Lewis Hamilton [#44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Otkud ti to da McLaren ima PS2 kao simulator?!?! Insiderska informacija?!?Adriana Lima fan je napisao/la:Nsravno logika ti je prava. Lakse je sa simulatora(PS2) pocet pravo vozit an tim stazama vec sa 6-godisnjim iskustvom(kolko vec) promjenit gume.
Jel znaš uopće kakav simulator ima McLaren? Jel znaš ti uopće što osim nabijati ovakve postove?
(ovo su naravno retorička pitanja, polako gubim strpljenje sa tvojim postovima)
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
On je(Ham) govorio da je trenirao trke preko PS2..... NEznam sada uredu ako ekipa ima neki njihov uređaj al opet ti je paralela besmislena.p@rtibrejker je napisao/la:Otkud ti to da McLaren ima PS2 kao simulator?!?! Insiderska informacija?!?Adriana Lima fan je napisao/la:Nsravno logika ti je prava. Lakse je sa simulatora(PS2) pocet pravo vozit an tim stazama vec sa 6-godisnjim iskustvom(kolko vec) promjenit gume.
Jel znaš uopće kakav simulator ima McLaren? Jel znaš ti uopće što osim nabijati ovakve postove?
(ovo su naravno retorička pitanja, polako gubim strpljenje sa tvojim postovima)
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Može naučiti kad dolazi lijevi, a kada desni zavoj i ništa više od toga. Čak i "najsavršenije simulacije" nama dostupnim za pc ili neku igraću konzolu su svjetlosnim godinama udaljene od sjedanja u bolid na licu mjesta. Između te dvije krajnjosti se nalaze simulatori f1 timova.Schumy.d je napisao/la:Sumnjam da na PS2 možeš naučit vozit staze formule 1!!Adriana Lima fan je napisao/la:On je(Ham) govorio da je trenirao trke preko PS2..... NEznam sada uredu ako ekipa ima neki njihov uređaj al opet ti je paralela besmislena.
- zvjerko
- Svjetski prvak
Ah, krivo sam se izrazio.Schumy.d je napisao/la:I to je upitno!!zvjerko je napisao/la: Može naučiti kad dolazi lijevi, a kada desni zavoj i ništa više od toga.
Može naučiti dali je lijevi ili desni zavoj, a kad on dolazi...ak se zbremzaš onda je ravno u gume (sa puuuuno nade da je bar 4 reda guma)

- p@rtibrejker
- Veteran
A on je (Jergović) kojeg si ako se dobro sjećam par puta navodio kao relevantan izvor informacija iz F1, rekao na postavljeno pitanje o privikavanju vozača na stazu da im je dovoljno - 10ak krugova ako se dobro sjećam. Al ajmo reći malo drugačije...Adriana Lima fan je napisao/la:On je(Ham) govorio da je trenirao trke preko PS2..... NEznam sada uredu ako ekipa ima neki njihov uređaj al opet ti je paralela besmislena.
Ti zaista misliš da Hamilton (ili bilo koji drugi vozač u F1) ima ulogu "Paleta samog na svijetu" u cockpitu bolida i sam samcat uči voziti i uči stazu?

Zar ne misliš da kad Hamilton sjedne u bolid na FP recimo ili na testiranju, da mu prvo ne pokažu telemetriju od prijašnjih vožnji i da mu slučajno komunikacija sa boxom u vožnji ne ide ovako nešto: "Lewis, telemetrija pokazuje da zavoj br 5 prolaziš u višoj brzini no što bi trebalo...", ili "Lewis, zavoj br 5 prođi u istoj brzini ali pri 16500 okretaja...", ili "Lewis, gubiš vrijeme u sektoru br 2 u spletu zavoja 7 i 8, okreni rev na taj i taj i prolazi punim gasom..."...?!? "Lewis, kolega prolazi to mnogo bolje, pogledaj malo telemetriju..."? Hamilton je u ovim primjerima upotrijebljen jer je njegova tema, ali sve isto vrijedi za bilo kojeg vozača na gridu.
BTW, McLaren po nekim tvrdnjama ima NAJNAPREDNIJI simulator od svih timova, i moš mislit kako bi Hamilton učio na PS2 staze - druga stvar je što ti doslovno vjeruješ svemu što ti se baci pred oči/u uši.
Ja sam postavio (barem meni) zanimljivo pitanje (a ne paralelu kako zboriš) kojem bi bilo zanimljivo znati odgovor - koji naravno nikad nećemo znati, a ti si se opet našao kompetentan vrijeđati moju logiku i to svime samo ne ARGUMENTIMA

