Martin Donnelly. Jerez 1990.keexx je napisao/la: A evo i jedno pitanje od mene... Kako se zove ovaj vozač i gdje mu se to dogodilo?
Povijest
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
Ovo je bilo brzo... Svaka čast...Piquet20 je napisao/la:Martin Donnelly. Jerez 1990.keexx je napisao/la: A evo i jedno pitanje od mene... Kako se zove ovaj vozač i gdje mu se to dogodilo?

Naravno točan odgovor... uglavnom, čovjek je udario u zid brzinom od otprilike 140 mph, i bolid se raspao, a on je doslovno katapultiran na stazu gdje je ostao ležat... U tom sudaru zadobio je višestruke prijelome nogu, slomljenu ključnu kost, slomljenu jagodičnu kost, oštećeno plućno krilo i još brdo manjih ozljeda, a ono što je najbitnije...čovjek je preživio.. No, nažalost, njegova F1 karijera je bila gotova...
Po meni, ovo je možda najteži sudar koji je netko uspio preživjet...
A, evo i clip.. Ne vidi se sam sudar, ali sve ostalo izgleda prestrašno...

- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
neću opisivat kad i gdje se dogodilo ovo jer bi bilo prelagano ali da vidimo dali po slici možete pogodit o kojem događaju se radi?

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
napokonred_devil je napisao/la:Vn Australije 2001. Žak Vilnev naletio na Ralfa Schumachera.
Napokon sam brz.

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- Icy
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Crvenog Baruna
Jel to možda Button u Zidu prvaka 2005.?schuey je napisao/la:neću opisivat kad i gdje se dogodilo ovo jer bi bilo prelagano ali da vidimo dali po slici možete pogodit o kojem događaju se radi?
EDIT: Ajde da i ja jednom fulam!

Zadnja izmjena: Icy, dana/u 29 svi 2008, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Ne znam... Možda je počeo mahat crvenom zastavom?keexx je napisao/la:Potpisujem... A i često se dogodi da nisam online kad se postavljaju pitanja...rosberg's biggest fan je napisao/la:Ja bi volio sudjelovat, ali često ne znam odgovor ili vi prebrzo odgovorite, a i meni je pala na pamet ta ideja o kvizu gdje bi se za točan odgovor dobivali reputacijski bodovi!![]()
King iCool je napisao/la:1963. na velikoj nagradi Francuske jedan je marshall(sudac) ucinio nesto sto je zbunilo sve vozace.Sta je to ucinio?
Da
Zadnja izmjena: King iCool, dana/u 29 svi 2008, 19:54, ukupno mijenjano 2 puta.
- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
sad sam se sjetio scene iz povijesti ali ju je nemoguće formulirat u pitanje,monaco pred par godina i 78 krugova onog suca na vrhu uzbrdice,brko mi je tak išo na živce,onak mrtav ozbiljan okrenut non stop prema kameri,prestrašno
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
utrka koja je prekinuta zadnja je bila 2002 Sao Paulo zbog kaosa u kišnoj utrci,pobjedio je fisico a baš zbog prelaska dva sata mislim da je zadnja isto monaco 97.King iCool je napisao/la:A zna mozda neko kad se zadnji put desilo da je utrka bila zavrsena prije nego su odvozeni svi krugovi jer je tih 2 sata proslo prije?Naravno ne racunajuci Monako u nedjelju.Ja ne znam zato pitam.

