WRC
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Maher
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
Jao Ford
1. Sebastien Loeb (FRA/Citroën) 3:59:18.9
2. Dani Sordo (ŠPA/Ford) +17.5
3. Mikko Hirovonen (FIN/Ford) +41.5
4. Petter Solberg (NOR/Subaru) +2:48.9
5. Urmo Aava (EST/Citroën) +3:30.7
6. Per-Gunnar Andersson (ŠVE/Suzuki) +7:37.4
7. Toni Gardemeister (FIN/Suzuki) +7:54.9
8. Federico Villagra (ARG/Ford) +8:35.0
9. Henning Solberg (NOR/Ford) +9:15.2
10. Martin Prokop (ČEŠ/Mitsubishi) +13:49.0
1. Sebastien Loeb 86 bodova
2. Mikko Hirvonen 78
3. Dani Sordo 51
4. Chris Atkinson 40
5. Jari-Matti Latvala 34
6. Petter Solberg 32
7. Henning Solberg 22
8. Gianluigi Galli 1
1. Sebastien Loeb (FRA/Citroën) 3:59:18.9
2. Dani Sordo (ŠPA/Ford) +17.5
3. Mikko Hirovonen (FIN/Ford) +41.5
4. Petter Solberg (NOR/Subaru) +2:48.9
5. Urmo Aava (EST/Citroën) +3:30.7
6. Per-Gunnar Andersson (ŠVE/Suzuki) +7:37.4
7. Toni Gardemeister (FIN/Suzuki) +7:54.9
8. Federico Villagra (ARG/Ford) +8:35.0
9. Henning Solberg (NOR/Ford) +9:15.2
10. Martin Prokop (ČEŠ/Mitsubishi) +13:49.0
1. Sebastien Loeb 86 bodova
2. Mikko Hirvonen 78
3. Dani Sordo 51
4. Chris Atkinson 40
5. Jari-Matti Latvala 34
6. Petter Solberg 32
7. Henning Solberg 22
8. Gianluigi Galli 1
SIMPLY THE BEST DRIVER EVER SAID GOOD BYE ON 22.10.2006
- Walter
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Razbio se na predzadnjem brzincu koji je isto bio problematičan za Hirvonena jer je tu izgubio preko 50 sec zbog guma, a time i moguću pobjedu. linkSchumy.d je napisao/la:A gdje je Latvala?? Šta je s njim bilo??
- Schumy.d
- Legenda
A hebiga, baš šteta...zvjerko je napisao/la:Razbio se na predzadnjem brzincu koji je isto bio problematičan za Hirvonena jer je tu izgubio preko 50 sec zbog guma, a time i moguću pobjedu. linkSchumy.d je napisao/la:A gdje je Latvala?? Šta je s njim bilo??

-
Misls, da bi Loeb bio prvi vec godiinama, da je vozio za neku drugu ekipu!?Dani je napisao/la:Nije stvar u Citroenu, već u Loebu koji trenutno nema konkurencije.
Citroen je danas, ono sto je nekada bio Peugeot a prije toga Toyota,Subaru,Lancia,Audi.......
Jednostavno, spoj odlicnog vozaca i odlicnog auta, sto ne znaci, da bi Loeb imao iste rezultate u Fordu ili nekom drugom vozilu.
Razlika u kvaliteti vozaca postoji ali ipak, prva stvar, koja donosi pobjedu je konkurentno vozilo.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
- zvjerko
- Svjetski prvak
Tim je bio "privatni" kao što si napisao ali je imao punu tvorničku podršku tako da ni ono "prošlogodišnja" baš nije stvarno stanje stvari.Dani je napisao/la:Ne znam da li si gledao wrc prije mislim 2 godine kada je Loeb u "privatnoj" ekipi( Xara prošlogodišnja) rasturio konkurenciju. On bi u Fordu još uvjerljivije pobjeđivao. A kaj tek reći onda za Ford koji je sinonim za reli?
Ako je za tebe ford sinonim za reli onda ja malo duže pratim jer za mene je još uvijek lancia sinonim (fulvia, stratos, 037, delta s4, delta u raznim verzijama od hf4wd do integrale evo)

