonsu da osvoji naslov je glupost.Imao je svoju šansu do Japana.Zeznuo je i koja momčad se tada ne bi okrenula vozaču koji ima veću šansu za naslov.

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- sunseeker
- Profesionalni vozač
to što je hamilton bio na razini alonsa dennisu nije bio nikakav problem, već olakotna okolnost, na kraju je trebao biti happy end, ali ti apsolutno imaš pravo na svoje mišljenje.Lucky je napisao/la:''sunseeker'' sve si ti to lijepo opisao ali samo da te podsjetim da su mailovi počeli stizati nakon Mađarske.Znači onog trenutka kada je Alonso saznao da leti iz momčadi upravo zbog poteza koji je učinio na kvalama.
Gunđanja Alonsa počinju već nakon prvih testiranja,znači kada je vidio koliko je Hamilton brz.
Da je Alonsa momčad sabotirala i on vozio s nekim hendikepom,prvak bi puno prije bio Hamilton.
Isto kao što pišeš o nekim igricama oko financija i novca,iste takve igrice mogla je napraviti momčad prema Alonsu.
Recimo,zeznuti ga u Monzi(pobjeda,Hamilton drugi),U Spa(Alonso treći,Hamilton četvrti).Naravno sad svi misle da bi bilo problema kod FIA-e zbog toga jer se tad sve gledalo pod povečalom.Sve se to da sakriti samo ako se želi.
Alonso je svoju šansu za prvaka propustio u Japanu,kao što je Hamilton u Kini.Normalno je da jedan isfrustriran vozač ne može dati svoj maksimun(naučen na drugačiji tretman u momčadi),a pogotovo kad ti to radi timski kolega,koji je još tome rookie!
O tome smo već napisali postova i postova na ovom forumu.Činjenica je da je Hamilton bio na razini ko i Alonso,a to je bio najveći problem.
To da Ron nije dao Alonsu da osvoji naslov je glupost.Imao je svoju šansu do Japana.Zeznuo je i koja momčad se tada ne bi okrenula vozaču koji ima veću šansu za naslov.
samo ja ipak ostajem pri tvrdnji da je alonso naslov izgubio na kvalifikacijama u mađarskoj, japan je cijelu stvar samo dobro zacementirao.
u svakom slučaju, imali smo odličnu sezonu i to je najbitnije!
-
odličan tekst u kojem se vidi da imaš nekog životnog iskustva i život kao i sve ovo (svijet formule 1,ovaj forum..)sagledavaš sa neke više perspektive.
Želio bi samo reći da kada razgovaram sa prijateljima,poznanicima i ljudima koji vole i prate f1 nekako ne sgledavaju širu sliku svega toga.
Recimo što se Hamiltona tiče, ljudi misle kao da je pao iz vedra neba i potpuno okrenuo f1 svijet ,a pritom zaboravljaju/ili neznaju gdije je lewis sve vozio i što je on osvajao.
Lewis je mlad i postgao je puno u f1 u tako kratkom vremenu i ljudi misle da će za 5 godina lewis biti još dominantniji od schumiya, da će sa sekundu slabijim autom pobijeđivati odnosno da će tolko napredovat.
Ja nisam takvog mišljenja, jer se zaboravlja činjenica da je lewis (osim što je fenomenalan vozač, čudo u f1) najpripremljeniji novak u formuli 1 za formulu1.Mislim da je vozio bolje utrke prije f1 i sakupio više iskustva prije ulaska u f1 nego vozači koji su dulje u tamo.
Lewis je cijele godine prije testirao MP4-22,monogo ga vozio,prilagođavao sebi... , lewisu su odgovarale gume na bolidu jer ih poznaje u dušu i ima prilagođen stil vožnje za te gume,bolid je vrlo sličan onome kojeg je vozio u Gp2 svi imaju iste gume,svima su motori limitirani..
U startu sezone on je po meni bio u velikoj prednosti nad Alonsom, poznavao je bolje momčad,gume,prilagođen je bio bolidu itd.
Alonso je morao napraviti ogroman posao za start sezone 2007,prilagodit stil vožnje za bridgestone što je bolje moguće (jer se to ne može prek noći),prilagodit mclarenovom autu koji je sigurno drugačiji od renaultovog,upznat se s momčadi,shvatit način rada momčadi,pomoć unaprijedit bolid itd.
Smatram da je alonso napravio u tome odličan posao,i bio je bok uz bok hamiltonu.
Mislim da se alonso iznenadio u hamiltonu (u tome kolko je dobar) ali ne vjerujem da je alonso zbog hamiltona ležao doma u kutu u fetus položaju cuclajući palac od straha ipak je on dvostruki svj.prvak i pokazao je svima tko je i što je.Alonso se mislim nije tolko bojao konkurencije(potpisao je ugovor s Mcm dok su tamo bili kimi i montoya, prilično jaka konkurencija)
Uzevši sve to u obzir nova sredina,auto,gume,ljudi,sistem rada,jaki momčadski kolega itd. , neki se potezi alonsa mogu shvatit.
Svaki veliki vozač, prvak ima u sebi taštine jer mora vjerovati da je najbolji da bi bio najbolji (sve je u glavi ko i u svakom sportu) i u silnoj želji za pobijedom koja je neizmjerno velika naprave neku glupost npr schumacher vs villeneuve ili alonso vs hamilton u mađarskoj 2007, jednostavno si ne mogu pomoći ,a vjerojatno znaju da je to krivo.
Zbog toga ne osuđujem alonsa toliko jer treba sebe stavit u tu poziciju,sve izgleda kao da je protiv tebe, svijet ti se ruši.. a prije malo vremena si došao kao jedan jedini kralj f1,jedini čovjek koji zna osvojit naslov.
Cijenim Alonsa zbog svega sta je napravio u f1,i mislim da ce ponovo pobijeđivat, možda i postat jedan od legenarnih vozačau u f1
Moram priznat da nisam vidio nigdje takvo zajedništvo i veselje u momčadi kao što su imali Alonso i renault 2005 i 2006 i schumacher u ferarriu, jednostavno znaju skupit ljude oko sebe i onda su jači.
