Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- garx
- Početnik
Re: Formula 1 team - Ferrari
@schuey
noivinarska patka?
na koji fijasko mislis?
koliko sam procitao na jednom od foruma, ferrari je cak najavio mogucnost da ce razvoj KERS-a nastaviti solo, jer MM jma velike probleme...
mozda spekulacije, ili duboko zavaravanje protivnika?
i, jel K na 2008K oznacava KERS u bolidu, ili oznacava balast slican KERS-u?
tj jel oni sada testiraju koliko toliko funkcionalni KERS, ili su stavili veliki usisavac s desne strane, dodali K, i bave se evaluacijom ostalih parametara?
noivinarska patka?
na koji fijasko mislis?
koliko sam procitao na jednom od foruma, ferrari je cak najavio mogucnost da ce razvoj KERS-a nastaviti solo, jer MM jma velike probleme...
tj jel oni sada testiraju koliko toliko funkcionalni KERS, ili su stavili veliki usisavac s desne strane, dodali K, i bave se evaluacijom ostalih parametara?
- MP4don
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren - Mercedes
Nitko ne zna što oni trenutno testiraju, ali vjerujem da će zajedno s McLarenom biti najbolji i sljedeće sezone... Ovaj novi BMW je komedija... toliko se nabrijavaju cijelu 2008. g., a sad dovuku kramu koja strujnim šokovima svako malo časti mehaničare... 

...::: // Hamilton United \\ :::...
Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!
DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:
http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;
LOL
Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!
DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:
http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;
LOL
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Magneti Marelli je predstavio KERS za 2009-tu.Jos ga doradjuju te pokusavaju skinuti kilazu sa KERS-a posto im je navodno tezi od konkurencije te je u tome i problem.Ferrari ce nastaviti oslanjati se na Magneti Marelli kao i Renault i Red Bull.
Ferrari cini mi se testira KERS u svom bolidu jer je obljepljen naljepnicama HIGH VOLTAGE,a i onaj dodatni usisnik vazduha sluzi vjerovatno da hladi KERS.A i sami su izmedju redova najavljivali da bi trebali odmah poceti testirati KERS da bi skratili zaostatak posto su probili vremenski plan.
Ma Ferrari ce biti spreman za 2009,tu nema brige..
PS:Navodno je F2009 vec izradjen(jos od 8 mjeseca,a prototip od 6 mjeseca)po pravilima za 2009-u tako da su sasiju rijesili.Jos samo KERS da ustimaju i to bi trebalo biti to.
Ferrari cini mi se testira KERS u svom bolidu jer je obljepljen naljepnicama HIGH VOLTAGE,a i onaj dodatni usisnik vazduha sluzi vjerovatno da hladi KERS.A i sami su izmedju redova najavljivali da bi trebali odmah poceti testirati KERS da bi skratili zaostatak posto su probili vremenski plan.
Ma Ferrari ce biti spreman za 2009,tu nema brige..
PS:Navodno je F2009 vec izradjen(jos od 8 mjeseca,a prototip od 6 mjeseca)po pravilima za 2009-u tako da su sasiju rijesili.Jos samo KERS da ustimaju i to bi trebalo biti to.
FORZA FERRARI!!!
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Svi timovi (iznimka FI zbog promjene pogonske grupe) su već u fazi završetka bolida za narednu sezonu, ali se ne žele slikati sa svojim riješenjima tako da ovo šta vidimo su prelazni modeli tj ovogodišnji bolidi za ispitivanje i prikupljanje podataka. BMW, williams i honda već pokazuju aeropaket koji, vjerujem, je još daleko od konačnog izgleda ali, to bi moglo značiti i da su malo više odmakli u razvoju bolida narednu sezonu pošto su najranije odustali od razvoja aktualnog bolida. Ostali ispituju mehaničke komponente i, sa starim ogoljenijim aeropaketom, simuliraju količinu downforcea očekivanog sa novim bolidom.
Teško je reći šta tko konkretno testira, ali ,po izjavama iz ferraria, testiraju pouzdanost mehaničkih komponenti, različite setupove (pristup pri traženju setupa valjda i na koje sitnice treba obratiti pažnju pri odabiru konačnog smjera podešavanja) i K.E.R.S.(????) tj uticaj same mase uređaja na ponašanje bolida. Onaj bočni usisnik je i meni malo nejasan jer, ako pretpostavim da će koristiti (koriste) MM K.E.R.S. - on je integriran u pogonski sklop, hladi se tekućinom (možda za dodatni hladnjak za njega jer ima odvojeno hlađenje od pogonske grupe) i baterije su vozaču "pod dupetom" tako da nije zbog toga. A možda i kalkuliraju jer BOSCH-ev je modularan i treba ga samo platiti ali je malo drugačijeg pristupa. Pravo stanje stvari možemo samo nagađati kao i uvijek!
Teško je reći šta tko konkretno testira, ali ,po izjavama iz ferraria, testiraju pouzdanost mehaničkih komponenti, različite setupove (pristup pri traženju setupa valjda i na koje sitnice treba obratiti pažnju pri odabiru konačnog smjera podešavanja) i K.E.R.S.(????) tj uticaj same mase uređaja na ponašanje bolida. Onaj bočni usisnik je i meni malo nejasan jer, ako pretpostavim da će koristiti (koriste) MM K.E.R.S. - on je integriran u pogonski sklop, hladi se tekućinom (možda za dodatni hladnjak za njega jer ima odvojeno hlađenje od pogonske grupe) i baterije su vozaču "pod dupetom" tako da nije zbog toga. A možda i kalkuliraju jer BOSCH-ev je modularan i treba ga samo platiti ali je malo drugačijeg pristupa. Pravo stanje stvari možemo samo nagađati kao i uvijek!
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
- zvjerko
- Svjetski prvak
Ma da, hlađenje K.E.R.S.a (ili žele da se misli tako). Zrak uđe i izađe jer nema mjesta unutar bočnih stranica za novi hladnjak. A možda je i odvlačenje pažnje od nečeg drugog jer ovo stvarno zapinje za oko. Preostaje mi naoružat se fotkama i tražiti malo drugačije ali ne očito - možda budem pametniji... ili se još više zaglupimgringo73 je napisao/la:Evo krupnije slike tog zagonetnog "tunela"
[ [url=http://img125.imageshack.us/img125/3550 ... pl5.th.jpg] ][/url][ [url=http://img125.imageshack.us/images/thpix.gif] ][/url]

- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
Fijasko najboljeg bolida i najlošijeg boxa te izgubljenog naslova,da nije Masse bilo ovo bi bilo gore neg 2005garx je napisao/la:@schuey
noivinarska patka?
na koji fijasko mislis?

zakaj mislim da je patka,jer su puno puta lažno stavljali nade drugima da su bolji,iskreno ne vjerujem da se cijela mašinerija Ferrarija odlučila samo na MM se uzdat pogotovo jer imaju pristup samostalnom razvoju, prošle godine na testiranjima prije završnog djela se spominjalo da je Ferrari sporiji,kasnije da je brži čak sekundu,no na samim testovima nikada nisu pokazivali svu nadmoć,kasnije se ispostavilo da je stvarno osjetno brži. Iskreno ja na to gledam kao udri gdje najviše smeta,previše puta su oni izašli konkurentni da sad nebudu,a nekak moraju zakamuflirat sve,nikada nije sve jasno do zadnjeg prolaska kroz cilj na prvoj trci,dapače ni onda,tek u europi se bolidi postavljaju na ono kaj jesu...
kaj znači K ne znam,vjerovatno to,a za dodatne usisnike,ko zna,možda pojačavaju hlađenje kočnica,uporabom KERS-a kočnice dobivaju drugačiju funkciju,i sigurno da će bit ćešče pod opterećenjem,također još se ne zna kolko mu treba da se napuni,tako da mislim da je to dodatak kako bi kočnice imale optimalnije hlađenje,barem tokom testiranja upravo tog di sigurno da će ga samo praznit i punit,kako bi uspjeli morali su dodat nešto čime bi povisili efikasnost testova... naravno,ovo su čisto moja nagađanja