-
Ne znam, otkuda je onda izasao naziv:" Lancia delta HF integrale, kraljica rally-a"?? (meni osobno najljepsi auto, koji se natjecao u rally-u)
Ford je pojam,samo po dugotrajnosti natjecanja u rally-u......
Ford je pojam,samo po dugotrajnosti natjecanja u rally-u......
Zadnja izmjena: damir, dana/u 02 ruj 2008, 11:18, ukupno mijenjano 1 put.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
-
Ne znam po cemu zakljucujes, da bi Loeb u Fordu jos uvjerljivije pobjedjivao?Dani je napisao/la:Ne znam da li si gledao wrc prije mislim 2 godine kada je Loeb u "privatnoj" ekipi( Xara prošlogodišnja) rasturio konkurenciju. On bi u Fordu još uvjerljivije pobjeđivao. A kaj tek reći onda za Ford koji je sinonim za reli?
U Fordu su bili mnogi vrhunski vozaci pa nisu postali svjetski prvaci, pa cak ni legendarni Colin...
Kombinacija vozaca i vozila je bitna.U ovom slucaju Loeb i Citroen.
Pitanje je, kako bi mu odgovarao Ford, Subaru ili netko trece vozilo.
- zvjerko
- Svjetski prvak
Ma naravno! Loeb je vanserijski vozač koji je u stanju pobijediti na bilo kojoj podlozi, čak nekako postaje "dosadan"! Fali prave konkurencije jer je za koplje ispred ostalih, a dobar alat (auto) samo olakšava posao.Piquet20 je napisao/la:Ja se slazem sa Danijem da je ipak Loeb taj koji donosi prevagu.
- Piquet20
- Svjetski prvak
Tocno.zvjerko je napisao/la:Ma naravno! Loeb je vanserijski vozač koji je u stanju pobijediti na bilo kojoj podlozi, čak nekako postaje "dosadan"! Fali prave konkurencije jer je za koplje ispred ostalih, a dobar alat (auto) samo olakšava posao.
Problem je sto se u zadnjih 7-8 godina nije stvorio niti jedan "jaki" vozac osim Loeba. Dobro, Latvala mozda ima potencijala, ali treba mu jos vremena.
A ne zaboravimo da su se u zadnjih par godina osim Gronholma od Rallyja oprostile i velicine poput Makkinena, Sainza, McRaea, Martina, i jos mnogi drugi...
Nisam slucajno stao kod Martina...sjetio sam se da je on iz te "novije" generacije onaj koji je mozda mogao najvise ugroziti Loeba, ali se on iz osobnih razloga (poginuo mu kopilot) povukao iz Rallyja. Steta...mislim da smo izgubili jedan potencijalno veliki rivalitet.

- zvjerko
- Svjetski prvak
Marko Martin se nije potpuno povukao - još uvijek odveze koji lokalni reli ali čisto rekreacijski što je stvarno šteta no on je i test vozač subarua što bi moglo značiti da je ipak nekako prebolio pogiblju svog suvozača Parka i da bi se možda i vratio. Nekako mi je ličio na Mcraea - pukovnik il pokojnik!Piquet20 je napisao/la:Tocno.zvjerko je napisao/la:Ma naravno! Loeb je vanserijski vozač koji je u stanju pobijediti na bilo kojoj podlozi, čak nekako postaje "dosadan"! Fali prave konkurencije jer je za koplje ispred ostalih, a dobar alat (auto) samo olakšava posao.
Problem je sto se u zadnjih 7-8 godina nije stvorio niti jedan "jaki" vozac osim Loeba. Dobro, Latvala mozda ima potencijala, ali treba mu jos vremena.
A ne zaboravimo da su se u zadnjih par godina osim Gronholma od Rallyja oprostile i velicine poput Makkinena, Sainza, McRaea, Martina, i jos mnogi drugi...
Nisam slucajno stao kod Martina...sjetio sam se da je on iz te "novije" generacije onaj koji je mozda mogao najvise ugroziti Loeba, ali se on iz osobnih razloga (poginuo mu kopilot) povukao iz Rallyja. Steta...mislim da smo izgubili jedan potencijalno veliki rivalitet.
- Piquet20
- Svjetski prvak
Znam. Ali u zadnje dvije godine je odbijao i subaruove i fordove ponude tako da ipak sumnjam da ce se vratiti. Nazalost.zvjerko je napisao/la:Marko Martin se nije potpuno povukao - još uvijek odveze koji lokalni reli ali čisto rekreacijski što je stvarno šteta no on je i test vozač subarua što bi moglo značiti da je ipak nekako prebolio pogiblju svog suvozača Parka i da bi se možda i vratio. Nekako mi je ličio na Mcraea - pukovnik il pokojnik!