Sada kao da se neznaju veselit pobijedama kao što su se oni veselili.
Želio bi samo reći da kada razgovaram sa prijateljima,poznanicima i ljudima koji vole i prate f1 nekako ne sgledavaju širu sliku svega toga.
Recimo što se Hamiltona tiče, ljudi misle kao da je pao iz vedra neba i potpuno okrenuo f1 svijet ,a pritom zaboravljaju/ili neznaju gdije je lewis sve vozio i što je on osvajao.
Lewis je mlad i postgao je puno u f1 u tako kratkom vremenu i ljudi misle da će za 5 godina lewis biti još dominantniji od schumiya, da će sa sekundu slabijim autom pobijeđivati odnosno da će tolko napredovat.
Ja nisam takvog mišljenja, jer se zaboravlja činjenica da je lewis (osim što je fenomenalan vozač, čudo u f1) najpripremljeniji novak u formuli 1 za formulu1.Mislim da je vozio bolje utrke prije f1 i sakupio više iskustva prije ulaska u f1 nego vozači koji su dulje u tamo.
Lewis je cijele godine prije testirao MP4-22,monogo ga vozio,prilagođavao sebi... , lewisu su odgovarale gume na bolidu jer ih poznaje u dušu i ima prilagođen stil vožnje za te gume,bolid je vrlo sličan onome kojeg je vozio u Gp2 svi imaju iste gume,svima su motori limitirani..
U startu sezone on je po meni bio u velikoj prednosti nad Alonsom, poznavao je bolje momčad,gume,prilagođen je bio bolidu itd.
Alonso je morao napraviti ogroman posao za start sezone 2007,prilagodit stil vožnje za bridgestone što je bolje moguće (jer se to ne može prek noći),prilagodit mclarenovom autu koji je sigurno drugačiji od renaultovog,upznat se s momčadi,shvatit način rada momčadi,pomoć unaprijedit bolid itd.
Smatram da je alonso napravio u tome odličan posao,i bio je bok uz bok hamiltonu.
Mislim da se alonso iznenadio u hamiltonu (u tome kolko je dobar) ali ne vjerujem da je alonso zbog hamiltona ležao doma u kutu u fetus položaju cuclajući palac od straha ipak je on dvostruki svj.prvak i pokazao je svima tko je i što je.Alonso se mislim nije tolko bojao konkurencije(potpisao je ugovor s Mcm dok su tamo bili kimi i montoya, prilično jaka konkurencija)
Uzevši sve to u obzir nova sredina,auto,gume,ljudi,sistem rada,jaki momčadski kolega itd. , neki se potezi alonsa mogu shvatit.
Svaki veliki vozač, prvak ima u sebi taštine jer mora vjerovati da je najbolji da bi bio najbolji (sve je u glavi ko i u svakom sportu) i u silnoj želji za pobijedom koja je neizmjerno velika naprave neku glupost npr schumacher vs villeneuve ili alonso vs hamilton u mađarskoj 2007, jednostavno si ne mogu pomoći ,a vjerojatno znaju da je to krivo.
Zbog toga ne osuđujem alonsa toliko jer treba sebe stavit u tu poziciju,sve izgleda kao da je protiv tebe, svijet ti se ruši.. a prije malo vremena si došao kao jedan jedini kralj f1,jedini čovjek koji zna osvojit naslov.
Cijenim Alonsa zbog svega sta je napravio u f1,i mislim da ce ponovo pobijeđivat, možda i postat jedan od legenarnih vozačau u f1
Moram priznat da nisam vidio nigdje takvo zajedništvo i veselje u momčadi kao što su imali Alonso i renault 2005 i 2006 i schumacher u ferarriu, jednostavno znaju skupit ljude oko sebe i onda su jači.
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
- Navijam za: McLaren
Ako meni netko moze nesta srat za izjave,a na ovako nesto ostat hladan onda neka vise prestane pisat ovdje.sunseeker je napisao/la:kako ne razumiješ, naslov bi osvojio fernando alonso, a ne mclaren ili ron dennis. to je poanta svega... mclarenu bi u svim tim okolnostima to samo bila dodatna antireklama, pogotovo nakon sevega što se dogodilo. kaj tu nije jasno? prema dennisovom shvaćanju mclaren bi više izgubio s alonsovim naslovom......da se razumijemo da sam ja bio na dennisovom mjestu napravio bi identičnu stvar, bez ikakve dvojbe....Adriana Lima fan je napisao/la:On govori da Dennis namjerno nije dao da osvoji naslov za McLaren ne za nikog drugog!Piquet20 je napisao/la:@sunseeker: ODLICAN, stvarno ODLICAN tekst!![]()
p.s. svatko ce naci detalj s kojim se ne slaze (ukljucujuci i mene), ali treba shvatiti sirinu teksta...
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
Jel u GP2 vozi na Bridgestonu?f1 champs je napisao/la:Lewis je mlad i postgao je puno u f1 u tako kratkom vremenu i ljudi misle da će za 5 godina lewis biti još dominantniji od schumiya, da će sa sekundu slabijim autom pobijeđivati odnosno da će tolko napredovat.
skupit ljude oko sebe i onda su jači.
- sunseeker
- Profesionalni vozač
meni je iskreno žao što ne razumiješ...Adriana Lima fan je napisao/la:Ako meni netko moze nesta srat za izjave,a na ovako nesto ostat hladan onda neka vise prestane pisat ovdje.sunseeker je napisao/la:kako ne razumiješ, naslov bi osvojio fernando alonso, a ne mclaren ili ron dennis. to je poanta svega... mclarenu bi u svim tim okolnostima to samo bila dodatna antireklama, pogotovo nakon sevega što se dogodilo. kaj tu nije jasno? prema dennisovom shvaćanju mclaren bi više izgubio s alonsovim naslovom......da se razumijemo da sam ja bio na dennisovom mjestu napravio bi identičnu stvar, bez ikakve dvojbe....Adriana Lima fan je napisao/la:On govori da Dennis namjerno nije dao da osvoji naslov za McLaren ne za nikog drugog!

