Imola 1994

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

bit ce im krivo jednog dana.

evo jos malo
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Eh, kad bi danas bilo malo više takvih utrka!
Na žalost, danas vodeći u poretku uglavnom ode na nedostižnu prednost!:-(
A tu zanimljivost je Imola i pružala!!
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

I meni je to bila jedna od najljepših staza dok je nisu ukinuli,tamo na toj stazi je uvijek bilo dobrih dvoboja i borbi.

Kad igram neku F1 igricu uvijek volim voziti Imolu.
Ali ne vjerujem da će je vratiti u kalendar jer sad imaju dvije staze u Španiji, a dvije staze u Italiji bi već bilo previše.
slika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

IMOLA SE VRACA!

Ne, ne vraca se u svijet F1 (barem ne za sada), ali 20. i 21. 09. se u Imoli vozi utrka WTCC prvenstva. To ce za Imolu biti prva internacionalna utrka nakon preuredenja staze.

Posto je link na Talijanskom, ukratko cu prevest:
Danas je Charlie Whiting bio u inspekciji staze, bio je prezadovoljan korekcijama (vec u lipnju je bio u Imoli i ukazao na par nedostataka), dao je najbolje ocjene stazi, te dozvolio odrzavanje utrke WTCC prvenstva. Ja se iskreno nadam da je ovo samo pocetak i da ce nam ubrzo vratiti i F1 u Imolu. [-o<
slika
Scuderia
Moderator
Moderator

e jbte, mislio sam kada sam procitao da se vraca da se vraca u f1. :roll: :) ali nema veze, i to je neki znak da bi se mogla vratit ubrzo i u f1
slika
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Schumachera

Post Postao/la majstor iz maranella »

Scuderia je napisao/la:bit ce im krivo jednog dana.

evo jos malo
Gledajući ovaj video, ne samo da mi nedostaje Imola, već mi nedostaje Schumi.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Piquet20 je napisao/la:IMOLA SE VRACA!

Ne, ne vraca se u svijet F1 (barem ne za sada), ali 20. i 21. 09. se u Imoli vozi utrka WTCC prvenstva. To ce za Imolu biti prva internacionalna utrka nakon preuredenja staze.

Posto je link na Talijanskom, ukratko cu prevest:
Danas je Charlie Whiting bio u inspekciji staze, bio je prezadovoljan korekcijama (vec u lipnju je bio u Imoli i ukazao na par nedostataka), dao je najbolje ocjene stazi, te dozvolio odrzavanje utrke WTCC prvenstva. Ja se iskreno nadam da je ovo samo pocetak i da ce nam ubrzo vratiti i F1 u Imolu. [-o<
I ne samo to, nego je staza dobila 1T kategoriju, s kojom ima prava na F1 testiranja...da, možda je to početak :D
slika
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren - Mercedes

Post Postao/la MP4don »

Vratite nam IMOLU...

Staza je bila stvarno odlična... jako zabavna za vožnju... 8)
...::: // Hamilton United \\ :::...

Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!

DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

MP4don je napisao/la:Vratite nam IMOLU...

A za gledatelje do određenih godina... :roll:
slika
Scuderia
Moderator
Moderator

Evo jos malo o Imoli (2004)
slika
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la MP4don »

gringo73 je napisao/la:

Samo neznam što je falilo Imoli? :shock:

Danas u kalendaru ima puno gorih staza... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

MP4don je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:

Da, ima...ali zadnje dvije trke nije bilo baš napeto gledat kako se Alonso-Schumi i Schumi-Alonso vrte "pola trke" jedan iza drugog, a da ne se mogu prestić... Stvar je u tome da su određene staze nekoć funkcionirale i bile uzbudljive, ali "zahvaljujući" F1 (a FIA ju je učinila takvom) kakva je danas... :roll:
slika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

gringo73 je napisao/la:Da, ima...ali zadnje dvije trke nije bilo baš napeto gledat kako se Alonso-Schumi i Schumi-Alonso vrte "pola trke" jedan iza drugog, a da ne se mogu prestić... Stvar je u tome da su određene staze nekoć funkcionirale i bile uzbudljive, ali "zahvaljujući" F1 (a FIA ju je učinila takvom) kakva je danas... :roll:
Imolu su najvise unistili "preuredenjem" staze 1995. godine. Ali s obzirom da je sada (novi layout) prakticki od Rivazze do Tamburella dugi brzi potez, mislim da bi na Tamburellu trebalo biti dosta prelazenja. Bolje receno - nadam se. :D
slika
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la MP4don »

gringo73 je napisao/la:
MP4don je napisao/la:
gringo73 je napisao/la: A za gledatelje do određenih godina... :roll:

Da, ima...ali zadnje dvije trke nije bilo baš napeto gledat kako se Alonso-Schumi i Schumi-Alonso vrte "pola trke" jedan iza drugog, a da ne se mogu prestić... Stvar je u tome da su određene staze nekoć funkcionirale i bile uzbudljive, ali "zahvaljujući" F1 (a FIA ju je učinila takvom) kakva je danas... :roll:
Ni sama staza nije toliko kriva koliko su sva ta pravila naštetila Formuli 1. Jako je teško, sa sigurnošću reći, e na ovoj stazi je uvijek uzbudljivo... Ima takvih staza, ali sve manje.

Baš me zanima kako će to izgledat sljedeće sezone na slickovima i jednostavnijoj aerodinamici... :D

LOL
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Ljudi, tko ima mogućnosti; juriš na Eurosport i WTCC na obnovljenoj Imoli! :D
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

gringo73 je napisao/la:Ljudi, tko ima mogućnosti; juriš na Eurosport i WTCC na obnovljenoj Imoli! :D
I sad me hebeš da šaltam između jedinice (WTCC) i dvojke (WSBK) :evil:
Bolje da nisam znao...

add - konačno su maknuli šikanu prije strt/cilja - sad već počinje malo ličiti na staru dobru Imolu :thumbup:
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: M.Schumachera

Post Postao/la Ante sexy »

A onako nije loše
A.Senna
Početnik
Početnik

Post Postao/la A.Senna »

Imola je skinuta zbog problema sa sigurnosti,tocka na i bio je onaj tragicni vikend 1994(Dva vozaca poginula,jedan vozac ozlijedjen u bolnici+jedan mehanicar takodjer zavrsio u bolnici+jedan gledatelj sa laksim ozlijedama nakon sudara na startu u kojem samim cudom nije bilo i mrtvih.Dakle moramo priznati da ju je FiA morala maknuti.Ok stara Imola je mozda bila malo i preopasna,Tamburelo i Vilenevue osobito ali nakon njihova pretvaranja u sikanu nevidim zasto je ta sjajna staza ukinuta.Mislim da nije opasnija od bilo koje druge staze Kanade,Spa,Monze,Indianapolisa......
Biti drugi znaci biti prvi medju gubitnicima....A.Senna
Scottish girl
Ja sam: Vozačica

Post Postao/la Scottish girl »

Meni ovako preuređen start/cilj izgleda pomalo čudno. :? Očito je sve stvar navike. Šteta što je više nema u kalendaru.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Re: San Marino- Imola

Post Postao/la Felipe Massa »

Ta staza je trebala biti maknuta sa kalendara F1 poslije 1994 godine sve dok se ne renovira i ne bude toliko opasna.Po meni mislim da je vrijeme da se vrati u F1
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Re: Imola 1994

Post Postao/la Felipe Massa »

Kad god pogledam snimku izletanja i kako izvlace Sennu iz bolida krenu mi suze.U jednoj izjavi Senna je rekao da ce voziti do 2000 godine tj.do svoje 40 godine ali nazalost nije docekao to
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
BrunoS
Navijam za: F1 HR TrackMania Team

Re:

Post Postao/la BrunoS »