Zato

- Oviedon Ihmisohjus -
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
A sjećaš se kad je Alonso došao u McLaren i u jednom intervjuu je naglasio da Renaultov simulator u usporedbi sa McLarenovim djeule kao igračka. E sad možemo samo zamislit na kakvoj spravici Lewis i Heikki vježbaju. Preozbiljne su ovo stvari da bi se "vježbalo" na PS2...mogu se zafrkavat, da bi ubili vrijeme, ali istinski se pripremati - teško.zvjerko je napisao/la: Čak i "najsavršenije simulacije" nama dostupnim za pc ili neku igraću konzolu su svjetlosnim godinama udaljene od sjedanja u bolid na licu mjesta. Između te dvije krajnjosti se nalaze simulatori f1 timova.

- zvjerko
- Svjetski prvak
Oću takvu igračku!!!!!gringo73 je napisao/la:A sjećaš se kad je Alonso došao u McLaren i u jednom intervjuu je naglasio da Renaultov simulator u usporedbi sa McLarenovim djeule kao igračka. E sad možemo samo zamislit na kakvoj spravici Lewis i Heikki vježbaju. Preozbiljne su ovo stvari da bi se "vježbalo" na PS2...mogu se zafrkavat, da bi ubili vrijeme, ali istinski se pripremati - teško.zvjerko je napisao/la: Čak i "najsavršenije simulacije" nama dostupnim za pc ili neku igraću konzolu su svjetlosnim godinama udaljene od sjedanja u bolid na licu mjesta. Između te dvije krajnjosti se nalaze simulatori f1 timova.

