Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la Ferrari-BiH »

McLarem je napisao/la:Čini se da je veoma moguće da Meklaren startuje veoma snažno, prema predviđanjima predsednika FIA-e, Maksa Mozlija.
''Meklaren je obavio sjajan posao tokom zime, i sve indikuje da će biti veoma konkurentni'', rekao je Mozli.
Njihov rival Ferari je vlasnik titule konstruktora, čiji vozač je i pobedio na poslednjoj trci prošle sezone, ali to nije bilo dovoljno da osvoji titulu vozača, pošto je završio na samo 1 bod iza Luisa Hamiltona. Ali Mozli ističe da u timu Ferari ne ide baš sve veoma glatko pred novu sezonu:
''Ljudi u Ferariju se još uvek nisu potpuno snašli u ulozi koju obavljaju posle velike promene u menadžmentu ekipe, dok u Meklarenu promena nije toliko velika i postoji veći kontinuitet.''
2008. godine je Stefano Dominikali po prvi put preuzeo ulogu šefa tima od tadašnjeg šefa Žana Toda, koji je imao drugačiji stil i pristup u upravljanju.
U međuvremenu je šef Meklarena, Ron Denis, predao ulogu svom višegodišnjem zameniku i pomoćniku - Martinu Vitmaršu.
Kada je upitan na kojeg vozača bi stavio opkladu da će osvojiti šampionat ove sezone, Mozli je rekao: ''Hamilton. Ali takođe se može desiti da to bude neko neočekivan, poput Kubice i Alonsa.''
a mozda Vettel sve zezne i postane on prvak... :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

mozda......... ali on za sad nema konkurent bolid po mom misljenju za titule. Kvaltet je tu samo mu treba bolid, a sto se tice zadnje trke u sazoni 2008, maa to je bilo "kocenje" Denisa i sigurna voznja za titulu, nevjerujem da ce si Hamilton vise tekve stvari dopustati ove godine ce je osigurati puno prije :thumbup:
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
Monte Cristo
Navijam za: McLaren Mercedes

Post Postao/la Monte Cristo »

Postavite novi bolid na desktop ;)

Klik!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

slika

slika

slika

Iako su znali koristi "aero-boju" za prednje krilo, ovaj pu su proširili područje ispitivanja.
slika
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Sta je to "malo zeleno" ? :D Zbilja nemam pojma...
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Adriana Lima fan je napisao/la:Sta je to "malo zeleno" ? :D Zbilja nemam pojma...
i mene zanima, kakva to 'aero boja'?!
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

lol, netko se izgleda malo igrao s photoshopom ili necim sl.

dokaz:
KLIK
:D :D
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

47 je napisao/la:
Adriana Lima fan je napisao/la:Sta je to "malo zeleno" ? :D Zbilja nemam pojma...
Aero boja je alat koji Gringo73 koristi u nekom foto editoru sa ciljem poticanja članova ovog foruma da se zbunjeno počeškaju po glavi :vragolan:
...sowy na offu - bilo je jače od mene...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

zvjerko je napisao/la:Aero boja je alat koji Gringo73 koristi u nekom foto editoru sa ciljem poticanja članova ovog foruma da se zbunjeno počeškaju po glavi :vragolan:
Hahaha...cheeky devil :D Ne, ne, takve stvari se koriste u zračnim tunelima.
Link na stranicu odakle su preuzete slike (odakle svi pratimo i vremena). Eto vam, nevjerne Tome :p
slika
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

zvjerko je napisao/la:
47 je napisao/la:
Aero boja je alat koji Gringo73 koristi u nekom foto editoru sa ciljem poticanja članova ovog foruma da se zbunjeno počeškaju po glavi :vragolan:
strogo ti je to bezveze ja vec pomislio nesto novo. a boja ruznaaaaaaaaaaaaaaaaaa do bola :biggrin: :biggrin: :biggrin:
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

gringo73 je napisao/la: Hahaha...cheeky devil :D Ne, ne, takve stvari se koriste u zračnim tunelima.
Link na stranicu odakle su preuzete slike (odakle svi pratimo i vremena). Eto vam, nevjerne Tome :p
OK, sad za ozbiljno. Znao sam za aero boju i primjenu u tunelima ali nikad nisam vidio fotku kako to izgleda osim toga, malo mi je bilo nelogično "pokazati konkurenciji" o čem se radi da bih fotke odmah shvatio ozbiljno. Ipak sam malo prozujao netom i naletio na zanimljiva razmišljanja: od očaja zbog nerazumijevanja zašto ne radi kako je očekivano ("?") do "utvrđivanja gradiva" i potvrđivanja rezultata dobivenih drugim metodama (cfd, aero tunel). Kad se uzme u obzir zabrana testiranja sa početkom sezone - očaj je malo vjerovatan jer je malo važno šta drugi vide kako se bliži prva utrka. Skloniji sam "utvrđivanju gardiva" osim toga, nije isključena ni mogućnost da drugi timovi koriste slične metode ali vidljive samo u posebnim uvjetima (UV svijetlo npr).
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Ocaj nevjerujem da je u pitanju, u slucaju da se to (boja) pojavi i kad bude Hamilton testo onda je moguca, najprije ce to biti po mom misljenju priprema bolida za Hamiltnovo testiranje da nebi slucano bilo gresaka, blizi se sezona a mora se uzeti u obzir da brani titulu.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