EDIT-evo sad vidim tek zvjerkov post,otprilike slično smo rekli,samo ja sam baziran na testove i opterećenje kočnica,on na sami KERS,i sad tu imam pitanje,zar taj uređaj će trebat hlađenje,možda neznatno,no ne vidim tolko opterećenje na njemu da bi trebalo zaseban usisnik

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- garx
- Početnik
@schuey, misli da sam bas danas na podforumu tehnologije citao zasto je KERS-u potrebno hladjenje, ali sada ne mogu naci:(
kako sam ja to sebi objasnio - u slucaju da je uredjaj potpuno "pun", nije moguce prekinuti "dotok" nove energije u iducem zavoju prilikom kocenja....
moguce da ovo sta sam napisao nema veze s mozgom, dapace, kad razmislim - nije mi bas najlogicnije, ali eto, procitao sam to negdje, i autor mi se cinio pouzdan...
kako sam ja to sebi objasnio - u slucaju da je uredjaj potpuno "pun", nije moguce prekinuti "dotok" nove energije u iducem zavoju prilikom kocenja....
moguce da ovo sta sam napisao nema veze s mozgom, dapace, kad razmislim - nije mi bas najlogicnije, ali eto, procitao sam to negdje, i autor mi se cinio pouzdan...
- zvjerko
- Svjetski prvak
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Navodno da ta kvrga na Ferrariju služi za hlađenje baterija KERS-a.

- zvjerko
- Svjetski prvak
Ima logike jer ovo je ipak 2008 bolid i mjesto, gdje bi baterije trebale stajati na novom modelu, je trenutno možda zauzeto nekom drugom komponentom... no one bi trebale biti smještene kao pomični balast (imaju masu, nije potrebno da se točno odredi mjesto na kojem će biti učvršćene i, zbog težišta, bi trebale biti oko najniže (dopuštene) točke bolida. Ali da trebaju hlađenje zbog zgrijavanja uzrokovanog brzinom punjenja - trebaju! Moje nekakvo razmišljanje je - rashladno kućište tekućim fluidom. Dakle još jedan hladnjak kojeg treba negdje smjestiti...King iCool je napisao/la:Navodno da ta kvrga na Ferrariju služi za hlađenje baterija KERS-a.
- LEWIS HAMILTON McM
- Početnik
- Navijam za: Lewis Hamilton McLaren
definitivno izgleda bolje od ostali bolida za 2009 ,al još moramo vidjet kakav če bit McLarenFICHO je napisao/la:Kolega sa jednog drugog foruma je jako dobro u PSu napravio kako bi trebao izgledati novi F12009. Enjoy!
Barkod...
[ http://img49.imageshack.us/img49/2878/09ferbva3.jpg ]
...i Marlboro verzija.
[ http://img227.imageshack.us/img227/668/09ferajk5.jpg ]
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Ispravak netočnog navoda!,...navoda naslovne vijesti f1.hr
Rossi je odvezao 26 kruga prijepodne i postigao 1'23.76, a popodne je odradio još 25 krugova i spustio vrijeme na 1'22.55 . Sutra nastavlja s testiranjem koje je (razlogom)slično onom Loebovom; poklon zbog 5. osvojenog prvenstva u MotoGP-u.
Par sličica