Činjenica je da timovi ulažu puno novaca za simulatore i da su sve savršeniji. kao što je p@rty naveo, dostupni su telemetrijski podatci... simulator je mogao samo pripremiti Hamiltona na ono šta stvarno dolazi. Pravi posao je na stazi u pravom bolidu!
- Piquet20
- Svjetski prvak
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
Hamilton je sam naveo da se upoznavao sa stazom pomocu PS2.p@rtibrejker je napisao/la:A on je (Jergović) kojeg si ako se dobro sjećam par puta navodio kao relevantan izvor informacija iz F1, rekao na postavljeno pitanje o privikavanju vozača na stazu da im je dovoljno - 10ak krugova ako se dobro sjećam. Al ajmo reći malo drugačije...Adriana Lima fan je napisao/la:On je(Ham) govorio da je trenirao trke preko PS2..... NEznam sada uredu ako ekipa ima neki njihov uređaj al opet ti je paralela besmislena.
Ti zaista misliš da Hamilton (ili bilo koji drugi vozač u F1) ima ulogu "Paleta samog na svijetu" u cockpitu bolida i sam samcat uči voziti i uči stazu?
Zar ne misliš da kad Hamilton sjedne u bolid na FP recimo ili na testiranju, da mu prvo ne pokažu telemetriju od prijašnjih vožnji i da mu slučajno komunikacija sa boxom u vožnji ne ide ovako nešto: "Lewis, telemetrija pokazuje da zavoj br 5 prolaziš u višoj brzini no što bi trebalo...", ili "Lewis, zavoj br 5 prođi u istoj brzini ali pri 16500 okretaja...", ili "Lewis, gubiš vrijeme u sektoru br 2 u spletu zavoja 7 i 8, okreni rev na taj i taj i prolazi punim gasom..."...?!? "Lewis, kolega prolazi to mnogo bolje, pogledaj malo telemetriju..."? Hamilton je u ovim primjerima upotrijebljen jer je njegova tema, ali sve isto vrijedi za bilo kojeg vozača na gridu.
BTW, McLaren po nekim tvrdnjama ima NAJNAPREDNIJI simulator od svih timova, i moš mislit kako bi Hamilton učio na PS2 staze - druga stvar je što ti doslovno vjeruješ svemu što ti se baci pred oči/u uši.
Ja sam postavio (barem meni) zanimljivo pitanje (a ne paralelu kako zboriš) kojem bi bilo zanimljivo znati odgovor - koji naravno nikad nećemo znati, a ti si se opet našao kompetentan vrijeđati moju logiku i to svime samo ne ARGUMENTIMADakle opet priča lonac-poklopac
![]()
Zato
Tu da McLaren ima simulator odlican vjerojatno je al tvoje navođenje da je njemu lakse bilo prec sa guma iz GP2 na F1 iako su Bridgestonovke vec Alonsu koji je tada imao x godina iskustva u F1 sa Michelinke na Bridgestonovke je smjesno. A ovo sto ti pricas o sam ucenja voznje to ja nigdje nisam napisao vec izmisljas. Naravno da surađuje s ekipom....
- p@rtibrejker
- Veteran
__________________________________________Adriana Lima fan je napisao/la:Hamilton je sam naveo da se upoznavao sa stazom pomocu PS2.
Tu da McLaren ima simulator odlican vjerojatno je al tvoje navođenje da je njemu lakse bilo prec sa guma iz GP2 na F1 iako su Bridgestonovke vec Alonsu koji je tada imao x godina iskustva u F1 sa Michelinke na Bridgestonovke je smjesno. A ovo sto ti pricas o sam ucenja voznje to ja nigdje nisam napisao vec izmisljas. Naravno da surađuje s ekipom....
gdje to ovdje vidiš navođenje? zato jer razmišljam o tome i to mi je zanimljivo?EDIT: al kad smo već kod toga i kad si mi zaintrigirao maštu, da li je lakše naučiti stazu preko simulatora i podesiti setup preko telemetrije prošlih utrka ili gledajući kolegin, ili je lakše odvesti sve te staze koje poznaješ u bolidu tj na gumama koje nikad dosad nisi osjetio a glava ti je puna nekih drugih guma...
perpetum mobile, to niked nećemo znati...
bah, imam ja i pametnijih stvari no natjeravanje bolida kroz ušicu igle
- Oviedon Ihmisohjus -
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
neiskusniji vozači na sve načine pokušavaju upoznat stazu,iako nije isto uštedi donekle vrijeme prilagodbe i više vremena se može odvojit za setup bolida po trenutnom stanju na stazi,teži zavoji se mogu pokušavat proć ma razne načine u kojima ukoliko se izleti neće bit posljedica,dobio sam dojam da ljudi misle da su to normalne igrače konozole na kojima oni vježbaju,dakako da to nije istina,ni približno,ps i ostale konzole oni u privatno vrijeme proučavaju dok su simulatori nešto vanzemaljsko,nekaj kaj vjerovatno nitko od nas neće imati priliku osjetitPiquet20 je napisao/la:Slazem se. Citirat cu Kimija:zvjerko je napisao/la:Pravi posao je na stazi u pravom bolidu!I never played the playstation or spent too much time in the simulator. Still it has not effected my performance in the past.
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- p@rtibrejker
- Veteran
Možda zato jer su vanserijski vozači kojima u tom trenutku - na tim stazama nije smetala činjenica da voze na drugačijim gumama tj ostali su bili u laganom deficitu pa su dotični to iskoristili?Lucky je napisao/la:Da li neki još uvijek misle da je vozačima koji su dosta vremena vozili na Michelinkama trebalo pola sezone da se prilagode gumama ili su ipak bile u pitanju neke druge stvari i okolnosti.Jer kako onda objasniti da su spomenuta dvojica već nakon dva nastupa na novim gumama(za njih)ostvarili svoje prve pobjede na BRIDGSTONU.
Da, možemo sad mi pričati o tome koliko hoćemo. Da, u tvom postu si u svemu u pravu. Ali vjerujem da si i svjestan toga da su se neke staze koje su za Lewisa bile okarakterizirane kao da ih poznaje (Monaco?) baš radi toga što to sve nije isto ustvari ih ne poznaje. Kao što mislim da to vrijedi i za ostalu dvojicu od te trojke (za sve uostalom ali njih se držimo) jer nekako u tom slučaju oni znaju staze kako idu i kako su ih vozili dotad, ali radi drugačijih bolida to više nije to.
Ne znam kako da to najbolje objasnim - Lewis (Kubica?) je mašina koja će naučiti u 20ak krugova stazu do srži, Alonso i Kimi su mašine koje će provoziti na Bridgestoneu nakon 20ak krugova na stazi... sve to opet nekako dođe na isto?
Osim naravno činjenice da li sada te gume odgovaraju više ovom ili onom načinu vožnje što je opet tema za šire rasprave na drugom mjestu.
- Oviedon Ihmisohjus -
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Hamilton može slijediti Sennu:
http://uk.eurosport.yahoo.com/26052008/ ... senna.html
i nešto o slavlju nakon utrke:
http://uk.eurosport.yahoo.com/26052008/ ... tions.html
http://uk.eurosport.yahoo.com/26052008/ ... senna.html
i nešto o slavlju nakon utrke:
http://uk.eurosport.yahoo.com/26052008/ ... tions.html
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
-
- Profesionalni vozač
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
Kako se digla halabka kako je Mladen hvalio Hamiltona,a Kimi zbog svoje greske se svrstava u rang Sumachera,Senne,Hakinena itd. Misli da se Hamilton dokazao u ovoj sezoni i pol kao odlicnim vozacem koji moze i je konkurirao ravnopavno i Kimiju i Alonsu sa nista slabijim bolidom od njegovog i smjesno mi je zasto se ne moze svrstat u njihovom rangu sto i pokazuje ove sezone opet sa inferiornijim bolidom.
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
A kao radit ces taktiku prema 2. u trciSRV je napisao/la:Pa o tome i pricam.Adriana Lima fan je napisao/la:Nije mogao. Alonso je vodio i prema njemu se radila taktika i prica gotova.SRV je napisao/la:Jos kad se sjetimo koliko je Hamilton bio dobar prosle godine u Monacu, da tada taktika nije bila takva kakva je, mogao je jos prosle godine uzeti pobjedu.

- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
Ali Kimi je svijetski prvak!Adriana Lima fan je napisao/la:Kako se digla halabka kako je Mladen hvalio Hamiltona,a Kimi zbog svoje greske se svrstava u rang Sumachera,Senne,Hakinena itd. Misli da se Hamilton dokazao u ovoj sezoni i pol kao odlicnim vozacem koji moze i je konkurirao ravnopavno i Kimiju i Alonsu sa nista slabijim bolidom od njegovog i smjesno mi je zasto se ne moze svrstat u njihovom rangu sto i pokazuje ove sezone opet sa inferiornijim bolidom.

Šta ti hoćeš reći, da je Hamilton bolji od Kimija, možda u švaleraciji.

- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
A ko je to govorioWalter je napisao/la:Ali Kimi je svijetski prvak!Adriana Lima fan je napisao/la:Kako se digla halabka kako je Mladen hvalio Hamiltona,a Kimi zbog svoje greske se svrstava u rang Sumachera,Senne,Hakinena itd. Misli da se Hamilton dokazao u ovoj sezoni i pol kao odlicnim vozacem koji moze i je konkurirao ravnopavno i Kimiju i Alonsu sa nista slabijim bolidom od njegovog i smjesno mi je zasto se ne moze svrstat u njihovom rangu sto i pokazuje ove sezone opet sa inferiornijim bolidom.![]()
Šta ti hoćeš reći, da je Hamilton bolji od Kimija, možda u švaleraciji.