EDIT:tex je u pravi Fuji je prošle godine bio zadnja a tek onda ide Monaco
- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
Kad je ova tema postala ovako popularna!?FICHO je napisao/la:F1 412T2 V12.Walter je napisao/la:Koji model motora je koristio Ferrari tokom 1995?
Puni naziv motora.
Farfalla je leptir na talijanskom to znam, a čekamo Waltera za točan odgovor...zvjerko je napisao/la:a za puni naziv vjerovatno misliš na "leptira" (neznam kak se kaže na talijanskom)
Puno ime Ferrarijevog motora iz 1995.
Ferrari Tipo 043 V12
F1 412T2 V12 je bilo ime bolida.
- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
To se desilo u Brazilu 2003. Kimi vs. Fisichella u Jordanu.schuey je napisao/la:utrka koja je prekinuta zadnja je bila 2002 Sao Paulo zbog kaosa u kišnoj utrci,pobjedio je fisico a baš zbog prelaska dva sata mislim da je zadnja isto monaco 97.King iCool je napisao/la:A zna mozda neko kad se zadnji put desilo da je utrka bila zavrsena prije nego su odvozeni svi krugovi jer je tih 2 sata proslo prije?Naravno ne racunajuci Monako u nedjelju.Ja ne znam zato pitam.
Alonso se propisno razbio na startno ciljnoj ravnini.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Moze biti,sjecam se te utrke ali da su prosli dva sata to se nebi sjetil.Jos je Coulthard izgledal kao siguran pobjednik onda pa je isel u box i onda se alo skrsil i trka je bila prekinuta ili tak nekak...Walter je napisao/la:To se desilo u Brazilu 2003. Kimi vs. Fisichella u Jordanu.schuey je napisao/la:utrka koja je prekinuta zadnja je bila 2002 Sao Paulo zbog kaosa u kišnoj utrci,pobjedio je fisico a baš zbog prelaska dva sata mislim da je zadnja isto monaco 97.King iCool je napisao/la:A zna mozda neko kad se zadnji put desilo da je utrka bila zavrsena prije nego su odvozeni svi krugovi jer je tih 2 sata proslo prije?Naravno ne racunajuci Monako u nedjelju.Ja ne znam zato pitam.
- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
@walter,jbg ovak napamet pa fulo godinu,dogodi se
imam pitanje na koji tražim odgovor jer ga ja ne znam a zanima me,dakle,dali ima tko podatak koliko je ljudi prešlo iz američke indy serije u f1,novije doba me zanima,od 70-ih ali može i sveukupni podatak.hvala

imam pitanje na koji tražim odgovor jer ga ja ne znam a zanima me,dakle,dali ima tko podatak koliko je ljudi prešlo iz američke indy serije u f1,novije doba me zanima,od 70-ih ali može i sveukupni podatak.hvala
- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
a pošto se trećeg nisi sjetio,znači jedan od te dvojiceLucky je napisao/la:
Za dvojicu znam sigurno.
Mario Andretti i Juan Pablo Montoya.Ostalih se pokušavam sjetiti!!
Ali kad smo već kod toga koliko je vozača u povijesti pobjedilo u tri serije:F 1,Indyu i Nascaru?
P.S.Ne mislim na prvenstva nego na utrke.

btw njega sam se jedino i sjetio,dok za maria nisam znao
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Pa ajmo malo nabrajati pa tko se sjeti još nekog naka doda:schuey je napisao/la:@walter,jbg ovak napamet pa fulo godinu,dogodi se![]()
Mario Andretti, Michael Andretti, Jacques Villeneuve, Juan Pablo Montoya, Alex Zanardi...
(popis u obrnutom smjeru mislim di bio duži)
- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
Lucky je napisao/la:Koliko znam Mario Andretti i Alex Zanardi su vozili u formuli prije nego su prešli u Indy seriju i zato nisam njih ni napisao.zvjerko je napisao/la: Pa ajmo malo nabrajati pa tko se sjeti još nekog naka doda:
Mario Andretti, Michael Andretti, Jacques Villeneuve, Juan Pablo Montoya, Alex Zanardi...
Ako sam dobro shvatio pitanje od schuey-a (a možda i nisam) on je mislio na ljude koji su došli iz indya,a nisu prije toga nisu vozili u F 1.
P.S.tex i schuey odgovor nije potpun!

da dobro si me shvatio,mislio sam na one koji su prešli iz indya bez da su vozili prije,ali može i svi ostali ak imate podatke