- sunseeker
- Profesionalni vozač
slažem se s tobom, mi zapravo uopće nismo svjesni koja silna mašinerija stoji iza svega toga, mi vidimo tek onaj finalni proizvod koji nam bace na TV ekrane, sve ono što se krije iza kulisa ovog velikog cirkusa ostaje daleko skriveno. u ovom poslu ( nemojte nikada zaboraviti f1 je prije svega posao! ) baš kao i u svakom drugom malo se toga prepušta slučaju, srećom po nas, ponekad se na stazi dogodi nepredvidivi slijed okolnosti i tada uživamo u spektaklu.f1 champs je napisao/la:odličan tekst u kojem se vidi da imaš nekog životnog iskustva i život kao i sve ovo (svijet formule 1,ovaj forum..)sagledavaš sa neke više perspektive.
ovdje moram naglasiti prošlu utrku lewisa hamiltona jer to je jedan od takvih trenutaka kada zaljubljenik u f1 može istinski uživati, uistinu sam bio impresioniram vožnjom i izvedbom. maestralno je odvezao utrku od početka do kraja, klasični primjer kada vozač iz dobrog bolida izvuče sve što ovaj može dati
i s tobom se slažem, dobar vozač se uvijek mora dokazivati i davati svoj maksimum i tek kada rukavice okači o klin možemo govoriti o onome što je napravioLijepi tekstovi i lijepe perspektive gledanja na svijet, i pogotovo na F1. Vidi se da ste nešto iskusili u životu. Samo bi naglasio da nismo svi koji imaju 20 god, koju više, koju manje, da nisu iskusili ništa u životu. Ima nas koju već gledaju svijet sa potpuno drugačije perspektive.
Osobno jako volim F1, ali je ne volim radi vozača ili nečega drugoga. Nego radi tehnologije, i zato ju pratim. I jako dobro znam povijest razvoja Formule 1 od samih početaka, kada je odvožena prva velika nagrada. A to se dogodilo prije 100 godina, kada je počela opsjednutost velikih brzina i utrka.
Da ne duljim dalje kroz povijest, uvijek bude onih koji su došli kada jedan vozač vlada i samo znaju za njega i svi drugi nevaljaju ništa. Tako je bilo kad se pojavio Schumacher i svi su počeli navijati za njega, pa onda za Alonsa i Kimija, a sad za mladog crnca. Svi govore da će Lewis promijeniti F1 i da bude bolji od Schumachera. U to čisto sumnjam. Ja ne velim da je Lewis početnik i da je ono što je osvojio u nižim serijama ništa ne vrijedi. Osobno smatram da je on jeko dobar vozač, možda malo bolji od prosjeka, a da nije tako nebi se natjecao u F1 i vozio za McLaren. Ja sam za njega prvi put čuo kada je potpisao za McLaren, kao i većinu novih vozača koji su došli u F1. I nije me briga šta je bilo prije, nego kako se ponašaju u formuli i kako voze. Oni mogu sve osvojiti ranije, a u svijetu F1 se ne snalaze i brzo nestanu. Tako je bilo sa Montoyom koji se nije snašao u svijetu F1, a bio je prvak u kart seriji. Tako je sad i sa Lewisom. Došao je u F1 i sjeo za McLaren i odvozio par dobrih utrka. Naslov mu je pobjegao za par bodova, i to samo svojom krivicom, jer je bio pod velikom pritiskom novinara koji su ga digli u zvijezde. To ga na kraju pokopalo, makar sam on je izjavio da nije pod pritiskom, ali vožnjama je to pokazao kakav je pritisak. Te sezone mi se on jako dopao, pokazao je kolko može biti dobar vozač, ali rekao sam i ranije, i reći ću sad, on se mora u ovoj sezoni tri puta više dokazati od prošle godine, makar mu McLaren nejde nešto previše dobro. Svi govore kako je to velik vozač, a tako se govorilo i za neke druge vozače koji su bljesnuli u F1 i zatim nestali sa popisa F1 vozača. Lewis se mora dokazivati svaki put kad dođe na stazu i počinje voziti, i nemože si reći "Ja sam najbolji i niko mi nemože ništa", i takvim stavom ići voziti. Taj neće daleko dogurati. Zašto se Schumachera smatra najvećim, zato jer je svoje umijeće dokazivao u svakoj utrci. Zašto je Alonso najbolji vozač F1 današnjice, zato jer iz svog slabog Renaulta izvlači najviše što mu bolid dopušta. Zašto Kimija se smatra najhladnijim vozačem današnjice, ne po njegovim izjava i hladnim veseljima na podiju, nego što čovjek može u jednom trenutko odvoziti najbži krug a u drugom se voziti kao penzioner.
Svi vozači su dobri, ali se moraju stalno dokazivati da su najbolji. I samo rijetko to stalno uspijevaju, a kroz povijest rijetki su oni koji su se dokazivali stalno, kao što su Prost, Senna, Alesi, McLaren i drugi veliki vozači koji su vozili kroz vojelu povijest F1.
p.s. mislio sam isključivo na svijet biznisa kada sam se osvrnuo na 20-godišnjake jer je za pretpostaviti da većina još u tim godinama ne uđe u poslovne vode, iako sam potpuno svjestan da je za neke život krojio posebnu priču ne obazirući se na godine
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
- p@rtibrejker
- Veteran
Odgovaram na njegovo pitanje, gdje je bio u pravu. Ne trebaš odmah lupati kontru za svojeg vozača.Lucky je napisao/la:A Alonso je u formuli one godinu dana?p@rtibrejker je napisao/la:Pun pogodakAdriana Lima fan je napisao/la:Jel u GP2 vozi na Bridgestonu?
Ne pozna sve staze u kalendaru itd.