broj 46 na 4 točka

Par sličica

broj 46 na 4 točka

-
- Test vozač
- Navijam za: Michaela Schumachera
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:definitivno izgleda bolje od ostali bolida za 2009 ,al još moramo vidjet kakav če bit McLarenFICHO je napisao/la:Kolega sa jednog drugog foruma je jako dobro u PSu napravio kako bi trebao izgledati novi F12009. Enjoy!
Barkod...
[ http://img49.imageshack.us/img49/2878/09ferbva3.jpg ]
...i Marlboro verzija.
[ http://img227.imageshack.us/img227/668/09ferajk5.jpg ]
Ako bude slican ovome Ferrari F2009 mi se i svidja za razliku od ova 3 dosad predstavljena.Opet bi bio lijep i bez onih masu aero dodataka.
Ja mislim da i hoce biti ljepsi od cak i McLarena jer ima visi i siri nos od vecine bolida na gridu.Zato mu puno ne steti na izgledu sa prednjeg kraja.A bolid ce biti siri od ovogodisnjeg pa ce i zadnje krilo izgledati malo simetricnije sa ostatkom bolida.
Sve pohvale na ovoj obradi image-a.Svaka cast ko god da je uradio...
FORZA FERRARI!!!
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
mislim da bolidi neće bit širi,ostat će ova širina od 180cm...
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
- Kontakt:
Zadnja izmjena: FICHO, dana/u 21 stu 2008, 15:26, ukupno mijenjano 2 puta.

>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
- sale
- Site Admin
- Navijam za: F1
- Kontakt:
Točno, širina bolida ostaje na 180 cm, a širina prednjeg krila je povećana sa 140 na 180 cm.vidc je napisao/la:mislim da bolidi neće bit širi,ostat će ova širina od 180cm...
$@Ł€: Tražite prije postanja 

- Piquet20
- Svjetski prvak
Mali OT, ali da se nadovezem - smatram da kad su odlucili vratiti slickove, da su trebali vratiti i dimenzije bolida iz 1997.sale je napisao/la:Točno, širina bolida ostaje na 180 cm, a širina prednjeg krila je povećana sa 140 na 180 cm.vidc je napisao/la:mislim da bolidi neće bit širi,ostat će ova širina od 180cm...

- nikolaa
- Profesionalni vozač
A ja sam nesto bio ubijedjen da je novim pravilima sirina bolida deklarirana na 200 cm.Sad nzm ni ja sto sam se odnio na to....sale je napisao/la:Točno, širina bolida ostaje na 180 cm, a širina prednjeg krila je povećana sa 140 na 180 cm.vidc je napisao/la:mislim da bolidi neće bit širi,ostat će ova širina od 180cm...
PS:Ali po meni trebali su staviti vecu sirinu bolida,ako se vec vracamo na bolide iz '90-tih...
FORZA FERRARI!!!
- edo
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FELIPE MASSA
- Kontakt:
Dragi ferraristi,ja sam ubjedjen da nas ceka teska i mucna sezona...Honda ce biti hit
godine,a ferrari razocarenje ubjedjen sam u to...
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
- almeida
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Za ulizivanje..
- Kontakt:
a baš si optimist triba uvik biti pozitivan ja baš mislim da će kimi i ferrari dominirati a honda ostati smećeedo je napisao/la:Dragi ferraristi,ja sam ubjedjen da nas ceka teska i mucna sezona...Honda ce biti hit

"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Sto si pesimistican!!!K'o da nisi fun Ferrari-ja...edo je napisao/la:Dragi ferraristi,ja sam ubjedjen da nas ceka teska i mucna sezona...Honda ce biti hit
Sljedeca sezona po mom nekom nahodjenju ce biti jako zanimljiva.U borbi za vrh ce biti tradicionalno Ferrari i McLaren,ali i BMW,Honda,Renault,Red Bull Racing...Mislim da ce razocaranje sljedece sezone biti Toyota.Ali nista ovo ne mora da znaci...Do predstavljanja svih bolida nista....
FORZA FERRARI!!!
- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
Takvu prognozu nemaju ni u samoj Hondi, a otkud to tebi!?edo je napisao/la:Dragi ferraristi,ja sam ubjedjen da nas ceka teska i mucna sezona...Honda ce biti hit
- Vuksa_KC
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Ma KIMIKAZE se vraća u štimung, ali mislim da će svi bolidi zbog KERS-a biti poput aviona iz 70-ih, prevedeno, nakon jednog leta preko 200 kvarova:)