Evo, da se i ja malo oglasim povodom kviza. Prvo da odgovorim na pitanje koje je izazvalo najvise nedoumica (broj pole positiona Michaela Schumachera).
Dakle, vidim da je problem nastao zbog Suzuke 1998. Siguran sam da se dosta vas dobro sjeca te utrke, tj. bolje receno starta na kojem se (na pocetku kruga zagrijavanja) Schumacheru ugasio bolid. Mehanicari su ga osposobili u zadnji tren, medjutim morali su ga pomaknuti na zadnju poziciju na startu.
Znaci tocno je da je startao sa zadnje pozicije (23.), ali je isto tako tocno da je ostvario pole position, a pitanje je bilo koliko je pole positiona ostvario.

Jos jedan primjer: Jarno Trulli je 2005. u Indianapolisu ostvario pole, ali zbog problema sa gumama nije startao (kao i svi drugi vozaci na Michelinu). No, u knjigama ce svejedno zauvijek pisati da je upravo on ostvario pole na toj utrci.
zvjerko je napisao/la:ali ajd probajte izbjeći pitanja za koja etablirane stranice navode različite podatke.

Trudimo se da to bude tako, medutim mislim da oko ovako egzaktnog pitanja nemoze biti dvojbe.
p.s. cak i oko broja utrka (sto je netko vec spomenuo) nebi smjelo biti dvojbe. Tj. dvojbe niti nema, ali je problem u tome sto neke stranice pod broj utrka pojedinog vozaca stavljaju broj GP vikenda na kojima je vozac sudjelovao, a ne broj utrka na kojima je startao.
btw: na stranici
www.f1-hr.com imate opsezne
statistike koje je, ako se ne varam, napravio Senna. (@Senna: svaka ti cast na tome!)
A sad da se vratim na kviz opcenito. Moram priznati da sam ocekivao da cete imati puno losije rezultate...ocito cu morati iduci put smisliti jos teza pitanja.
Jackie utvrduje svoju prvu poziciju...nadam se da to nece uciniti prvenstvo dosadnim, ali apsolutno zasluzuje to vodstvo. Ne samo da ima jako visok postotak tocnih odgovora, vec redovito ima i "najbrzi krug"! Stvarno sve cestitke!
Ali zato vidim da ce biti zestoka borba za 2.-3. poziciju jer ste svi uvijek tu negdje.
No, mozda najvise pohvala bi uputio texu. Covjek oduvijek otvoreno priznaje da jako malo zna o povijesti F1, ali je svejedno sudjelovao u kvizu. Nazalost, imam osjecaj da mnogi potencijalni natjecatelji ne sudjeluju upravo zbog straha da ne osvoje malo bodova. Ljudi, ovo je prvenstveno zabava i nadam se da ce vas s vremenom biti sve vise.
Uputio bi i jednu kritiku. Osim Senne niti jedan moderator/administrator nije nastupio. Znam da je ljeto, svi imamo puno obaveza i malo vremena, ali vec su prosla tri kviza, a vi koji upravljate forumom niste imali 20 minuta koliko vam je potrebno da bi sudjelovali na kvizu. Nadam se da ce se to u buducnosti promijeniti.
Senna je napisao/la:U vražju mater,

sad kad sam došao na forum, prvo šta vidim je podforum F1-HR.com kviz, i onda se sjetim, da sam potpuno zaboravio

Steta. Nadam se da ces se iduci put sjetiti jer imam osjecaj da si ti jedini koji bi mogao ugroziti dominaciju Jackie-a.

Nego, reci mi, jesi probao rijesiti kviz? I koliko bi bodova imao? Bas me zanima jer sam ga radio sa ciljem da bude puno teze ostvariti maksimalan ucinak.

Ali s obzirom da su natjecatelji svejedno imali jako dobar ucinak, zanima me kako bi ti prosao?
zvjerko je napisao/la:Ma ajde, bar je zabavno i poučno. Idealno za ubiti vrijeme dok se drugi svađaju tko nezna voziti od ovih 20 vozača.

Ovo si jako dobro napisao!
btw: moram priznati da u zadnje vrijeme gubim volju za bilo kakvu raspravu nakon utrka jer su te rasprave vrlo cesto na nivou vrtica...
I za kraj: cestitke svim sudionicima!

Nadam se da cete se i za dva tjedna odazvati u velikom broju!
Jos jednom isprike za zakasnjeli pocetak i za probleme sa forumom, ali znate da na to nismo mogli utjecati.