Lucky.....:Montoya je točan odgovor ali ima ih još.
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Za Zanardia sam se zeznuo ali za Andrettia starijeg nisam - vozio je indy prije dolaska u f1.Lucky je napisao/la:Koliko znam Mario Andretti i Alex Zanardi su vozili u formuli prije nego su prešli u Indy seriju i zato nisam njih ni napisao.zvjerko je napisao/la: Pa ajmo malo nabrajati pa tko se sjeti još nekog naka doda:
Ako sam dobro shvatio pitanje od schuey-a (a možda i nisam) on je mislio na ljude koji su došli iz indya,a nisu prije toga nisu vozili u F 1.
Pošto pitanje nije "provjera" našeg znanja, nakon malo guglanja rezultat bi bio slijedeći (uzimajući u obzir da se indy nije uvijek tako zvao i da je jedno vrijeme bio podijeljen na 2 serije) - od `70-ih
Mario Andretti, Michael Andretti, Jacques Villeneuve, Juan Pablo Montoya, Sebastian Bourdais i Mark Donohue (nije kronološkim redom) dok se popis proširuje ako je jedini uvijet da su vozili i f1 i indy.
Zadnja izmjena: zvjerko, dana/u 30 svi 2008, 14:09, ukupno mijenjano 2 puta.
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Koliko sam ja shvatio pitanje i sjećam se te trke u Brazilu 2003 da nije prekinuta zbog isteka 2 sata nego zbog onog sudara na ciljnoj ravnini. Tako da ja mislim da Brazil nije točan odgovor.Walter je napisao/la:To se desilo u Brazilu 2003. Kimi vs. Fisichella u Jordanu.schuey je napisao/la:utrka koja je prekinuta zadnja je bila 2002 Sao Paulo zbog kaosa u kišnoj utrci,pobjedio je fisico a baš zbog prelaska dva sata mislim da je zadnja isto monaco 97.King iCool je napisao/la:A zna mozda neko kad se zadnji put desilo da je utrka bila zavrsena prije nego su odvozeni svi krugovi jer je tih 2 sata proslo prije?Naravno ne racunajuci Monako u nedjelju.Ja ne znam zato pitam.

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
Koliko sam ja shvatio pitanje i sjećam se te trke u Brazilu 2003 da nije prekinuta zbog isteka 2 sata nego zbog onog sudara na ciljnoj ravnini. Tako da ja mislim da Brazil nije točan odgovor.[/quote]Kenny je napisao/la:
To se desilo u Brazilu 2003. Kimi vs. Fisichella u Jordanu.
utrka u Brazilu je prošla vrijeme od dva sata

- Piquet20
- Svjetski prvak
Krivo mislis, a i krivo quotasschuey je napisao/la:utrka u Brazilu je prošla vrijeme od dva sata

Vrijeme pobjednika utrke:
- u Brazilu se inace vozi 71 krug1 11 Giancarlo Fisichella Jordan-Ford 54 1:31:17.748
Kao sto je Walter rekao - trka je prekinuta nakon sto se Alonso razbio. Tocnije, prvo se razbio Webber pa je Alonso naletio na Webberovu gumu (mislim da je jurio u box jer je izlazio SC) i rasuo po stazi ne samo dijelove svog bolida nego i gume iz zastitne ograde. Utrka je odmah prekinuta. Poslije je slijedila ona jednotjedna zavrzlama oko toga tko je pobijedio. Prvo je Kimi proglasen pobjednikom, a onda su naknadno Fisicu dodijelili 10 bodova.
Zanimljivo je podsjetiti se i da je Fisicu eksplodirao motor cim je usao u box sto znaci da vjerojatno nebi uspio zavrsiti utrku.
Pogledajte snimku kraja utrke u Brazilu 2003.:

- Piquet20
- Svjetski prvak
Pa sta vise ne vrijedi to pravilo?red_devil je napisao/la:Tad se utrka prekinula zbog Alonsa, zato jer je tad vrijedilo staro pravilo, ako prođe više od 75% utrke, može se prekinuti

Preciznije receno: trka se moze bilo kad prekinuti, ali ako se odvozi preko 75% predvidene duzine trke, bodovi se dodijeljuju kao da je prosla cijela utrka. Ako se odvozi manje, bodovi se dijele napol (primjeri: Monaco 1984., Adelaide 1991.). A u ovoj trci se preslo 76% predvidene duzine...taman...da su odvozili krug manje, bodovi bi se dijelili.