A.Senna je napisao/la:.....Sam Sumi koji je bio cijelo vrijeme tik iza njega cijeli krug izjavio je da mu je straznji kraj cijelo vrijeme nekontrolirano bijezao,da se u tamburelu dva puta zanjeo i da ga je na kraju jednostavno izgubio..
Sada dodajte na ovaj podatak da je Sennin Williams bio nestabilan i ovu činjenicu:

When the safety car peeled off Senna put the hammer down. With a fully loaded car he clocked 1m 24.887secs on the sixth lap on full tanks and cold tyres. It was a very good time and only two drivers bettered it by the end of the race – Damon Hill and Michael Schumacher.

http://www.sportspromedia.com/senna.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Na kolikoj je granici Senna već u šestom krugu vozio. Nakon izlaska Saftey car-a gume na bolidu su bile još hladne i imao je pun spremnik goriva, a u to doba nije bilo dozvoljeno nadolijevanje, što znači da su bolidi do kraja utrke bili sve lakši, no svejedno samo su dva vozača uspjela skinuti Sennino vrijeme do kraja utrke.

Uz ovakvu vožnju na limitu i najmanji kvar ili greškica dovoljne su za strašno izlijetanje, kao što je njegovo recimo bilo. Senna je možda vozio više nego što je to Williams mogao da tako kažem izdržati.

No to je bio Ayrton, prvi ili ništa, uvijek na samoj granici, možda ga je to koštalo života, ali da nije tako vozio onda to ne bi bio Ayrton.
slika

The yellow helmet has gone now, All that remains are the tyre marks on the asphalt A void in our hearts and the memories

slika
sale
Site Admin
Site Admin
Navijam za: F1
Kontakt:

Re: Re:

Post Postao/la sale »

BrunoS je napisao/la:Na kolikoj je granici Senna već u šestom krugu vozio. Nakon izlaska Saftey car-a gume na bolidu su bile još hladne i imao je pun spremnik goriva, a u to doba nije bilo dozvoljeno nadolijevanje, što znači da su bolidi do kraja utrke bili sve lakši, no svejedno samo su dva vozača uspjela skinuti Sennino vrijeme do kraja utrke.
Nadolijevanje goriva je (ponovno) uvedeno 1994.
$@Ł€: Tražite prije postanja slika
BrunoS
Navijam za: F1 HR TrackMania Team

Re: Re:

Post Postao/la BrunoS »

sale je napisao/la:
BrunoS je napisao/la:Na kolikoj je granici Senna već u šestom krugu vozio. Nakon izlaska Saftey car-a gume na bolidu su bile još hladne i imao je pun spremnik goriva, a u to doba nije bilo dozvoljeno nadolijevanje, što znači da su bolidi do kraja utrke bili sve lakši, no svejedno samo su dva vozača uspjela skinuti Sennino vrijeme do kraja utrke.
Nadolijevanje goriva je (ponovno) uvedeno 1994.
Moj lapsus :oops: ali htio sam samo reći kako je Ayrton jednostavno išao do kraja odmah od starta, želio je tu pobjedu, da zaustavi Schumijev nalet i da posveti pobjedu Ratzenberegeru. Nažalost Williams nije imao 100% spreman bolid, sve ostalo je povijest.

kako je nadolijevanje goriva bilo zabranjeno od 1984. do 1994. godine,
slika

The yellow helmet has gone now, All that remains are the tyre marks on the asphalt A void in our hearts and the memories

slika
A.Senna
Početnik
Početnik

Re: Imola 1994

Post Postao/la A.Senna »

Wiliams 94 je bio katastrofalan bolid tezak za voziti i nestabilan.Ayrton je u toj situaciji iza sebe trebao drzati izvanredni Benetton sa Michaelom za volanom,a on sam je izjavio da je Benetonov bolid iz 94te najbolji bolid koji je ikada vozio.
Biti drugi znaci biti prvi medju gubitnicima....A.Senna
Odgovori