EDIT: al kad smo već kod toga i kad si mi zaintrigirao maštu, da li je lakše naučiti stazu preko simulatora i podesiti setup preko telemetrije prošlih utrka ili gledajući kolegin, ili je lakše odvesti sve te staze koje poznaješ u bolidu tj na gumama koje nikad dosad nisi osjetio a glava ti je puna nekih drugih guma...
perpetum mobile, to niked nećemo znati...
Zadnja izmjena: p@rtibrejker, dana/u 17 svi 2008, 10:06, ukupno mijenjano 1 put.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
-
Adriana Lima fan je napisao/la:Jel u GP2 vozi na Bridgestonu?f1 champs je napisao/la:Lewis je mlad i postgao je puno u f1 u tako kratkom vremenu i ljudi misle da će za 5 godina lewis biti još dominantniji od schumiya, da će sa sekundu slabijim autom pobijeđivati odnosno da će tolko napredovat.
skupit ljude oko sebe i onda su jači.
u gp2 autombili su na bridgestone gumama, od 2006 na slick komponenti
- Dani
- Legenda
- p@rtibrejker
- Veteran
Ja recimo ne smatram da su gume u GP2 seriji identične onoj u F1 - ne samo da u F1 imaju utore nego i smjesa je po meni definitivno drugačija. Ono što sam mislio istaknuti je prilagodba na iste, tj sigurno Bridgestone iz GP2 ima više dodirnih točaka sa Bridgestoneom iz F1 no što ih ima Michelin. Čisto logičko zaključivanje. Kao što i logički zaključujem da Bridgestone za ove "highspped" serije ima prilično slične smjese guma, rekao bih da je najmanja razlika između F1 i GP2 kao ajmo reći srodnih serija. Naravno čiste pretpostavke su u pitanju, kao uostalom i onih iz "drugog tabora" koji tvrde da su gume potpuno različiteDani je napisao/la:Ako vi smatrate da je mješavina guma i njihova konstrukcija u GP2 jednaka kao i u f1 onda nemamo o čemu razgovarati. A da je mogao razvijati mp4-22 mi je malo navučeno kada je bio gotov tek u siječnju kada su ga obojica mogla testirati.