zvjerko je napisao/la: OK, sad za ozbiljno. Znao sam za aero boju i primjenu u tunelima ali nikad nisam vidio fotku kako to izgleda osim toga, malo mi je bilo nelogično "pokazati konkurenciji" o čem se radi da bih fotke odmah shvatio ozbiljno. Ipak sam malo prozujao netom i naletio na zanimljiva razmišljanja: od očaja zbog nerazumijevanja zašto ne radi kako je očekivano ("?") do "utvrđivanja gradiva" i potvrđivanja rezultata dobivenih drugim metodama (cfd, aero tunel). Kad se uzme u obzir zabrana testiranja sa početkom sezone - očaj je malo vjerovatan jer je malo važno šta drugi vide kako se bliži prva utrka. Skloniji sam "utvrđivanju gardiva" osim toga, nije isključena ni mogućnost da drugi timovi koriste slične metode ali vidljive samo u posebnim uvjetima (UV svijetlo npr).
Ma da, svatko tumači kako mu više odgovara...to je tako. Inače, Heikki je odvezao samo jedan krug s tom bojom.
slika
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Al cmu sluzi kako se moze njome nesto otkrit na kojem principu?
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Našao sam malu sličicu na kojoj se vidi šta je bilo pod bojom, jer je uslikan na izlazu iz boksa.

slika
slika
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

gringo73 je napisao/la:Našao sam malu sličicu na kojoj se vidi šta je bilo pod bojom, jer je uslikan na izlazu iz boksa.

[ http://i206.photobucket.com/albums/bb10 ... lainen.jpg ]

Jel prije tog izlaska imao boju ili ne,jel mu to prvi izlazak na stazu?? Jer ako mu to nije onda je moja teotija o pripremama bolida za Hamiltonovo savrseno testiranje mogla biti tacna :biggrin:
Po mom misljenju boja nastaje dje je najveci otpor, aerodinamika je u pitanju (na kljucnim mjestima)
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

A da probamo ovako: boja se nanese na mjesta iza kojih se želi viditi ponašanje tog dijela zračne struje...
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

zvjerko je napisao/la:A da probamo ovako: boja se nanese na mjesta iza kojih se želi viditi ponašanje tog dijela zračne struje...

Izvini molim te ali sta sam ja reko, isto to samo na drugi nacin =D>
slika
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Da al putem cega prate lose rezultate za testirana podrucja? Putem nestajanja boje?
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Adriana Lima fan je napisao/la:Da al putem cega prate lose rezultate za testirana podrucja? Putem nestajanja boje?
Nema kod nas loših rezultata! 8)

Link
slika
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Koliko ja skonta ovo je svjetlo na bolidu a ne boja, ako sam pogresio nek me neko ispravi, da vis skontam sta je to u igri.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

McLarem je napisao/la:Koliko ja skonta ovo je svjetlo na bolidu a ne boja, ako sam pogresio nek me neko ispravi, da vis skontam sta je to u igri.
Imaš link iznad svog posta! ;)
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Ja se pitam kako ce novi bolid i nova pravila odgovarati L.H. s obzirom na njegov stil voznje (snazna kocenja i dosta preupravljanja) s obzirom na nedostatak aerogripa na zadnjem dijelu i s obzirom da se vozi na slick gumama...sada ce flat spots biti jos primjetniji...
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Ferrari-BiH je napisao/la:Ja se pitam kako ce novi bolid i nova pravila odgovarati L.H. s obzirom na njegov stil voznje (snazna kocenja i dosta preupravljanja) s obzirom na nedostatak aerogripa na zadnjem dijelu i s obzirom da se vozi na slick gumama...sada ce flat spots biti jos primjetniji...

Po mom misljenju bice to slicna voznja kao da se vozi po kisi, a njemu ako ist ide to je voznja po kisi
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

McLarem je napisao/la:
Ferrari-BiH je napisao/la:Ja se pitam kako ce novi bolid i nova pravila odgovarati L.H. s obzirom na njegov stil voznje (snazna kocenja i dosta preupravljanja) s obzirom na nedostatak aerogripa na zadnjem dijelu i s obzirom da se vozi na slick gumama...sada ce flat spots biti jos primjetniji...

Po mom misljenju bice to slicna voznja kao da se vozi po kisi, a njemu ako ist ide to je voznja po kisi
daj boze da bude tako pa da bude 15 sec sporiji od ostalih :biggrin: :biggrin: :biggrin:
Odgovori