- Schumy.d
- Legenda
- zvjerko
- Svjetski prvak
Pa baš zato! Imaš Loeba koji je favorit gdje god se pojavi i 2-3 vozača koji mu samo mogu pomrsiti račune npr Hirvonen, Latvala dok Sordo ne smije a na dosta relija samo on može pratiti Loeba.Schumy.d je napisao/la:Pa ne znam baš... Ja ne bih otpisao Hirvonena!!Piquet20 je napisao/la: Tocno.
Problem je sto se u zadnjih 7-8 godina nije stvorio niti jedan "jaki" vozac osim Loeba. Dobro, Latvala mozda ima potencijala, ali treba mu jos vremena.![]()
Mislim da je trenutno on jedini koji Loebu može pomrsiti račune!!
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
- zvjerko
- Svjetski prvak
Ma više je razloga. Prvo su počeli pričati o promjeni pravilnika (i eto nam IRC-a koji je trebao postati Wrc) i tvornice više nisu sigurne u kojem smijeru ulagati, pad medijskog interesa koji je direktno povezan sa prije spomenutim jer wrc se razvodnio zbog malo velikih timova, samim time i malo velikih vozača, a i Richards (wrc Bernie) je malo stao jer snimanje rallya je vrlo "grbavo" i skupo a live prijenos možeš vidit samo sa nekog superspeciala (mislim da je bio samo iz Norveške)... itd itd itd itd...Walter je napisao/la:Pa generalno gledajući danas je WRC na niskim granama, od jačih timova tu su samo Ford i Citroen, Subaru uvijek nešto kuburi.
Da ima bar još jedan tim kao što su nekad bili Japanci Mitsubishi i Toyota bilo bi zanimljivije.
- Piquet20
- Svjetski prvak
Re: WRC
Da malo oživimo i ovu temu. 
Ovaj vikend se vozi Rally na asfaltima Catalunye. Evo kako stoje vozači nakon završenog drugog dana natjecanja:
1. Sebastien Loeb Citroen Total WRT C4 WRC 2.22:57.2s
2. Daniel Sordo Citroen Total WRT C4 WRC +00:27.7s
3. Francois Duval BP Ford Abu Dhabi Focus RS WRC 08 +00:51.4s
4. Mikko Hirvonen BP Ford Abu Dhabi Focus RS WRC 08 +01:04.6s
5. Petter Solberg Subaru WRT Impreza WRC 2008 +03:06.9s
6. Urmo Aava PH Sport-Citroen C4 WRC +03:08.3s
7. Chris Atkinson Subaru WRT Impreza WRC 2008 +03:42.7s
8. Jari-Matti Latvala Stobart VK Ford Focus WRC 07 +03:46.1s
Sutra se vozi još 6 brzinskih ispita.

Ovaj vikend se vozi Rally na asfaltima Catalunye. Evo kako stoje vozači nakon završenog drugog dana natjecanja:
1. Sebastien Loeb Citroen Total WRT C4 WRC 2.22:57.2s
2. Daniel Sordo Citroen Total WRT C4 WRC +00:27.7s
3. Francois Duval BP Ford Abu Dhabi Focus RS WRC 08 +00:51.4s
4. Mikko Hirvonen BP Ford Abu Dhabi Focus RS WRC 08 +01:04.6s
5. Petter Solberg Subaru WRT Impreza WRC 2008 +03:06.9s
6. Urmo Aava PH Sport-Citroen C4 WRC +03:08.3s
7. Chris Atkinson Subaru WRT Impreza WRC 2008 +03:42.7s
8. Jari-Matti Latvala Stobart VK Ford Focus WRC 07 +03:46.1s
Sutra se vozi još 6 brzinskih ispita.

- Walter
- Svjetski prvak