Uglavnom mnogo pretpostavki malo činjenica.
- Oviedon Ihmisohjus -
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
nisu iste niti mogu biti iste,razlog glavni su performanse i ponašanje bolida. one mogu biti bazirane na sličnim komponentama kao i u f1 ali sasvim drugačije su,trebo bi malo pogledat okolo no mislim da su i bitne razlike u pravilima koja se i odnose između ostalog na brzinu,težinu i ostala svojstva bolida koja utječu i na gumup@rtibrejker je napisao/la:
Ja recimo ne smatram da su gume u GP2 seriji identične onoj u F1 - ne samo da u F1 imaju utore nego i smjesa je po meni definitivno drugačija. Ono što sam mislio istaknuti je prilagodba na iste, tj sigurno Bridgestone iz GP2 ima više dodirnih točaka sa Bridgestoneom iz F1 no što ih ima Michelin. Čisto logičko zaključivanje. Kao što i logički zaključujem da Bridgestone za ove "highspped" serije ima prilično slične smjese guma, rekao bih da je najmanja razlika između F1 i GP2 kao ajmo reći srodnih serija. Naravno čiste pretpostavke su u pitanju, kao uostalom i onih iz "drugog tabora" koji tvrde da su gume potpuno različite
Uglavnom mnogo pretpostavki malo činjenica.

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- Dani
- Legenda
Evo kako izgleda Lewisova kaciga za Monaco. Neki su se na forumu našli sprdati sa ovako pripremljenim kacigama. No tko im je kriv što im sponzori nisu tako domišljati( pored toga što ih napuštaju =AMD).
http://www.formula1.com/news/headlines/2008/5/7790.html

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Stvarno odlicna ideja,a mislim da je i 2005.g Raikkonen imao nesto slicno neki dijamant u kacigi...Ali mene zanima di je zavrsil onaj dijamant iz 2004.g. kojeg je Klien tjekom utrke izgubil,otpal mu tjekom nekog sudara sa njegovog bolida i nikad ga nisu pronasli.Dani je napisao/la:Evo kako izgleda Lewisova kaciga za Monaco. Neki su se na forumu našli sprdati sa ovako pripremljenim kacigama. No tko im je kriv što im sponzori nisu tako domišljati( pored toga što ih napuštaju =AMD).

- bugatti1001
- Test vozač
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Safety Car
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
dijamant se sigurno neće oštetiti pošto je poznato da je načvršča kruta tvar na zemljibugatti1001 je napisao/la:Sigurno neće s pravim dijamantima vozit zbog eventualnih oštećenja pri, nedajBože, nekoj nesreći. Kaciga s pravim draguljima je spremljena na sigurno, dok će na utrci bit samo replika.

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Dani je napisao/la:Evo kako izgleda Lewisova kaciga za Monaco. Neki su se na forumu našli sprdati sa ovako pripremljenim kacigama. No tko im je kriv što im sponzori nisu tako domišljati( pored toga što ih napuštaju =AMD).
Ja nigdje ne vidim dijamante. Možda trebam

kakav potpis staviti???
- Dani
- Legenda
Ne nego trebaš bolje čitati:
Alongside the new one-off designs, the exclusive head gear also boasts each driver’s signature set with hundreds of the company’s handcrafted diamonds. And the glamorous embellishments seem to have gone down well with both drivers.
Prijevod: Potpisi vozača su napravljeni od stotina sitnih dijamanata.
Alongside the new one-off designs, the exclusive head gear also boasts each driver’s signature set with hundreds of the company’s handcrafted diamonds. And the glamorous embellishments seem to have gone down well with both drivers.
Prijevod: Potpisi vozača su napravljeni od stotina sitnih dijamanata.

- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
Nsravno logika ti je prava. Lakse je sa simulatora(PS2) pocet pravo vozit an tim stazama vec sa 6-godisnjim iskustvom(kolko vec) promjenit gume.p@rtibrejker je napisao/la:Odgovaram na njegovo pitanje, gdje je bio u pravu. Ne trebaš odmah lupati kontru za svojeg vozača.Lucky je napisao/la:A Alonso je u formuli one godinu dana?p@rtibrejker je napisao/la: Pun pogodak
Ne pozna sve staze u kalendaru itd.
EDIT: al kad smo već kod toga i kad si mi zaintrigirao maštu, da li je lakše naučiti stazu preko simulatora i podesiti setup preko telemetrije prošlih utrka ili gledajući kolegin, ili je lakše odvesti sve te staze koje poznaješ u bolidu tj na gumama koje nikad dosad nisi osjetio a glava ti je puna nekih drugih guma...
perpetum mobile, to niked nećemo znati...

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
- Kontakt:
Također samo "potpis"...King iCool je napisao/la:Stvarno odlicna ideja,a mislim da je i 2005.g Raikkonen imao nesto slicno neki dijamant u kacigi...Dani je napisao/la:Evo kako izgleda Lewisova kaciga za Monaco. Neki su se na forumu našli sprdati sa ovako pripremljenim kacigama. No tko im je kriv što im sponzori nisu tako domišljati( pored toga što ih napuštaju =AMD).

>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<